Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DarkAngel71

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, készült-e már olyan felmérés, amelyben megkérdezték az embereket, hogy végül is szeretik-e a karácsonyt vagy sem, lehet, érdekes eredmények születnének, de ténykérdés, hogy a karácsony nem feltétlen és mindenki számára az év csúcspontja. Persze, nélküle…..
DarkAngel71 2012.12.19 14:16:24
Hűtlenkedni sokféleképpen lehet, ahogy ezt már korábban is láttuk, csoportosítottam már többféleképpen a hűtlenek heterogén társaságát (szeretek csoportosítani), de ami a tartós szeretői kapcsolatok világát illeti, ott alapvetően kétféle változatot vélek felfedezni, és a…..
Kertész Ilka beleképzelte magát egy férfi helyzetébe. A szöveg önmagáért beszél. Talán köztetek is van, akinek ismerős a szituáció - vagy a férj, vagy a feleség részéről. Lehet erről őszintén beszélni? Ki milyen megoldást talált? Talált-e megoldást? Vagy mindez a…..
Melyikünk fantáziáját ne mozgatná meg a gruppenszex? Vagy a partnercsere? És, ha ezt elköteleződve, akár házasságon belül is gyakorolni lehetne? Akár a hivatalos társunkkal? Vagy esetleg a szeretőnkkel? Vajon ki vállalkozna rá? Milyen ez a világ, melyek az előnyei és melyek a…..
DarkAngel71 2012.11.13 15:24:42
@skarlát betű: magamból kiindulva, ha szeretek valakit, nem szeretek osztozkodni rajta. Ha velem van, csak az enyém legyen, nem hiszem, hogy el tudnám viselni azt a tudatot, hogy a másik szobába mással szeretkezik. Én így nem tudnám magam elengedni. Ha meg gond van a párkapcsolattal, és ettől remélik a megoldást, hááát... próbálkozni mindig lehet. Nem hiszem, hogy hosszútávon ez megoldás lehet. Ha ki is próbálnám, kíváncsiságból tenném, egy sexuális 'segédeszközként' felfogva.
Ami igazán érdekelne az, hogy hogy tudják feldolgozni, hogy párjuk mást is érint. Hogy tudnak ezek után is bizalommal lenni egymás iránt, ha valóban szeretik a másikat, hogy birkóznak meg a féltékenységgel. Ezek a kérdések, amire még nem adott senki konkrét magyarázatot. Igazán azoktól várnám a választ erre, akik ezt az életformát választják, nem pedig csak kipróbálták. Ha valakinek meg nem jött be, azok megírhatnék, hogy miért?
DarkAngel71 2012.11.14 07:55:34
@Mr. Waszabi: nem nem meri, hanem nincs kivel, és egyedül nem megy el.
Van-e még szerelem? Hát, persze. Szerintem ez nem is kérdés. De azért megkérdőjelezhetjük, ahogy Almási Miklós teszi új könyvében. Irodalom- és filozófiatűrő személyek itt olvashatnak kicsit utána, miről is morfondíroz az esztéta. Hallottam egy jó hosszú beszélgetést is…..
DarkAngel71 2012.10.24 11:21:16
@kardhal77: talán addig, amíg nem kell osztoznia?
DarkAngel71 2012.10.24 11:22:52
@kardhal77: igen, most az, de fél év múlva kérdezed, sztem már nem :-)
DarkAngel71 2012.10.24 11:24:09
@skarlát betű: nem, kiheverem a reménytelen szerelmet, azaz tompulni fog, és máshogy látom az egészet. Ha, meg jön, kihasználom, szeretem a rosszfiúkat ;-)
Kardhal kolléga ajánlotta ezt a rövidfilmet, amely igencsak kapcsolódik a blog témájához, de ez kb 10 percig nem derül ki belőle. Ezért csak türelemmel nézzétek (19 perc az egész). Nem akarom lelőni a poént, ezért nem írok róla többet, várom a kommentjeiteket!…..
