Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HanSolo90

0 bejegyzést írt és 217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gréczyblog Levél Balog Zoltánnak 2013.04.19 09:21:27
Gondban vagyok a megszólítással, mert Ön sem nem kedves, sem nem tisztelt. Meg hát, olyanokkal sem szoktam szóba állni, akik nyilasokat tüntetnek ki és tesznek be az alaptantervbe. Ön azonban ötmillió forintot adott az adófizetők pénzéből egy "filmre", amely Orbán Viktor kínzó…..
HanSolo90 2013.05.15 10:11:47
@Az igazi sztrovacsek: Ciprus nem sértette meg véletlenül a tulajdonhoz való jogot? Azt nem épp az EU javasolta?

Kissé mókásnak tartom, hogy multimilliomosok sírnak állandóan a pénz miatt. Zsíros végkielégítések, ugyanúgy haveroknak és párt közelieknek. Ebben a tekintetben semmi különbség nincs a politikusok között. És ha esetleg le is buknak jogi kiskapukat kihasználva megússzák.

Az ellenzék például kormányváltás esetén a többkulcsos adójával pont azokat szívatná meg, akik átlagkeresők. Mindezt azért, hogy a hajléktalanoknak, romáknak és ingyenélőknek több segélyt tudjanak majd osztani.

Igen, bevallom, nekem az egykulcsos adó kedvezett. Így meg tudok élni. Ha visszakerülnék mondjuk a 2009-es rendszerbe már nem lenne elég, hogy napi 10 órát dolgozzak. Itt végeztem egyetemet, itt akarok dolgozni. De nem éhbérért. Aki tanult, egyetemet végzett ember, az keressen többet és ne vessenek ki rá mindenféle nagyobb adókulcsokat, hogy egy csomó alkoholistát és dolgozni nem akaró embert eltartsanak belőle. Mert a segélyek nagy részét ezek az emberek nem a felzárkózásra (gyerekeik, családjuk) költik, hanem elisszák és elszórják. Na az ilyen emberekkel kellene beszélgetni országjárás címén..... Az alkoholizmus betegség, és nem lehet több pénzel kezelni. Viszont szépen lehet szavazatot nyerni a remek szöveggel: több pénzt adunk (többet ihat el).....
HanSolo90 2013.05.16 11:24:44
@Az igazi sztrovacsek: Nem gondolom, hogy minden munkanélküli alkoholista lenne. Viszont a statisztika azt mutatja, hogy durván a 2/3-uk nagyobb mértékben fogyaszt alkoholt, mint a többi ember. Kissé elragadtattam magam a bejegyzés írása közben, de tényleg nem értem, hogy a "csoda" pártjaink és "zseniális" politikusaink miért nem állnak elő egy olyan ötlettel, hogy a második adókulcs a nettó 2-3 millió felett keresőket adóztassa meg.
Én elhiszem, hogy együtt éreznek a kevesebbet keresőkkel (tanárok, minimálbérből élők, stb.), de nem az olyan embereket kellene adóztatni, akik havi 400 ezer bruttót keresnek. Van az a bizonyos felső tízezer, aki úgyis jól jár, teljesen mindegy ki kormányoz. Aki havi 2-3 millió nettót keres, annak mindegy milyen az adókulcs, röhögve megél vagy még kisebb-nagyobb trükkökkel elkerül mindenféle egyéb befizetést.

A baj az, hogy itt orvosokat, gyógyszerészeket, mérnököket, kémikusokat, tudósokat, egyetemi docenseket fognak megint lehúzni a többsávos adókulccsal. Az lenne a cél, hogy az értelmiséget támogassuk nem? És ez a sok "rém gazdag" politikus, aki már megszedte magát, ebbe bele sem gondol.
HanSolo90 2013.05.23 09:35:11
@leponex: Az origo-n már olvasható a történet. Azért nem ártana bizonyítani is, mert Gréczy másról sem papol, csak arról, hogy a jobboldal hazug és semmit nem tud bizonyítani.
Mindössze egy ember állít valamit, aki ráadásul illegális tagtoborzásokban vett részt, most meg Gyurcsány talpnyalója. És pont Flores-t keverték bele (nagyon ügyesen), aki ugye halott és nem lehet megkérdezni.
Mindenesetre a "rajongók" simán elhiszik ezt, de azért remélem az MSZP jól bepereli Gyurcsányt, aztán csilloghat a DK honlapján, hogy a DK bizonyítékok nélkül rágalmazott....Nekik persze szabad, de ha velük teszik mások, akkor azonnal megy a hiszti :)
Folytatódik a Magyar Abszurd, amelyre az életünk megy rá. Lássuk csak az utolsó pár nap eseményeit, hogy megértsük, miféle pusztítást végez az országban ez a rezsim, amely az Európai Unió egyetlen diktatúrája. Rendőrök agyonvertek egy embert, majd a halottat, aki már nem csak…..
HanSolo90 2013.04.14 22:32:02
@paragrafus: Nem szoktam hamis dolgokat állítani, de ha óhajtja küldök pár linket:

hvg.hu/itthon/20130102_Index_pert_vesztett_Gyurcsany_Ferenc

media.mandiner.hu/cikk/20130206_jogerosen_pert_vesztett_gyurcsany_a_pecsi_ujsag_ellen

mno.hu/ahirtvhirei/alul-maradt-gyurcsany-a-hir-tv-vel-szemben-1130358

www.gondola.hu/cikkek/46221

nol.hu/archivum/archiv-391844

Tettem be pár régebbit is, ha esetleg a bíróság függetlenségét kritizálná.

A másik dolog, hogy nagyon sok állítása Gréczynek sem támasztható alá tényszerű bizonyítékokkal, persze ő az élő műsorában mindig bizonyítékokat kér, ha valamilyen támadás éri. Akkor neki is bizonyítania kéne a fikcióit némi korrekt forrásmegjelöléssel. Pont ez hiányoltam Debreczeni 2006-ról megjelent könyvében. Sok sok állítás, hiányos forrásmegjelölés. Akkor mitől tényfeltáró az a könyv és mitől bizonyít bármit is? É is leírhatok bármit és reklámozhatom, hogy ez az igazság. Forrásadat nélkül utána sem lehet nézni...
HanSolo90 2013.04.15 10:52:52
@toportyánzsóti: Bizonyíték a csalásra? Nekem teljesen úgy tűnik, hogy csak vádaskodás folyik, igazi egyértelmű bizonyítékokat Ön sem tud felmutatni.
Az időközi választásokról meg annyit, hogy mindenhol függetlenek nyertek, persze utólag például a DK gyorsan kihirdette, hogy valójában az ő embereik voltak :). Innen is látszik, hogy az emberek kiábrándultak és a "független" szó sokat lendít a szavazói készségen :). Kíváncsi vagyok, mi lett volna ha felvállalják a pártjukat. Mert ahol felvállalták, ott bizony nagy bukta volt.

Kicsit unalmas már, hogy tényleg csak ennyire futja az ellenzéktől. A vádaskodáson és a mutogatáson kívül ők sem tudnak semmit felmutatni. Ráadásul megy az "izmozás" a hatalmi pozíciókért, ezért röhejes azon állításuk, hogy ők csak kormányt váltani akarnak és mindegy ki lesz a vezető. A vicc az, hogy mindegyik vezető akarna lenni. :) Mit gondol, miért van ennyi bizonytalan?
HanSolo90 2013.04.15 17:04:16
@toportyánzsóti: Nyilvánvaló? Ez még nem bizonyít semmit. Számomra az is nyilvánvaló, hogy Gyurcsány plagizált, mégsem bizonyított a dolog.
Gréczy szavaival élve, addig amíg hitel érdemlően nem képesek valamit bizonyítani, ne ugráljanak. (Valami hasonlót mondott a szakdolgozat körüli dolognál) Ennyi :).
Ami viszont bizonyított, hogy Gyurcsányról sem gondoltak többet nemzetközi körökben, mint most Orbánról (lásd: wikileaks)

Ja és a bizonyításra igaz az öszödi szivárogtatás is. Ugyan elküldték Mesterházynak, hogy szerintük kik lehettek, de azt bizonyítani is kell ám. Mert a DK szavaival élve, mindenkit megillet az ártatlanság védelme addig, míg hitelt érdemlően nem bizonyított a dolog.

