Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoltanus88

23 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Micsoda időzítés. Amíg az oroszok a téli olimpiával vannak elfoglalva, addig felkelést szítunk abban az Ukrajnában, amelyik visszautasította az Európai Uniót, s így nem sikerült bekebelezni egy újabb gyarmatot. Már-már a kezükben érezték a győzelmet, csakhogy véget értek a…..
Zoltanus blogja Én, az állat 2013.11.14 04:27:15
Tegnap estére volt megbeszélve egy találkozó a főbérlővel. Biciklivel igyekeztem kijutni a lakáshoz, ahol a párom és én össze fogunk költözni. Korábban esett az eső, de amikor elindultam, már csak csepegett. Kerekezek végig a Prohászka úton, sötét volt. Nem tekertem gyorsan,…..
Zoltanus blogja Öngól 2013.09.09 15:20:44
…talán az a legnagyobb gond az egésszel, hogy mi, fiatalok is beletörődtünk már abba, hogy a magyar válogatott soha nem fog kijutni komolyabb világversenyre. Maradunk a büszke harmadikak, negyedikek, akik elmondhatják magukról, hogy csak egy apró dolog hiányzott volna… Sajnos,…..
Zoltanus blogja Dolgozz, magyar! 2013.05.16 10:05:24
Dolgozni akarok. Szeretnék minden hétköznap reggel bemenni a munkahelyemre, és valami hasznosat tenni. És nem aggódni azon, hogy nem lesz miből megélnem, hogy nem tudom fizetni az albérletet és azon aggódni, hogy csalódást okozok a szüleimnek, amiért nem tudok megállni a saját…..
Szerelem. Az egyetlen dolog, ami képes a fellegek fölé repíteni, ugyanakkor képes a pokol legmélyebb bugyraiba száműzni. Egyszerre érezzük magunkat biztonságban, mégis a legnagyobb bizonytalanság okozója is lehet ez az érzés. Az átlagember szerelmi élete ciklikus. Egyszer fenn,…..
Zoltanus blogja Virágot vinnék 2013.04.14 12:30:57
- Köszönöm, de sajnos nincs kinek vinnem. Hagyta el a számat ma reggel a mondat, mikor elhaladtam a kisbolt előtt a közelben. Egy idős hölgy árult ibolyákat és más virágokat. Megszólított, vegyek egy szép csokorral. S mikor feleltem neki, szomorúan elmosolyodott. Milyen érdekes.…..
Verset írni, akármilyen egyszerűnek is látszik, nem könnyű feladat. Sokan a szabályok bűvöletében élnek. Mindenképpen időmértékesnek vagy ütemhangsúlyosnak kell lennie a versnek. Én nem értek egyet ezzel a felfogással. Egy költeményt nem lehet rendelésre, szív nélkül…..
Zoltanus blogja A megálló 2013.03.28 19:26:48
Hideg, márciusi hajnal volt. Az eső tompán verte a buszmegálló koszos üvegét. Ócska, leázott plakát az oldalán és egy felborított kuka jelezte, hogy elhanyagolt a környék. Az aszfalt göröngyös, néhol kátyús volt. A megálló melletti kopasz tölgyfa gyökerei szinte…..
Március idusa. Mondhatni, a tél megerőszakolta a tavaszt, hogy még egyszer keresztbe tegyen nekünk. Szinte sorsunka íródott. Azonban felfigyeltem valamire a mai nap folyamán: a magyar ember szívére és a magyarok összetartására. Nem esett sok hó, viszont a szél, a hófúvás miatt…..
Zoltanus blogja Idő 2013.03.10 17:48:20
Az idő telhetetlenül múlik. Mondhatni, kegyetlen módon veszi el tőlünk az életet. Igaz lehet az a mondás, amit az idős emberek mondanak, akik már igencsak sok évet megéltek. Az egyik pillanatban még önfeledt gyerek módjára lenn az udvaron, a parkban vagy a pályán játszunk és a…..
Zoltanus blogja Szirmok hullnak... 2013.03.05 12:59:36
Nem célom belemenni aktuálpolitikai kérdésekbe, így a következő vers egy megemlékezés lesz a nyáron tragikusan elhunyt, fiatal, pécsi lányra. Fogadjátok és olvassátok kegyelettel. Káldi Zoltán: Szirmok hullnak... Szirmok hullnak, már sikítasz,vörösre festett kínokkal.Lét s…..
Zoltanus blogja Írni 2013.03.02 10:13:42
"Az írók - kivált a versköltők - többnyire jobb szeretik, ha alkotásaikat valami nemes láz, valami eksztatikus intuíció gyümölcsének tekinti a világ, és valósággal borzadnak attól, hogy a közönségnek csak egy pillantást is engedjenek a kulisszák mögé: a gondolat nyers és…..
