Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tryxus

57 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre-végre! Jöhetnek a szobák, falak, tervek! :) Indulhat a földszint megtervezése!! :) Először is vegyük sorra, hogy mit szeretnénk a földszinten. Nálunk az alábbi elgondolás volt: legyen lent nagy nappali-konyha-étkező egyben, füri, WC, mosókonyha/gépészeti helyiség, dolgozós/bütykölős szoba,…..
A tervezés a vázlattervvel kezdődik. Nálunk ez elég érdekesen alakult. Szerettünk volna 2 tervezőt is felkérni a vázlatterv készítésre úgy, hogy természetesen azt a tervezőt is kifizetjük, akinek végül nem választjuk a rajzát. Miért szerettük volna ezt? Egyszerű érveink voltak: Mi…..
Álmodtunk egy házat Inspiráció 2016.12.27 11:03:00
Nagyon sok weboldalt átböngésztünk, mielőtt még tervezőhöz mentünk volna. Szerettünk volna tisztán látni, hogy mit is szeretnénk mi magunknak. Mit szeretnék én és mit szeretne a férjem. Fontos volt, hogy megtaláljuk a mindkettőnknek tetsző formát, elrendezést, hisz' mindkettőnk otthona lesz. Azaz…..
Sokat beszélgettünk a férjemmel, hogy hogyan is tudjuk majd a kivitelezést megoldani. A munkánk és a gyerekek mellett nem tudjuk magunknak levezényelni az egész építkezést. Szükségünk lesz generál kivitelezőre. Ezt csak még jobban megerősítette a CSOK és az adókedvezmény(2016). Tehát kell egy olyan…..
Álmodtunk egy házat Elvárásaink 2016.12.20 09:25:00
Amikor belekezdtünk ebbe a projektbe, még nem gondoltuk, hogy ezzel ennyi dolgunk lesz. Hiszen amikor az ember elképzeli a házát, sok mindent alapvetőnek vesz. Nem gondolja úgy, hogy el kell mondani, le kell írni például, hogy eső és szélvédett teraszt is szeretne, mert ki ne szeretne?. Valahogy…..
Valamikor az esküvőnk környékén vettünk egy lakást (2006), úgy 50m2. Nappali + 2 fél szoba. Úgy terveztük, hogy 1 gyermekkel gyönyörű kis fészek lesz ez. Azonban kettőt szerettünk volna, és kertes házat. Akkoriban kezdtünk el dolgozni, úgyhogy mindez csak álom volt. Egy nap az egyik közeli…..
Tryxus Design Hátizsák piciknek 2014.07.26 14:29:49
Jó rég nem varrtam. Hiányzott is már nagyon. Viszont ez a projekt jól megmutatja, miért is szeretek varrni. Korábban varrtam már a srácok keresztanyukájának egy jó kis táskát. Az a farmer anyag még mindig itt pihent a szekrényben. Gondoltam, miért is ne?! Legyen ebből a…..
Már épp itt volt az ideje, hogy közkinccsé tegyem a hordozós takaróm szabásmintáját. :)  A szabásminta:    TD_Baby_Carrier_cover.pdf Ha segítségre van szükséged, keress meg nyugodtan! ;) Jó varrogatást! ..
Tryxus Design Ballagási versike 2014.01.18 10:01:00
Tegnap volt a srácok utolsó napja a bölcsiben. Ezt a kis versikét költöttem a gondozónéniknek, mintegy megköszönve, amit a srácokért tettek! Első nap a bölcsibenIjesztő volt még nekem!Napról-napra könnyebb lett,Mert segítettél énnekem! Köszönöm a törődést, a mesét,A…..
Már szinte pironkodva osztom meg ezt a pofonegyszerű dolgot. Időnként kisebb mennyiségű lekvárt készítek, amit dunsztolni kell. Illetve a heti szinten készülő natúr joghurtnak is kell egy "hely", ahol pár órát eltölthet, amíg szépen beindulnak a joghurt-bacik. Ilyen…..
Úgy gondoltam, könnyebben tudnának öltözni a srácok, ha lenne saját padjuk, amire le tudnak ülni és fel tudják venni a cipőjüket. Illetve ha várni kell, egyszerűbb, ha le tudnak ülni valahova, így nincsenek láb alatt :D A padot Apa készítette, nekem csak a "huzatot" kellett…..
Korábban láthattátok, milyen zsákokat terveztem. Még az ünnepek előtt szépen kiszabtam mindent, amit csak kell, hogy elkészülhessen a "nagy mű" :D Ma volt az első bölcsis nap és még a betegségek előtt nekiláttam, hogy biztosan készen legyenek: A "szabásmintám": A…..