Mindezek után kicsit furcsa, hogy megérzések és gondolatok alapján "nyilvánvalóznak".

Az ilyen véleményalkotás főleg a szubjektív, elkötelezett emberek jellemzője. Egy bizonytalan választót már nehéz vele megfogni. A statisztika is ezt mutatja. Addig amíg nem hagynak fel a pártok a képmutató dolgokkal nem is lesz itt változás. És a jelenlegi kormánynak a fanatikusai miatt elég erős a támogatottsága. Olaszország is majdnem bedőlt Berlusconi miatt, az emberek mégis inkább akarják őt, mint valami "EU-s vagy IMF párti" arcot.

Amúgy hol volt 82%? Csak kíváncsiságból kérdem, mert sehol nem látok ilyen arányú győzelmet.....Monoron (ősjobbos település) is csak 55% volt.
Kövezzenek meg érte, de várható volt, hogy valamelyik politikusnál elszakad a cérna a közvéleménykutatásokkal kapcsolatban. Közeledik a választás, fokozódik az indulat. Nem elegáns egy efféle munkával foglalkozó céget gyakorlatilag lehazugozni.  Magam sem gondolom…..
HanSolo90 2013.04.02 16:45:26
@Nemhülye:
Idézem:
"tekintve a lakosság ("zemberek") szellemi színvonalát, amit az itt közzétett hozzászólások egy része is prezentál. Nem sok jót várhat az ország - tobzódik az ostobaság."
Ezt tán nem Ön írta? Keresse vissza nyugodtan.

Azért megjegyezném, hogy nem ártana idéznie, minek is bizonyítottam az ellenkezőjét? :) Most így visszaolvasva a teljes véleménycserénket, számomra az derül ki, hogy bármit írok az Ön elintézi azzal, hogy nem tudok érvelni, ez nem így van, elfogult vagyok, szubjektív stb. Egyetlen egyszer sem kaptam értelmes választ. Pedig sok kérdésem volt. Nézze vissza az összeset egészet nyugodtan. :)
HanSolo90 2013.04.03 09:40:59
@Nemhülye: Nem segít, mivel Öntől a mellébeszélésen kívül semmit nem kaptam. Minden kérdésem alól ügyesen kibújt. A DK-t csak ezért ekéztem, mert náluk látok hasonlóakat. Kapnak egy kicsit is húzós kérdést, és mellébeszélés folyik. Feltettem pár igen egyszerű kérdést, melyekre Öntől az alábbi válaszokat kaptam:
szubjektív vagyok, nézzek ATV-t, ez nem úgy van (hogy miért, már nem írta le), nem az Ön feladata stb.

Az Ön szerint hiányos érveléseim miatt mégis ideteszek pár linket, ha akarja elolvassa, ha nem, homokba dugja a fejét és elhiszi, hogy az ATV független, az ellenzéki pártok pedig az igazmondó juhász szerepét töltik be:

fn.hir24.hu/velemeny/2012/02/12/igy-kormanyoztak-a-magyar-gazdasagot/

nol.hu/lap/forum/20110903-devizahitel-mizeria

nol.hu/belfold/wikileaks__gyurcsany_csatai_a_nagykovettel

www.budapestanalyses.hu/docs/Hu/Elemz%C3%A9sek_Arch%C3%ADvum/analysys_194_hu.html

Amint látja van itt Népszabadság is. De egész napos program lenne ide linkeket bemásolni. :)

De ami egyértelmű, a teljes politikai garnitúrát le kellene zavarni úgy ahogy van. Kéz a kézben tettek tönkre mindent, persze egymásra mutogatva. A legjobb, hogy "rajongóik" meg minden szavukat el is hitték ahelyett, hogy utánaolvastak volna dolgoknak.
HanSolo90 2013.04.03 10:42:30
@Nemhülye: Már ne is haragudjon, de ha Ön a beírásaim alapján véleményt formál rólam, én is megtehetem, nem? :) Amint azt olvashatta, sehol nem írtam azt, hogy jó a Fidesz. Ezt Ön próbálja belemagyarázni a dolgokba és írásaimba. Akkor én is belemagyarázhatom a dolgokat az Ön által leírtakba. A vehemenciáról meg annyi a véleményem, hogy én nem küldtem Önt semmilyen kezelésre. Tekintettel arra, hogy nem ismerjük egymás korát én megtartottam nagyrészt a magázódós stílust, már csak tiszteletből is, ellenben Ön többször is letegezett engem. Sebaj :)

Önnek az jött le, hogy én elvakult Fideszes vagyok (bár ezt sem írta, csak utalt rá, de majd ezt is kimagyarázza, hogy nem is írt ilyet pontosan stb.), nekem pedig az jött le, hogy Ön igenis a DK felé húz, és arra sem reagált soha, hogy miért hazudozgatnak élő adásban. Erre hoztam példát is, arra sem reagált érdemben. Így levontam azt a következtetést, hogy maga velük szimpatizál. Gondoljon amit akar, nem érzem úgy, hogy DK fóbiám lenne, csak nem szimpatikus a viselkedésük. Gyakorlatilag úgy sajátítják ki a demokrácia, demokrata fogalmát, hogy kiközösítő, kirekesztő valamint ráerőltető módon viselkednek és kommunikálnak.
Bajnairól például csak jókat írtam. Mesterházy már más tészta, de ő sem agresszív. De nekem sem feladatom Ön meggyőzni.

Arról, meg hogy közelednek a választások az a véleményem, hogy sajnos az ellenzéknek kell egyelőre aggódnia és nem a kormánypártnak.

További szép hetet!

Üdvözlettel,
Ferenc
Gréczyblog Kérdések a 2-2 után 2013.03.23 07:13:56
Az alábbi kérdések nagy részére nyilván nem lesz válasz, de talán néhányan elgondolkodnak rajtuk. - Mi történt, hogy a 89. percig tartotta magát, sőt irányított a játékot a magyar válogatott, az utolsó négy percben pedig nem lépte át a félpályát? - Mikor találunk még…..
HanSolo90 2013.03.26 00:26:31
@Anselmo: Több linket is küldök. Persze Gréczy és a DK erről hallgat mint a sír...

www.origo.hu/itthon/20110829-wikileaks-amerikai-diplomaciai-taviratok-gyurcsanyrol-es-az-mszprol.html

www.origo.hu/itthon/20110901-wikileaks-gyurcsany-ferenc-es-putyin-amerikai-elemzes-magyarorszag-kelet-kapcsolatairol.html

Fent van ez angolul is:

wikileaks.org/tag/HU_0.html

Persze mindezt az ATV úgy tálalta, hogy Gyurcsányt és Bajnait dicsérték és védték az amerikaiak. Nem szoktak még le ők sem a hazudozásról. Ennyit arról, hogy megtisztulás a baloldalon....
HanSolo90 2013.03.26 15:31:13
@lajos0: Persze, ezzel egyet is értek. Csupán azért bátorkodom őket úgymond hiteles forrásként felhasználni, mert pont a blog névadója is többször hivatkozott a Wikileaks-re 2006 kapcsán. Illetve ahogy korábban is írtam azért, mert úgy van tálalva az egész a baloldalon, hogy Gyurcsányék mekkora népszerűségnek örvendenek külföldön és mekkora szakértőknek tartják őket. Még a Skóciai előadása után is kormányváltó hangulatról beszéltek a DK egyéb fórumain.....

Mindezek után kicsit vicces, hogy azért az amerikaiak véleménye nem épp az volt és úgy volt, ahogy Gréczy, az ATV és az a maroknyi DK szavazótábor gondolja.....

Azért kíváncsi vagyok hogy ezeket a kérdéseket fel lehetne-e tenni élő adásban mondjuk a DK vezetőinek, vagy kivágnák az egészet a szavazók befolyásolása érdekében :).
Alakul is meg nem is az ellenzéki összefogás. A hóhelyzet, a kormány hazudozásai és bénázásai ugyan elvitték a figyelmet a nemzeti ünnepről, de számos helyen az ellenzék pártjai közösen koszorúztak 1848 hőseire emlékezve. Íme néhány helyszín: Győr, Bátonyterenye, Debrecen,…..
HanSolo90 2013.03.22 12:09:27
@Az igazi sztrovacsek: Hát én is szeretném megérteni, hogy a DK mi alapján rágalmaz és diktatúrázik, mikor ezt semmilyen "tárgyi" bizonyítékkal nem tudja alátámasztani.