Zoltanus blogja Pentameterek 2013.03.02 10:11:35
Ma délelőtti alkotásom. Fogadjátok szeretettel. Káldi Zoltán - PentameterekTétova érzelem és vérebek éneke szítlelkemen ördögi, ám bársonyos, emberi ízt.Oly cinikus mese volt, eltemetett jelen él -hasztalan intelem és szárnyaszegett feledés.Templomi forradalom, pápai, bús…..
Zoltanus blogja Epifánia 2013.02.25 18:44:45
Hol a helyem? Huszonnégy éve kutatom ezt. Mi a célom az életben? Nem tudom. Gondoltam már sok mindenre, de még nem találtam meg a választ. Előbb-utóbb megfogom. Maradandót akarok alkotni. Hogy ne legyen hiábavaló az ittlétem. Epifániatékozló angyal bukott most alászavakkal és…..
Zoltanus blogja Fény 2013.02.22 21:08:48
Fény kell, hogy lássunk. Fény kell, hogy lélegezzünk. Fény kell, hogy éljünk. Ám nem mindegy, honnan jön az a fény. Hova fog besütni, kire fog rásütni, milyen hatással lesz az illetőre, ha rásüt a fény. Kell-e neki a fény, szüksége lesz-e rá? Talán hátat fordít neki, mert…..
Zoltanus blogja 575 57577 2013.02.21 11:47:45
Haiku. Sokan egyszerűnek tartják, sőt unalmasnak, ám mégis van benne valami, ami megfogja az embert. Nem könnyű 17 szótagban összefoglalni a mondanivalót. Mondhatni, kihívás. Nem szükséges rímelnie, a szótagok elosztása – három sorban – a következő: 5-7-5. Néha, vannak ilyen…..
Zoltanus blogja Harminc ezüstpénz 2013.02.20 11:19:12
Elidegenedés. Manapság vallássá lett. Kevés az igazi barát, és a mai fiatalok mindenütt csak az érdekeiket keresik. Érdekbarátságok. Érdekérzelmek. Érdekszerelem. Sekélyes és felszínes élet, mégis, az emberek boldogak. Visszavágyom a gyerekkorba. Nem volt semmi gond, maximum…..
Zoltanus blogja Kötet 2013.02.19 12:05:28
Azon emberek, akik írnak verseket, (legalábbis a nagy részük) elgondolkodtak már azon, hogy milyen jó érzés lenne, ha alkotásaik megjelennének egy könyvben, egy kötetben. Jómagam is kacérkodom a gondolattal. Milyen lenne, ha negyven, ötven, esetleg száz versem megjelenne, az emberek…..
Zoltanus blogja Aphrodité 2013.02.17 14:45:01
Ha egyszer igaz szerelemmel szerettünk valakit, akkor az iránta való szeretet soha nem fog megszűnni. Megbocsátani mindig tudni kell. Ez főleg szakításnál igaz. Bocsássunk meg, és emlékezzen ránk élete végéig, hogy tudjuk, nem volt hiába, hogy szerettük. Igaz a mondás, hogy pont…..
Zoltanus blogja Érzelmi hedonista 2013.02.16 14:01:19
Szerelem… Jó dolog. Őszinte kapcsolatban lenni egy másik emberrel, akit jobban szeretünk, mint saját magunkat, akinek a legféltettebb titkainkat is elmondhatjuk, aki a másik felünk. Talán a jobbik felünk. Ez az ideális eset. Azonban ez nem mindig ilyen egyszerű. Kell a bizalom.…..
Lassan másfél éves regisztrációm óta ezeket a jellemzéseket kaptam saját magamról.   „Ezt szeretem a verseidben, őszintén leírja a lélek legmélyebb tipródásait. S azt is szeretem, hogy ha olvasom őket, boldogan tipródik a lelkem közben!” Babszika „Úgy írsz, hogy…..
Az alábbi versem fog szerepelni fog egy márciusban megjelenő antológiában. elképzelt lány...majd leszek idomított Szókratésznyújtsd felém díszes méregpoharamutált tanítványa bölcs Platónnakbarlangot járva életfonalamsötétségből a fénybe kutatomleláncol a…..
Az emberek, az okos emberek azt mondják, hogy rombolni, bontani sokkal könnyebb, mint építeni. Mégis, sokkal nehezebb lebontani azt a falat, ami a szívünk, a lelkünk köré nőtt, mint felépíteni. A felépítéshez elég egy levél, egy bejegyzés, egy mondat, egy tett. Lelki roncs vagyok.…..