Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EszJé

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bejegyzés-sorozat első részében összeszedtem kedvenc mozgókép kategóriám 1975 előtti klasszikusait. Ebben a részben az aranykorral foglalkozom, tehát azon tudományos fantasztikus kedvenceim körével, amiket  1975 és 1995 között forgattak. Sok ide vonatkozó alkotás nem is egy…..
Üdv mindenkinek! Ma egy újabb kulturális (és politikai) összefüggést hoztam. Nelson Mandela  a Dél-afrikai Köztársaság első feketebőrű elnöke. Magyarul Búr Gábor írt róla életrajzi kötetet, más senki.  A búr egy európai gyökerű, fehér bőrű…..
A mai összefüggésben semmi misztikus nincs, de szerintem érdekes! Szinte mindenki ismeri a Csillagok háborúja főgonoszának, Darth Vadernek a sisakját és maszkját. És szinte mindenki ismeri Michelangelo Utolsó ítélet című freskóját, amelybe egy óriási arc van…..
Malek Miklós zeneszerző, karmester 1963-ban a Ki mit tud? győztes Angyalföldi Dixieland Zenekar tagjaként tűnt fel. Felesége, Toldy Mária 1966-ban és 1967-ben is megosztott Első-díjat és Előadói-díjat nyert a Táncdalfesztiválon. Fiuk, ifj. Malek Miklós 2010 óta az X-Faktor zenei…..
Egy újabb példát szeretnék felhozni arra, milyen fontos befolyással lehet egy cég vagy embercsoport életére egyetlen személy. A kulcsember jelen esetben Boros Lajos, aki főleg rádiósként vált ismertté, mint a Bumeráng (valamint az idegesítő Lali király...) című műsor…..
Ma két érdekességre szeretném felhívni a figyelmet:   1. Christian Bale 2000-ben eljátszotta a Bret Easton Ellis regényéből készült Amerikai pszicho (American Psycho) főszerepét: Patrick Bateman karakterét. Sikeres, jó színész, elég nagy a filmográfiája, és 2005-ben meg…..
Üdv minden látogatómnak! Ezt a blogot gyűjtőhelynek szánom. Olyan, lényegesnek vagy épp lényegtelennek tűnő "furcsaságokra", apró jelenségekre szeretném a figyelmet ráirányítani, amelyek felett a hétköznapi életben elsiklunk. Mivel kevés ragadja meg a figyelmünket, a…..