Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petrisz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát igen, várható volt, hogy a Daily Show is le fog csapni miniszterelnökünk coming outjára, Jon Stewart nem szokta az ilyen magas labdákat kihagyni. (Mellesleg Stewart második lett az M0-ás hídszavazáson, tehát szakértője kis hazánknak) A videóban ugyan a beszédből pont nem azt a…..
petrisz 2006.09.29 16:39:18
A kedves író úrral sok ponton sajnos egyetértek. És rám is több ponton igaz a szitu. De azt hiszem, hogy egy kijátszható rendszer, ami azoknak a sokaknak a pénzéből él, akik azt kevésbé tudják kijátszani (ti. havi bruttó nyolcvan-százhúsz között dolgozó bejelentett irodista, tanár, stb.), ott a reendszeren kellen reformálni. Szlovákiában makrogazdaságilag nem feltétlenül alátámasztható módon lett sok ponton egységes az adókulcs. Ha itt is ugyanannyi pénzbe kerülne egy bétéből vagy káeftéből kimosni a pénzt, amennyit egy rendes alkalmazottnak bejelentetten le kell adózni, akkor nem lenne érdeke a munkaadónak és munkavállalónak trükközni a kevesebb járulékfizetésért és látszólag versenyképesebb jövedelemért. Én sem bejelentve kapom az egész fizetésem. Egyszer elmentem egy állásinterjúra, ahol minden szépen és jól ment. Megkérdezték, mennyit szeretnék kapni. Mondtam egy számot. Azt mondták, hogy oké. Mondom, hogy engem nem érdekel, hogy hogyan csinálják, bejelentve vagy egy részét zsebbe, de én nem fogok számlázni. Erre azt mondták, hogy meglátják, az interjúztató meg marhanagy betűkkel ráírta az anyagomra, hogy "Nem hajlandó számlázni". Akkor hogy is helyezkedjek el? :) Mindenesetre próbálom a lehetőségekhez mérten a legbecsületesebben intézni a dolgaim.

Flavius 2006.09.27. 14:54:51:

Hát ez nagyjából így van. És ha hirtelen jobbat nem tudok tenni, akkor maradok a piténél, az országgyűlési választásokon meg inkább érvénytelenül szavazok, mert gyakorlatilag nincsen alternatíva.

Más: érti valaki, hogy mi ez a néger Hitleres poén? Ez valami utalás valamelyik amerikai belpolitikai figurára? Egy szélsőségesebb feka politikusra az amcsi kormányból?