Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kákalaki Akka

6 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezd tele lenni a hócipőm azzal, hogy a jelenlegi politikai helyzet mekkora gyűlöletet ébreszt az emberekben, és nem csak a politikusok irányába, hanem rokonaik, barátaik, kollégáik felé is.  Manapság az igazán izzó viták nagy része a politikáról szól, ezt beszélik a…..
Hőkezelt valóság Cigány 2007.12.14 23:58:00
Ha kimondom ezt a szót, „cigány”, már a betűk formálása is olyan érzést kelt bennem, hogy most valami rosszat mondtam. Használhatom a roma kifejezést is, de mivel ezzel van tele a média, általában valami lerobbant putrira asszociálok. Hogy miért? Meg tudom mondani, és…..
McDonalds. Csodás. Színes kanyargó csúszdák, zaj, sok mosolygó kiszolgáló szeretne nekünk miben segíteni, és ott van a bohóc is, aki engem inkább emlékeztet egy pedofil mészárosra, mint barátságos játszópajtásra.    Kedvenc íróm sorai következnek:  …..
A ma reggeli Mokka volt az első, amit a megújulás óta végignéztem. Ez a műsor lett a legszörnyűbb reggeli ébresztő, amióta telerakták tehetségtelen műsorvezetőkkel, és ellenszenves vendégekkel. De sokat röhögtem ma reggel, nagyon szomorú dolgokon. Az első meghökkenésem…..
Hőkezelt valóság Te nagyon okos 2007.11.20 17:48:00
Képtelenség kikerülni a reklámokat, orrba - szájba ömlik a képünkbe az örök fiatalság és boldogság elixírjének ezerféle változata. Ápold mosógépedet megfelelően, nehogy meglátogasson a kékruhás vízkőszakértő, borotválkozz 8 pengével, mert attól leszel jó pasi, és…..
Hollárrihollárihollárihóóó, plázába menni de csuda jó! Hol ló állott, most egy gigantikus lószarkupac épült, tehát ne vádoljuk a kedves beruházókat azzal, hogy kitöltötte szervezetüket a modernizáció szele, melytől felpuffadva bárgyún vigyorognak a kamerába. Nem…..
Így oktattok ti Csak semmi szesz! 2007.11.15 19:31:00
Érdeklődésünk az oktatás és oktatók iránt térben és időben korlátlan, legalábbis erre hivatkozással teszem fel egyik felmenőm bizonyítványát pontosabban annak "életmódrendszerét". Úgy tűnik már Klebensberg Kunó is aggódott a diákok egészségért mai szemmel…..
Havon csúszkáló olvasóink közül van, aki az első héten bepróbálta a sífelvonót Nagyhideghegyen. A jelek szerint nem lehet elégszer érdeklődni telefonon, de még személyesen se, pedig hó már van: Óvatosak legyetek a nagyhideghegyi telefonos információkkal, ne higgyetek nekik!…..
Nem tudni, mennyi kötbért kellett volna fizetnie az Aréna Pláza építtetőjének, ha nem adja át ma a cuccot, de Attila - aki az előző posztban anyázott - végül bejutott a félkész épületbe, ahol ilyen körülmények fogadták. A Homár ugyan nem építési vállalkozó, de azért…..
Kákalaki Akka 2007.11.16 17:19:15


Hollárrihollárihollárihóóó, plázába menni de csuda jó!

Hol ló állott, most egy gigantikus lószarkupac épült, tehát ne vádoljuk a kedves beruházókat azzal, hogy kitöltötte szervezetüket a modernizáció szele, melytől felpuffadva bárgyún vigyorognak a kamerába.

Nem kérem, ők tökéletesen hűek tudtak maradni a hely szelleméhez – paták százai csörtetnek a kövön/sárban, csak most nem a babérkoszorú a cél, hanem a leértékelt étolaj, és az akciós nájlondzseki.

A nosztalgiázni vágyók beállhatnak bámulni a Tesco pénztárat, és megtehetik tétjeiket, hogy vajon Sapkás Néni, vagy Kalapos Bácsi ér be előbb zörgő kosarával a finishbe?

Sétálgathatunk a csillogó-villogó bokszok között, melyekben Kincsem, Rodolfo és Rodrigo helyett most műpatás/hidrogénysörényes kancák kérődznek. Ezeket a bokszokat Tommy Hillfiger, C&A és egyéb furcsa nevekkel látták el, de egy valamit magára adó liberális ezen nem lepődhet meg, hisz manapság minden baromira normális és tök kóser, ami tavalyelőtt még alkotmányellenesnek is minősülhetett akár.

A legnagyobb területet Tesco nevű lovunk kapta. Kicsit kövér, büdös és koszos mint egy ottfelejtett hűtőszekrény, nem is a miénk, de szeretjük. Teccik tudni nagy benne a versenyszellem – megérdemli.

Hol van már a régi szép keletifíling, amikor bármelyik bőrdzsekis, makkoscipős, szimpatikus kereskedő előrittyentett nekünk mindenféle cuccot? Neki egy telefonjába került, mi meg alkudhattunk a szabott ár feléből. Ajándékba még egy adag adrenalint is kaptunk hozzá. „Fair play”-hehe.

Most meg ráfizetünk. Ha ficam és csonttörés nélkül eljutsz az arénába, akkor akkora király vagy, hogy érdemes jelentkezned a Rettegés fokába, és pénzre váltanod tehetségedet. Előtte gyakorolj sokat a pláza körül, erősítheted undortűrő képességedet is a szomszédos szeméttelepen.

Amennyiben átlagos mozgáskordinációs képességgel áldott meg a jósors, akkor nagy az esélye, hogy miután megvetted azt a sok szart, hanyattvágódsz a kijáratnál egy ottfelejtett sittkupacon, vagy lezúzza a fejed a létrás manus. Ez esetben többletköltségként számíthatsz némi vizitdíjra és kórházi napidíjra is. Ha okos magyar vagy és jól számolsz, akkor rájössz, hogy nyugodtan mehettél volna a sarki boltba is, és hobbiból feljelentheted a boltost az APEH-nál, ha nem ad nyugtát.
Érdekes és szép dolgokat mondtak rólunk régen. Tényleg ilyesmik voltunk? Mivé lettünk?(A szöveget köszi Lacinak!) IBN RUSZTA arab lexikografus és földrajzíró 930 táján írja: "A magyarok turk fajtájúak és vezérük húszezer lovassal vonul harcba... A magyarok országa…..