Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leleplező-kártevő

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ha Afrikáról beszélünk, akkor az embernek rögtön eszébe jut, az ott élő nagymacskák, az oroszlán, a leopárd és a gepárd. De van egy negyedik macskaféle, amely nagyobb az oroszlánál.  Ez a mngwa.Tanzániában észlelték elsőnek, a bennszülöttek nyelvén a neve azt…..
leleplező-kártevő 2012.08.26 11:21:05
Megint csak rendszertani fogalmak helytelen használatának tömkelege.
"...A leopárd elég változatos macskaféle, lásd csak a hópárduct vagy a királyleopárdot..." -A hópárduc (Uncia uncia)nem azonos a leopárdal (Panthera pardus), igaz e két genus, a Neofelis-szel együtt hárman alkotnak egy kládot, vagyis közös leszármazási vonalat. Királyleopárd? Nem a királygepárdra gondolsz, ami a gepárd (Acinonyxjubatus) egyik mintaváltozata. A gepárdoknak aztán végképp semmi köze a leopárdhoz, mert a pumával (Puma concolor) és a jaguarnundival (Puma jaguarondi) hármasban egy teljesen különálló kládot képviselnek, nem állnak közeli rokonságban az előbbi 3 genus fajaival.
"Aranymacska egy ismeretlen faja: Ez a macska a szervállal és a karakállal egy családban tartozik." Nos, ez majdnem sikerült, de mégsem. Valóban, az afrikai aranymacska (Profelis aurata) egy kládba tartozik a szervállal (Leptailurus serval) és a karakállal (Caracal caracal), és ebből következik, hogy egy családba is tartoznak (Felidae), de ebbe a családba még 11 genus tartozik ezeken kívül, amikkel viszont nem állnak közvetlen rokonságban. Tehát a helyes kifejezés az lenne, hogy: "Afrikai aranymacska (Profelis auratus) egy ismeretlen alfaja: Ez a macska a szervállal és a karakállal egy kládba tartozik. Ehhez fűzném hozzá, hogy az aranymacskának nincs ismeretlen faja, legfeljebb alfaja lehetne (egyébiránt két alfaja ismert: P. a. aurata, P. a. cottoni). Egyébként 2 aranymacska genus él a földön, melyek egymással nem állnak közelebbi rokonságban, egyik a már említett afrikai aranymacska, mely nemzetségének egyetlen képviselője, másik pedik az ázsiai aranymacskák nemzetsége (genus-a), a Pardofelis, melybe 3 nagyon ritka faj tartozik: ázsiai aranymacska (Pardofelis temminckii), borneói aranymacska (Pardofelis badia), és márványmacska (Pardofelis marmorata) -bár ez utóbbi pontos rendszertani helyzete még kérdéses.
Kezziccsókolom -olvasgassunk máá utána a rendszertannak, mert nagyon nem megy, és nem mindegy, hogy rend, család, nemzetség, faj, vagy alfaj, mert ezek a szavak nem ugyanazokat a fogalmakat jelentik...
leleplező-kártevő 2012.08.26 11:25:01
@leleplező-kártevő: jahh, én is elrontottam: nem jaguarnundi, hanem JAGUARUNDI , illetve a gepárd latin nevénél nem raktam szóközt, helyesen: Acinonyx jubatus -én kérek elnézést, elgépeltem, figyelmetlen voltam...de legalább nem írtam hülyeséget.
   A Primeval rajongók most ujjongani fognak a cím láttán. Az erdő, ahol a rész játszódik nagyon is létezik, és tényleg durva dolgok történtek ott, amiket egy hatalmas teremtményhez kötnek.A lényt más néven jávorszarvasdisznónak is nevezik. A leírások szerint…..
