Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lala222

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
            ÁLLAMI BEFEKTETÉS BIZTOS MEGTÉRÜLÉSSEL  Sok adat és számos, a szakmában már ismert tény került terítékre az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) július 19-i konferenciáján a Millenárisban, de ott hangzott el először nyilvánosan, hogy a…..
lala222 2012.08.15 19:19:54
Tisztelt Essősy Úr! Érdeklődéssel olvastam eme blogbejegyzést, amit a magam részéről abszolut időszerűnek érzek. Tekintve, hogy Ön mint egy jól menő vállalat vezető-tulajdonosa, és mint aki a jővőben is e piaci szegmensből kívánja vállalkozását fenntartani, ezért nyilatkozási és kritikai megnyilvánulási lehetőségei igencsak korlátozottak. Mivel Ön már régóta szereplője és felkért szakértője ezen piacnak, a hibákat, hiányosságokat már évek óta testközelből kell illetve kellet volna látnia, hiszen személyes kapcsolatai illetve alkalmazottai által közvetlen információkkal rendelkezik a rendszer felépítéséről, működéséről, problémáiról. A problémák szerintem minden szakember előtt ismertek alapvetően.
Intézményi oldalról a fidesz hatalom váltást követő majdnem 1 év anélkül telt el, hogy a KSz-ek pályázatot írtak volna ki. A munkatársak egy része szinte malmozott a munkahelyén mert nem volt mit csinálni, itt nem említeném a projektmunkatársakat, mert ők mindig leterheltek. Ennek az 1 évnek a terméke
1. az Új Széchenyi terv- amely nem más - vm szerint-, mint egy facelift. Az eljárásrendektől kezdve egészen a levélpapírig le kellett cserélni mindent, mert a korábbi ÚMFT, már nem felelt meg. Kérdem én miért? (költői kérdés)(ha nem telik el az 1 év kiírás nélkül, akkor most a cél nem a 70, hanem a 85% lenne!!!!! He?!?
2. A fentiek gyakorlati kivitelezése csak az egy év lejártát követően kezdődtek meg.Elvesztegetett idő
3.osztályvezetői szintig kirugtak minden szakmabelit, aki értette a dolgát és helyettük cimborákat ültettek be, akik közül sokan még 2 év elteltével is hülyébbek a zoknimnál.A pénz viszont jól jön.
4. nemcsak az osztályvezetőket küldték el, hanem azokat a szakembereket is, akik egy picivel az átlag felett kerestek, de vmiért nem tudtak tagsági könyvet felmutatni.
5. Mind az NFÜ-nél, mind a KSZ-eknél létszámstoppot és leépítést írtak elő. Mellőlem rugták ki egy nap alatt a közbesz osztály 2 ügyintézőjét, aztán csodálkoztak, hogy összeomlott a közbeszerzés és az NFÜ elmarasztalja a KSZ-t az elégtelen munkáért.
Megjegyzeném az emberek fizetését javarészt TS-ből azaz uniós pénzből fizetik...., nem a magyar adópénzből
6. A KSZ-ek állandó 15-20% emberhiánnyal dolgoznak.A maradékot hajtják halálra, csoda ha negyedéves szinten a fluktáció a teljes létszámra vetítve eléri a 25%-ot?
7.fentiek miatt mindig új embereket kell betanítani.
8. a létszámot nem növelik a szükséges szintre
9. már megindult a következő NFT tervezése, ez is elvesz munkaerő kapacitást. Nme keveset.

Kedvezményezetti oldalról:
1. A kedvezményezetteknél (állam, önkorm) ugyanúgy személycsere. Gratula!
A pályázatokat megíratják, az rendben, kiemelt programoknál még ez sem igazán működik. Vajon miért? kellene olyan ember aki elkölti nekik a pénzt? Nade annak megbízhatónak kellene lennie vagy nem? vagyis a mi kutyánk kölykének. De hogy szintén kutyu és szakértő is legyen, az nem megy egyben.
2.Projekt lebonyolítói pozícióba olyanokat vesznek fel olyanok, akik messziről szagolják sokszor a történetet.
3. forráshiány. Hogy akarjuk felhasználni az uniós forrásokat, ha még önerőnk sincs? pl nincs olyan önkori amely ne lenne deficites, hitelekkel terhelt, magyarán likviditás problémás - erre próbálkoznak eu projektekkel? hitelből? hagyjuk már! El fogják bukni.
4. Kifizetetlen számlák önkormányzatoknál. Ezen a szinten is munkát csak kapcsolat alapján lehetett szerezni. Ezért nem volt gond hogy az önkori akár egy évig sem fizetett, a vállalkozó meg várt, mert tudta, hogy sumákság van, vagy hogy fog még megrendelést kapni. Most minden vállalkozót, érdekvédelmi szervezetet meggyomroztak illetve kipenderítettek az önkoriktól. most mit fog csinálni ez a vállakozó, akinek a piaca a válaság miatt is beszűkült ...... ? adósságrenezési eljárást kezdeményez
,hogy pénzéhez jusson..... nem lehet eu forrást lehívni az eljárás alatt....Gratula

Összefoglalóan projekt menedzser kell a KSz mellé és a kedvezményezett mellé, mert a felsőbb akarat révén ezek csak elbaszni tudják. Ezt ha én látom, akkor más is látja.

Tessék újra tervezni! Most viszont hiba nélkül.