Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egybunkobelapatfalvarol

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy régi körgangos házban lakom Budapesten. Az a fajta, aminek kettő udvara is van, és amiben az udvarok meglehetősen kicsik, a lakások nagyon közel vannak egymáshoz.Lakik ebben a házban egy Down-kóros (középsúlyos mértékben fogyatékos) fiatalember a szüleivel, két szinttel…..
egybunkobelapatfalvarol 2012.08.25 18:16:15
@valami külföldi:
Már leírtam, hogy - eléggé el nem ítélhető módon - elolvastam a kormányprogramot. Azt szűrtem ki, hogy a cél az emberibb , családias, élet, a naponta értelmesebbnek tűnő elfoglaltság lenne a börtönszerű ellátás helyett. Ezzel szemben itt, első körben egy két szintes, folyosók-szoba-szoba ... beosztású óriás megvételi szándéka terjedt el a köztudatban...( ha van időd, légyszíves olvasd el a másoknak küldött válaszaimat is, úgy érthetőbb a botrány első szele). Nem vagyok érdekelt sem vételi, eladási, sem szomszéd, sem semmi téren! Elsőre azt gondoltam, hogy akkor miért szórják szét a pénzt intézetenként, miért nem vesznek házat a szerencsétleneknek ott, vagy annak a településnek a közelében, ahonnan eredetileg származnak? Akkor a rokonságból még élők kapcsolatban lennének velük. Így pedig vadidegenek gondozzák őket tovább is, akiknek lejár a műszakjuk, mennek a saját családjukhoz.
Vagy miért nem építenek a bélapátfalvi szocotthon hatalmas területén kis családias pavilonokat, ahol szokhatják az önálló életet? Ezért írtam alá a kérvényt. Semmi bajom velük!
Ha így folytatják annak a megoldását, ami a programban van, nem éri el a célját. Egyik megoldás sem valósítható meg, mert egyrészt ott kell megoldani , vagy a körzetében , ahol az intézet van, másrészt új épület nem építhető. Csodás! Az én részemről ebből indult el a hovatartozás, így keveredtem bele a településünk lakóit megbélyegző indulatokba.
Áldozatául esünk korlátolt, rosszindulatú, sikeréhes, ámde tehetségtelen emberek indulatainak.
Megfogadtam, hogy soha-soha-soha többé nem gondolkozom el semmin, ami nem családomat, vagy az én lakásomat érinti.
egybunkobelapatfalvarol 2012.08.25 18:43:42
@Zsoolt: Azt elértük, hogy minden felnőtt lakost megkérdeznek, mi a véleménye.
Már ezért megérte "föllázadni".
Én le is írom a véleményemet és ha megengedi, hozzáteszem a javaslatát, mert ez valóban segítene, ha figyelembe veszik.

Az is baj, hogy a szocotthon megyei fenntartású intézmény, kevés helyi dolgozóval, szerintem 0 helyi gondozottal. A javítást, karbantartást végző cégek mindig változnak a vezetőváltással. A kapcsolatok...a mutyi Egerben van.
Bélapátfalva lakossága nem (volt) alulképzett. Nem (volt) alacsony a diplomások aránya. Az én családomban (is) két pedagógus és műszaki diplomás volt kénytelen elmenni.
Az igazgatónő gyönyörő célokat vázol a pályázat védelmében. Pl: varrodát(!!!) fogyatékos és csökkent teljesítőképes személyeknek, erdei iskolát a szocotthon üres termeibe. (mellesleg néhány éve újították föl, tetőt cseréltek, több loo millióért). Szép, sőt gyönyörű! A tűzoltóság alagsorában bezárva áll egy 2o varrógépes műhely olyan állapotban, amiben csak a gépeket kellene bedugni a konnektorba. Nem kell beruházni! Nem tudom a nevét pontosan, de a Humán szó szerepel a cég nevében, akik tönkrementek, és onnan is csökkent munkaképességűek jöttek ki műszak végén. Néhány év múlva már 2 lesz... A pénzt viszont el kell költeni!
Az erdei iskola!!! Bélapátfalván a helyi iskola sokkal közelebb van a Bélkőhöz, vagy a fennsíkhoz, mint az otthon.
Azt hiszem, ha a leírtakat bárki elolvassa, rájöhet, hogy sem ok nélkül kiabálunk, hanem az eszetlenség ellen.
egybunkobelapatfalvarol 2012.08.25 18:55:12
@ekszvájzed: Bele sem merek goldolni, hogy a következő generációknak milyen lesz a nemzeti- erkölcsi-családi tartása.
Eljön az idő, amikor már nem törődünk a környezetünkkel, csak az lesz a cél, hogy minél előbb hazaérjünk a biztonságba!Persze csak addig, ameddig áram-telefon-tv-internet van. Ha nem lesz, mit csinálunk?
Tegnap történt, hogy egy vélhetően román cigányasszony árult valamiket, amit úgy reklámozott ,hogy most 2-t ad ugyanannyiért. Megszólított, mondtam, hogy nem érdekel. Várjam meg, mert mond valamit... Elhúztam, mert azt hittem, meg akar lopni. Mielőtt fölszállnék a buszra, táska-zseb bezár. Sosem lehet tudni.