Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almási

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő postot kifejezetten vita céljából rakom fel. Szó szerint kimásoltam a ll. Helvét hitvallás ezen részét. Ez az írás a református egyház alaptanításait hivatott közölni a hívekkel, illetve az ellenkezőkkel. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy Jehova Tanúi mit hisznek…..
Almási 2012.09.04 17:38:45
@metanoia:

"Akkor miért szűntek volna meg a csodák?"

Sátáni csodák ma is vannak, hiszen ne felejtsük el, hogy az egyiptomi mágusok is megismételték az első két csapást és a botot is kígyóvá tudták változtani. Ezért látunk tk. könnyező Szűz Mária-szobrokat, szentek, Szűz Mária megjelenését, stb..
Almási 2012.09.04 20:32:39
@metanoia:

"mint ahogy az
Istentől jövő csodákat SEM."

Mondj egyet légyszíves !
Almási 2012.09.04 20:37:56
@cyrrus:

"Pontosan ez a baj a "lathato" tenyekkel, az egyik igy ertelmezi, a masik meg ugy.
Mi lenne ha ugy ertelmeznenk ahogy a Bibliaban van?"

Van aki szerint nem tilos a dohányzás egy kereszténynek, pedig a a Biblia egyértelműen felszólít, hogy tegyük mentessé magunkat a test szennyétől is (2Kor7:1)..... Vagyis ha benne van a Szentírásban akkor is addig csavarják, míg úgy veszik, mintha nem lenne benne.....
Sefatias 144000 2012.09.02 17:10:57
Jehova tanújaként mindig is sok fejtörést okozott számomra az égi reménységű emberek számának meghatározása. Azaz a 144000 felkent keresztény, akiket a földről vásároltak meg. Mi volt a problémám? Ez a szám háromszor szerepel a Bibliában, mindháromszor a jelenések…..
Almási 2012.09.04 17:22:50
@bumbumöcsi:

Látom, figyelsz és gondolkodsz.....

Jelenések törzsi felsorolása különbözik a testi Izrael törzsi felsorolásától, mert az előbbiben a szellemi izraelitákról ír.

Nem véletlenül mondja Pál:

"Mert nem az a zsidó, aki külsőleg az, és a körülmetéltség sem az, amelyik külsőleg van a testen, 29 hanem az a zsidó, aki belsőleg az, és az ő körülmetéltsége a szív körülmetéltsége szellem által, nem pedig írott törvénygyűjtemény által." (Róma2:28,29)

"Mert nem mindnyájan valóban „Izrael”, akik Izraeltől származnak."
Jehova Tanúi már a Bibliával való ismerkedésük elején megtanulják, hogy mindenkinek meg kell találnia az ’igaz vallást’. Aki mellényúl, vagy valami más okból nem fogadja el a Mindenható Isten által elfogadott, és a szellemével támogatott egyházat, akkor az rettegve várhatja…..
Almási 2012.08.26 21:47:19
@karalabe4:

"nekem meg azt telt évekbe, hogy megértsem, hogy miért nevezik a hitehagyottak Jehova Tanúit, mint démonimádó erőszakos embereknek. Jehovát magár pedig egy gonosz démonnak."

Ez azért érdekes, mert a Biblia seholsem nevezi Jehovát démonnak, sőt, az egyetlen igaz Istennek nevezi.
(Ézs45:5)

A Mikeás4:5 is arról beszél, hogy az igaz imádók Istene Jehova:

מיכה 4:5
כִּ֚י כָּל־הָ֣עַמִּ֔ים יֵלְכ֕וּ אִ֖ישׁ בְּשֵׁ֣ם אֱלֹהָ֑יו וַאֲנַ֗חְנוּ נֵלֵ֛ךְ בְּשֵׁם־יְהוָ֥ה אֱלֹהֵ֖ינוּ לְעֹולָ֥ם וָעֶֽד׃

"Mert minden nép a maga istenének nevében jár, mi pedig Jehovának, a mi Istenünknek nevében járunk időtlen időkig, sőt örökké." (Mikeás4:5)

Sajnos te inkább a hitehagyottaknak hiszel, mint a Szentírásnak.
Mi is a háromság? Először is le szeretném szögezni, hogy nem az, amit eddig tudtunk róla. Azok a nézetek, amelyekről nekünk azt mondták a kiadványokban, hogy ez a háromság, azokat a katolikus egyház már a 2-4. században eretnekségnek tekintette, és az azt valló személyeket,…..
Almási 2012.08.26 15:12:43
@kingdom:

"DE nem tanítani akar,
hanem megvédeni az alapvető keresztényi értékeket.
Ezért is fogalmazták meg."

