Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ambrelle

23 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért fehér a menyasszony ruhája? A menyasszony fehér ruhája a lány tisztaságát, érintetlenségét jelképezte az ókoriak szerint. Ezért is alakult ki az a hit, hogy aki már egyszer férjhez ment az már nem állhat az oltár elé többé fehér ruhában. Miért kell a menyasszonynak a vőlegény balján…..
Elkezdődött a jegyesoktatás. A balassagyarmati nagytemplomba járunk. Hat alkalomból a második alkalmat tudhattuk magunk mögött ezen az órán. Az Atya egy nagyon érdekes (azonban hosszú) videót mutatott nekünk ahol Pál Ferenc atya tartott egy előadást arról, hogy mi a különbség a nők és a férfiak…..
  Pár hete a párom nagypapája elhunyt a kórházban. Még nagyon friss számomra, azonban megkönnyebbülés is mert betegsége hosszan tartó volt és fájdalmas. Már könnyebb neki így azonban a veszteség számunkra felfoghatatlan. Nagyon nehéz és fájdalmas a halálról írni egy boldog esemény kapcsán azonban…..
1. Létrák, ültetőkártyaként, közös fotókkal, dekorációs kellékként: 2. Lámpások minden mennyiségben:   3. Raklapok, ládák: 4. Befőttes üvegek, ötletes, olcsó és gyönyörű dekoráció: 5. Fa táblák iránymutatásnak, ülésrendnek, időrendnek, initiernek: 6. Vászon anyag, csipkével, a…..
 Ma megyünk a harmadik cukrászdába árajánlatot kérni ezért gondoltam írok erről is egy szösszenetet. Pinteresten nagyon sok jó infografikát láttam arról, hogy hogyan kell kiszámolni az alkoholokat, de a süteményekről szinte semmit. Míg nem a megoldást a szálláshely üzemeltetője adta meg…..
  Valahogy én is így voltam pár hónapja  amikor megkérdezte anyósjelöltem, hogy miért nélküle választottuk azt az esküvő helyszínt amit választottunk. Felsorolt kétszáz érvet, és úgy kezelt mintha mind a ketten körülbelül a tinikor elején lennénk majd miután befejezte azt mondta nem tarthatjuk…..
Nem tudom ti hogy voltatok vele, de én rengeteget gondolkoztam, hogy melyik lehet azaz idézet ami jó lehet az esküvői meghívóra. Végül a tematika és a formavilág miatt nem került rá semmilyen (ennyit a több órás keresgetésről). Viszont ha már ennyit keresgettem a tökéleteset legalább megosztom…..
 A második szekcióban átvesszük a többi szolgáltatót és egyéb felmerülő költségeket is, hogy a tapasztalataim alapján tudjak segíteni nektek. Nagyon izgalmas, mert törnek elő belőlem közben az emlékek, hogy mennyit kutakodtam például fotós videós után, végül a Google kb harmadik találata…..
Amikor elkezdtem az esküvőmet szervezni számomra is az egyik legnagyobb kivívást az esküvői költségvetés okozta. Nagyon nehéz volt belőni az árakat, mindenki mást és mást mondott, arról nem is beszélve, hogy teljesen más ha Budapesten vagy pedig itt nálunk Nógrád megyében szervezed az…..
Hiába nem volt még sem helyszínünk csak egy időpontunk én már néztem az esküvői ruhákat... Fórumokon, oldalakon, webshopokban belföldön, külföldön. Majd kifolyt a szemem. Már minden fazont ismertem de volt egy tökéletes elképzelésem. Egy Rami Salamoun ruhát álmodtam meg magamnak ha jól emlékszem…..
Korán reggel, amikor az ember félálomban van, vagy amikor a munkából hazafelé jön és kicsit fel szeretné pörgetni magát a délutánra ezért bekapcsolja a rádiót, majd teletömik a fejét, mindenféle, gyógyszer, kirándulás, életmód, étel, reklámokkal. Ezzel még nem is lenne…..
Ambrelle 2015.06.25 17:40:37
@lófüle elemér:
Mindegyik kritizált reklámnál kijelentettem hogy miért csinálják rosszul és mivel lehetne jobb maga a reklám. Sokszor már magán a rossz pozicionáláson bukik a reklám vagy azon, pont amit mondtál: hogy hülyének nézel engem, a fogyasztót. Elmúlt az a korszak, hogy a fogyasztó hülye, pont ellenkezője igaz. Ez a legnagyobb baj, ezeknél ( és nem mellesleg a televíziós reklámoknál főleg ), ezen kéne változtatni. Mert a hülyéket lehet ugyan irányítani de az okos embereké a jövő ( és a pénz). Kiket akarsz megfogni? Sok birkát vagy pár pásztort? Kinél van több pénz? Ezen érdemes elgondolkodni.
