Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barbietrend

107 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barbietrend "Csárdáskirálynő" 2013.07.08 17:54:19
A "Made in Hungary" projekt legújabb terméke is elkészült. Egy szabásminta ( pár milliméter változtatással ),  és két jellegzetes viselet. Időt, energiát nem spórolva, tökéletes eldolgozással készült, nagyrészt tűzpiros szaténból, a párta pedig ismételten filcből,…..
Barbietrend 2015.08.30 16:57:08
@Erzsebet Talas:
Kedves Erzsébet!
A jelenleg megvásárolható ruhák a blog jobb oldalsávjában található meska boltomból érhetöek el,és megrendeléseket is ott tudok felvenni.
Köszönöm az érdeklödést!
További minden jót kívánok!
Barbietrend
https://hu.pinterest.com/barbietrend ..
A következő bejegyzésem, és a mögötte húzódó tevékenységem csakis a tavaszi megújulással tudom magamnak megmagyarázni. :) Általában hűséges típusnak mondhatom magam, és ezt most nem a párkapcsolatokra, hanem a dolgokhoz, és az elveimhez való ragaszkodásomra értem. Sokszor…..
Az utóbbi hetekben jóval kevesebbet tudtam a varrással foglalatoskodni, mint szerettem volna. Ez annak köszönhető, hogy újabb vizsgára kellett felkészülnöm. Azt, hogy megérte-e az áldozat részemről, még ezek után fog kiderülni. Az viszont tény, hogy már nagyon vártam, hogy…..
Barbietrend Talpig magyaros 2014.01.18 11:58:46
"Még azt mondják nem illik a tánc a magyarnak. Nem, ha néki cipellőt, bő nadrágot varrnak! De sarkantyús csizmának, kócsagtollas főnek, illik gyöngyös pártának, magyar főkötőnek. Az én ingem lengyelgyolcs, csakhogy rojtja nincsen. Az én csizmám karmazsin, csakhogy talpa…..
Barbietrend Éj Királynő 2014.01.15 13:26:02
Ha komolyzene, akkor Nekem Mozart. Ha Mozart, akkor az egyik kedvencem , a Varázsfuvola, mégpedig az Éj királynő áriája. A következő bemutatni való ruha, pedig ennek szellemében készült. Felvezetésképpen had mutassam meg az imént említett művet, egyik legszebb hangú…..
Barbietrend Karneváli hangulatban 2014.01.13 12:18:38
Elsőként, innen is, Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Minden Kedves Követőmnek, és Ismerősömnek! Az történt, hogy egy számomra is gyönyörű ruha megvarrására kaptam felkérést, még december elején. Amikor elkészült, a ruha alapján kaptam újabb rendeléseket a ruhára,…..
Kedves Ismerőseim, Barátaim, és Követőim! A Karácsony számomra legfontosabb dolga, hogy a Családok, és az Emberek közötti viszonyokban, a szeretetet a felszínre hozva, emlékeztessen arra, hogy mennyire jó hogy vagyunk egymásnak. Ezt szeretném most Nektek itt  megköszönni,…..
Hogy hogyan kerül a baba fejére a műanyag kötözőzsinór, és hogy vettem a bátorságot az eredeti babahaj eltávolítására? Ez csakis egy kedves Ismerősöm  "műve". :D Amikor megláttam hogy Ő is egy baba hajának átültetését tervezi, akkor kicsit meglódult az én fantáziám…..
Barbietrend Péntek 13. jóslatok 2013.12.13 14:56:46
Megnyílt Monster Drakulina jósdája, csak és kizárólag Péntek13. kedvéért. A mai nappal a jóslatok ingyenesek, és sokat mondóak. Hát lássuk, mit mutat az üveggömb. Drakulina: Lááátom, hogy itt vagy, köszöntelek szeretettel! Most gondolj erősen, arra amit szeretnél tudni, a…..
Barbietrend Tilda babák 2013.12.08 15:45:52
Egy kedves ex Kolléganőm, egyben kedves Barátom kérésére, ismét Tilda baba varrásba fogtam. Inkább, Tilda típusúként említeném, hiszen a "Tilda" név nem csupán egy testalkatra korlátozott gyűjtőnév, hanem az alapanyagtól, a technológia pontos alkalmazására is…..
..
Most, hogy "szabad a Gazdi" (saját szavaimmal kifejezve a: Hű de jó, van időm varrni  :)   ) rohamtempóba, nekiálltam a terveim elkészítésének. A kérésre készülő ruhácskák mellett, megpróbálok némi időt szorítani, a karácsonyra tervezett termékeim…..
Barbietrend 2013.12.01 21:56:51
@violababa:
Köszi Drága!
Kedves Ti! :) Időközönként, hosszabb-rövidebb időre, kénytelen vagyok szüneteltetni az alkotótevékenységemet, és ezáltal az interneten való megjelenésemet. Az általános tenni-venni valóim mellett, időnként, a vizsgákra való felkészüléssel töltöm a napjaimat. Most…..
Már tavaly, kósza terveim  voltak, egy Babaházba alkalmas méretűre gyártott, karácsonyfa ötletére. Akkor idő hiányában  a megvalósítás elmaradt, de idén onnan folytattam a tervezést, ahogy a tavalyi abbamaradt. Az alap ötletet kerestem, nagyon sokat kutattam, de nem…..
Barbietrend 2013.11.23 20:09:31
@violababa:
A Rénszarvas tehenet elkezdtem kergetni az udvarban, ha sikerül utólérni, akkor lesz tej is. :)
Pilótakeksz lehet hogy nem jön össze, de valami nagyon csokis keksz biztos lesz azon a tányéron, ami........ :)
Barbietrend Kis fenyő az erdőn 2013.11.17 13:23:33
Még mindíg tart a vállveregetős érzésem, ami a karácsonyfa összeállítására vonatkozik. :) Ennek lendületében gyorsan készítettem még 2 újat. Azért, csak mert szerettem volna kipróbálni, hogy megvalósítható- e a továbbfejlesztésem. Azt ugyanis el kell, hogy mondjam a…..
