Regisztráció Blogot indítok
Adatok
candy747

39 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl vagyok az első héten, jöjjön néhány tapasztalat. A suliban egyelőre nem sok feladatot kaptam, és kezdek félni, hogy a megfigyelésen kívül nem is nagyon engednek majd mást, ami elég sajnálatos lenne, hisz azért jöttem, hogy a tanításban gyakorlatot szerezzek. Kicsit fojtogató lesz ez így…..
Ezer éve nem írtam, így a szokásos, “hol is kezdjem a dolgot” dilemmával küzdök. A lényeg, Dél-Koreában vagyok épp, ahol a sulis 6 hetes gyakorlatomon. (Igen, még mindig, megint tanulok, most épp nemzetközi általános iskolás tanárnak Dániában.) Persze tipikus Murphyként, 1 héttel később értem ide,…..
Ebben a bejegyzésben összeszedtem nektek, hogy eddig milyen nálam vendégeskedő cicáról vezettem naplót, amiben ti is láttátok, hogyan változtak meg. Egy ilyen napló több okból is hasznos, és hasonló helyzetben javaslom nektek is a használatát. Egyrészt én is vissza tudom nézni, honnan indultunk, és…..
candy747 2018.08.16 14:16:35
Szia
Én tanácsot szeretnék kérni. Dániában egy kollégiumban 3 évig etettem meg cicahazat vettem egy ott született, vad cicalanynak. Meg is operaltattam. De három év alatt csak odáig jutottunk, hogy követ mindenhová mikor a kutyával sétálunk, még tudom simogatni, de a lakásba nem tudtam bevinni. Viszont sajnos mivel el kellett költözünk dönteni kellett. Magunkkal vittük, értelem szerűen bezártuk. A kutyával nagyon szeretik egymást. Nagyon igényli a simagatast, a hasát is mutatja, de kb le kell vadásznom H simogatni tudjam. Azt is csak éjjel, nappal bujkálva alszik. Két napja este viszont sikerült kinyitnia az ablakot és kijutni. Szerencsére este megtaláltam, de megfogni nem tudom. Relatív biztonságban lenne kint, ha nem kéne q házhoz jutáshoz egy úttesten átkelnie. Ahol ezelőtt élt nem voltak utak, csak egy parkoló. Nem tudom, hogy meg tudja e szökni vagy egyáltalán hogy mit csináljak aki neki lenne a legjobb. Csapdazzam le és zárjam be újra, vagy hagyjam kint így, hogy már tudja hova kell jönni enni, még hol a háza, és reméljem, hogy megtanul autók közt élni, vagy vigyem vissza az eredeti környezetébe, ami biztonságos, viszont nem garantált, hogy valaki napi szinten etetné. Sok ember él ott, lehet, hogy lenne még egy ilyen őrült, a ki tudja. A bezártságot viszont nagyon rosszul viseli. Egész éjjel próbál kijutni. Fel alá mászkál a lakásban. Meg tudom simogatni akkor, még a kutyához is bújik, de ki akar menni. Kb 5 éves lány cica amúgy. Ha van ötlete valakinek, nagyon örülnék neki. :( Köszi
Hát igen. Ez a harmadik hetem, de valahogy ezen a héten úgy érzem, hogy minden energiám kezd elszállni. Minden nappal egyre fáradtabb vagyok. Nem elég, hogy 3,5 órán át szívják a vérem a kis törpevámpírok, de kb egész nap agyalok is azon, mit kéne csinálni, meg hogy. Kissé (nagyon) rápörögtem. :D Ma…..
Indulás Hungarikum beszerezve, utolsó "egészséges" reggeli elfogyasztva, irány Minsk!;) Ne nagyon sírjatok utánam, csak ha 18 nap múlva nem kerülnék elő. ;) Ha kell utánam jönni kimenteni (vagy kihozni a sittről ;) ) akkor küldöm a galambot, mert netem nem lesz. Back to 90s!  Utazás Amikor…..
Már egy pár hete igyekszem magam rávenni, hogy írjak, illetve időt találjak rá, pláne mert a család már halálba nyüstöl. Várják a tudósítást. Hogy honnan?! A napköziből.. :D Jelenleg épp egy három hónapos gyakorlatot csinálok egy általános iskolában. Minden nap, délutánonként. Ez a harmadik hetem,…..
Első nap: Indulás Lipcsébe Tipikus módon már az elindulással bajok voltak. Anna már csütörtökön kijött, este megvolt az ismerkedős este, majd reggel, mint egy 0. nap kimentünk Bogensébe. Ezzel csak azt értük el, hogy már indulás előtt lefárasztottuk magunkat. Az indulás időpontja szép lassan a…..
A mai posztom a kutyákról szól, azaz inkább a mai férifakról. Rég írtam már, de valahogy ezt a témát nem lehetett kihagyni. Sok helyen bukkannak fel a neten vicces képek arról, hogy a mai kutyák mennyire halvány árnyképei az őseiknek. Mennyire elkutyátlanodtak. De vajon erről ők tehetnek?! Mert…..
Tegnap kaptunk a kutyasulitól (mert igen, már járunk :D, Kettőbe is, mert biztos, ami tuti :D) egy ajándékcsomagot. Kicsit lesokkolódtam, mikor gyanútlanul belenyúltam a zacskóba, hogy mi is van benne és kivettem egy egész disznófület. Jujj! Hát majdnem eldobtam. De gondoltam, a kutya majd csak örül…..