A külföldi sajtóval szeretnek jönni, csak hát furcsa az, mikor egy német bemondónő is azt mondja, hogy a magyarok szerint diktatúra épül.... Vajon kik azok a magyarok, akik külföld felé ezt sugallják?

Kicsit már kezd unalmas lenni, hogy semmi komoly bizonyítéka nincs a DK-nak és úgy akarnak erősödni, hogy diktatúráznak, antiszemitáznak, közben pedig fogalmuk nincs dolgokról. Röhejes Vadai műveletlensége is sokszor. Bajnai ebből a szempontból sokkal szimpatikusabb és a megnyilvánulásai is kulturáltabbak.
Innen látszik, hogy a DK is csak kormányozni akar, bármit is állítanak. Messze a legagresszívebbek, okoskodók és úgy viselkednek, mintha 1-2% helyett legalább 30 lenne nekik....
Március 15-e alkalmából kitüntették a Videoton edzőit, a kommunistából lett nyilas, echótévés Szaniszlót, Orbán egykori politikai háziasszonyát, Kudlik Júliát, a szélsőjobbos Kárpátia zenekar tagját, a Fidesz-kampányba beszálló CBA-vezér Lázárt, az ezüsthajós Káelt,…..
HanSolo90 2013.03.15 20:22:43
@Az igazi sztrovacsek: Pont ez a lényeg, amit leírt. Sem akkor, sem most nem az aktuális vezető a felelős, mivel most is időben szóltak az embereknek, ahogy akkor is. Csak azt tartom érdekesnek, hogy most ugyanolyan helyzetben beszél és magyaráz Gyurcsány. Mikor neki pontosan tudnia kellene, hogy erről pont nem Orbán tehet. Plusz csúsztat is azzal, hogy nem időben szóltak az embereknek, pedig a riasztást időben kiadták. Bőven időben.
HanSolo90 2013.03.15 20:30:38
@megfigyelt: Mi a bizonyíték arra, hogy az valóban őszinte beszéd volt és nem csak valamilyen célt, figyelemelterelést szolgált? Mi szükség volt előtte telehazudni a médiát választási ígéretekkel. Az lett volna igazán őszinte, ha kiáll az emberek elé és ezt vállalja, vagy a választások előtt mondja ezt ki. Persze akkor nem nyert volna 2006-ban. Mindenesetre külföldön egy ilyen botrány után lemondanak a politikusok, vezetők és nem parádéznak tovább. Valamint Gyurcsány felelőssége is, hogy nyakunkra hozta a Fidesz 2/3-ot....

És sajnos most is azt látom, hogy a legnagyobb gátja pont ő egy ellenzéki összefogásnak, bármennyire is hirdeti az ellenkezőjét...Valami miatt vele senki nem akar....
HanSolo90 2013.03.15 20:36:11
@Az igazi sztrovacsek: Rendben, de akkor 2006-ban meg miért a meteorológiai hivatalt marasztalták el? Miért onnan rúgtak ki embereket? Miért nem fújták le a tűzijátékot? Győrből nem telefonált senki, hogy mekkora a vihar? Vagy akkor még nem voltak kamerák?

Picit elbeszélünk egymás mellett, de akkor is gusztustalannak tartom, hogy ebből bárki is politikai kampányt csináljon. (Viszont érdekes, hogy ezt egyelőre csak a DK teszi.) Az MSZP és az E2014 és sokkal kulturáltabban viselkedik.
A Tárki új elemzésében olvasható adatok szerint a jövedelmi egyenlőtlenséget mérő Gini-index 2012-ben 29,3-ra emelkedett a 2009-es 27,2-ről Magyarországon. A gazdagok aránya 2000-ben 9 százalék volt, ez 2012-re 8 százalékra esett, a felső középosztály mérete 2 százalékkal, 27…..
HanSolo90 2013.03.11 10:10:03
@ancsika3114: Azért ne legyenek kétségei afelől, hogy a másik oldal szavazóinak egy része is tud hasonlóan alpári stílusban, másnak rosszat kívánva fröcsögni. Ajánlom figyelmébe a DK fórumot a facebook-on és a tartalmas, rosszindulattal teli hozzászólásokat, valamint több youtube-os videót, ahol fotósokra, más emberekre támadnak DK szimpatizáns bácsik (főleg idősek).
HanSolo90 2013.03.11 12:54:27
@Az igazi sztrovacsek: Attól még, hogy brutális a jelenlegi banda, még nem lesz jó és szakértő az előző garnitúra. Kíváncsi lennék a vérbeli DK-sok véleményére (tudom, Ön nem az) a Wikileaks-ben kiszivárogtatott amerikai jelentésről. Melyben az szerepel, hogy Gyurcsányt egy felkészületlen, alkalmatlan miniszterelnöknek tartották. Most akkor hogy is van ez? Gyurcsány elfogadott és szakértő miniszterelnök volt, viszont külföldi megítélése mégsem volt olyan sikeres, mint ahogy a DK-sok állítják?
Talán ma még nem is tudjuk, milyen sokat jelenthet a tegnapi Gyurcsány-beszéd az Orbán-rezsim leváltásában. A korábbi miniszterelnöknek az volt a célja, hogy új szeleket fújjon az ellenzék hajójának petyhüdt vitorlájába. Értésére adja kollégáinak a demokratikus oldalon: ha…..
HanSolo90 2013.02.20 17:23:38
@m6beütő: Azért érdemes itt azt is megnézni, hogy az állítólagos DK-sok milyen hangnemben beszélnek itt embertársaikkal. Nem épp intelligens, polgári lényre vall az a magatartás, ahogy emberekről beszélnek. Inkább a sértett, gőgös, elfojtott agresszióról árulkodik. Ebben a stílusban a DK bizonyos szavazói sem különbek a Jobbik, vagy Fidesz szavazóktól.....
HanSolo90 2013.02.21 14:57:15
@Scagnetti: Persze, de ezt a sok szemellenzős pártrajongó nem látja. Fel sem tűnik nekik, hogy az emberek olyan távol tartják magukat a politikától, amennyire csak lehet. Gyakorlatilag a történelem is megmutatta, hogy mind1, ki volt a kormányzó párt, a hétköznapi ember igazi változást nem észlelt a nagy ígéretekből.

Olyankor mosolygok nagyokat, mikor Gyurcsány, Mesterházy, Orbán, Vona stb. a bizonytalan szavazókat akarják megnyerni. De akárhogy erőlködnek csak nem sikerül. Mindenhol csak a "törzstagok" maradtak szavazni. Gréczy is hivatkozik itt mindenféle országjárásra, nem tudom mire fel, mivel a munkám miatt nagyon sokat járok vidéken. Kelet-Magyarországon többször is voltam az utóbbi pár hónapban és egyáltalán nem úgy tűnt, hogy annyira, de annyira akarják vissza Gyurcsányt, az MSZP-t vagy Bajnait, persze a Fideszt se sokan dicsérték. Sokkal inkább az volt jellemző, hogy egyiket sem akarják. Butaság azt gondolni, hogy ellenzéki összefogás, meg a szövegelés elég, az emberek nagy része teljesen kiábrándult már mindenkiből...
A helyzet egyre aggasztóbb. Azt gondolom, Orbán Viktor eldöntötte, hogy ha kell, hatalmát erőszak árán is megtartja. Ha mégis olyan leváltós hangulat alakulna ki, amely megállíthatatlanná tenné a váltást, a következő kormány is megkapná a törvénytelen ellenállást, csak még…..
HanSolo90 2013.02.18 11:37:00
A legutóbbi bejegyzésénél pár DK-s azzal kérkedett, hogy az "agymosott" Fidesz és Jobbik a vandálok, rongálók, valamint műveletlen és kulturálatlan szavazók gyűjtőhelye. A DK oldalán pedig az intelligens, normális szavazók állnak. Érdekes, végigolvasva ezt a blogot vagy a DK facebook oldalát egy-két kivételtől eltekintve nemigen fedezni fel kulturált DK-s hozzászólást, leginkább alpári módon sértegetős, pocskondiázós futballhuligán szerű magatartás a jellemző :).

