Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moszkovitics

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csak Oroszországba, hanem egészen az Udmurt Köztársaságba megyünk, ami (miként azt Kutya79 megfogalmazza) még „éppen Európa". Legalábbis földrajzilag. Kutya79 ígérete szerint ez egy sorozat első része, melyből kiderül, hogy már bejutni sem könnyű az országba; hogy milyen…..
moszkovitics 2012.09.29 18:22:27
@Sanyi9: azért az az Index-cikk is elég vicces, ki is röhögte egy orosz csaj:
posztinfo.hu/kiemelt/tanya-15-magyar-ujsagirok-vs-valosag/

ON:
egyébként igen, nekünk jó dolog az, ha valami tákolt és egyszerű, ha van. mi nem állunk sorban az iPhone-ért. nem akarunk klipekben szerepelni, valóságshowban szerepelni, nem akarunk magunknak legalább középkategóriás autót. a Niva tökéletesen elég arra, hogy átvágj ott is, ahol nincs út. számunkra nem a kényelem, a márkás termékek és a nyugati utcakép a fontos. legalábbis a nagy átlag ilyen.

és nagyon örülök, hogy a posztíró kihangsúlyozta, hogy egy 600 000-es uráli kisvárosban (nekünk ez az) is sokkal jobban meg tud élni két ember egyetlen fizetésből, mint Magyarországon vagy néhány más uniós országban.
moszkovitics 2012.09.29 18:54:57
@kincsa: én vidéki vagyok. Moszkva egy külön ország. az New York, csak drágább. ott más emberek élnek, más életet. de az "pici" embermennyiség az egészhez képest.
Emlékeim szerint Oroszországban még nem nagyon jártunk, úgyhogy éppen ideje volt Annamária írásának, melyből sok egyéb mellett kiderül, miért kellett Moszkvába egyetemre járnia, miért nem mert hetekig tojást venni, no és persze ott a Nagy, Eldöntendő Túró Rudi…..
moszkovitics 2012.09.22 23:33:03
@csizkek: az én barátnőm azért akar Amerikában költözni, mert ott nem lát éhező veteránokat zoknit árulni a köztereken, a 12-15 millió emberből nem 4-5 millió a muzulmán (tádzsik, kirgíz, stb) bevándorló, akik képesek a nyílt utcán levágni egy kecskét egy nyomorul útkereszteződésben. mert be lehet menni úgy egy drága boltba, hogy van hely és nem úgy kell mozogni, mint a heringek. nagyjából ezért akarnak a moszkvaiak nyugatra menni. de nekik például Hollandia vagy Ausztria már nem elég jó.
a vidéki oroszok azért akarnak elmenni, mert örülnek, ha 80-160 ezret megkeresnek egy hónapban. pont úgy élnek, mint a vidéki magyarok.

de ezek a nők. én meg férfi vagyok és remélem, hogy mielőbb haza tudok menni.
moszkovitics 2012.09.22 23:45:18
@dr. Trebitsch: így van. ezért van az, hogy amikor a barátaim vagy a csajom idejönnek, akkor fél kézzel lerántanak egy sort a DM-ben vagy egy szupermarketben. ezért van az, hogy az orosz turista nem néz az árakat, kilóra megvehet bármit és bárkit. nem kell milliárdosnak lenni ehhez, csak olyan városokban kell lakni, mint Moszkva, Szent-Pétervár, Novoszibirszk, Tokió vagy New York. egy "EU-s" város nem ilyen, mert itt számunkra viccesek a fizetések és az árak, még Németország is olcsóbb.
Új-Zélandon nagyon drága ám az internet. Annyira drága, hogy Magyarországon meg olcsó. Ilyen egyszerű az új-zélandi Flip reklámüzenete, meg persze ott van az érdekes hangzású, titokzatos nyelv, meg a furcsa népviselet. Mert a műszálas otthonka csak valami népviselet lehet valahol…..
A minapában tízmillió forintra perelte be a közmédia vízfeje, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Balavány Györgyöt, a hvg.hu szerzőjét, amiért azt találta leírni, hogy a közmédia az adófizetők pénzén hazudik az adófizetőknek. Mármost ebbe itt és…..
moszkovitics 2012.09.08 23:12:00
@Venyigeszu: másrészt azért, mert senki nem szívatja őket akkor a Híradójukért. jobb a békesség, elvégre ők üzletelni vannak itt. a hirdető fizet, a bevételt meg hazaviszik Németországba. ez a dolguk, ezért vannak itt. ezért kereskedelmi tévé, ezért üzleti vállalkozás. ezért nem kellene tőlük elvárni semmit, ahogy a posztírónak vagy az egész országnak sem.