Barbietrend Hóhelyzet jelentés 2013.11.09 13:18:01
A Hó egyenlőre várat magára, így csak helyzetjelentéssel tudok szolgálni. :) Azt hiszem nem meglepő, hogy a karácsonyi készülődés marketing szemlélettel ,már az advent beköszönte előtt megkezdődik. A tavaly készített kötött Télanyó ruhák helyett, idén szaténból…..
Két igazán kedvenc stílusom van a babaruha készítés során. Az első, a saját elképzelés szerinti, többnyire vicces, de mindenképp egyedi ruhadarabok, kiegészítők. A második pedig, a finom, nőies, és elsősorban a nagyközönség számára megszokott stílusú Barbie baba…..
Barbietrend 2013.11.05 22:51:15
@violababa:

Ott a pont!
Elvégre csak egy szál alsóneműben a köpeny alatt, mégsem dolgozhat Barbie a cukrászdába. :)
Annyira aktuális volt a mai bejegyzésem, hogy a háttérként felhasznált gyúródeszkát fotózás után, használtam egy kis süti sütésre.
Linzerkarikákat sütöttem, mert holnap vendégeket várok. :)
Jöhetnél Te is, várlak szeretettel!!!!
:)
Ünnepelünk! ;)
Hagyományos, bő szoknyás ruhával bővült az estélyi ruha kínálat, ezúttal. Az előzőekhez hasonlóan, ez is megrendelésre készült, és az alapanyagot szintén erre a célra kaptam. Ettől is olyan egyedi. Maga a ruha nagyon egyszerű szabású, a felsőrész letisztultságát…..
Barbietrend Spa hangulat érzés 2013.10.31 20:11:05
Néha a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb érzéseket a legnehezebb szóban megfogalmazni. Az, hogy mit jelent számomra a Spa hangulat érzés? Egy relaxáló forró fürdő, kellemes relaxáló zenével, illataromával a levegőben, gyertyafénnyel, és legfőképp a tiszta lelki nyugalomban…..
A következő bemutatásra kerülő ruha is, az előző ruhához hasonlóan, nem saját tervek alapján készült. Azt hiszem, úgy készíteni egy ruhát, amiről csak egy jól beállított fotó áll rendelkezésre, elég nagy kihívás. Igen én ezt szeretem benne. Ezzel a  "technikával"…..
"Nagy Fába vágtam a fejszémet", hiszen estélyi ruha varrásba kezdtem. Önmagában ez még nem is akkora kihívás, de ha a méreteket, és az anyag finomságát figyelembe vesszük, akkor mégiscsak. Ráadásul ez most egy olyan ruha, aminek az eredetijét híres divattervező tervezte, és…..
Barbietrend Dr. Majdnemszöszi 2013.10.01 17:04:31
Azzal kezdeném a mai posztolást, hogy ígéretet teszek, arra vonatkozóan, hogy a következő babaruhát nem az alábbi meglévő anyagomból fogom készíteni. :) Pedig még mindig lenne ötletem, az anyag felhasználásra, a finomsága, és a színe, mintája  adja a lehetőségeket…..
Barbietrend 2013.10.06 10:06:25
@violababa:
Ez az elképzelt csipke kollekció tényleg fantasztikus ötlet!
Horgolt esernyőre már én is szőttem a terveimet, még az elkészült menyasszonyi ruha kiegészítőjeként.Viszont mivel elég maximalista vagyok, az esernyőt szeretném összecsukhatóra készíteni.Ehhez pedig nem elég csak horgolni tudni.Viszont így kellő nagy a kihívás benne, tehát érdekel a dolog. :)
Imádom a gondolatot is, hogy a bemutatott dolgaim megmozgatják a fantáziádat, vagy bárkiét aki meglátogat!
Ez a kreatív fantázia, és Nálad is nagyon működik!Legyél büszke rá, hiszen erre nem mindenki képes, még ha nem is valósítod meg a terveidet.
A kis családom, lassan megszokja, hogy bizonyos jeles napokra, saját készítésű ajándéktárgyakkal (is) kedveskedem. Ennyi édesszájúaknak szánt, ékszeres doboz legyártása után, már magamnak is kezd gyanús lenni a dolog, hogy ki is az édesszájú???? :) Nem titok, hogy egy kis…..
Barbietrend "Rockabilly Girl" 2013.08.27 15:23:58
Amikor az alapanyag "mondja meg" hogy mi készüljön belőle, akkor kezd csak el igazán szárnyalni a fantáziám. A nemrég vásárolt rózsaszín-fehér tűpettyes anyagomból már készült néhány csinos darab. Ágyneműszett, és hálóruha, mini szemmaszkkal. A mostani egy igazi…..
Barbietrend 2013.09.01 21:39:48
@violababa:
Drága Violababa!
Nagyon szépen köszönöm a bókot, és a kedves szavaidat!
Talán kéne egy kis táncversenyt rendezni, hogy tényleg bemutathassuk, mit is tud ez a Rockabilly style. :)
Lenne nagy pörgés, és sárgulás is talán. ;)
Viszont említetted a múltkor, hogy jól mutatna egy csipkés, vagy tüll alsószoknya is hozzá.
Egyszer, ígérem most hogy így besűrűsödnek a hétköznapjaim, valami higító dolog segítségével csinálok magamnak annyi szabadidőt, és készítek hozzá azt is.
Addig is Puszi!!!