Regisztráció Blogot indítok
Adatok
henis

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az van, hogy én többnyire szeretek problémákat megoldani. És értetlenül és bosszankodva szoktam nézni, amikor más meg nem.  Kezdjük az alapokkal. Van az embernek az úgynevezett megküzdési stílusa, ez azt jelenti, hogy ha nehézséggel szembesül, akkor jellemzően hogyan reagál. A…..
isolde Ajánló 2014.10.31 09:25:46
Olvassatok IKL-t, magyar orvos, most pár hónapig Angliában van valami ösztöndíjjal, és van az a rész, amikor kiosztja a magyar beteget, hát én halálra röhögtem magam. Mennyire igaz. Várjatok, be is kopizom a párbeszédet lusták kedvéért, reméljük, nem haragszik meg érte.  (A…..
Szóval olvasom ezt a sok gyereknevelős könyvet, csomó hasznos dolog van bennük, de egyvalami az agyamra megy. Van a pszichológiának ez a sötét árnyoldala, a normalitáskultusz, hogy mindenkinek egyformának, kedvesnek, szociálisnak, extrovertáltnak, boldognak, magabiztosnak, sikeresnek…..
isolde Mindenféle kalandok 2013.06.11 23:09:44
Szóval ez azért komolyan nonszensz, hogy az egész életemet egy macska méretű lény uralja, és ő dönti el, mikor alszom, mikor eszem, mikor zuhanyozom, mikor szoptatom őt és egyáltalán, minden egyes tevékenységemet. Durva.  Mert a férjem szombaton elutazott tíz napra*, az…..
isolde We are big damn heroes, sir 2013.04.30 16:15:31
Megszületett a Lány, és nagyon cuki! ..
henis 2013.05.03 13:54:42
Először röviden, sikerült a vizsga mindkét része. Kicsit hosszabban: Írásbeli 81%, Szóbeli 65% Részletek: A szóbelit már leírtam, a magnós részre az elvárásoknak megfelelően 12 pontot kaptam a 20-ból. Az OECONOM nyelvvizsgához két felkészítő könyvet adtak ki. Az egyik a…..
henis 2013.02.02 19:12:39
Szeptemberben sok-sok nyelvtanfolyam indul. Pár hónappal ezelőtt megfogadtuk, hogy ha nyáron nem is, tanévkezdéskor most már tényleg nekivágunk a nyelvtanulásnak. Ilyenkor rögtön adódik a kérdés: milyen csoportba menjünk? Illetve ha magántanárhoz megyünk, milyen szintű könyvből…..
Fogadok, hogy nyelvtanulási karriered során (és ha már túl vagy a középhaladó szinten), nyüstölt már azzal nyelvtanár, hogy használj egynyelvű szótárt. Ám általában pont úgy viszonyulunk hozzá, mint a fogyselyemhez, a napi 2 liter víz megivásához és a hideg-meleg vizes…..
Semmi gond, bárkivel előfordulhat. Ráadásul ha idegen nyelven írunk, akármilyen biztos is a tudásunk, mindig érdemes ellenőrizni az elkészült munkát, hiszen nem mindegy, hogy milyen benyomást teszünk arra, aki állásjelentkezésünket, szerelmes levelünket vagy…..
henis 2012.10.02 12:32:25
dictionnaire.tv5.org/dictionnaires.asp
ez is ingyenes egynyelvű szótár sok példamondattal.
Közeledik a nyelvtanulás kérdéseivel kapcsolatos döntések szezonja, összefoglaltuk hát, mik a nyelviskola és a magántanár előnyei és hátrányai. A nyelviskola hátrányai a nyelviskola nem alkalmazkodik hozzánk sem időben, sem térben és a nyelvtudás szintjében,…..
henis 2012.08.22 10:34:44
@El Mexicano: Ezek a hibák ugyanúgy előfordulhatnak nyelviskolában is, sajnos. Viszont, ha a diákok szólnak, hogy nem elégedettek a tanárral, viszonylag könnyen kaphatnak újat.
Ezért is jó, ha például egy hosszabb intenzív tanfolyamot két tanár tanít felváltva.
henis 2012.08.22 10:59:53
@El Mexicano: Ezért az okos tanár kezdettől fogva elárasztja a tanulót cd-kkel, linkekkel, podcastokkal, anyanyelvűekkel ;), hogy minél többféle embert halljon beszélni, ne csak őt.