Vajon inkább a magabiztos emberek lépnek félre, vagy azok, akik szükségét érzik annak, hogy bizonyítsanak, vagyis alapvetően önbizalomhiányban szenvednek? Úgy vélem, mind a két fajta emberből bőven akad a hűtlenek között. Sőt, a hódítás folyamata megváltoztathatja…..
DarkAngel71 2012.09.23 22:55:51
@skarlát betű: érdekes, amit írsz, elgondolkodtam. Én mindig a magam nézeteit írtam meg, de, ha mást kérdeztél volna, azt mondja, hogy én egy magabiztos, határozott nő vagyok., aki mindig tudja mit kell csinálni. Teljesen igaz, hogy a magabiztos emberek is bizonytalanok belül.
Aki nem olvas blogokat, és főleg nem kommentel, annak sejtelme sincs arról, micsoda vadászterület ez a szféra. Mert egy-egy bloghoz kapcsolódóan összeverődhet olyan jó társaság, amelynek tagjai előbb-utóbb elkezdik ismerni egymást, csipkelődés, flörtölés alakul ki. No, és…..
Újra barbieds-é a szó, a kapcsolatnyitást illetően. A múltkori poszt folytatását olvashatjátok.  Akkor nézzük, hogy mik lehetnek a fő buktatói egy ígéretes nyitott kapcsolatnak Ms. Baczynski szerint. 1. Nem tudjuk hová tartunk, mit is csinálunk pontosan Adott…..
DarkAngel71 2012.09.10 09:48:12
@Szemekbe zárt titkok: én sem tudom elképzelni, hogy, ha eleve nem így indult a kapcsolat, később zökkenőmentes, tartós kapcsolat maradhat, ha nyitás történik.
Mindig is szerettem volna tudni, hogy zajlik egy virtigli házasságjavító párterápia. Mivel nincs és már valószínűleg nem is lesz alkalmam civilben kipróbálni, nem marad más számomra, mint a mozi. Ami azért nem egészen autentikus forrás, persze, de ha jók a színészek, még a…..
DarkAngel71 2012.09.05 14:11:46
@skarlát betű: alapján minden benne van, amit leírtál. Van egy nyers, szarkasztikus modorom, furcsa látásmódom, amivel nem mindenki tud mit kezdeni. Néha könyörtelennek tűnök, ilyenkor rám akasztják, hogy magamnak való vagyok. Nem bírom a 'savanyú' embereket, menekülök tőlük, és, mikor engem is elkap az önsajnálat, előtör az önbizalomhiány tényleg utálom magam :-)
DarkAngel71 2012.09.05 14:24:16
@OakTree:
"Nem közvetítésről hanem inkább koordinálásról van szó." -> hát ez, az, ahhoz én túl erős egyéniség vagyok, hogy koordináljanak.
A 'gyenge' jellemet meg hiába irányítják. Ha 'elengedik' utána sem fog 'önálló' lenni. Én is inkább az asztal másik oldalára lennék való, de nincs papírom :-) Jól át tudom látni a helyzetet, mint a sakkmesterek kiszámolni, hogy, ha ez a lépés, mi lesz a következmény, ha azt lépem,akkor mi. Sokszor beigazolódott az igazam, de nem vagyok egy 'én megmondtam' típus. Valahogy van mikor érzékeny vagyok a lelkiállapotokra. Megérzem, hogy ki milyen, mit érez, mit takargat. Akinél nem, na az az ember számomra igazán érdekes, kihívás ;-)
DarkAngel71 2012.09.05 15:34:49
@TBal: Én nyitott vagyok a külső dolgokra, nyitott szemmel járok, érvekkel meg lehet győzni, sőt egy-egy kérdésre kapott válaszból is leszűrőm, ha rossz irányba haladok, de MAGAM vonom le a dolgokat, nem 3.(idegen) személy segítségét hívom, hiszen nálam nem ismeri senki jobban a gondolataimat, érzéseimet, belsőmet, problémáimat. Én így vagyok összerakva, elismerem más nem, és van, akinek szüksége van segítségre. Én nem makacs vagyok, soha nem mondom, soha, mivel még lehet rá szükségem, de egyelőre nem érzem szükségét a terápiának.
