Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyzs85

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az igény szerinti szoptatás alapvetően azt jelenti, hogy a kisbaba akkor eszik, amikor éhes, annyit, amennyit akar, addig, ameddig akar. Ez teljesen így van - ha a szóban forgó kisbaba az első gyereked ;-) De ha nem, akkor már sokat tudsz arról, hogy az igény szerinti szoptatásban az…..
nyzs85 2017.05.27 13:55:05
Kedves Felicitasz,

Eddig a te írásod prezentálja a legemberibben és átlàthatóbban a növekedési ugrásos jelenséget ill. Velejáró nehézségeket.

Tegnap múlt 3 hetes a kisfiam és vasárnap éjszaka óta mintha az angyal babámból szörnyi vált volna. A cluster feed konkrét megtestesítői vagyunk jelenleg. Ami viszont eltérő minálunk az az, h én nem arról tudok beszámolni milyen gyakran kel és kerül a baba cici re, hanem mikor tudom (egyáltalán ) lefejteni onnan...
Sok segïtségem van + első baba tehát űgy gondoltam ide nekem igényszerinti szopi ( főleg h 4 napig nem tudtam etetni az elején -3 nap volt a belóvellés, 1 a szikla mellek kimasszírozása)
Tejem van szerencsére még fejni is szoktam, baba már simán megeszik 70-100 akat, szépen gyarapszik, bőven hagyom akár 1 órát is szompni / alkalom/ 2 mell.
Volt kint szopi tanácsadó is még mikor nem akart szopizni akkor az úgy ahogy megoldódott, bimbóemelővel szoptatok (a jobb oldaliból megy nélküle is, de az végig szilánkos fájdalom, így inkább min2 nél ráteszem).
A fő problémám azzal van h 6 napja ő csak cicin van meg. Konkrêtan 1szer alszik egy nagyot ált napkózben (este sose) közben csak cicin van nyugton és ott persze be alszik nyammog meg eszik is jó sokat, de amint leszedem jön szörnyi.... fekve szoptatás dettó . Amint kikerül a cici, jön a sírás... ergo se éjjel se nappal. Idegileg KO úgyhogy tegnap este előkerült az ellenség a CUMI.
Miután kisïrtam az óceánt, kifőztem neki, szájába tettem (kb 2 óra feszt cicizés után) s láss csodát végre aludtunk este 2 órát, sőt pár perc cumi után kiköpte s úgy tudott tovàbb aludni -YEAH!!!!!

Problémáim, amikben tul kép választ s megerősítést keresek:
1. Tényleg nem tud túlenni tejből? Mióta állandóan eszik, rengeteget bukik (orra szája tele tejjel, ki vagyok olyan hangokon hörög, orrát porszívózás kell) hasa folyamat jár, sok a puki és a görcs.
2. Szörnyűséget követek el ha alvás könnyítésre adok cumit ilyen kicsinek? Hiába alszik már X perce cicin amint elveszem vége.... cumit nem erőltetem ha beveszi beveszi, ha nem, inkább hallgatom.
3. A szép ősanyás igény szerinti szopis storyk miért nem írnak arról h egyes esetekben ez mennyire megterheli az anyákat? Tejet apaszthat el a teljes kialvatlanság? Sehol nem találok olyan írást ahol működik az igény szerintiség + ahol olykor előkerül a cumi is. Miért? Rosszul csinálok vmit? Nekem ez így megfelelne, ésszel s mértékkel, de h azért én se legyek már zombi.

Az igény szerintis barátnőimnek nem merem kb elmondani h előkerült a cumi, mert szégyellem magam, az órára etetős cumi párti rokonoknak meg szintén nem merek vallani, mert nincs kedvem hallgatni h én megmondtam h sírva fogsz rohanni a cumiért.... holott h ellene voltam.... és mindez megspékelve a nem gyenge hormonjaimmal.
A párom előtt szintén "lebőgtem" én aki mindig azt mondogattam menni fog ez menni fog ez (persze 2 hétig míg angyal volt a bébi), de ha nem, akkor 6 hétig fél lábon is. Nem ördögtől való azért a cumi, ezèrt hát vettem is még várandósan.
Hát sajnos nem ment :( sajnos nappal nem tudom kicsit se aludni max relaxàlni, így rettegve várom h mit hoz az este - nagyon gáz. És hol van az h szerelmes vagyok a tökéletes egészséges kisfiamnak még a kakijába is?
Gyere érzés igyekszem türelmesen, de nagyon várni rád!!!!!

Válaszodat nagyon köszi előre is.