Regisztráció Blogot indítok
Adatok
z.blogger

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma Svájcba visz utunk, ahonnan Flow küldte el tapasztalatait (a Facebookon, mert hát így is lehet, ugye...). Írása (mely remélem, csak első a sorban) nem túl hosszú, de érdekes információkat tartalmaz. Hát lássuk! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
z.blogger 2012.08.26 23:01:28
@tilmir @gilda66
Nem bántásból írom csak egy objektív észrevétel. Szerintem kettőtöknek nincs annyira gond a beilleszkedéssel hiszen a párotok ha jól vágom a hozzászólásokból svájci. Így sztem nem ér ebben a témában kommentelni :-)

Én is itt vagyok már több mint 4 éve és tényleg nehéz itteniekkel ismerkedni. Attól hogy van 1000 látnivaló attól még nem lesz az ország olyan értelemben izgalmas (de köszi Tilmir a linket hasznos, egy két helyre elnézünk tuti). A szigetes hasonlat tetszett Genfben...igen talán otthon is babakocsival mennek a Szigetre anyukák :-) bár azért vannak itt fesztiválok, de nem annyi mint otthon, az időjárás is egy kicsit hűvösebb nyáron, de azért vannak izzasztó napok.
Én speciel a genfi állomáson a vonaton ülve, éjjel 11-kor már láttam hogy egy nő üldöz két figurát a vonaton akik a táskáját lopták el. De olyan is volt hogy egy munkatársam visszament másnap a disco-ba hogy ottfelejtette az összes cuccát táskáját....és megvolt. Ez is francia területen volt.

@mindenki
A svájci felsővezetésről meg....tényleg sok a külföldi felsővezető meg főnök. És igaz hogy kevesebben tanulnak tovább, de az ok egyszerű. Itt még él a kétkezi munka becsülete, és sok svájci inkább elmegy szakmát tanulni és vígan megél szakmunkából. És még valami, Svájc kis ország, mégis a gazdasága majdnem négyszer akkora mint Ukrajnáé. Kicsit nehéz dolga lenne Svájcnak ennyi szakképzett munkaerőt kitermelni, meg rengeteg cég jön ide (kedvező feltételek, kiszámítható törvények) es hozzák a munkaerőt, Zürichben is rengeteg helyen építkeznek, iszonyat mennyiségű iroda épül, kell ide ugyanúgy a sok aktakukac meg az építőmunkás is és Svájc ezt nem tudja kielégíteni. Meg egy szerény gondolat tőlem, lehet hogy hibás, sztem sokan nincsenek is úgy rászorulva hogy dolgozzanak vagy csak nagyon fél állásban. Itt nem voltak háborúk, már generációk óta öröklődik a családi vagyon, amiből az utódok igen csak jól profitálhatnak.