Ezt a posztot jó pár hónappal ezelőtt írtam, a dívány blogpályázatára. Szerettem volna elindítani egy 35+ nőkkel foglalkozó, újító jellegű rovatot, de a pályázatomra még csak visszajelzés sem érkezett. Nem kifejezetten hűtlenség a cikk témája, de mivel ez is sokakat…..
DarkAngel71 2012.08.31 08:27:11
Ez érdekes kérdés. Vallom, hogy, ha gyereket vállal valaki, felelősséggel tartozik érte, nem játék, amit, hogyha megun kiveszi az elemet, és elteszi a polcra. DE… ez nem azt jelenti, hogy rabszolgává kell válni. Ez téves eszme.
Gyerekem szerint 'rossz' anya vagyok, mert vannak 'külön-utak', amit muszáj beiktatni, hogy ne legyek frusztrált. Sokszor ezek az utak arról szólnak, hogy intézkedem a gyerekem ügyében, amit persze nem 'fog' fel, csak milyen jó ez vagy az, hogy így lett.
Az anyai ösztön érdekes dolog, mert nem bírnám ki, ha napi 24 órát együtt kellene lenni (itt az kövezzen csak meg, aki soha nem gondolt arra, milyen jó lenne egy kicsit, csak egy kicsit egyedül lenni...), de, ha bármi van, anyaoroszlán vagyok.
A szoptatással én úgy vagyok, hogy amíg szopik, tegye, DE max 12-15 hónapig. Nem tartom egészségesnek, ha egy 2 éves gyerek még cicizik.
Sem a gyereknek, sem a szülőnek nem jó, ha nincs privát 'szabadsága'. Ettől még nem lesz valaki pocsék, ha hetente 1szer elmegy a barátnőivel.
A gyereknek meg igenis kell a gyerektársaság. Egy anya, bármennyire is szereti a gyerekét, bármennyire is foglalkozik vele, soha nem lesz igazi társaság. 3-6 éves korig alakul ki a szocializáció, ahhoz, hogy ez egészséges legyen, nemcsak a családi burok hatásai kellenek, hanem azonos korú társaság is. Nem jó az, ha bekerül 5 évesen a közösségbe, kizökkenve a burokból, nem tud viselkedni, nincs probléma-megoldó képessége, nem talál magára egy gyerektársaságban . Hiába gondolja az anya azt, hogy ő klassz szülő, mert otthon volt a gyerekkel, nem igaz, és a gyerek látja kárát.
Mindenkinek megvan a maga értékrendje, amit nincs joga bírálni senkinek. Nem biztos, hogy egy nő azért nem szült, mert nem akart, hanem, mert nem lehetett neki, és a sokadik kérdés után az volt a legegyszerűbb mondani, nem akar, minthogy állandóan magyarázkodni mennyi lombikon stb… van túl.
Sztem az ösztönök igazán arra valók, arra szolgálnak, hogy megvédjünk, egyengessünk, nem arra, hogy valaki 'rabszolga' legyen.
Ha megnézzük, az állatoknál is így van. Amíg magatehetetlen, kiszolgálják, de, amint életképes elengedik. Megtanítják vadászni, élelmet szerezni, aztán szia, mehetsz amerre látsz. Magának kell megtanulni, hogy hogy kell csordában viselkedni, nem marad állandóan az anya szárnyai alatt.
Én értékrendem szerint egy anyának az a dolga, hogy egyengesse az utat, amikor elesik felsegítse, amikor nagyon rossz irányba megy visszaterelje, de nem az, hogy ő járja be a gyerek helyett.