Sajnos még neked sem esett le, hogy a háromság nem kersztényi érték, hanem egy értéktelen hamiskeresztény dogma, ami szembemegy a Biblia
kijelentéseivel. Jó lenne, ha erőletett érvelések helyett inkább a versekre figyelnél, amik cáfolják a háromságot.

Az apológia pedig egy erőltett hitvédelem csűrés-csavarással tarkítva.
Almási 2012.08.26 15:34:06
@kingdom:

Az apológiát valami igen elvakult emberek szerkeszthetik, mert ha Isten három személy együttvéve, akkor külön külön nem lehetnek Isten(ek), mert akkor már 3 Isten lenne. Ezt pedig cáfolja az Ézs45:5.

Érdekes, hogy az Atyát írja a Biblia egyedüli igaz Istennek, Aki Jézusnak az Istene (Ján20:17;1Kor8:6) és egyben Jézusnak a fője is: 1Kor11:3.

Ha valakinek AZ ISTEN a feje, akkor az illető nem lehet az Isten, vagy annak része, hiszen a versek szerint alá-és fölérendeltségről beszélünk. Ráadásul az igaz Istenről egy személyként beszél Jézus is, nem pedig úgy, hogy annak ő is része lenne másodmagával.
A magyar AJWRB-ügyben ígértem egy válaszfüggő posztot, a válasz megérkezett. Összefoglalásként megismétlem, amit korábban az egyik kommentben leírtam. A magyar szervezeti vezetők egy része (állítólag felsőbb ösztönzésre) kézbe akarta venni a vérreformos ügyeket, elkezdtek…..
Almási 2012.08.20 21:39:19
darwinkaprazata.blogspot.hu/2012/03/veratomlesztes-veszelyei.html

[Gyakorlatilag a betegnek kell vállalnia a felelősséget, ha fertőzött vért kap. Először kijelentik, hogy a véradás szükséges, mindazonáltal, akik kijelentik, hogy szükséges, azok az esetleges fertőzés miatt semminemű felelősséget nem vállalnak, legalábbis a nyilatkozat erről semmit nem szól.]

„MILYEN SZÖVŐDMÉNYEI LEHETNEK A VÉRÁTÖMLESZTÉSNEK?
A beavatkozás az előnyök mellett hátrányokkal is járhat az egészségi állapotra vonatkozóan. A bevitt idegen sejtek sohasem azonosak teljes mértékben a sajáttal, ezért azokat a szervezet elsősorban láz, veseműködési zavarok, allergiás bőrjelenségek és más szövődmények kíséretében kivetheti magából, annak ellenére is, hogy erre a vérátömlesztés előtti, szabályszerűen elvégzett laboratóriumi vizsgálatok eredménye nem utalt. E szövődmények valószínűsége jelenlegi ismereteink szerint 1% alatt van. Vérátömlesztéssel az előírt szűrővizsgálatok negatív eredménye ellenére is bizonyos fertőzések (elsősorban májgyulladás, esetleg AIDS) kórokozóját lehet átvinni. Nem megfelelően kiválasztott (0AB, Rh) vér beadása halálos szövődményekkel is járhat, ilyen esetben a vért bekötő orvos büntetőjogilag felelősségre vonható... Kijelentem, hogy megértettem a részletes tájékoztatást az alkalmazni kívánt transzfúzió (vérátömlesztés) céljáról és esetleges veszélyeiről. … Azt is megértettem, hogy – az orvosok által elvégzett minden kötelező, előzetes vizsgálat ellenére – a transzfúzió veszélyeket is rejthet magában. Felvilágosítottak arról is, hogy a vérátömlesztéssel az előírt vizsgálatok negatív eredménye ellenére is fertőzés, elsősorban fertőzőző májgyulladás kórokozóját lehet átvinni. ” (Országos Gerincgyógyászati Központ: A vérátömlesztés [transzfúzió] tájékoztatója)

