Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vocsok_NL

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cím alapján több országról is szólhatna a mai poszt, de ezúttal Hollandiába megyünk. Miután Nyulz of the world tegnap hiányolta az országokat bemutató posztokat, ma egy olyan írás érkezik Ego Altertől, amelyből kiderül, miként segíti az adórendszer a külföldi diplomások…..
vocsok_NL 2012.11.09 11:45:28
@cukorhal: egyetértek a bicajosok nagyon el vannak szállva maguktól, mert tudják, ha ők hibáznak és elüti az autó őket, az autóst büntetik meg, szemben a bicajossal. Nagy a hatalmuk.
Én nagyon nem szeretem, amikor kanyarodásnál egyáltalán nem használják a karjukat az "indexelésre"...csak kanyarodnak! Egy kereszteződésben még nekem is, - a mögötte levő bicajosként is - nagyon veszélyes néha! Jah..mobil és energiaital van a kezükben..vagy éppen sör! :D

Óhh, de ha autóba ülök, az autópályán, városban a holland nem ismeri az indexet ott sem..csak sávot vált!! Vagy ha használja is, akkor 2mp-ig... :-S
Autópályán azért bátrabbak és mennek 130/140 km/h-val és előzés közben néznek rám értetlenül és majdhogynem rám dudálnak, miért megyek ilyen lassan (120km/h-val)...

Persze ki tudja ki ül a volán mögött...hiába holland rendszám, lehet, hogy indiai, marokkói, török vagy kínai, stb. Sosem lehet tudni.
vocsok_NL 2012.11.09 13:05:22
@tyeli: ez teljesen így van! nekem még a város közepén levő tó és hattyúk, kacsák sokasága lepett meg...
ahogy ezek a hollandok harmóniában, kellemesen együtt tudnak élni a természettel, az valami fantasztikus!

Másik dolog: Pesten éltem, ott sosem bírtam meginni a csapvizet. Hollandiában sosem veszek ásványvizet, csapvizet iszom és azzal töltöm fel a 0,25 centért visszaváltható 1 vagy 1,5 literes flakonomat! :-)
vocsok_NL 2012.11.09 13:07:12
@padlas: ajaj...hát igen, ez elég komoly gond tud lenni nemzetközi szinten.
Érdekes levél érkezett Svájcból, melynek szerzője, Adrián húszévesen került ki a szüleivel Németországba és a saját bőrén tapasztalta meg a nyelvtanulás, beilleszkedés minden kínját. Bár sikerrel járt, mégis azt mondja, nem akar élete végéig ott…..
vocsok_NL 2012.09.11 13:35:59
@Rolix: egyik baratnom 4 eve koltozott ki Hollandiaba. Ott 2 evet elt, majd atkoltozott a ferjevel Ausztraliaba, Sydney-be. Mar 2 eve el ott. Iden osszel terveik, hogy hazakoltoznek, Debrecenbe!
A lany anno nagyon rossuzl erezte magat Magyaro.-on, lepni akart..megtette..most meg ugy erzi a megsporolt penzevel szivesen hazakoltozne. Az a nagy terve, hogy csokiboltot nyit, mert kulfoldon osszeszedett annyi tudast es penzt, hogy otthon megteheti. Miert is teszi ezt?
27 eves es meg el a nagymamaja. Szeretne vele egyutt sutogetni, fozni, van par tesoja is..osszejarni veluk. Hazavagyik.
Fiatal es rettento lelkes! Meg kell erteni es tiszteletben tartani a donteset.

Masik pelda: foiskolas tarsam 27 evesen kiment Angliaba dolgozni a baratnojevel, mint biztonsagi or. 4 evet lehuztak, gyujtottek a penzt, majd hazajottek, osszehazasodtak es hitel nelkul vettek egy 30MFt-os hazat. Mindkettonek van mar allasa Pesten. Ki tudja mi volt a motivacio (talan a csalad), de igy dontottek. Ennyi. :)
vocsok_NL 2012.09.11 14:06:27
@Whave: elhiszem es egyetertek. Hagyni kell oket, probaljak ki, eljek meg, aztan meglatjak. Mondjuk azt zarojelben megjegyezte, ha nem jonne be a magyar elet, korulneznek Svjacban..Europan belulmaradva.
En boritekolom, hogy az elso 6 honap utan megvaltozik a motivaciojuk. ;)

