Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pöttyösmacska

16 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
befelé ringó tükrök fáradt-tan 2014.04.11 01:18:55
Bármily aromát ontott mostig álnok gyertyám-oltom:éppholt csütörtököm egy kurtavonalúsóhajává szállok; míg a fejfán némán születőpéntekemnek őrködöm...
Ó,idő! Meddig rabolsz még,  hogy látnom kell, az én történetem épp hány fokon ég el..?   Korán elvetted a  darázs-hőségben nyikorgó hintámat; elvetted észrevétlen a rózsaszín lámpámat, felgyújtottad rám  a szülői a házat, maradásom nincsen..   Elvetted a…..
Tudod, mikor először megfeszül a test, az ágy; oldalára fordulva köhög anyám egyet. De hol? Épp tudattalanom villamosáról szállok át (merre is mentem..?)  A levegőt édesen áramoltatja a figyelni kezdő tüdő, s mindkét kéz mély vitába száll a…..
Sokan sokszor hajlamosak csak a sikertörténeteket meghallani a külföldi munkavállalás kapcsán, pedig jócskán akadnak árnyoldalak is. A mai posztból kiderül, a londoni munkavállalás is jócskán szolgálhat nehéz pillanatokkal, legyen szó a munkáról, a magánéletről (bérelt…..
pöttyösmacska 2013.04.20 01:02:17
@pappito: Teljes mértékben egyetértek! Annak ellenére hogy én Németországban ugyanezt a munkát csinálom, 23 leszek és úgy tanultam meg angolul még a gimiben hogy senki nem beszélt körülöttem angolul, csak a tanár. 8 hónapja vagyok kint, és természetesnek tartok minden olyan kekeckedésnek tűnő beszólást a házvezetőnő részéről amit kapok mert a vendég 100-200 eurot fizet egy estéért és ezért igenis megérdemli, hogy tiszta szobában legyen.Nagyon szeretek takarítani, mert most ezt kell tennem, és látom a célt, hogy még egyetemre mehessek otthon és megteremtsek magamnak alapvető feltételeket. És ha van cél, akkor van ambíció és alázat. Továbbá egyáltalán nem természetes hogy nem alkalmazkodik. Kinek panaszkodjon? Vegye elő a könyvet! Én most már a szakmámban is tanulok itt a hotelmunka mellett, és sok ismerősöm van mert beszélek németül és nevetünk és bohóckodunk. Rita azért nem érzi jól magát, mert nem tudja hogy ezek emberek mint mi, csak más nyelven beszélnek, ja..és nem is akarja.. És még annyit hozzáteszek hogy sosem fogom érteni, hogy miért az ő kiutazásának az értelme hogy a gyerek az általa kijelölt úton végig megy 16 évesen, HA SZENVED??? Hogy ne legyen egyedül. Gratulálok.
befelé ringó tükrök 2013.04.10 02:08:30
Ott ül táskám a sarokban, mint anyját kereső gyermek árván, hangja, mozdulása nem lehet, nem is kopog csatja ha odébb mozdítják gyors kezek, mik sálért, sapkáért nyúlnak mellé halovány sárga lázban, viszik és hozzák a semmit, és ülnek vissza a házban.   Ott…..
befelé ringó tükrök 2013.02.16 13:58:15
Mert nem kaptam rá képességet hogy pillanatokig szemeddel lássam magam, ülök örökké tapogatózva kimondott szavaidon vakon. Így maradok nyugodt, elő. Így te: örök izgalom...
befelé ringó tükrök 2013.02.15 23:13:06
Te egy vagy mióta élek szerelem! Csak mire  odaérek arcot váltasz, tartod sokáig – magam -feltöröljem. Másba sietsz - meg ne öljem!..
befelé ringó tükrök 2013.02.15 23:11:16
Ringass még, lassan el, még lassabban, míg a Nap a földre lel, s még halkabban, míg az a perc itt hever, hogy nem engedsz el. Hazudd azt, hogy nem hittem el..! De nem vagyok itt, nem vagyok ott; csak szeretendő ütött-kopott. ..
befelé ringó tükrök 2013.02.15 23:09:15
Jobb volt, hogy ha jobb is most hogy nincs. Minthogy most sem lenne, s akkor sem lett volna. Ezüst kilincs-arany bilincs...
befelé ringó tükrök 2013.02.15 23:08:19
Anyám, s a apám keze rég nem mozdul egymás felé. Jó ideje már saját szülőim vagyok; s néha még  hirtelen ágybazavaró éjszakán  könnyem hullik elveszett szerelmük miatt -ha volt. Kirabolt. ..
befelé ringó tükrök Ott voltál 2012.09.12 23:35:18
Ott voltál szerintem, amikor megszülettem.Boldog tudatlanságban. Egy tudatvalaki másban. Egy másik hitem evilágban.Járat, menet bogban- ágban. Ott voltál azt hiszem, mikor előszörestem el úgy, hogy szó nélkül felálltam.Minden kínos, vakmerő lázban. Egylázmérő a házban, egy…..
befelé ringó tükrök miattad én 2012.08.30 00:58:42
Csóktalan homlokú, homlokod csókoló vízbe eső, esőtlen nő és folyton író, és részeg síró vagyok miattad én, miattad én.. Egyedül sétáló, álló és átlátszó ülő és elalvó,  dolgos és dolgozó majd dolgában elhaló mozgó kétely vagyok miattad én, miattad…..
befelé ringó tükrök búcsú 2012.08.28 15:15:30
Egy égő cigarettával kezemben, lehajtott fejjel a vörös körömlakkon keresztül visszapattan szemembe még egyszer a szobám előtti utcafény. Hallgatok most.. hallgatunk. Némán kér a jövő,s még hallom ahogy a fülembe nevet a nyár. Ahogy délután odakint kávézunk szeretetben.…..
befelé ringó tükrök mégis 2012.08.26 22:52:00
Szeretem mégis, ha kicsit félek, ha a falak hófehérek, ha lelkemen vet ágyat éjszaka egy lélek. Szeretem ha vacogok, mert tudom hogy élek. Szeretem még ha denevérek keringenek estefelé cseresznyefa körül (mikor cseresznyézek) átázik a csizma, énekel egy részeg.. Szeretem…..
Arcom arcodban olvad,  kásás a hó, az ég rózsaszínű oldat. Hajnali szélcsapkodás... hullik a nap.  Tehetetlenül pihenek rajtad. Villámon keresztül érint az ajkad. Elnémul a mennybolt, fölnézünk rá; letűnt a hold. Elejted égő cigarettád, haldokló füstjén nézel…..
befelé ringó tükrök Elvitted 2012.08.26 18:19:23
Meztelen társtalan fa alatt állva egyedül szórakozottan beletörődtem a világba, letéptem még pár gyümölcsöt, már ha úgyis minden hiába.. közönyömben el is dobtam pár szemet. És kiderült, ott vagy te is ahová én lettem, kiderült, hogy ott vagy, és…..
befelé ringó tükrök Szeme 2012.08.26 18:19:19
Akármikor nézek a szemedbe ugyanolyan. Melegen mély, mélyen meleg zúgó folyam. Illattalan,képtelen, védtelen és ártatlan. Értőn kérő, és kérőn megért, partok között pártatlan. Homályba vésző, homálytalan. Villanás esőben, esőcsepp a…..