Egy törzsgyökeres 24 éves pesti lány vagyok. Szeretek itt lakni, itt vannak a barátaim, az iskolám, sok lehetőséget látok a jövőmben mégis ....Holnap nézem meg, először az új lakásunkat BALASSAGYARMATON! Ez annyira ijesztő de egyben izgalmas is. Sokan felköltöznek a…..
Ambrelle 2014.07.05 10:27:08
@undergroundgirl:
Jaj nagyon szépen köszönöm, ha bármi van akkor írok ;) Eddig akárhányszor jártam Balassán mindig olyan kedvesek voltak az emberek és ez most tükröződik itt is. :)
Ambrelle 2014.07.07 22:23:08
@undergroundgirl: Ha minden igaz akkor már július végén mindennel kész leszünk, de én még augusztus végéig dolgozom Budapesten szóval végérvényesen ingázások nélkül szeptemberbe. :)
Ambrelle 2014.07.08 18:24:05
@undergroundgirl: Privibe ment a válasz ;)
  A hétvégén először láthattam az új lakásunkat, ami nagyon tetszett. Előzetesen csináltunk jó sok tervet, hogy mit, hogyan szeretnénk a lakással kapcsolatban megvalósítani ami persze egy pillanat alatt szerte is hullott. Hogyan is kezdtünk mi neki?Pár hasznos tanács, hogy…..
Most hogy közeleg a karácsony gondoltam írok egy bejegyzést erről is mert sok mókás dologra jöttem rá...mondjuk arra hogy teljesen más a magyar és a portugál (spanyol) karácsony..no de lássuk. Kb két héttel ezelőtt elkezdtem töprengeni azon, hogy ha már közeleg a…..
Feltöltöttem youtube-ra egy videót amit ott készítettem. Ez a nagy akvárium..szerintem nagyon jól visszaadja hogy hogyan is néz ki ez a hely.:) ..
Huh jó régen nem írtam de mentségemre legyen, egyrészről meglátogatott a párom szóval az idő alatt csöppet black-out volt a másik meg, hogy igazából nem is nagyon történt semmi velem..."HAACSAAAKK.."(Ahogy nagypapám szokta mondani:)Voltam Portó-ba és Lisszabonba de erről majd…..
Szombaton voltam Coimbrába....ha tudtok választani, hogy melyik egyetemre menjetek Leiriába vagy Coimbrába...Coimbrát válasszátok...iszonyú jó hely...és hogy miért??Busz go to Coimbra at the morning...sleeeeppiing...one hora later...COIMBRA!:) (15 Euró ida-volta) Leszálltunk egy…..
Városok ahol jártam eddig kicsi leírással:Bathala: Nagyon szép kis város egy gyönyörű gótikus templommal. Leiriától kb 10 km-re van. Nekem nagyon tetszett főleg a templom, meseszép rózsaablakok nagy termek benne sírok szépen kifaragott kövek..imádom az ilyen helyeket. Amúgy maga…..
Mielőtt nekivágnék a Leiria városainak kell egy kis személyes kitérőt tennem. Egy kedves barátom leszidott hogy az életem érdekli nem pedig a nevezetességek...így most ez  fog következni:)Szóóóóval, EILC tanfolyamon voltam egy hónapig napi 4 órába tömték belénk a…..
Nyah hali újra itt...csöppet elfutottak mellettem a napok mert le kellett vizsgáznom portugálból (EILC) költöztem egy új lakásba (nagyon faya imádom csak a hegy tetején van) és el kell ma intéznem az összes sulis cuccomat...no de ez a blogbejegyzés nem erről fog szólni:P...szóóval…..
Tegnap úgy döntöttünk a csajokkal hogy elmegyünk és megnézzük az óceánt. 11-kor irány a rede expressos (ez a volán Portugáliában) és go Sao Pedro azaz az ÓCEÁN!!!! jeeeeeeeee:)a jegy 6 euró oda vissza (tanácsos egyszerre megvenni oda-vissza mert akkor csak 5 euró) kb 1 órás út…..
Mit is mondhatnék, Leiria olyan mint egy mesebeli kisváros. Mindenki mosolyog mindenki kedves, kevesen lakják tele van meseszép régi épületekkel stb. De mi az amit tudni kell róla:)Van egy nagyon szép vára..Európában szerintem egyedülálló mert felújították és szinte majdnem az…..
Hát az egész úgy kezdődött hogy poénból elküldtem a jelentkezésem Erasmus pályázatra Portugáliába és megnyertem:.) Augusztus 20-án repültem két átszállással (mert így volt olcsóbb 70 ezer helyett csak 15 jee) és egy busszal Leiriába Portugáliába.De ne szaladjunk ilyen…..