Furcsa dolog ám, ha olyanok papolnak demokráciáról, liberális viselkedésről, megértésről, akik képtelenek normálisan meghallgatni, vagy elfogadni mások véleményét.
Az is furcsa, hogy olyanok magyaráznak becsületről és erkölcsről, akik szintén a felső tízezerbe tartoznak és jó megszedték magukat a rendszerváltás előtt és után. Persze úgy könnyű adókat bevezetni, és javasolni, ha valakinek annyi pénze van mint a politikusainknak, az átlag kereső polgár meg tartsa el adójával a szegényeket, romákat, munkanélkülieket és hajléktalanokat.

Észrevette-e már vajon a DK, hogy nem csak azért van kevés dolgozó, amiért ők állítják, hanem azért, mert az elmúlt 15 évben jobban megérte segélyekért folyamodni, mint dolgozni? Azon gondolkozott-e már például Gréczy, hogy miért büdös a munka egyeseknek?
Miért van az, hogy ha van is állás nem vállalják el, mert keveslik a bért úgy, hogy nyelvet sem beszélnek és diplomájuk sincs?

Svájcban működik jól a rendszer, ott nincs segély, meg semmi pótlék, csak akkor, ha a gyerek iskolába jár, a család tisztán tartja magát és legalább 1 fő a családból közmunkázik, ha nincs rendes állása. Csak így kapnak segélyt. Nálunk mi van? Támogassuk csak a szegényeket és a romákat ingyen. Az mindegy, hogy ettől felborul az egyensúly... Kell a szavazat a pártoknak :)
HanSolo90 2013.02.18 13:30:41
@lajos0: Ez rém egyszerű, hiszen ezt Gréczy és a legtöbb elkötelezett DK-s is megmagyarázta már. Az emberek félnek elismerni, hova húz a szívük, mert diktatúra van és a Fidesz mindent és mindenkit ellenőrzése alatt tart. Ezért féltik az állásukat, családjukat és nem merik bevallani, hogy valójában mind Gyurcsány szavazók.

Legalábbis ezt viszonylag gyakran olvasom, mikor azt a 2-3%-ot valahogy magyarázni kell.
Gréczyblog Kedves Bőhm András! 2013.02.11 07:52:57
Olvastam a hvg.hu portálon megjelent írásodat http://hvg.hu/velemeny/20130208_Aki_nem_birja_abbahagyni , amely a a változatosság kedvéért megint gyurcsányozik egyet. Több ismerősöm is mondta, hogy nem érdemes rá válaszolnom, elvégre, már nem vagy a politikai palettán, és…..
HanSolo90 2013.02.12 15:18:54
@Drehás: Mondom, azt gondol amit akar! Én tudom, mik a nézeteim, egy ismeretlen blogoló persze azt von le magának amit akar. De örülök, hogy megnevettettem!

Gazdag László teljesen független, a neten is utána lehet nézni. Megjegyzem épp úgy ekézi Orbánt, mint Gyurcsányt.

Ön olyan neveket kért, ahol már ítélet született. Gyanúsított van még jó pár.

Megjegyzem külföldön kulturáltabb a politikai élet, sokszor már a gyanú esetén is lemondások vannak, nem pedig arcoskodás a média előtt. Ez mindkét oldalra egyaránt vonatkozik.

Ennyi erővel akkor bizonyítsa a DK és Gréczy azokat a vádakat, melyekkel az LMP-t illették. Vagy az MSZP-t.

Kissé egyoldalú a mérce! Ha szegény ártatlan Gyurcsányt és a DK-t mindig csak bántják és kormozzák a csúnya többiek, a DK meg ártatlan józan gondolkodóként csak nyugodt politizálást akar. Ehhez képest rágalmak, összeesküvés-elméletek szinte naponta születnek itt vagy a DK fórumán, persze bizonyíték vagy jogerős ítélet nélkül ugye. Az MSZP és az E2014 ebből a szempontból sokkal kulturáltabb.
HanSolo90 2013.02.12 15:26:35
@Sándorné Palotai: Jobbulást kívánok!

Tévedni tetszik, mert legutóbb Gyurcsány is elveszített két pert is, csak ezt a balos média nem verte nagydobra. De attól még igaz!

Önnek is elmondom, nem vagyok Fideszes, de akárcsak a fórumozó társa, azt gondol amit akar.

A folyamatban lévő perekről az a véleményem, ha jól eltüntetik a nyomokat és bizonyítékokat, nem is lesz normális ítélet. Ráadásul sok számonkérés és vizsgálat még a Bajnai kormány idején indult.

Az országban soha nem volt következetes a törvénykezés, sokan megúsztak olyan dolgokat, melyekért egy hétköznapi ember 20-30 évet is ülne. Pár példa: Császár Előd, Stohl András, Cozma gyilkosság stb.

Még egyszer jobbulást Önnek!
HanSolo90 2013.02.12 15:34:37
@Lilla50: Ahhoz képest, hogy Gyurcsány nem is vezető politikus, rendre úgy viselkedik. Egy kis párt vezetőjeként szerintem csendben be kellene állni a nagyobbak mögé és nem is foglalkozna vele senki. Ő maga is okot ad arra, hogy támadják.

Amúgy újabban sok DK szavazótól hallom, hogy bizonyítsák a Gyurcsány ellen felhozott vádakat és rágalmakat.
Én viszont kérdezem, hogy a DK tudja bizonyítani azokat az "elméleteket", amiket megfogalmaznak? Tudja bizonyítani vádjait? Belinkelnek ők is ám mindenféle elemzést és statisztikát, csakhogy ilyet a másik oldal is tesz. És mindenki hazugsággal vádolja a másikat.

Lassan olyan lesz ez az egész mint egy vallás. Csak azon alapszik, hogy ki miben hisz.
Ha idejönne Van Rompuy és azt mondaná, hogy Gyurcsány, Orbán, Mesterházy vagy Bajnai egy hazug, tehetségtelen politikus, a hívek akkor is kitartanának és Van Rompuy lenne a hozzá nem értő agy-mosott!
Nyomja ezerrel a bóvlikormány feje, hogy mekkora pénzt szakított le Magyarországnak az uniós pénzügyi tárgyaláson. Pedig amit "elért", az bizony kudarc. Hiába az összes vonatos hasonlat, hogy mekkora sterelvényen fér el az összeg. Az az igazság: Gyurcsány Ferenc megint lenyomta…..
Kérdések tolulnak fel az emberben az újabb fideszes plakátok láttán. Azokról a ragaszokról van szó, amelyek megint tízmilliókba kerülnek az adófizetőknek, és amelyek Gyurcsány Ferenctől és Bajnai Gordontól féltik az nyugdíjakat. Jól tetszenek olvasni, azok féltik, akik…..
HanSolo90 2013.02.06 23:31:02
@vakapad: Ezek szerint Ön nagyobb hozzáértő és szaktekintély a közgazdaság terén. :) Ez esetben várom Öntől a cáfolatokat a docens úr állításaira, valamint a hivatalos adatokat arra, hogy tévedett. Azért aki nemzetközi folyóiratokba publikál nem épp arról híres, hogy hamis, valótlan állításokat fogalmaz meg.
Mondjuk azt sejtettem, hogy a DK-sok mind ostobaságnak fogják mondani, már megszoktam a DK demokráciáját és liberális eszméjét.

Egyszerű képlet: Ha DK-s vagy: igazi hazafi és demokrata, valamint mindent jól látsz.
Ha Fideszes vagy: diktatúra rajongó, "fideszbérenc", Orbán csatlósa stb.
Ha független vagy: birka, az Orbán rezsim segítője, agymosott stb.
Ha más ellenzéki párt híve: akkor sem látod jól a dolgokat, csak Gyurcsány a megoldás, stb.

Szép demokratikus eszme amit a DK képvisel. Csak ők a jók, az igazak és a tuti megoldás kiagyalói. A többi nem számít. A lényeg, hogy ők szerepeljenek. :) Az MSZP-t is ütötték vágták mostanáig. Most, hogy a legnagyobb ellenzéki tömörülés hajlandó szóba állni a 2-3%-os kis párttal egyből mekkora a haverság. :) Persze így keresni kell másik szidható pártot, ahonnan szavazatot kéne szerezni az 5%-hoz: lásd LMP :)
HanSolo90 2013.02.07 13:19:08
@vakapad: Nekem aztán mindegy. Gyakorlatilag semmit nem cáfolt meg abból amit az elemzés tartalmaz. Az exportot illetően is túloz, nem is keveset.

