Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sherlock.

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Y-GEN Gondolatok kis hazámról 2015.05.20 07:00:00
Szerintem mindenki azt látja az országból és az emberekből, amit látni akar. Ha a rosszra fókuszál önigazolásképp, akkor a jót már észre sem fogja venni. Én a jó dolgokra koncentrálok. Jó itthon, szeretem a magyarokat, és szeretek itthon élni. Minden nap büszkeséggel tölt el,…..
Sherlock. 2015.05.21 06:51:40
Ha cinikus akarnék lenni csak annyit írnék, hogy boldogok a lelki szegények mert övék a mennyek országa.
Ezzel csak arra akartam célozni, hogy Te ugyanannyira vagy szemellenzős mint aki azt írja, hogy minden szar.
Természetesen ebben az országban is vannak pozitív dolgok de nem észrevenni, hogy milyen a helyzet pl az egészségügyben, vagy hogy hány ember (és egyre több) tengődik egyik napról a másikra, vagy dolgozza ki a belét éhbérért az azt hiszem vakság.

Ha körülnéznél látnád, hogy pl egy terhes kismamának tüdőgyulladásra utaló tünetekkel 3 hónap múlva adnak időpontot a tüdőgondozóba, látnád hány ember dolgozik 10-12-14 órákat ingyen túlórázva. Hányan dolgoznak bejelentetlenül, vagy minimálbérre bejelentve úgy hogy egy esetleges betegségnél esélyük nincs elmenni betegállományba, vagy szabadságra, mert nem fizetik ki vagy kirúgják.....

Tudom ilyenkor jön a duma, hogy tanulni kell és akkor lehet itthon is boldogulni.
Most abba nem is mennék bele, hogy erre mennyire van lehetősége mindenkinek...hagyjuk. Inkább azt kellene felfogni, hogy nem lehet mindenki orvos, vállalkozó, és főnök.
Valakinek kell utat építeni, árkot ásni, mosogatni, takarítani, raktárban pakolni, szemetet szedni,beteget tisztába tenni, szállítani, kiszolgálni a LIDL-ben, házhoz szállítani az ebédet, rendelést stb.
Ha mindenki elvégzi a főiskolást/egyetemet és valami szipi-szuper helyen dolgozik akkor pl a fenti munkát ki végzi el?

Nem azt kellene nyomni, hogy tanulj és változtass a sorsodon, vidd valamire hanem az egyszerű munkás embert is emberszámba kellene venni és meg kellene fizetni.
Akkor talán ők is mosolyognának nap végén. Mert nem azon agyalna, hogy miből fizeti ki a gyereknek az iskolai kirándulást.

Egy mérnök rokonom Európában (hagyjuk is az országot) terepről koszos ruhában bement a boltba, ott meg tök normálisan beszéltek vele, úgy néztek rá mint becsületes emberre aki dolgozik.
Mikor ugyanezt Mo-n tette kinézték a boltból mert mit akar itt ez a koszos munkás....

Igen a pénz nem a legfontosabb, a család a szeretteink a legfontosabbak, de sajnos pénz nélkül elég nehéz egy pl gyereknek biztosítani a megfelelő ellátását.
Örülök, hogy ennyire boldog az életed, de én azt mondanám hogy kicsit nézz körül jobban. Ne csak nézz hanem láss is.
Mai történetünk megírója, Sherlock tulajdonképpen válasz után nyomoz: vajon nekivágjon-e a nagyvilágnak, vagy maradjon. A kérdés persze most is sokkal bonyolultabb annál, mint hogy egyszerű sablonválaszt lehetne rá adni, mint ez a következő sorokból is kiderül. Segítsünk…..
Sherlock. 2012.09.04 07:48:50
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Próbálok egy pár kérdésre válaszolni is.

Először is:
nem várom senkitől, hogy egy eldöntse helyettem mit kezdjek az életemmel. Mindössze véleményekre, esetleg elsőkézből származó tapasztalatokra vagyok kiváncsi. Ezek adhatnak némi támpontot, esetleg felhívják ráíirányítják a figyelmem olyan dolgokra amit nem vettem számításba, vagy nem kellő hangsúllyal.

Szakmákról
-Egyik végzettségem vendéglátás (pincér) Külföldi munkavállalás esetén ebben tevékenykednék, de mivel ez elég régi tapasztalat lehetséges, hogy csak valami kisegítői, esetleg teljesen más gyári munka jöhet csak szóba.
-Van mellé egy szakközépisk érettségi, ez ez ami gyakorlat hiánya miatt leginkább érettséginek fogható fel. (azaz nulla)
-Az hogy miben dolgoztam évekig, azt hiszem külső szemlélőnek nem ad túl sok plusz infót, szándékosan nem adtam meg.
De, hogy azért némi + infóval is szolgáljak.
A főiskola informatikai, és részben kapcsolódik a tapasztalataimhoz, azaz elvileg nem csak egy papírt ad, hanem számomra felhasználható tudást. Azaz nem teljesen új szakma megtanulásáról van szó, inkább amolyan félfordulatról.
(ennek az lenne az értelme, hogy a klasszikus vezetői szervezői munkakörből inkább egyfajta támogatói szakember pozícióba lehet vele átnyergelni, ahol meglátásom szerint valamivel kevésbé számítanak a nyelvcsapások, persze ez csak az én meglátásom)

Párom jelenleg gyesen van még kb 9 hónapig. Akkor vissza tud menni a munkahelyére.
Ő is elég régi bútordarab a munkahelyén, és végzettség/tapasztalat szempontjából hasonló cipőben van mint én, azaz mást csinál mint amit tanult. A fizetése mo-i viszonylatban elfogaható.

más:
Többen írtátok, hogy „puha” vagyok. Érdekelne ez miből derült ki számotokra.
Én azt gondolom elég sokat próbálkoztam, mire elértem a mostani állapotot. Most már valóban van bennem keserűség. Biztos van, akit nem tör le a sok kudarc, a több száz felesleges pályázat, és az, hogy elvesznek dolgok amiért az ember keményen megdolgozott.
Ha így nézzük puha vagyok.

Ha arra gondoltok, hogy feladtam a munkehelyemet, akkor nem tudom erre mit mondjak.
Az én szüleim azt tanították, hogy a család, a tisztesség a becsület a legfontosabb dolgok. Ebbe az értékrendbe pedig nem fér bele a kétszínűség, alakoskodás, hazudozás, csalás, másiknak tudatos alátevés.