A fiúknak kell 2 ovis zsák az oviba. Ebbe teszik majd a váltóruhákat, zoknikat, pizsiket. Naná, hogy nem veszem meg készen! :) Már az első ötletem is az volt, hogy egy kutyust formázok meg. A két szeme legyen 2 pici zseb, amibe lehet rakni zoknit. Legyen 2 lógó füle, orra, kilógó…..
Leültünk a gyerekekkel és az uzsonnára megevett narancs és mandarin héjából, valamint az ősszel begyűjtött makkokból, tobozokból készítettük ezt az ajtódíszt: A gyerekek hatalmas élvezettel adogatták a hozzávalókat és mondták, mi hova kerüljön. Természetesen a…..
Januárban mennek oviba a srácok.. Sok mindent meg kell varrnom. 2x2 szett ágyneműhuzat, 2x2db lepedő, 2 ovis zsák, 2 tornazsák, stb. A tornazsákokkal kezdtem, ilyenek lettek: Ez egy nagyon egyszerű tornazsák,ugyanakkor mutatós, hátizsáknak is hordható! Szeretnéd megvarrni?…..
Ezt a nacit varrtam ma a lányomnak, amíg aludt. Szerintem igazán helyes lett: A világ legegyszerűbb szabásmintája :) Miután elejét és a hátulját összevarrtam, rátűztem a fodrot is. Rávarrtam a fodrot, majd a patentok is a helyükre kerültek. Kész is! :) Tipp #1:…..
Tryxus Design Női kord táska 2013.11.06 09:42:58
Egy korábban megvarrt kosztüm anyagából maradt pár darabka. Így készült el ez a kosztümhöz passzoló, két rekeszes táska. :) Leginkább azért szeretem, mert bár nem látszik rajta, rengeteg "lomot" bele lehet rakni :) Az anyaga rugalmas, így kellőképpen tud tágulni :D A…..
A rőfösben találtam akciósan egy darab(nem egészen 2m-es) flanel anyagot. Édes kis rózsák vannak rajta. Le is csaptam rá, és hazahoztam. A lányomnak terveztem belőle paplanhuzatot. Ilyen lett: Most mondja valaki, hogy nem lett édes! :) Anyagszükséglet: ~2m flannel…..
Kifogyóban vannak a melegítő nadrágjaink. Akinek bölcsibe/oviba jár a csemetéje, tudja, mennyire fogyócikk egy nadrág. Leeszik, lepisilik (miközben tanul állva pisilni), leöntik, vagy éppen a legnagyobb pocsolyába esik bele a lurkó :) Szóval bővíteni kellett a nadrágok…..
Tryxus Design Zsebes (?) pelenka v3 2013.09.24 22:07:57
No, itt a legújabb pelus. Kis ráncfelvarrás kellett a korábbiaknak. A problémák nem komolyak, de ha már úgyis kellett újakat varrnom (hogy legyen 15db) akkor már próbáltam orvosolni a kis "hibákat". Mint pl.:  legyen hosszabb a pánt, ami előrejön. a combrésznél a bevarrt…..
Tryxus Design Cuki ruha alkalomra 2013.09.11 11:50:32
Mi más lehetne jobb alkalom egy édes kis ruha varrására, mint egy esküvő?! :) Ezt kerekítettem ki: Ezekből a részekből készült: Apró részletek, amik feldobják a ruhácskát: A hátul masnira kötött szalag igazán széppé teszi a ruha hátulját, ad neki egy kis…..
A helyzet az, hogy erős a kísértés, hogy megtartsam magamnak ezt a táskát. Szerintem állati jól sikerült. Ezekből készült: Egy ilyet magamnak is kell varrnom!!!! :)..
No, végre-végre készen van! :) Szerintem nagyon jó meleg lett, és nem utolsó sorban csinos is :) Ilyen kis kompakt: Ilyen lett a teljes méretében a dupla meleg béléssel! :) A nyakánál és a lábrésznél is mindkét melegítő részbe került gumírozás és persze a rögzítő…..
Már majdnem készen van! A vízlepergető rész készen van, a meleg bélés is majdnem megvan. Hiányzik még belőle a gumizás és a patentok. Amúgy használatra kész! :D Szerintem állati jól néz ki!!! :) Szerinted is?..
Első lépés, hogy tervezünk, mérünk, számolunk. :)Így csinálom én: Kiszabandó részek: Anyagszükséglet számítás: És mindezek után elkezdtem szabni! :) Külső rész félbehajtott anyagból: A nagyobbik belső rész. Ez használható lesz önálló takaróként is,…..