a két országos tévé nem azért csinál híradót, mert szeretne vagy mert igény van rá, hanem azért, mert KELL. törvény írja elő. a nép 60-70%-a már szarik a politikára, a világra, a szomszédos országokat sem tudja felsorolni, nyelveket nem beszél (akkor sem, ha nyelvvizsgája van róla), a saját életét nem tudja menedzselni (akkor sem, ha diplomája van), csak a saját anyagi jóléte érdekli. hol adnak sok pénztet a kezibe', de gyorsan és akkor végre vehet olyat, ami a szomszédnak is van, vagy a tévében látta, vagy a neten olvasta, hogy most az a menő.

legyen kaja, pia, jó holmik, nyaralás "horvátba" vagy "tájföldbe", meg Barátok Közt. ez a lényeg. semmi más. a jólét. kapitalizmus van, piacgazdaság. jó reggelt kívánok.
Micsoda? Rendszerkritikus zsenge lánykákat vet börtönbe Putyin rendszere? – horgadhattak fel sokan nemrégiben, amikor a világ körül elterjedt a Pussy Riot punkbanda akciójának és az azt követő bírósági eljárásnak, majd az ítéletnek a híre. Sokan megrekedtek az első…..
moszkovitics 2012.08.21 21:54:16
nagyon durva, amit ez az orosz csaj írt erről, de a nézőpontját leszámítva az állításai jó része ideológiáktól mentes és elgondolkoztató párhuzamokat húzott a magyar és az orosz társadalom közt:
posztinfo.hu/kiemelt/tanya-15-a-pussy-riot-meg-az-identitas/

"Állítólag, ezen a liberális nyugaton az dívik, hogy mindent szabad, ami másokat nem bánt vagy zavar. Tehát NEM lehet bemenni egy templomba és azt kiabálni, hogy a Szűz Anya lesz szíves elűzni azt, akit mi rühellünk. "

illetve:
"Putyin a szabadrablás után jött és elmondta minden újgazdagnak, hogy két dolgot nem lehet: 1) eladni a megszerzett vagyont külföldinek, vagy kivinni a pénzt 2) ellenkezni. Ha ő felhív egy gazdagot, hogy építsen fel egy iskolát vagy utat, az megteszi, mert nem akar Szibériába menni. Ezért választják meg."

a két véglet között a csaj kifejti, hogy a szocializáció során dől el, hogy ki melyik világrészhez tartozik és úgy veszem észre, hogy ő a magyart is egy eltévedt népnek látja, aki simán az efféle bajkeverőknek drukkol, ahelyett, hogy szájbavágná azt, aki rendzavarást csinál - bármilyen célból.
moszkovitics 2012.08.21 22:15:42
@Lavrentyij Pavlovics Berija:
akkor én, mint orosz reagálnék (csak itt élek és nem, nem takarodom egyelőre haza, mert dolgom van itt).

- megállhattunk volna az szovjet-magyar határnál és akkor ti itt maradtok a nácikkal. mert egyedül a nyugatiak sem bírtak volna velük, ahogy mi sem nélkülük. elkergettük a németeket, de nem önzetlenségből. területet szereztünk. amerika is ezt csinálja. most éppen hozzájuk tartoztok. szar dolog, de egy pármilliós vagy pártízmilliós országnak ez a történelmi sorsa.
- ahogyan a németek, a törökök, a tatárok vagy épp a románok tették. a háborúban ez sajnos így megy. nem nemzetfüggő.
- fosztogatás? lásd előző pont.
- nem, majd nyugati rendszert hozunk létre, hogy miután elkergettük a németeket, itt amerikaiakat szolgáljatok ki, ne minket.
- 56 - lásd előző pont.
- Kádár - lásd előző előtti pont.

