Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kommentelgeto77

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai szerzőnk nem mostanában, hanem majdnem 30 éve vándorolt ki, Izraelbe. Nem volt egyszerű megteremteni az egzisztenciát két gyerekkel, de sikerült. Éva azt mondja (írja): minden nehézség egyúttal pozitív energiákat is jelentett. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
kommentelgeto77 2012.08.17 12:25:14
@ szájhúzó kutya

Úgy tudom, hogy a származást nem az az állam igazolja, ahonnan kivándorolnak, hanem az ott működő egyházi szervezet. Ha ezek olyan korruptak lennének Izrael nem fogadná el az igazolásukat. Az orosz zsidókkal szembeni averzió abból fakad, hogy rövid idő alatt nagyon nagy számban vándoroltak be, és a külhonban születettek nagyon ragaszkodnak a szekuláris-orosz zsidó identitásukhoz. Egyébként a vallás törvényei szerint közölük kb. 300 a nem zsidó, de a bevándorlási szabályoknak megfeleltek. Idővel ez a közösség is be fog olvadni, asszimilálódni.

A Szovjetunióban a zsidóság nemzetnek minősült és minden állampolgár személyi igazolványában szerepelt a nemzetiség. Ez a zsidók számára általában stigmát jelentett, gyakran ellehetetlenítve őket az élet számos terén. Ez az asszimilációjukat is nehezítette, így aki Magyarországon azzal vádolja őket, hogy ők hamis zsidók nincsen tisztában a helyzetükkel.

Én nem vagyok zsidó, de az a véleményem, hogy a magyar társadalom igenis felelős a holokausztért, mert nem tekintette a magyar zsidókat honfitársnak, nem érdekelte a sorsuk és vastagon részt vett a kifosztásukban is stb. És szerintem van benne egy bűntudat, amelyet nem tud megemészteni és antiszemita reflexekkel próbálja elnyomni ("én tiszta vagyok, ők a hibásak a saját sorsukért, meg a németek (akiket egyébként szeretek, de akik engem lenéznek"). A tisztességes az lenne, ha tükörbe néznénk és nem az, ha tagadnánk. Ugyanakkor valószínűleg Izraelben is érvényesül egy egyébként érthető áldozati pszichózis kiegészülve a teljesen szokásos nemzeti gondolkodásmóddal, amely következtében Izrael magán kívül senkiben nem bízik és semmilyen kritikát nem fogad el. Magyarország mikor mondat utoljára, hogy más országgal szemben hibázott?