Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soyuna

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az sem jelent mindig garanciát, ha az ember hosszú, alapos tervezés és tájékozódás után indul neki a világnak. Erre példa a mai poszt is, melynek szerzője, ana Kanadában próbált meg boldogulni, Érte pár kellemetlen meglepetés... „Elsősorban azért írom meg történetemet,…..
Írországból érkezett a mai történet, melyet hétköznapinak semmiképpen sem neveznék. Szerzője, drk nagyon jó állásajánlatra költözött ki, és még helyi viszonyok között is kifejezetten jól él. Pedig nagyon mélyről indult. Tanulságos történet, még tanulságosabb…..
Olyan régen jártunk már Ausztráliában, hogy úgy gondoltam, éppen itt az ideje. Ráadásul itt várt Szandra története is, aki merész volt, de bejött neki. Hogy miként, az kiderül a posztból! „Idén áprilisban érkeztem Ausztráliába turista vízummal, attól a vad ötlettől…..
soyuna 2012.10.03 11:25:05
@szszandra: Megnéztem, le a kalappal! :)
soyuna 2012.10.03 10:35:25
@szszandra: A cipősarok ragasztásos munka engem is érdekel, hogy mit takar. :)
soyuna 2012.10.03 11:13:01
@tomfree: Olajfúrós kollegánál mi is volt? Kamu volt a sztori?
Tulajdonképpen némileg „kísérleti" poszt a mai, hiszen szerzője, Indiana Jones nem hagyta el az országot – bár ő azt mondja, hogy a keleti országrészből Mosonmagyaróvárra költözni felért egy határátkeléssel. Szerinte azt a színvonalat, amit egy külföldi takarítás jelent,…..
soyuna 2012.09.28 10:42:40
@Babette_: Szombathely és környéke? Kérlek világosíts fel róla, mivel tudtommal és saját bőrömön érezvén azért megy el mindeni onnan, mert semmi nincs ott.
Ismét egy olyan poszt következik, melynél érzésem szerint szinte mindegy a helyszín, a lényeg a szerző gondolkodásában rejlik. Bevallom, nekem tetszik Ádám gondolkodása, és a legtöbb dologban egyetértek vele – kíváncsi vagyok, Ti miként látjátok. „Nemrég akadtam a…..
soyuna 2012.09.27 14:09:34
@Alaister Grand: A poszt anyagi részének pont az a mondanivalója (szerintem!), hogy ha kint is ugyanazt a színvonalt akarja fenntartani, mint itthon, akkor ugyanott tart. Szerintem nincs semmi rossz abban, hogy ugyanazon a szinten szeretne élni, mint itthon.
Sokan morogtak miatta, hogy sokan itthon ájfont, autót, meg saját lakást és tök jó melót szeretnének, bezzeg kint együtt élnek a pakikkal és a törökökkel plusz mosogatnak. (még véletlenül sem akarom leszólni a mosogatókat, meg a flatshare-ben élőket!)
Akkor hogy is vagyunk?

Posztolótól meg kíváncsian várom a további fejleményeket! :)
Határátkelő Nagy levegő, rajta! 2012.09.26 06:53:00
Ma hajózni megyünk, egészen pontosan folyami hajóra dolgozni. Andy navigál minket, aki rengeteg hasznos tanáccsal szolgál, kezdve attól, hogy milyen ruhát érdemes bepakolni, egészen addig, hogy miért kötelező a mosoly. Ja, és kiderül, vajon meg lehet-e élni egy egész hónapig…..
soyuna 2012.09.26 10:18:09
@flash.gordon: Szerintem pont a két véglet található meg: egyik részének munka és buli a hajó, másik része meg alszik, ha teheti. Ahogy az egyik véglet imád hajón dolgozni, míg a másik végletnek élete legrosszabb kalandja (volt). :)
A mai posztban sok a kérdés és a válasz is, szerzője, Lionel North saját bevallása szerint azért indult neki, mert elveszítette a hitét. Amit kapott, az a létbiztonság, ám nagy kérdés, ennek mi az ára... TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com…..
soyuna 2012.09.19 14:10:36
@fhdgy: Szerintem nem konkrétan a "kovalenskötésre" gondol, hanem arra, hogy nem elég gyakorlatias az óra, nem kelti fel a gyerekek érdeklődését. Pont ezért kapja a magolós jelzőt, mert fogalmuk sincs a kémiáról, nem is akarják megismerni, mert nem érdekli őket. Én is csak magoltam anno a kémiát, mert nem tartottam érdekesnek, lehet ha más aspektusból ismertem volna meg, akkor abba az irányba mentem volna el.
Egy történet arról, hogyan lehet okosan, és tervszerűen nekivágni a világnak, felkészülve a nehézségekre és leküzdve azokat. Az már megint egy másik kérdés, hogy miért veszíti el Magyarország sorra az olyan embereket, mint Gyé és családja... TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
soyuna 2012.09.18 09:27:37
@horcsogpofi: Az a baj, hogy ha normális orvosi ellátást szeretnél, fizetned kell érte (vagy magándoki, vagy hálapénz...).
Ahogy a_tom írta, az oktatásban a költségeket kell fizetni.
A mai írás körül alighanem ismét lesz némi vita, mivel Kockabogaras szembemegy az általánosan elfogadottnak vélt nézettel (az egyszerűség kedvéért hívjuk sztereotípiának...), mely szerint az angolok lusták lennének és azt állítja, a magyarok túl sokat panaszkodnak és…..
A mai poszt kissé rendhagyó lesz, és inkább vitaindító jellege van – de néha ilyen is kell. Iván ugyanis arról írt, hogy amikor külföldi munkáról van szó, miért elégednek meg oly sokan a legegyszerűbb munkákkal, miért nem törekednek többre, jobbra? Még egyszer: az írás…..
soyuna 2012.09.10 15:48:51
@GMS: Milyen módszerrel tanultál annak idején? :)
soyuna 2012.09.11 09:48:10
@Nyulz of the World: amikor angol nyelvű munkákra jelentkeztél, akkor abszolút nem tudtál németül? Vagy csak annyit, amennyit ált. vagy közép suliban tanítottak?
soyuna 2012.09.11 12:30:25
@Nyulz of the World: Az mindig is érdekelt, hogy a németek/osztrákok hogy állnak a nyelvtannal. :) Pl. angolokról tudom, hogy pl. 12 igeidőből használnak 3-4-et (javítsatok ki, ha tévedek). Írta is valaki feljebb, hogy a szókinccsel foglalkoznak jobban, a nyelvtannal annyira nem, és ezért a bevándorló néha jobban tudja a nyelvtant (azt hiszem erről szólt a komment) :).
...inkább vágj bele! – ez Péter filozófiája, aki bele-, pontosabban nekivágott Hollandiának. Jó szakmával gyorsan sikerült munkát is találnia, aztán meg levelet írnia a blognak az ottani életről. Olvasás után ti jöttök a kommentekkel! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál?…..
Zoli két és fél évet töltött (munkával persze) luxushajón, egy szerződést a Disney-vel, hármat pedig a Carnival Cruise Line-nal kötött meg és töltött ki, így aztán igazán van rálátása erre az egészen különleges, mással nagyon össze nem hasonlítható…..