Egy kis helyreigazítás a 93-94es évekről:
epa.oszk.hu/00000/00017/00031/pdf/rethi.pdf

Tisztán látható, hogy a kisebb 93-as visszaesést követően, dinamikus növekedésnek indult az export....Kár volt ezt a mezőgazdasággal magyaráznia, mivel az gyakorlatilag folyamatosan csökkent '89-1994-ig. Viszont a magyar ipar bővült. A spontán kilábalás csak elindult a Bokros csomag előtt!!!

Bokros csomag bevezetése: 1995!!!!!

Ami azon kívül, hogy olcsóvá tette a magyar munkaerőt, elősegítette és felgyorsította a privatizációs folyamatokat is és az ország kiárusítását. Milyen érdekes, hogy Németországban élő magyarok ezt már akkor mondták, ahogy Helmut Kohl is: Eladták az országot!
HanSolo90 2013.02.07 13:32:57
@kvasztics47: A Gyurcsány-Bajnai kormány volt ugyanez volt a helyzet. A Műegyetemről olyan professzorokat küldtek el 2007-ben, akiket a mai napig nem lehet pótolni...
Ugyanúgy sok ember vesztette el a munkáját.

6 diploma? Nem túlzás az egy kicsit? Akkor ezek szerint 20 évig tanult? 1 diploma 5 év, van persze 4 éves főiskola is és ha 59 éves, akkor bizony nem volt még osztott képzés....Munka mellett meg igencsak nehéz komoly Egyetemet végezni....
Sajnálom azt, aki nem kap munkát és ilyen körülmények közé kerül, de mi a garancia arra, hogy egy Gyurcsány kormány garantálná neki a munkát, megélhetést és versenyképes jövedelmet???
Nehéz eldönteni, kinek van igaza az LMP belső háborújában. Schiffer András a párt önállóságáról beszél, valójában nem zárkózik el attól, hogy a demokráciát elpusztító és milliókat nyomorba döntő Orbánnak adjon még egy esélyt. Jávor Benedek és köre a…..
HanSolo90 2013.01.27 23:13:53
@Lilla50: Hát, liberálisnak semmiképp nem nevezném a DK-t. Demokratikusnak sem, mert számukra csak az a demokrácia, amit ők képviselnek. Ha valaki más véleményen van mint ők, azt Orbán talpnyalójának mondják. Lásd -> Gréczy és LMP, korábban az MSZP-re is írtak ilyet, vagy a velük egyet nem értő függetlenekre... stb.

A liberális eszme, pedig az egyén szabadságjogát emeli ki. A DK mégis sok dologban ferdít, és csak a saját szemszögéből vizsgálja a dolgokat. És bizonyos emberek szabadságjogát pont, hogy korlátozná.
HanSolo90 2013.01.27 23:24:11
@Lilla50: És még valami! Olvastam a DK programját, és amennyire az időm engedi követem a politikát. De mivel nem vagyok egyik párt elkötelezett híve sem, próbálok más dolgokra is odafigyelni azon kívül, hogy mit próbálnak megetetni velem...

Amúgy elolvastam a javasolt interjút, ahol csak annyi derül ki, hogy egy pénzügyi Kft. ügyintézőjeként kezdett 1990-ben. Állítása szerint mély-szegénységből érkezett. Ehhez képest 2002-ben már a leggazdagabb magyarok egyike.

Most is csak az zavar, hogy ütik-vágják az LMP-t. A DK foglalkozzon csak magával, más párthoz semmi köze.
HanSolo90 2013.02.05 23:24:11
@amergin: Linkelje már be a részletes szabályozást az általam felvetett kérdésre. Valahogy sehol nem találom benne, hogy a mindenkire kivetett ingatlanadóval mit fog kezdeni egy 100ezret kereső tanár. Továbbá a rendszer amit a DK javasol a legkönnyebben kijátszható és megkerülhető.

Továbbá várom válaszát, hogy miért nem a gazdagokat húzná le a DK luxusadóval, miért az átlagkeresőket terhelik?

Gyurcsánynak a bevallott jövedelme szerint havi 7 milliós jutaléka van.
És ez csak a jutalék. A haveri körben gondolom hasonlóan kereső emberek vannak, akiket ugye a DK sem terhelne különadókkal. Fizessen csak mindenki!!! A bökkenő csak az, hogy egy átlagosan kereső embernek az éves bére ennek a felét sem éri el. Még többdiplomás kutatóké sem...
Bár az MLSZ fellebbez, és a csapat érdekében magam is azt remélem, hogy a FIFA módosít a döntésén, de ettől függetlenül a szégyen már ránk égett: a magyar-román vb-selejtező focimeccset zárt kapuk előtt kell rendezni. Az indoklás szerint a magyar-izraeli meccsen tapasztalt…..
HanSolo90 2013.01.09 17:19:41
@genyamagyar: Már bocsáss meg, de futballmeccsel kapcsolatban fatális tévedésben vagy. Az MTK-sokat például laza 20-30 éve zsidózzák az ellenfél ultrái majdnem minden meccsen.
Külföldön mostanság a négerezés és a majmozás a divat, elég megnézni, mi megy Angliában és Olaszországban a szurkolóknál. Vagy Amerikában baseball meccseken....

Gréczy írásával pont az a baj, hogy úgy állítja be, hogy ez csak itt van, ezért csak Orbán a felelős, bezzeg majd ő és a főnöke rendet tesz.
Az egész egy politikai kampányolás és részben karaktergyilkolás. Semmi több. És az ember elvárná egy írótól, hogy legalább tájékozott legyen, ne csak a politikai hovatartozása és maximális elfogultsága alapján írjon egy teljesen elferdített szöveget.

Mindegyik párt csak a saját pecsenyéjét sütögeti, olyan hazugságokkal és átlátszó trükkökkel, hogy az már pofátlanság.....Gondolod a DK önszántából kimaradna az összefogásból, ha azzal segítené a kormányváltást? Dehogy, nekik is csak az a fontos, hogy parlamenti párt legyenek valahogy, semmi több. És emiatt ugyanúgy hajlandóak bármit megtenni, mint a többi párt...
HanSolo90 2013.01.09 18:20:46
@genyamagyar: "Összefoglalva: Magyarországot már mindenki utálja, mint a szart! És erről tényleg Orbán tehet. Ezért aztán ott és aki tud, belénk rúg. Most a FIFA tette."

Ez is egy nagy marhaság, '97-ben Németországban voltunk több gimis osztálytársammal, és már akkor mondták a Német diákok ránk hogy: Schau mal, da sind die ungarische Zigeuner..... Remélem tudja, hogy ez mit jelent...Ha nem, segítek lefordítani. :)
Érdekes, manapság a munkámból kifolyólag sokat utazom, mégsem érzem sehol, hogy utálnának, megvetnének, vagy gyűlölnének azért, mert magyar vagyok....
HanSolo90 2013.01.10 11:52:29
@Andráska8: Én pedig az alábbi linket ajánlom az agy-mosott DK-sok figyelmébe:

www.promisedlandblog.com/?p=1060

A FARE persze ilyenkor nem jelentget.
És ez nem egyszeri eset, az izraeli bajnokikon szinte állandó az antiszemitizmus.

Egyáltalán nem vagyok fajgyűlölő, de ezt a képmutató, nem következetes elbírálást nem tudom helyeselni.

Az antiszemita és rasszista megnyilvánulások mindennaposak az Angol és Olasz bajnokságban, több eset volt a londoni Olimpián is, a világbajnokságokon és legutóbb az U21-es Szerb Európa-bajnokságon. Nem beszélve az amerikai baseball mérkőzésekről, ahol szintén gyakori a "majmozás". Csak ilyenkor mivel "nagyobb halról" van szó, maximum pénzbeli elmarasztalás történik. Vagy magát a vétkest állítják elő.
Annust és Fazekast is meghurcolták 2004-ben a doppingvétség miatt, 2008-ban a Fehérorosz versenyzőket meg felmentették mindenféle jogi kiskapukat kihasználva. Persze utólag megkapták az eltiltást (4 évre rá), de érdekes, hogy nem volt akkora a felhajtás, mint a magyar versenyzők esetén.

