Regisztráció Blogot indítok
Adatok
backtohungary

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egészséges fejlődésű kisfiúk jelentős része kukás akar lenni, ha felnő. A csírákat csak a nagy és büdös autó érdekli, és hogy hátul lehet állva utazni, a profibbak viszont megtervezik az útvonalat is a telephely, a lakossági ügyfélhálózat - értsd lakótelep - és a…..
backtohungary 2014.10.03 13:29:42
@Petrodon: Teljesen egyetértek ... Jómagam is közgazdász vagyok, 7 évet éltem Londonban, 2.5 éve költöztem haza, és sokkal jobban élek, mint ott ... ja, és nem a Mekiben dolgoztam, hanem egy nagyon-nagyon jónevű intézménynél, szóval "rendes" munkám volt. Itthon megy ez a nagy panaszvilág, hogy minden sz...r .. ha valaki BAZ megyéből ír be, annal ehiszem, de amúgy a helyzet közel sem olyan rossz, mint ami lejön a sirámokból. Persze, szúrj a szemét az embernek a sok unfair dolog, de ez mindenhol van, csak máshogy ... Van kb 10 orszag, ahol tényleg jobb minden ami itt, ez oké, de van kb 200 ahol rosszabb. És a jóember, aki kimegy, hogy húha, én sokkal jobb vagyok, mint ez ez az ország, akkor egy pillanat alatt megtanulja, hogy először is van alázat, aztán profizmus, aztán alapvető értékek. De ehhez ennek a "jóembernek" elkell menni, és menjen is, máskülönben ül a laptop előtt és kesereg és sotja az észt .. .
backtohungary 2014.10.03 13:31:24
@mbazs: egy IT-s simán, könnyedén megkeres 500 nettót, de egy 35-ös kb 1 milliót ...
Az egyszeri anyaországi turista határon túl gyakran találkozhat - hol lazán, viccesen, hol maró gúnnyal sziszegve - a "tápos" fogalmával. Ennek az Erdély-szerte jogosan közutálatnak örvendő embertípusnak a szakértő körülírására vállalkozott olvasónk, Ramius. Az ötnapig…..
backtohungary 2013.06.20 18:19:36
Már régen helye volt egy ilyen írásnak. Stilisztikailag lehetne sokkal tisztább, a jellegzetességek pallérozottabbak,de ez egy másik téma. ( Talán jó ötlet lenne egy versenyt hirdetni ebben a témában, és a legjobb pályaművet közölni.) Ami fontos viszont, hogy ez az írás rámutatott egy valóban létező típusra. Ma már sokkal jobb a helyzet, mint mondjuk 15 éve, akkor csúcsosodott ki, azt hiszem, ez a rácsodálkozás, hogy "a románokhoz mentünk - jéééé, beszélnek magyarul?!". Ma sokkal jobb a helyzet - hála istennek - de sajnos, még mindig szép számmal vannak emberek, akik tanultak, utaztak, stb, és még mindig úgy hivatkoznak az erdélyi magyarságra, hogy "a románok" - a legnagyobb természetességgel, és nem is értik a kiigazítást. A jelenet egyéb elemei (műszékellyé válni 3 napra, 'a mi földünk volt" verbális elemekkel lekezelően veregetni a székely bácsi vállát stb) sajnos még mindig jelen vannak - csökkenő tendenciaként, ugyan, ami jó hír.

Az Orbán Viktor elemet behozni ebbe szerintem visszatetszőbb, mint a bejegyzésben említett nénike. Nem erről szól ez a bejegyzés, ne vigyük félre. Még mindig jobb az ilyen nénike, mint a felhergelt tömegek, h ne adja meg Magyarország az állampolgárságot a külhoni magyaroknak (2005). De erről se indítsunk vitát, ez csak egy jelzés, hogy ha félrevisszük a témát, minden érvere van egy ellenérv.

Jó, hogy volt egy ilyen írás, a követlező hátha még jobb lesz!

Üdv
Judit és férje egy multin keresztül jutottak ki Angliába, gyerekekkel, így aztán közvetlen tapasztalata van a kezdés nehézségeiről, az iskoláról, és persze az albérletkeresés kálváriájáról. Mert kálvária, az volt. „A férjem és én már évek óta fontolgattuk, hogy pár…..
backtohungary 2012.10.02 10:55:02
@SECI: Kedves Seci, nem feltétlenül kap relocation pack-et az, aki itthonról keres és talál munkát, még akkor is, ha cégen belül helyezkedik el. A bankszámla megszerzése valóban gigászi küzdelem, és pont azért, mert ha megvan, attól kezdve úgymond bent vagy a rendszerben, és minden más gördülékenyebbenmegy. Nem véletlen, hogy a bankszámla kivonatot lefogadják "proof of address"-nek. Én gratulálok a posztírónak, hogy végicsinálta, pontosna tudom, milyen érzés!
backtohungary 2012.10.02 10:58:14
@Sanyi9: Csak alátámasztani tudom, hogy ez bizony így van a UK-ban. Lehet, hogy Németországban nem, de UK-ban igen. Azért mert valami szokatlan, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a posztíró túloz.