Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a szomszéd Sanyi bácsi

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg magyar dolgozik Ausztriában, elsősorban az egészségügyi szolgáltatások és a vendéglátóipar területén. Utóbbiak közé tartozik Nikolett is, aki a pozitívumok mellett a negatívumokat is felsorolja mai posztjában. „Ausztria hegyvidéki részén dolgoztam egy négy…..
a szomszéd Sanyi bácsi 2013.01.04 20:33:34
@körutikalaúz: Köszönöm! :o)
Mai szerzőnk informatikusként Magyarországon sem keresett rosszul, mégis úgy érezte, ha előre szeretne lépni, akkor érdemes kipróbálnia magát külföldön is. London lett belőle, és az első hónapok kisebb nehézségei után be is jött neki. „Én idén júniusban döntöttem…..
Határátkelő Ti mit tennétek? 2012.11.25 06:49:00
Most ott tartok, hogy nem tudom, mit csináljak. Maradjunk itthon, és várjuk, hogy egyszer majd fellendül az ország, és éljek meg valahogy, vagy legyek újra alkalmazott valahol külföldön? „A keserű előzmények 18 éves koromban megismerkedtem ex-párommal, akinek szimplán egy…..
A mai poszt érdekessége, hogy (némi túlzással) egy „második generációs" határátkelő írta. Vanda ugyanis hét éve, 13 évesen került ki édesanyjával Angliába (igen, ismét egy angol poszt, most figyelmeztetek mindenkit, akit nem érdekel, hogy ne olvassa tovább...), azaz…..
a szomszéd Sanyi bácsi 2012.09.07 13:00:36
@Akitlosz: "Feltéve, ha nyersz. Szakmád nem lesz, viszont nyomás az igen, hogy muszáj már valamilyen szakmát megtanulni." Na igen, velem is ez volt a helyzet. Én gimis voltam és az autófényezőtől kezdve a lakberendezőn át a pszichológusig minden akartam lenni. (Ja igen, a nicknevem kicsit megtévesztő, nem vagyok nyugdíjas, főiskolai hallgató vagyok :D.) Aztán elmentem egy teljesen más területre, egy 2 éves okj képzésre, gondoltam ha bejön, akkor később fősulin lehet majd hasznosítani (próbálom is, amennyire engedik), ha meg nem jön be, legalább van egy szakmám, amivel kereshetek munkát vagy tanulhatok másik szakmát ha nem tetszene.

"Bármilyen érettségit adó (szak)középiskolából lehet jelentkezni állatorvosnak is. " Háát, ez nem biztos, egy közgáz érettségivel nem hiszem, hogy tudsz jelentkezni orvosira, max ha leérettségizel az ott kért tárgyakból is (pl. biosz), de gondolom te is erre gondoltál. Egyébként meg minden lehetséges, én már hallottam olyanról, aki asztalosból lett sebész...
a szomszéd Sanyi bácsi 2012.09.07 13:20:48
@SECI: Jajj, én a felvételis dolgot a magyarországi rendszerre értettem.
Amúgy lehet, hogy kicsi vagyok ehhez, de ez a diákhitel dolog mért éri meg az államnak, ha úgymond "fakultatív" hogy visszafizeted-e vagy sem? Akkor már indíthatnának állami képzést (nem tudom van-e egyébként ilyen Angliában). Vagy ezt arra találták ki, hogy ösztönözve legyenek a diákok a felsőfokú tanulmányokra, akkor is ha teszem azt, nem tudják kifizetni a tandíjat, amiről itt csillagászati összegeket láttam. Elnézést, ha hülyét kérdeztem...
a szomszéd Sanyi bácsi 2012.09.07 16:20:55
@Belagezapista: "Mérnöki szakoknál éppen ezért lenne szükség külön inkább gyakorlatias 4 éves főiskolára és külön inkább elméleties 5 éves egyetemre." Tesómnak is van olyan osztálytársa, hogy 5ös a gyerek mindenből, de nem tudja hogy hogy működik pl. egy autó vagy egy motor. Egyébként nem csak mérnök szakoknál lenne érdemes a gyakorlati képzés, minden képzés mellé elkelne. A diákok is jobban átlátnák, hogy később mivel is fognak foglalkozni.
Nem kényszerből, hanem tanácstalanság miatt indult neki Angliának Anna, aki ma már egy londoni egyetemre jár, miközben dolgozik és sportol is. Közben pedig büszke a magyarságára. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com címre és amint tudok,…..
a szomszéd Sanyi bácsi 2012.08.30 10:33:38
@Gyurcsótány Ferenc: Lehet nagyon egyszerűen hangzik, de a cikk első 2 mondatából kiderült, hogy Angliáról lesz szó. Akkor minek olvasod tovább? Amúgy meg szerintem a szerkesztőknek kellene e-mailt írnod, ha ez téged ennyire zavar. Lehet Anglia fanok. XD
a szomszéd Sanyi bácsi 2012.08.30 10:51:06
@Gyurcsótány Ferenc: Aztán mondd meg nekik jól! :) Egy próbát azért megér.
a szomszéd Sanyi bácsi 2012.08.30 13:29:32
@Határátkelő: Kedves Bloggazda! Az angliai egészségügyről nem lehetne valamikor egy blogbejegyzést írni? Hogy ott hogy működik az egészségügy, milyen az ellátás színvonala, van e hálapénz... ilyesmi. Hatalmas köszönet előre is!
Mai utunk Indiába vezet, és kiderül, lehet-e párhuzamosan három nyelvet tanulni az óvodában, hogyan néz ki a „Szabad Nép-félóra" helyi módra és hogy mit keres egy vadászpilóta egy óvodai évzárón. Tartsatok Vikivel! „A megannyi „nyugati" ovis és iskolás poszt után…..
a szomszéd Sanyi bácsi 2012.08.30 09:12:01
@Pere Viki: Köszönöm a válaszod! Minden jót kívánok nektek és sok sikert a kislánynak az iskolához! :)
Nehezen lehetne átlagosnak nevezni mai szerzőnk, Dennis útját, hiszen 16 évesen került ki Angliába, középiskolába. Ahol gyorsan kiderült, hogy 9 év magyarországi iskolai nyelvtanulás messze nem elég arra, hogy fel tudja venni a kinti tempót. Nem adta fel, no meg aztán szerencséje…..