Azért pusztán csak politikai alapon nem kellene a saját országunk ellen fordulni és igazat adni mindenféle mitugrász aktivistának, aki képmutató módon osztja az észt.... Érdekes a nagy aktivistáknak elfogadható, ha izraeli katonák palesztin nőket és gyerekeket ölnek. Nixon is lehetett antiszemita, nem beszélve George Washingtonról, vagy Putyinról, Michael Jordanről, Kennedyről akiket senki nem ítélt el igazán ezért. Még Hillary Clintonnak és Berlusconinak is volt több antiszemita kijelentése... Nálunk meg Wass Albert mit kap a DK-tól, te jó ég....

Ezt hívják úgy, hogy képmutatás a javából...
Itt valami történt. Néhány napja Szájer József és Rogán Antal még hevesen kardoskodott a választási regisztráció mellett. Pedig feltételezem, hogy a Fidesznek is lehettek karácsony előtt információi a szabadságjogokat lábbal tipró ötletük elmeszeléséről, hiszen már én is…..
HanSolo90 2013.01.05 12:06:36
@gréczyzsolt: Jobban éltek, valóban... Felvehettek jó sok hitelt, ahogy fel is vettek. Bajnai már képes volt elismerni, hogy a lakosság eladósodása az ő felelőssége is volt. Gyurcsánytól ilyet mikor hallunk?

Róna Péter nemzetközileg is elismert név a szakmában, őt nem tudják fideszes bérencnek nevezni. Érdekes, hogy ő is többek között Gyurcsányt, Bajnait Simort és Járait teszi felelőssé. Furcsa azért az is, hogy az egyik oldalhoz sem tartozók ugyanúgy bírálják Gyurcsány politikáját, mint Orbánét. Attól, hogy a Fidesz nagyon rossz, még nem lesz Gyurcsány a megváltó.....

Minden tiszteletem az Öné, hogy vezeti ezt a blogot, de nem ártana néha meghallgatni más embereket is, akik talán kevésbé elfogultak akár Gyurcsánnyal, akár a Fidesszel vagy más párttal szemben.
Pont az a baj a politikával, hogy az adott oldalhoz tartozók nem beszélgetnek egymással. Csak ítélkeznek. A DK is megbélyegez embereket rendesen. A másképp gondolkodókat meg úgy kezelik, mintha pestises lenne az összes...
A "politikai kultúránkat" meg kell változtatni, amíg az nem történik meg, egyik kutya, másik eb alapon megy majd a választás.
HanSolo90 2013.01.07 13:39:12
@Lilla50: Abban igaza van leponexnek, hogy a DK legnagyobb félelme pont az előrehozott választás lenne. Viszont furcsa az az ellentmondás, hogy Gréczy folyamatosan szapulja a közvélemény kutatásokat, Vadai pedig egyenesen odáig ment az ATV műsorában, hogy a DK-t 10-15%-os pártnak mondta és a felméréseket hazugnak és a Fidesz által megrendeltnek nevezte.

Az Együtt2014 két hónap alatt nagyobb támogatói bázist szedett össze, mint a DK másfél alatt. És bizony itt derül ki, hogy Gréczy és Vadai sem gondolják komolyan amit a közvélemény kutatásokról állítanak, mert akkor most hova a nagy félelem az előrehozott választásokról??? Hiszen ha a DK olyan jól áll, ahogy állítják nincs mitől tartani :).
Sajnos egyre inkább erőlködés szaga van a dolognak...
Azt mondta Szekeres Imre az ATV Startnak nyilatkozva, hogy 2004-ben azért nem vállalt szerepet a hivatalba lépő Gyurcsány-kormányban, mert nem értett egyet a gazdaságpolitikával. Ehhez képest Szekeres a Medgyessy-kormány idején a kancellárián foglalkozott gazdaságpolitikai…..
HanSolo90 2013.01.04 17:09:35
@trytrack: Hát, ha megnézzük, hogy az MSZP, vagy 2006-ban Gyurcsány miket ígért, és mi lett a vége, azt hiszem a hazugságvizsgáló náluk is kiakadna. Megjegyzem az oktatásunkat pont a szocialisták verték szét. Volt egy régi, jól működő osztályozós rendszer, szóbeli felvételikkel, alkalmassági vizsgákkal, most meg ott tartunk, hogy tolószékesek lesznek orvosok és állatorvosok. El kell törölni a kreditrendszert és az osztott képzést. Ez csak azt segíti elő, hogy gyengébb képességűek is vegetáljanak 7-8 évig az egyetemen az állam pénzén.....
HanSolo90 2013.01.05 00:20:02
@Krutzifix: Elárulom, én központi felvételit írtam biológiából és kémiából, majd rendes szóbeli után nyertem felvételt a Semmelweis Egyetemre.
Maga meg beszélgessen már el egyetemi tanárokkal, mi a véleményük az osztott képzésről, meg a kreditrendszerről.
Volt egy világszínvonalú oktatásunk, mely igazi egyéniségeket, értelmiséget nevelt ki, ezt sikerült felvegyíteni tehetségtelen diákokkal, ráadásul gimnáziumi tanárok döntik el, kik kerülnek egyetemre.

Maga sem különb a többi agresszív "ál-liberálisnál", akik alpári módon képesek sértegetni mindenkit. Ilyen egy igazi demokrata.... :)

Ha meg annyira büszke az MSZP és Gyurcsány teljesítményére, küldhetek Önnek is pár angol és magyar nyelvű linket, hogyan értékelték ezt külföldi szakértők :)
Vidnyánszky Attila lesz a Nemzeti Színház új vezetője. A Vidnyánszky Attila vezette Színházművészeti Bizottság véleményezte a pályázatokat, és komoly mérlegelés után Vidnyánszky Attilát támogatta. A Fidesztől nem távoli Kerényi Imre, Ókovács Szilveszter, Nagy Viktor és…..
HanSolo90 2012.12.19 11:30:15
@lajos0: Így van, persze ilyenkor megint lehet diktátorozni, diktatúrát emlegetni. Azt gyorsan elfelejti a DK, hogy Gyurcsány is rendesen odaültette a haverokat a jó kis pozíciókba, de sorolhatjuk bármelyik kormányt.
Sajnos ez a bevett szokás, nemcsak Magyarországon, hanem az EU-ban is.

Amíg MSZP-SZDSZ kormány volt, az ő embereik ültek a fontosabb pozíciókban.
Most a Fidesz emberei kerülnek oda. Ez így volt mindig is, szóval ezzel nem érdemes ilyen-olyan összeesküvés-elméleteket kreálni :)
Hoffmann Rózsa hazudik a tandíj ügyében. Azt mondja, az államtitkár asszony, hogy Gyurcsány akart tandíjat, amit ő vezet be, az nem az. Nem zavarja, hogy ha egy diáknak fizetnie kell a tanulásért, az tandíj, akkor is, ha másnak nevezik. Ha már a mostani ámokfutás kapcsán is…..
HanSolo90 2012.12.13 09:38:14
Gondolom ez is Orbánék hibája nem?

www.origo.hu/gazdasag/20121213-kivonulhat-magyarorszagrol-a-visa.html

Mikor is vertek oda a Visa-nak? 2008-ban. De ez majd úgy lesz kommunikálva a DK honlapján, hogy Orbán elüldözi a Visa-t :):):)
HanSolo90 2012.12.13 10:02:20
Nem épp "fideszközeli" elemzések a DK által visszasírt Gyurcsány-féle gazdaságpolitikáról....

www.budapestanalyses.hu/docs/Hu/Elemz%C3%A9sek_Arch%C3%ADvum/analysys_106_hu.html

Valamint:

mozgovilag.com/?p=852

Ezekről valahogy nem beszélnek? :)
Persze ez egyáltalán nem menti fel a fidesz-t, de nehogy már a DK-t tüntessék fel megváltónak, és hozzáértőnek.....
Újabb bizonyíték, hogy egyik kutya, másik eb, ami a gazdaságpolitikát és a hozzáértést illeti....
HanSolo90 2012.12.13 12:53:58
@lajos0: Persze, egyértelmű. A baj az, hogy a politikusaink egymásra mutogatnak, hogy ki miben hibás. Arra persze egyikük sem gondol, hogy mind benne vannak vastagon. :)

Lassan már tényleg csak mosolygok, hogy próbálják megvezetni a népet. Sajnos sokakat sikerül. Ezért van ennyi "pártkatona" és "hű" szavazó.