@Gondolkodni Próbáló Birca : pontosan!!! fontos, hogy ismerje mindket szuloje anyanyelvet a gyermek! Ettol lesz tobb az ember! Milyen mar, amikor pl. egy lengyel anyuka felnott fia nem tud lengyelul..szerintem ez nagyon gaz...
A mai poszt kissé rendhagyó lesz, és inkább vitaindító jellege van – de néha ilyen is kell. Iván ugyanis arról írt, hogy amikor külföldi munkáról van szó, miért elégednek meg oly sokan a legegyszerűbb munkákkal, miért nem törekednek többre, jobbra? Még egyszer: az írás…..
vocsok_NL 2012.09.10 11:19:32
@Scaramella va alla guerra: akkkor orulok, hogy van masik lehetoseg is adoszamra! Koszi!! :-)

De ehhez biztos kellett egy ferj is, nem? ;)
Ha egyedul jon ki valaki, akkor is adnak adoszamot? es tegyuk fel nem akar vallakozni!
vocsok_NL 2012.09.10 13:18:07
@Scaramella va alla guerra: koszonom a tajekoztatast. Ennek roppantuil orulok! jo tudni!

"a bsn nem jogosit tartozkodasra"
igy van! Kell egy matrica az utlevelbe az IND-tol, amely jo ha van (pl. lakashitelhez).
Manapsag mar ezt kerik a mobilszolgaltatok is, ugyanis egy sima bsn szammal is eltunnek az elfozetok az okostelefonnal es nem fizetik a havidijat...foleg a magyarok es lengyelek.
A mai poszt érdekessége, hogy (némi túlzással) egy „második generációs" határátkelő írta. Vanda ugyanis hét éve, 13 évesen került ki édesanyjával Angliába (igen, ismét egy angol poszt, most figyelmeztetek mindenkit, akit nem érdekel, hogy ne olvassa tovább...), azaz…..
vocsok_NL 2012.09.07 14:48:34
@zora001:
History:
The kilo was "officially adopted in 1795 (though in common use before that), it comes from the Greek χίλιοι ("khilioi"), meaning thousand."-Wikipedia

Forras:
answers.yahoo.com/question/index?qid=20070317233121AAtfg7j
Nem kényszerből, hanem tanácstalanság miatt indult neki Angliának Anna, aki ma már egy londoni egyetemre jár, miközben dolgozik és sportol is. Közben pedig büszke a magyarságára. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com címre és amint tudok,…..
vocsok_NL 2012.08.30 11:48:15
@Tapmancs: kiallt a Picadilly Circus-re es osztogatta a Cv-t, mint Pesten a Blahan az "angol tanfolyam" szorolapozok. :))))

de lehet, hogy bekapcsolja a specialis "stroboszkop ujjait" es egy nap alatt atkuld egy rakat CV-t e-mail-en. ;)
vocsok_NL 2012.08.30 12:57:22
@Határátkelő: www.sitemeter.com
Ajanlom, ha figyelni akarod hanyan olvassak a blogot, ill. mely orszagokbol. :)
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
vocsok_NL 2012.08.28 16:18:42
@Sadist: oke, akkor itt egy pelda:
teszem azt adjuk ossze a arbevetel osszeget es a letszamot egy cegnel. Kapunk egy szamot.

Halasz: "ejj, de jol megy a cegnek!"
Kozgadasz: "mi ez a szam? ebbol nem tudunk meg semmit"
vocsok_NL 2012.08.28 16:24:20
@Püspök utcai gombaszedő: melyik ceg volt ez? hogy hivjak a grafologust? szabad tudni?
mindjart feljelentem oket! :)

Sajnalom, hogy a tobbi temara nem tertek ki, ugyanis valoban, az empatia, stressztures nagyon fontos szempont!!
vocsok_NL 2012.08.28 16:29:17
@Nagyzee: igen, nyertetek. most szuntettek be az OKJ grafologus kepzest Magyarorszagon. :)))
Jo mi?

Kulonben olyanokat is tanultunk hogyan fejlesszuk gyermekunk iraskeszseget (gyakorlo rajzfeladatok) es hogyan lehet az iraskepet javitani.(jah, minek javitani, ha ma mar nem irunk semmit: rengeteg kepesseg fejlesztheto altala!)

Lenyeg a lenyeg, nekem sok hasznos ismeretet adott a grafologia, amelyet tudok a gyermeknevelesben hasznositani. Ennyi! :)