Kriptozoologia Újabb jelentés 2012.05.03 20:35:11
Jelentésemet azzal a kéréssel kezdem, hogy a nevemet kérem ne adják ki. Hobbimat tekintve katonai hagyományőrző vagyok 2007.ik esztendő augusztus havától, a jenetésemben szereplő bajtársammal együtt. Ezt a szavahihetőségünk végett jelentem ki, továbbá azért hogy a lassan öt…..
leleplező-kártevő 2012.08.25 20:15:33
Huuhhh...A hiúzhangok most betettek nekem rendesen. Nekem is van egy rövidke sztorim, egy hang észlelésről. Na szóval, állt. isk. 7.-es koromban osztálykiránduláson voltunk Pusztafalun, és az utolsó nap felmentünk a falu mellett lévő hegyre az osztálytársaimmal, csak fiúk, 7-en voltunk, közülük egyik az ikertesóm. Nagyba (nem kicsibe) menetelünk felfelé, de emlékeim szerint maximum 1-1,5km-t tehettünk meg egy elég jól kitaposott, ám nagyon meredek földúton, melynek, ha felfelé haladtunk, jobb oldalán néhány elhagyatott parasztház, és romos kerítéssel körülvett kertek voltak, az utat mindkét oldalról bokrok és cserjék szegélyezték, a bal oldalon csak az erdő, semmi más. Ahogy így baktatunk felfelé, egyszer találtunk egy nagy fát, amibe jo gyerekek lévén nekiálltunk belevésni a nevünket egyenként, mert csak egy késünk volt. Nem emlékszem már, hogy mindannyian be tudtuk e fejezni a művünket vagy sem, de épp visszafelé indultunk, alig 10m-t tettünk meg lefelé, vissza a faluba, mikor az egyik bokorból, tőlünk alig 3-4 méterre a videón látható dühös hiúz hangjához hasonló macskavértyogás szerű hangot hallottuk(tényleg nagyon közelinek tűnt), persze nekünk se kellett több, halálra rémülve kezdtünk el leszaladni a hegyoldalon, miközben a mellettünk lévő bokrokban, melyek az út és a tanyák közt voltak,még rohant mellettünk valami, ropogtak a gallyak, mozogtak, susogtak a levelek, de szerencsére pár 10 méter után megállt, persze mi rohantunk tovább ahogy csak bírtunk...Nos, a lényeg, amit ki akarok hozni, hogy a mai napig úgy gondolom, hogy ez egy hiúz volt, a videó most teljesen megerősített ebben a hitemben...félelmetes. A jó ég tudja mit akarhatott. Lent a faluban aztán egy idős bácsika megerősítette, hogy élnek a környéken mind hiúzok, mind farkasok, utóbbiakkal sajnos nekem is volt egy személyes élményem, előtte 2 nappal, az első éjszakán (két éjjelt töltöttünk ott), de ez másik történet. Na akkor eldöntöttem, hogy soha a büdös életbe nem megyek még egyszer Pusztafalu környékére se, vagy ha mégis, csak kellő felkészülés után. Nos azóta lelkes természetbúvár és amatőr biológus lettem, lehet újra el kéne oda menni...
Ez a koponya egy 1972. október 19-dikén Tanzániában lelőtt állatól származik, azt mondták rá, hogy egy oroszlán koponyája, de ha jobban megnézzük, és összehasonlítjuk egy másik képpel láthatjuk, hogy nem hasonlít. . Az állat koponyája egy medvére hasonlít, de laposabb és…..
 Kína, a világ egyik legelső civilizációja, a népi folklórja is érdekes. A parasztok történeteiben visszatérő szereplők voltak a nagy szőrös vademberek, de ezek hamarosan beszivárogtak az irodalomba is.A Humbei tartomány északnyugati részén található a…..
leleplező-kártevő 2012.08.25 18:42:47
@leleplező-kártevő: jahhh és még egy idézet: " ...sokan egy életre meghaltak és megnyomorodtak..." -azt hogyan csinálták? -hogy lehet egy életre meghalni? :D a magyar helyesírás se megy nagyon, nem baj, ezzel sok magát magyarnak valló honfitársunk így van, a fehér bőrűek is...
 1869. Ohio. Gallia megye.Egy férfi és a lánya sétálgat az erdőben. Ezt az erdőt valószínűleg vadgesztenye alkotta, a kis család pedig terméseket jöhetett szedni ide. A fák közül egy közel három méter magas teremtmény jött elő. A testét gesztenyeszínű bunda borította,…..
A Kongói Demokratikus Köztársaság területét akár nevezhetjük a valódi elveszett világnak. Az ősi és érintetlen dzsungele több legendának is otthont ad. Mokele Membe, és társai. Mondjuk érthető, az ország legnagyobb része a trópusi erdők zónájába esik, így épp elég…..
leleplező-kártevő 2012.08.25 16:17:23
@leleplező-kártevő: jaa, és mokele-mbembe -itt meg egy "b" betű maradt ki.