Eddig szerencsére minden szipi-szuper. Sikerült megszabadulni az élősködőitől, meg is lett fürdetve, úgyhogy már vendég kompatibilis. Kivéve esténként, mikor rátör a macskaszarvadászás a homokozóból. Nem értem mi a kutyáknál ez a szarevő fétis, de elég undi. :D Esténként kutyaoktatós videókat nézünk…..
Hát igen, megtörtént. Most már ténylegesen is hivatalos, az őrült macskás nőből, kutyás-macskás nő lettem. :D A kutya szombaton beköltözött. Hazafelé úton a kocsiban max 1 percig ha sírt, utána elaludt. Itthon  hamar felfedezte a lakást, be is lakta. A hámot egyből megkapta, de mivel olyan kicsi, és…..
Hát igen, jól látjátok, megint megőrültem. Úgy tűnik elérkezett az idő, hogy egy kutyát is bevállaljak. A dolog úgy jött, hogy 1,5 hete elvesztettük a vörös cicát, aki bértartásban volt nálunk, és akihez nagyon kötődtünk. A gazdája 1 év után visszakérte. :( Nem szívesen és még fájóbb szívvel váltunk…..
1,5 hetes nyaggatás és erőltetés után végre sikerült kiharcolnom, hogy 3 hét után meglátogathassuk a sirályt! Jelentem jól van, teljesen beépült a többiek közé, bár még mindig kicsit kilóg. Még mindig ő az egyetlen, aki a jelenlétünkben dumál, szó szerint. Nem tudom, hogy megismer-e minket, de…..
Ma végre eljutottunk a nőhöz, nagy nehezen, mivel nem nagyon akarta, hogy menjünk, és mindig le is mondta. Az elején kicsit féltem, hogy fogom megismerni a sirályunkat, mert 4 nap alatt sokat változnak, de egyből kiszúrtam. Máshogy néz ki, mint a többi. Szebb a tolla, sárgább a feje, nagyobb a…..
Ma is eltelt egy nap. És ahogy a 13-as számhoz illik, kissé stresszesen. Épp az előbb tanulhatta meg a sirály, hogy következmények nélkül nem érdemes macskákkal kekeckedni. "Szokás szerint" nekiment a macskának amint meglátta, de az mikor sarokba szorult, visszacsapott. Szerencsére csak egyszer, de…..
Ma éppen ezt kaptam meg, hogy "szedjem össze magam vagy szüljek gyereket, mert ez csak egy sirály". Máskor meg, hogy ez csak egy macska, egy pók, egy csiga, akármi, és van belőle sok. Csakhogy mondjak valamit, emberből is van, kb 7 milliárd! A másik meg, amit folyton hallok, hogy de természetes…..
Elköltözött. :( Ez önmagában is eléggé nehéz, és fájdalmas lenne, mert annyira megszerettük a kis szarost, a halszag és a lakásban uralkodó áldatlan állapotok ellenére is. Viszont ahova vittem, az még nehezebbé teszi a dolgot. Elvileg egy vadmentő állomás, a szigetünkön az egyetlen engedéllyel…..
A sirály holnap elköltözik. :( Felhívtam az állatsegély-szolgálatot ma, mert habár önző módon nagyon szeretném végignézni, ahogy felnő, de tudom, hogy nálunk nevelkednie nem lenne neki a legjobb. Igaz mindent megadunk neki, de a fajtársaira is szüksége van. Szívesen eltartanám hosszú távon, de azért…..
A Sirály egyre többet dumál, meg panaszkodik. Megnőtt a mozgásigénye is. Mászkál fel-alá. Ha beteszem a "tóba" már élvezi, kivéve az oda vezető utat, mert akkor visít, mint a fába szorult féreg. :( Ma csak a macskakaja felelt meg őfelségének, se a garnéla, se a lazac nem kell már. Mondjuk annyiból…..
Na, ma majdnem kinyírta magát, kétszer is. Először reggel, mikor adtam neki egy kis kenyeret, mondván, hogy a természetben is kb ehhez fog a legkönnyebben hozzájutni, így ideje elkezdeni tréningelni rá. Rá is vetette magát egyből, majd egy jó nagy darabot megpróbált letuszkolni a torkán. Na ekkor…..
Igen-igen, már 10 napja boldogítjuk egymást a sirállyal, és ami a legjobb, minél jobban megismer, annál jobban utál. Néha rohamszerűen rátör a rettegés, elkezd rohangálni, közben meg őrült módon visít rám...Csóri. Azt hiszem eléggé ingerszegény környezetben él, azért ilyen. Szerintem el kell…..
Ma végre evett megint halat (hering, lazac) és csirkemellet is. A menüben ezen felül szerepelt még főtt tojás, az imádott dinnye és szárított lisztkukac, amiket szétdobáltam a fürdőben, és a vízbe is, h tanulja meg kihalászni onnan...:D Bár mondjuk nem volt nehéz dolga, úsztak a vízen.…..
Ma annyira nem akar enni, illetve halat. A dinnyét sajttal befalta. (Lassan bort is kér hozzá. :D) Úgy látszik ma vega napja van. Viszont nőtt, 146 gramm. Ja és jelentem, a madár csíp. Már kezdi egyáltalán nem díjazni, ha felveszem. Ami elég ijesztő, tekintve, hogy ha már most le akarja tépni az…..
Sajnos fény kérdés még nem megoldott...:D De a lényeg látszik...:D Annyira édes...:D..
Ma visszamentem oda, ahol találtuk az új barátunkat, és rájöttem, honnan is került az útra. Az egyik lapos épület tetején költenek a sirályok, valószínűleg onnan esett le és kezdett el bandukolni, keresve a visszautat. Amikor felkaptam az útról szegényt, sajnos nem nagyon jutott eszembe az eget…..