akkor mégegyszer: itt 9,5, Nagy-Magyarország esetén 15 milli ember él. Amerikában 330 millió, nálunk 140, Kínában 1500 millió, Indiában 1 milliárd. ti, a szlovákok, a spanyolok, a dánok, a nicaraguaiak, a fülöp-szigetekiek vagy a namíbiaiak oda tartoznak, akinek szüksége van rájuk. hogy egy magyar irtó idézzek: kompország.

egy kis ország SOHA nem lesz független. nem volt, nem az és nem lesz az. ha nem tőlünk, akkor majd mástól függtök, most épp az amerikaiaktól/brüsszeltől. majd pár évized múlva kínától. aztán ki tudja kitől? még az is lehet, hogy az araboktól.
Trollvadász Pussy Riot újra 2012.08.19 21:17:21
Ítéletet hirdettek a Pussy Riot punkbanda ügyében Oroszországban - adta hírül a hvg.hu. A zenekar tagjai két év kényszermunkát kaptak, ami az orosz börtönök ismeretében elég keményen hangzik. Korábban már volt a blogon olyan magyar kommentelő, aki letöltendőt kért a lányokra.…..
moszkovitics 2012.08.19 23:53:40
@trollhunter89: @dr. Erika Zangolna:
Érveitek vannak vagy csak propagadistának tartjátok, hogy ne kelljen rá reagálni?

Olyan nehéz elfogadni, hogy valaki jól akar élni egy készre formált és állandóan megszervezett országban, minél nagyobb létbiztonságban?

A többség nem akar mást, mint nyugalmat. Magyarországon úgy veszem észre, hogy a Kádár-rendszer, sőt a Horthy-rendszer iránti nosztalgia is ebből fakad. Most mindenki baromi szabad, csak érvényesülni nem tud, csak párezer ember.

Ez nem a nyugat, itt az emberek nem akarják az életüket menedzselni. Ledolgozzák, amit le kell, aztán ledobják magukat a fotelbe és kész. Legyen elég pénzük az élethez. Ez a lényeg. Az, hogy szerintetek ők birkák, az a ti problémátok. A legnagyobb birkahad fog nyerni. Úgy hívják Kína.
moszkovitics 2012.08.20 00:13:06
@trollhunter89:
- a 140 milliós lakosságnak egy ezreléke az újságíró. így a többséget ez nem is nagyon zavarja, hacsak nem családtag
- nem igaz. tüntethetsz. akkor visznek el, ha hatalomdöntés szándékával szervezkedsz, mint pl. Navalnij
- remek megoldása lenne itt is annak, ha valaki a közvagyonból meggazdagodva ellóg az országból, hogy éljen, mint Marci Hevesen. a titkosszolgálat a világ minden táján csinál hasonlókat. hidd el, a magyar is.
- tekintettel arra, hogy a világon nem csak az USA szeretné irányítani az egész világot, hanem pl. Kína mellett Oroszország is, ez érthető. minden nagyhatalom erre törekszik.
- naná, hogy asszisztál. nem szeretné, hogy ott is amerikai katonai bázisok legyenek.

orosz vagyok. ha nem tudsz egy világhatalom polgárának fejével gondolkozni, akkor ne értetlenkedj.
moszkovitics 2012.08.20 00:16:08
@dr. Erika Zangolna:
köszönjük a szociológiai és pszichológiai terepmunkát, doktor nő.
felhívnám a figyelmét arra a tényre, hogy az emberek minden országban úgy élnek, ahogy az ott szokás. ezt hívják szocializációnak. ennek szerves része a hazaszeretet és ennek megnyilvánulása lehet a teljes konkrtoll elvesztése is abban az esetben, ha valaki azt bántani meri. gondolom, ön sem tenne másképp, ha egy családtagját támadnák meg. még egyszer: mi nem akarunk olyan világban élni, ahol az egyén a fontos. mi úgy akarunk élni, ahogy az állatok. boldogan, ösztönösen, erővel és fifikával. amíg itt minden az egyénről szól, mi a falkában hiszünk. ez a különbség a két társadalom között. minél keletebbre megy, annál inkább így találja.