„transzfúzió kockázata ...Az előzőekben már utaltunk rá, hogy a vérátömlesztés során fennáll bizonyos fertőző betegségek átvitelének lehetősége. … ma már a vérkészítmények biztonsága igen magas fokú, de őszintén meg kell mondanunk, minimális kockázat azért még fennáll. .... Miért? A HIV-vírus esetén a jelenlegi vizsgálati lehetőségek segítségével nem magát a vírust mutatjuk ki, hanem az ellene képződött ellenanyagot. Sajnos, bizonyos idő, 2-3 hét telik el addig, amíg a vírus a szervezetbe való bejutás után szaporodik, s már fertőzést képes továbbítani, de az ellene képződő ellenanyagok mennyisége eléri a kimutathatóság mértékét. Ezt az időszakot nevezik ,,ablak"-periódusnak. Ezért szükséges az, hogy a veszélyes életmódot folytató emberek ne adjanak vért. ...Májgyulladás A májgyulladás vírusainak átviteli kockázata valamivel nagyobb,... Tudjuk, hogy vannak más, májgyulladást okozó vírusok is, amelyek szintén átkerülhetnek a vérrel. Ezek ritkán fordulnak elő, betegségokozó képességük valószínűleg alacsony, de valós kockázatot jelentenek, miután kiszűrésükre még nincs megfelelő vizsgálómódszer.” (A vért kapó kockázata; InforMed)

„A hepatitis C azonban sokkal alattomosabb és veszélyesebb vírus. Akár tizenöt, húsz évig is lappanghat a szervezetben anélkül, hogy különösebb tüneteket produkálna. Ez is az egyik oka annak, hogy többen, akik még 1992 előtt, vérátömlesztés következtében fertőződtek, máig nem kerültek orvoshoz, s nem kezdték el gyógyítani őket. A kezeletlen kór súlyos betegségekhez, májzsugorodáshoz, májrákhoz vezethet – mondta el a Népszabadságnak dr. Nemesánszky Elemér, a Szent János Kórház professzora. „ (Rejtőzködő májbetegek, Forrás: Népszabadság 2006-10-14)

„A C vírus 80 százalékban a vér útján terjed. A fennmaradó fertőzések körülményei nem tisztázottak. Hazánkban a fertőzöttség 1,6 százalékos. A világban 200 millióan fertőződtek meg vele, többségükben az intravénás kábítószer-élvezők, valamint az 1990 előtt vérátömlesztésen átesettek vagy akiknek vérkészítményt adtak. „ (Hepatitis A, B, C, D, E; Elixír, 2008-10-23)

„A vérátömlesztés során előforduló fertőzések száma bár folyamatosan csökken az egyre fejlettebb egészségügyi technológiának köszönhetően, számuk mégsem elhanyagolható. Az USA-ban az elmúlt 40 év során évente 2-3 vérátömlesztéshez kapcsolódó malária fertőzés fordult elő. A 80-as évek közepétől 6 transzfúzióhoz kapcsolódó Chagas-kórt regisztráltak Észak-Amerikában." (Az egészségügyi ellátás során bekövetkező károsodások főbb típusai, az azokat befolyásoló tényezők ; 2006.04.26. betegbiztonság.hu)

„A véradók szűrésének hiányosságai következtében az ukrán betegek a vérátömlesztés során nem ritkán májgyulladással, herpesszel és HIV-vírussal fertőződnek.” (Nem biztonságos a vérátömlesztés Ukrajnában; 2008. május 11., vasárnap, 14:15; Szerző: MTI )

„Legalább 56 thalassaemiás gyermek vált HIV pozitívvá, vagy hepatitis B, illetve hepatitis C fertőzötté az indiai állami kórházban végzett vérátömlesztések kapcsán a kedvelt turistaközpontban, Jodhpurban.” (Szerző: Utazáselőtt.hu; 2010-08-18)

„A The Globe and Mail szerint a becslések alapján „évente 1000 kanadai hal meg hepatitisz-C-ben”. Az újság hozzáteszi: „ezeknek az embereknek a fele a vérátömlesztésből kaphatta el a betegséget.”