Hallgatók kérése volt, hogy pártok maradjanak távol a hallgatói tüntetéstől. Ehhez képest már ott vonult a DK, MSZP, LMP és a Jobbik jó néhány képviselője. Szegény Novák Elődöt és Szarvas-Koppány Bendegúzt jól ki is fütyülték :D. Ugyanúgy a húsosfazék a cél :)
Fideszes szavazatok híján tárgysorozatba sem vette az országgyűlés azt a javaslatot, hogy tisztázni lehessen az ügynökmúltat. Az Orbán Viktor által korábban bejelentett Nemzeti Emlékezet Bizottság sem állt fel - nem lepődtem meg rajta. Sóhivatalnak és időhúzásnak tűnt már…..
HanSolo90 2012.12.04 18:48:32
@paragrafus: Szerintem felesleges ezen vitatkozni, mert kicsit elbeszélünk egymás mellett. Amúgy valaki elhiszi amit Debreczeni ír, valaki nem.

Én függetlenként kicsit pontosabb és mindenképp forrással megjelölt dolgot vártam volna. Debreczeni következtetései inkább kampányszöveg és egyáltalán nem releváns. Még jó, hogy DK-s politikusként nem fog olyat írni, hogy a jobboldal ártatlan, mikor kormányt akarnak váltani. De így kicsit olyan fideszes bizonyíthatatlan állítások tömkelege az egész.
Ennyi erővel amúgy a fidesznek is joga van Gyurcsányról bármit állítani, majd védekezhet azzal, hogy "ezt a következtetést vontam le". De a DK elnöke viszont egyfolytában csak perel. Sok jobboldali szimpatizáns az eltűnt szakdolgozat ügyében csak levonja a saját következtetéseit. Per ide-per oda. Sztem ha Debreczenit esetleg beperelik nem bizonyított állításaiért, a DK-sok megint diktatúrázni fognak...
HanSolo90 2012.12.04 19:00:40
@paragrafus: Ez szép és jó, amit idelinkeltél, de ez még nem bizonyítja, hogy Debreczeni azon állításait, hogy fideszes megrendelésre puccskísérlet zajlott, az egészet a fidesz fizette stb.
A Demokratikus Koalíció alig egy éves történetében kiemelten fontos nap lesz a tegnapi. Annak évfordulóján, amikor az Aranycsapat 6:3-ra legyőzte az angolokat, két DK-tag is megnyerte az időközi polgármesteri választást. Azt nem állítom, hogy Orbán Viktor máris úgy érezheti…..
HanSolo90 2012.11.26 23:21:19
@genyamagyar: De akkor hol itt a szólásszabadság? Engem kimoderáltak a DK fórumról, pedig csak belinkeletem egy elemzést egy egyetemi docens közgazdásztól, aki elemezte az elmúlt húsz évet. Kivesézte az összes kormány súlyos hibáját. És hidd el elég sok van Gyurcsány rovásán. Csak az őt messiásként várók ezt nem bírták elfogadni. Laza 5 perc után eltűnt a hozzászólásom, pedig semmi alpári dolgot nem tartalmazott...

fn.hir24.hu/velemeny/2012/02/12/igy-kormanyoztak-a-magyar-gazdasagot/

Kis felvilágosítás a Gyurcsány és Fidesz "rajongóknak". Na ezt magyarázza már ki egy vérbeli DK-s vagy Fideszes. Mert a szerzőt nem lehet bértollnoknak mondani.
HanSolo90 2012.11.30 12:45:37
@Az igazi sztrovacsek: Hát nem tudom, azért jó pár tanult és értelmes közgazdász kritizálta ám az eddigi teljesítményeket. Nem lehet, hogy a DK-nak az a baja Róna Péterrel, hogy Gyurcsányt is felelőssé teszi a kialakult pénzügyi helyzetért.

"És tegye ezt midazokkal együtt, akik anno elmentek,('56, vagy akár mikor)) és a rendszerváltás után visszajöttek osztani az észt."

Már ne is haragudjon, de nem a DK mutogat mindig külföld felé? Hogy XY-ezt mondta, az Amerikai Népszava ezt írta stb. Kint élő magyarok oszthatják az észt, az elfogadott?

Tetszik a DK-sok azon hozzáállása is, hogy bár eddig ott ütötték Mesterházy Attilát, ahol érték, most meg hirtelen nagy és karizmatikus politikusnak tartják, mert összehívta az ellenzéket összefogás céljából? :) Ez ám a gerinces hozzáállás. Látom sikerült tanulni a jobboldaltól :) Ennél diszkriminatívabb és köpönyegforgatóbb banda is csak 1 létezik itthon :)

Ez elsősorban nem Ön ellen irányult, de furcsállom, hogy mindig az a "büdös" és bértollnok, aki valami DK-nak nem tetsző dolgot mond, még akkor is, ha igaza van....
Kezdődik az uniós csúcstalálkozó, amelynek legfontosabb tétje a tagállamoknak juttatott közös fejlesztési pénz. 2005-ben Gyurcsány Ferenc 8 ezer milliárd forint értékű forrást szerzett Magyarországnak. Ebből egymilliárd eurót, mintegy 270 milliárd forintot az utolsó…..
HanSolo90 2012.11.23 08:46:29
@Az igazi sztrovacsek: Egyszerű a válasz! Már nem dőlnek be az olcsó dumáknak. Ha akar, utánanéz neten. Na persze nem a pártok honlapján, ahol fényezik magukat és gátlástalanul hazudoznak.

Másik téma: gazdasági mutatók, melyet a beadott költségvetés és a meghozott intézkedések alapján számolnak valóban. Mégis, hogy tévedhetett ekkorát az EU 2005-ben? Mi alapján jósoltak óriási növekedést Magyarországnak? Már egy évre rá bukott a számításuk, és a válság akkor még "fényévekre" volt. Ezek szerint téves és rossz gazdaságpolitikát csinált Gyurcsány? :)
Eszem ágában nincs a jelenlegi "teljesítményt" védeni, de nehogy már hazug összehasonlítást kezdeményezzen a DK :) Inkább adjanak választ arra, hogy miért került a Megyeri híd 4-szer annyiba, mint került volna. Vagy a Margit híd. Vagy a megépített autópályák, ha már szóba került.

"Az már egy másik kérdés, hogy a miniszterelnök mögött milyen kormányzati munka van" Már bocsánat, de úgy tudom a "főnök" a felelős. De ha így nézzük, akkor a DK ne Orbánt szapulja, hanem a mögötte lévő gyenge kormányzati munkát :).
HanSolo90 2012.11.23 08:59:56
@kentersturz: Teljesen jogos és szép elemzés egy közgazdász egyetemi docenstől. Sajnos ezzel egy vérbeli DK-st soha nem győzöl meg, majd rásütik erre a tanult emberre is, hogy "fideszbérenc". Vagy, hogy Orbán embere. Ilyenek az "igazi" demokraták :)

Ami szintén röhejes volt, hogy hétfőn az élőláncnál ment körbe a riporter és kérdezgette az ott tüntető DK-sokat. Arra a kérdésre, hogy miért diktatórikus a regisztráció, egyik ember sem volt képes ésszerű magyarázatot adni. Csak "kántálták", hogy Gyurcsány gyere vissza, csak a Gyurcsány, Orbán elárulta az országot stb.
A végén megkérdeztek pár ellentüntető Jobbikost is, akik érdekes módon korrekt és értelmes választ adtak arra, hogy miért nem értenek egyet a regisztráció bevezetésével és mi vele a gond.