DarkAngel71 2012.08.31 17:01:42
@skarlát betű: én egy- két idegen gyereket csípek, bírom, de ennyi. Nagyon ki kell tűnni nekik valamivel, hogy 'felfigyeljek' rájuk. Bennem sincs meg a másé babusgatás ösztön. A sajátomért tűzbe megyek, ha kell.
DarkAngel71 2012.08.31 22:19:29
@OakTree: igen,a gazdasági körülmény tényleg rossz. Sajnos sokat belefásulnak a kilátástalanságba. A nagy zöm csekket tologat, de, ahhoz, hogy megtaláljuk a magunk örömét, a "pár órai jól érzem magam" 'dolgot', nem mindig kell pénz. Nem kell műkörmöshöz, fodrászhoz járni mindennap. Sokszor az is elég, ha elmegyek a közeli erdőbe sétálni, az ingyen van, és csak az enyém. ezek a dolgok megint emberfüggőek, ha valaki azzal foglalkozik, a másiknak mi van, az mit csinál, soha nem lesz boldog, mást, és a társadalmat hibáztatja, hangoztatva, hogy azt várja el a környezet, hogy ő rabszolga legyen. könnyű a társadalmi elvárások mögé bújni.
Családi összejövetel, baráti társaság, sportklub, munkahelyi ebéd, urambocsá egyházi kórus. Hirtelen elkezdenek ecsetelni egy borzasztóan felháborító megcsalásos sztorit. A negatív hős sokszor a férj, de azért akad ellenpélda is. Mindenesetre a mesélő hallgatólagosan elvárja,…..
DarkAngel71 2012.08.27 18:49:32
@skarlát betű: a reménytelen szerelmet nem sorolnám ide, az egy teljesen más téma.
Egy igaz szerelemben tényleg nem azért adok, hogy kapjak, de egy megbeszélt 'kényelmi' kapcsolatba, egy szeretői kapcsolatban már kezdetektől vannak szabályok, itt már azért adok, hogy kapjak, hogy működjön az, amit megbeszélt két ember.
Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy egy ilyen kapcsolat is át tud alakulni fergeteges szenvedéllyé. A hűtlenség (ez a fogalmaimban valamilyen szinten a 'gondolati' megcsalást, a nem sex-el végződő egyéb intim viszonyt is tartalmazza), vagy a megcsalást (ami számomra kimondottan sex, hogy értsétek mit értek sex alatt, minden technikát, testi lelki örömszerzést, ami a másikat boldoggá tesz, orgazmushoz juttatja (akár a tantra is ;-) ) megbeszélt, ÉRDEK kapcsolat, azért adok, hogy kapjak kategóriába sorolnám. előfordul, hogy az ilyen szeretősdi közben talál rá valaki az 'igazira', hogy borítja eddigi életét, de sztem ez nem jellemző annyira.
DarkAngel71 2012.08.27 20:13:32
@OakTree:

"(Mindent szabad), ami másnak nem árt. És a megcsalás ezt az utóbbit sérti meg." -> abban az esetben is, ha nem derül ki? Ha a TITOK marad titok? Akkor sztem csak a 'vétkezők' lelkiismerete a határ, más nem árt.
DarkAngel71 2012.08.27 20:14:12
Él és virul az az elképzelés, hogy az ember (értsd: férfi) fiatalabbra és esetleg karcsúbbra "cseréli" már nem annyira fiatal és karcsú feleségét. Elsősorban az ötvenes pasikat szokták ezzel meggyanúsítani, ha már hűtlen, ha már szeretőt tart, akkor az biztos minimum egy…..
DarkAngel71 2012.08.23 22:19:41
@roli101: ez világos, nem ígérnek semmit, ez a a lényeg, a szerető tisztában van vele, hogy szerető, de, akkor miért kell még pluszban máshoz menni, akkor miért nem hagyja ott a szeretőt, és lesz a másiké? főleg azért keres mást a pasi, mert nem vált be, akkor miért megy vissza újra, és újra a régihez is?