Egy férfi elmondta, hogyan kapta el egy vérátömlesztésből a hepatitisz-C-t, amikor 1961-ben hátműtéten esett át. Műtéte után rendszeres véradó lett. 1993-ban jött rá, hogy májzsugorodása van. „Mi van azokkal az emberekkel, akik olyan vért kaptak, melyet tőlem vettek le azon évek alatt, amikor még nem tudtam, hogy ez a betegségem?” — kérdezte a vizsgálat során.

Krever bíró több mint száz kanadait hallgatott végig figyelmesen, akiknek a HIV-vírus és más, fertőzött vérből eredő tragédia tette tönkre az életét. Az orvosszakértők tanúsították, hogy lehetetlen elérni, hogy a vérkészlet teljesen mentes legyen a betegségek átvitelének lehetőségétől és más veszélyektől. Beismerték, hogy súlyos kockázatok és visszaélések léteznek a vérrel kapcsolatban.

Dr. J. Brian McSheffrey, a helyi vértranszfúziós szolgálat orvos-igazgatója kijelentette, hogy az előadásokban úgy hívja fel a figyelmet a problémára, hogy ezt mondja: „Ha vérátömlesztést kell adnod, akkor vagy nem jó diagnózist vagy nem jó gyógymódot állapítottál meg.”

Politikai mesterkedésekkel és versengéssel vádolták egymást azok, akiket a kormány bizottsága „fő érdekeltségeknek” nevezett Kanada évente 250 millió dollárba kerülő vérellátó rendszerében. A Vöröskereszt és a kormányügynökségek össztűz alá kerültek. Látszólag senki sem felelős a bonyolult országos vérellátó rendszerért.” (g95/6/8/21.old.)

„Az AIDS alattomossága abban is megnyilvánul, hogy az USA-ban a lappangási idő, s ez azt jelenti, hogy Európa ezen területén is, tíz év. A fertőzést követő első öt évben az emberek 25%-án jelentkeznek a tünetek, tíz év után az 50%-ukon, míg a többieknél csak tíz év után. [19]

A fertőzés után egy bizonyos időn belül az általános AIDS-próbák nem megbízhatók, mert még nem jelentkeznek az antitestek. Általában hat hónapon belül mégis megjelennek az antitestek, s a próba ezután pozitív, de előfordul, hogy egyeseknél még ez idő után sem tudják kimutatni a fertőzést, noha az egyén már tele van vírussal. Ezért a vérátömlesztés még mindig nem teljesen megbízható. Horvátország egyes intézményeiben még mindig csak a HIV I-re készítenek próbát, noha létezik a HIV II is, ami igaz, ritkábban jelentkezik, de mégis létezik.

Fontos még azt is tudnunk, hogy a HIV vírus az emberi szervezeten kívül több napig, sőt két héten túl is virulens maradhat.” (A nyál és az AIDS; Szerző: Dr. Antun Lisec sebész szakorvos, 34335 Vetovo, Horvátország.)

„Vérátömlesztéssel kapták meg a halálos kórt. Peruban többen HIV-vírussal fertőződtek meg állami kórházakban. Az összes vérbankot bezáratta a perui kormány, mert az elmúlt időben több ember HIV-vírussal fertőződött meg állami kórházakban.

Az AIDS kórokozóját vérátömlesztéssel kapták a betegek. A fertőzött vér annak ellenére került be a vérbankba, hogy a vérnek a nemzetközi előírások szerint kilenc féle szűrésen kell átesnie.
A szakminiszter szerint a fertőzött véradó valószínűleg nem tudott róla, hogy hordozza a vírust, és másokat is megfertőzhet. A Pánamerikai Egészségügyi Szervezet szerint aggasztó, ami a perui vérbankokban zajlik. (Híradó – MTV online)

„- Sem a műtét idején, sem ma, egy vértranszfúzió okozta hepatitis vagy AIDS fertőzés veszélye abszolút biztonsággal nem garantálható.