Ezzel megint nem arra akarok kilyukadni, hogy egyetértek a kormány, vagy bármelyik párt dolgaival. Viszont szembetűnő az, hogy a pártoknak "rajongói" klubja van, és azok az emberek bizony ész nélkül elhisznek mindent és papagájok módjára ismételgetik a szájukba rágott szavakat :). Szerencsére ma már ők a kisebbség. :)
HanSolo90 2012.11.23 10:07:15
@Az igazi sztrovacsek: Szerintem nem minden mindegy alapon gondolkodnak a bizonytalan szavazók. Csak nem tudnak őszintén x-elni egyik pártra sem. Miért szavazzon bárki is egy pártra, ha nem ért egyet vele és nem tud azonosulni a párt által képviselt értékekkel? Vagy számodra az a véleménynyilvánítás, hogy mindenképp megyek szavazni, bár egyik sem szimpatikus?
A baj az, hogy igazi normális alternatíva nem létezik jelenleg. A jelenlegi ellenzék is csak a hatalomra jutásért marakodik, ez az egész összefogás történet egy nagy színház. A DK hisztizik, mert nem akar kimaradni. Az MSZP egyedül szeretne nyerni, az LMP senkivel sem akar közösködni, az Együtt 2014 meg egyelőre még nem hivatalos párt. Kíváncsi lennék, a DK félreállna-e, ha a többiek össze tudnának fogni, viszont nélkülük... :) Mert azt nagyon hangoztatják, hogy bizony nélkülük nem lesz kormányváltás :). De ha ne adj isten őket kihagyják, akkor a DK-sok nem fognak a közös jelöltre szavazni?
Gréczyblog Kiegyezni a Fidesszel? 2012.11.15 07:19:40
Itt-olvasom, hogy nem lesz más választás 2014-ben, mint a győztes demokratáknak kiegyezni a Fidesszel. Az érv is készen áll: ez a nemzet érdeke, csak így lehet majd békében kormányozni az országot. Mai tudásom szerint ez a kialkudott nyugalom lehetetlennek látszik, ráadásul…..
HanSolo90 2012.11.15 20:25:00
@empatikus pszichopata: Tisztelt Fórumozó!
Függetlenként (mielőtt engem is lebirkáz) megkérdezném Öntől, milyen alapon sérteget bárkit is? Mitől különb akkor egy DK szimpatizáns egy Jobbikos vagy egy Fideszes szimpatizánstól. Maximum abban, hogy nem rongál. De azt leszámítva ugyanúgy agresszív módon sérteget, nyomul, pocskondiáz. Ez lenne a demokratikus, mindenkit elfogadunk irány? Inkább diszkriminatív irány nemde?
Tudja nagyon sok ember gondolkodik ám, pont emiatt van ennyi bizonytalan, illetve szavazni nem akaró. Persze a DK-sok nehezen tudják elfogadni, hogy 3-4%-on állnak, ezért könnyebb mindent és mindenkit "agymosott" fideszesnek mondani, aki nem velük fúj egy követ. Ismét egy szép demokratikus tulajdonság. :)Aki egyet ért velünk király, aki nem "fideszbérenc".
Sajnos sokan beleuntak már az ígérgetésbe és hazudozásba pláne ebbe a gusztustalan harcba ami a hatalomért folyik. Emiatt nem fognak sem a Fideszre, sem az MSZP-re és főleg nem a DK-ra szavazni.
HanSolo90 2012.11.16 12:12:20
@empatikus pszichopata: Nem is írtam sehol, hogy Ön DK-s. Mindössze arra akartam felhívni a figyelmet, hogy egy DK szimpatizáns is rendkívül elfogult és meggyőzhetetlen. (Lásd: DK facebook fórum.) Ugyanúgy elhiszi és átveszi azt a szöveget, amit Gyurcsány, Molnár vagy Vadai mond. Gondolkodás vagy utánajárás nélkül. De az Ön által felsorolt politikusokról nem szeretnék hosszan beszélni, bár megjegyezném pár hete Vadai olyan hazugságokat állított az ATV élő műsorában, hogy az már szinte fájt. Én csak azt nem értem, hogy az internet világában élünk, mégis úgy gondolják, hogy simán hazudhatnak, mert a "rajongóik" úgyis elhiszik. És ez sajnos igaz is.
Gyurcsány például valóban lemosta Orbánt a TV vitájukban anno, csakhogy össze-vissza hazudozva. Ha annyira komolyan gondolta volna a megtisztulást, kiáll a nép elé és nem ilyen szivárogtatott beszédekben derül ki mindez. Megjegyzem a karaktergyilkolás tőle sem állt távol két kampányban sem, akkor most mitől is különb ő a többi politikusnál?
Én úgy gondolom, ezzel az ellenzéki garnitúrával nem lehet a Fideszt leváltani. Még most is marakodnak és egymást fúrják. Sajnos sokan nem felejtenek és intelligensebbek mint azt a politikusok gondolják.
HanSolo90 2012.11.16 12:22:24
@empatikus pszichopata: És még valami! Láttam sok parlamenti közvetítést. De!!! Ön szerint úgy kell meggyőzni a bizonytalanokat, hogy átvesszük a rosszat mástól? Miért gondolná az ember, hogy a DK demokratikus és különb, mikor ugyanúgy átveszi ezt a minősíthetetlen agresszív stílust. Érdemes megnézni a DK-sok hozzászólásait, igazi minőségi bizonyítvány. Úgy beszélnek emberekről, mint az állatokról. Kérdem én, mitől különbek akkor? Hogy vették a bátorságot, hogy Egerszegi Krisztinát, Jókai Annát vagy akár Balogh Gábort pocskondiázzák? Csak azért, mert mások a nézetei.
Számomra emiatt nem szimpatikusak, mert hirdetik magukról a nagy "demokratát", ehhez képest kirekesztőbbek mint a szélsőjobb.
Olvasom a huzakodást, hogy bevegyék-e az Együtt 2014 nevű mozgalomba a Demokratikus Koalíciót. Úgy látom, nekik is Gyurcsány Ferenc a probléma. Éppen mint a Fidesznek, amelyet le akarnak váltani. Az a Gyurcsány, aki a legtöbb gyalázkodást kapta Orbánéktól. A háza előtti…..
HanSolo90 2012.11.10 14:36:59
@ésmi nem foglalt: Szerintem a Fidesz nem fél, egyszerűen csak kihasználja azt, hogy még mindig Gyurcsány elutasítottsága a legnagyobb. Bárki bármit mond, sajnos beszédes az, hogy amióta kilépett az MSZP-ből, az ottani szavazótábor erősödött, a DK szavazótábora meg egyelőre 2-3%. De ha a szórást is esetleg hozzászámoljuk akkor is maximum 3-4%!. Ennél jóval többet erősödött viszont az MSZP.
A DK nagy hírveréssel alakult, nem gondolja, hogy már rég vezető ellenzéki párt lenne, ha az emberek mind Gyurcsányt várnák vissza?
HanSolo90 2012.11.13 13:54:54
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szerintem meg a tettek beszélnek. Meg az adott helyzetben való viselkedés. Hiába próbálják sokan mentegetni Gyurcsányt, attól még ő is rengeteget hazudott a 2006-os kampányában.
Meg lehet nézni a 2006-os TV vitát is. Lemosta Orbánt, ez kétségtelen, de az elfogult szavazói csak ezt látják. Azt már nem hallják, miket ígért :). Vagy csak elfogultságból nem akarnak emlékezni.
Teljesen függetlenként azt mondom, persze vannak olyan cselekedetei, melyek valóban példaértékűek és dicséretesek, de bőven van vaj az ő füle mögött is. Nehogy már most hirtelen ő legyen az igazmondás és a becsület lovagja.
Ha már így alakult, mai tudásom szerint el kell menni regisztrálni - mindenki vigyen magával még egy mindenkit - és soha nem tapasztalt választói aktivitással el kell kergetni Orbán Viktort. De úgy, hogy soha többet ne jöhessen vissza. Mindezt, persze, fájó szívvel írom le - nem…..
HanSolo90 2012.11.10 09:40:23
@Az igazi sztrovacsek: Itt valami más van a dologban, nem a szólásszabadság. Más fórumokon ezerszer durvábban szidnak politikusokat: blikk, kuruc, kapcsolat, facebook stb. Még sincs semmilyen feljelentés.
Gréczyblog Október 24. 2012.10.24 07:17:19
Előre szólok, hogy akik azt hiszik, hogy mostantól minden megy majd, mint a karikacsapás, és Orbánnak percei vannak hátra, tévedni fognak. Hosszú és rettenetesen nehéz küzdelem lesz a rezsim leváltása. Hát még utána a kormányzás. Most azonban az a legfontosabb, hogy a nevezések…..
HanSolo90 2012.10.24 13:35:28
@Horvath Julia: Sajnos hasonló hibát követett el a rendőrség 2006-ban is. Akárki akármit mond, nem hiszem el, mivel én akkor kint voltam a Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy sarkán, épp hazafelé tartottam egy születésnapi buliból. A rendőrség a parlamentnél randalírozókat az Astoria felé terelte, ahol ugye bejelentett rendezvény volt. A mindezt a saját két szememmel láttam. Ezek után nem mondja nekem senki, hogy a Fidesz intézte így....