Regisztráció Blogot indítok
Adatok
havan (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Szopóágon 2008.01.08 06:30:00
Ezt a cikket nem ide szántam, hanem a Playboyba, csak aztán az élet úgy hozta, hogy mégis itt jelenik meg, a Playboyban meg nem. Esetlenül mozgok a luxuskurvák világában, férfimagazint nem olvasok, bulvárlapokat csak indokolt esetben, tévét szintén igen célirányosan nézek.…..
w Lesz gázáremelés 2008.01.02 13:00:00
A Modern képmesék epizódjai, és továbbtanulóknak a részletesebb anyagok megtekinthetők a sorozat honlapján.Ma este elkezdődik a Modern Képmesék, 19.25-kor megy adásba az első epizód az MTV-n. Az utolsó részeken még dolgozom, M. Tóth Géza csapata pedig a középsőket rajzolja,…..
w E pur si muove! 2007.12.29 17:45:00
Töredelmesen bocsánatot kérek. A karácsonyfát a Jézuska hozza. T. Lakótársak! Dec. 23-án 9-16 óra között kerülnek kiszállításra a fenyőfák. Kérjük, a lakásokba való bejutást lehetővé tenni szíveskedjenek. Utak mentén, áruházaknál található fenyőárusoknál fát ne…..
havan (törölt) 2008.01.02 09:41:20
Tessenek kacagni, humoros írás következik:

Agent Saul

A reggeli napfény óvatosan szárítgatta Kajafás házának tetőteraszán az árnyékadó sátortető vásznán csillogó harmatcseppeket. A ház ura a sátor alatt álló, díszesen faragott karosszékéből tekintett szét rendezett birtokán. Szolgálói már lenn ténykedtek olajfái között, szavaik foszlányait a teraszig vitte a szél. A főpap széke melletti kis asztalon egy pohárban friss gyümölcslé állt, Kajafás ez mellé tette a levelet, melyet az imént olvasott el. A szél belekapott a levélbe, ezért Kajafás nehezék gyanánt ráállította a teli poharat. Hátradőlt a széken, szemeit behunyta, és nekilátott napi teendői átgondolásának.

A levél Saul rabbitól, ettől a fiatal, energikus emberétől származott. Ismét sikerrel járt a jézushívők elüldözésére szervezett portyája, s most újra házában gyűjti be az újabb gratulációkat a papi tanács tagjaitól. Hatalomvágyó és ravasz fickó ez a Saul, ami nem is volna baj, ha az Úr mondjuk húsz évvel később szólította volna e világra. Ifjú kora ellenére már a főpapi székre veti tekintetét, holott Kajafás még távol áll az öregkortól és a visszavonulástól. Oly erős ebben a Saulban az elhivatottság érzése, hogy még a baljós jelek se késztetik törtető tempójának lassítására. A múltkor, lám, egy eltörött mécsestől kigyulladt hálószobája, leégett fél háza. Kajafás hiába tudatta vele, hogy ez nem lehet véletlen, nyilvánvavlóan az Örökkévaló figyelmeztetése. Szervezkedik, helyezkedik, erősödik. Csavaros eszű, példás farizeus, azt meg kell hagyni. Az is az ő brilliáns ötlete volt, hogy ennek a Jézusnak a holttestét el kell hozni a barlangból, és titokban eltemetni, nehogy a temetéséből ellenséges felvonulást szervezzenek a követői. Nem véletlenül bíztuk rá vallásunk gyalázóinak üldözését. És mellesleg, addig is távol van, nem szervezkedik a főpapi pozícióra. Hataloméhes, céltudatos, és az Úr is kedveli...
Huh, ez a jézuskór ragályos. Mert ravaszak. Nagyon ravaszak. A holttest eltűnését is hogy a maguk hasznára fordították! Még hogy feltámadott! A pórnép meg csüng az ilyen dajkameséken, és egyre csak szaporodnak a híveik. Márpedig e kór veszélyes. Az erő helyébe a jámborságot, a bosszú helyébe a megbocsájtást állítani halálos vétek. Izráel népét ellenségei egy emberöltő alatt szétszórnák, ha ez a hit elterjedne. Tán még a hatalmas Római Birodalmat is tönkre tudná tenni ez az ostoba jézusmánia.
Ezen elgondolkodott. Körüljárta erről, átgondolta arról, és akárhányszor gondolta át, annyiszor jutott arra az eredményre, hogy ami itt átok, az ott, Rómában kivívná az Örökkévaló tetszését, és segíteni lerázni a római megszállást. Izráel újra szabad lenne, s folytathatná az Úr által mutatott útját.
Ez hatékonyabb fegyver lehetne Róma ellen, mint tízezer kard! És mennyibe kerül tízezer harcos? Ha a kereszténység római elterjesztésére csak ezer kard és mellvért árát költenénk, sokkal nagyobb eredményt érhetnénk el! A gondolat felvillanyozta. Számolgatni, tervezgetni kezdett. Kell egy szervező, egy vándor térítő, egy feltétlenül megbízható farizeus, akinek római polgársága, tekintélye van. Kell némi pénz, amit a keresztényeknek apránként csorgatva csoportjaik megerősödnek. Kereszténnyé kell tenni katonákat, majd tiszteket és politikusokat. És ha a könyörtelen Birodalomban mindenfelé eluralkodik a jámborság, itt a széleken bizonyosan sikerüne kivívni a szabadságot.
Ki lehetne az akció vezetője? Hát persze, Saul! Ideális választás. Római polgár, hatalomvágyó, ravasz, megfontolt, és az Úr akaratának feltétlen teljesítője. Ezreket vonhat irányítása alá, tán még nálam is nagyobb palotában élhet. És végre nekem is nyugtom lesz tőle.

Kinyitotta hideg, szürke szemeit. Körbehordozta tekintetét gyönyörű birtokain. Háromat tapsolt. A kőből faragott lépcsőfeljárúban egy percen belül megjelent írnokának szolgálatkész, göndör, szakállas feje.

A sziú indiánok deklarálták függetlenségüket, felmondták az elmúlt 150 évben az USA kormányával kötött összes szerződést. Ezeket az USA amúgy is felrúgta nem sokkal megkötésük után, kivétel nélkül mindet. Bejelentették igényüket a történelmi sziú területre,…..
w Dzsentriköztársaság 2007.01.11 13:00:00
Na, ez meg közben megjelent, ni. Még tavaly írtam a Levegő Munkacsoport folyóiratának, a Lélegzetnek. Sok újdonságot a törzsolvasó nem talál benne, régi nóta bene. Lehetett volna kicsit élesebben ekézni őket magukat, mámint a magyar környezetvédőket, azt meg kell hagyni. A…..
A provokatívabb, Az Elnök és a Zsidók címmel akartam volt írni, de van jóízlés is a világon. (Előre jelzem, hogy a "sámán", az "igazmagyar" nicknevű kommentelőket azonmód kivágom). Egyszóval a történet ismert: Sólyom László alkotmánybírósági…..
w A programozó magányossága 2007.12.03 06:30:00
Történelmi szombat hajnala ez a hétfő. Jön, jön, jön! Navracsics Tibor presents: Program of the Fidesz. December 8-tól a mozikban. Az elmúlt másfél évben a Fidesz háza tájáról a legmókásabb magyarázkodások keltek szárnyra arról, hogy miért is nincs nekik programjuk. Azt egy…..