DarkAngel71 2012.08.23 22:39:20
@skarlát betű: a környezetemben ez leginkább jellemző, bár elég felszínes 'sznob' helyen élek.
DarkAngel71 2012.08.23 23:27:27
@LostInLove: inkább kérdés, mint következtetés a részemről. Sok dolgot kell még magamban összerakni, megérteni. Csak annyit, ami a jelen élethelyzetemben szükséges, hogy kilábaljak belőle.
Bármilyen jó és kielégítő lehet egy szeretői kapcsolat, lehet, hogy eljön a pillanat, mikor az egyik fél úgy dönt, hogy neki fontosabb a házasságának rendbetétele. Ez sokszor lebukás után következik be, de olykor nem is kell hozzá lebukni.Szerepet játszhat a rossz lelkiismeret, a…..
DarkAngel71 2012.08.22 23:33:22
Sziasztok! most találtam rátok :-) Nagyon érdekes, amit megfogalmaztatok, így nem bírom megállni, hogy ne szóljak ehhez a témához, pedig már nem a legfrissebb :-)

@HoldViola : nem tudom jelen pillanatban hogy állsz érzelmileg, de a érzéseidet írhattam volna én is....

Egy szerető sátuszt soha nem szabad úgy kezdeni, hogy ő lesz az igazi. Arra nincs garancia, hogy az egyik fél sem fog többet érezni a másik iránt, mint egy ilyen kapcsolatban kellene, de el kell fogadni azt a tényt, hogy a férfiak kényelmesek, nem fogják (tisztelet a kivételnek :-) ) a kényelmes megszokott életüket feladni. A nők sem... Ha valaki egy társ mellett keres másikat, ott vagy az egyén sérült lelkileg, így állandó megerősítés kell, hogy ő is kívánatos, szeretik, vagy valami bibi van a jelenlegi kapcsolatában. Ha az előbbi, akkor biztos nem lesz a kapcsolatból komoly dolog, sőt az is előfordul, hogy nem egy, hanem több trófeát gyűjt az illető. Ha az utóbbi, akkor sem igazán látok sok esélyt, mert kevesen mernek lépni, feladni mindent, inkább szenvednek, és keresnek egy embert, akivel élhetik titkos életüket, azt érezvén, hogy így könnyebb elviselni a mindennapok taposómalmát. Ha az egyik fél részéről komolyra fordul az érzelem, akkor nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy elriadjon a másik.

Betegség is érdekes dolog, mert, ha sexuális kapcsolat van csak a két fél részéről, feszültséglevezetőnek is jó, persze mindenkinek más a lelkiismeret határa. Az, hogy a betegségre (bár nem tudom mi, mert, ha súlyos, nem igaz, amit leírok, de egy műtét, vagy nem halálos kimenetelű, de kellemetlen betegség esetén igaz lehet) sztem csak kifogás a másik részéről. Nincs tisztában a saját érzelmeivel, megijedt a másik érzelmeitől, és így hárít, egy visszautat adva magának, ha mégis felvállalom, és kell a másik.
ha a szerető beteg, tényéeg csak e- szinten kell a kapcsolatot tartani, mivel nem biztos, hogy szeretné, ha így látná a másik. Ezt tisztázni kell, és, ha belemegy, akkor meg kell szervezni egy látogatást, mikor tuti nincs más ott. megoldható minden. Kérni valamit, ami lefoglalja egy időre, és biztos távoltartja a hivatalos társat.
Abban az esetben is, ha az az ész tudja, hogy úgysem hagyná el a családját, akkor is kemény tud lenni, ha semmibe veszik egy idő után. Várni a 'zöld' lámpát, szugerálni a nick nevét, hogy írjon már. Komplett hülyét csinálni magából az embernek.