Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy másik szlovák

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamikor a 90-es években, ha valaki felvetette, hogy a hunoktól származunk, kiválasztott ázsiai nép vagyunk, szelíd sajnálattal átitatott megértéssel néztünk rá, mint egy injekciós királypártira, sejtettük: a közelben MIÉP-gyűlést tartanak. Manapság a szittyák a Kurultájon…..
Egy másik szlovák 2012.08.15 16:37:36
Hát ezt a turáni bejegyzést egyszerűen fáj olvasni Én szlovák vagyok és kimentem a Kurultájra, és képzeld el nem fájt. Sőt büszke vagyok erre a rendezvényre, annak minden hajtásával együtt. Nem nagyon vagyok faji mítoszok híve. Meglep, hogy Te, a felvilágosult, hitehagyott magyar mennyire az vagy...
Hogyan lehetne genetikai alapon megfogni egy népet ugyan mégis? Talán a tuaregeket a Szahara közepén? Én kék szemű vagyok, a feleségem barna, a lányaim zöld szeműek - és millió dolgot mondhatnánk még a külsődleges jegyeken kívül, amelyek éppoly relatívak mint a DNS szerepe az identitásban. Magyar az, aki magyarnak vallja magát, közösséget, valódi közösséget vállal a magyar történelemmel és kultúrával - nem pedig farkafelvágva megtagadja azt egy másik országba letelepedve. Bocsáss meg, hogy ismeretlenül ezt írom, de intelligenciád és valamivel több mint félműveltséged itt édeskevés, ahol szívednek és bátorságodnak kellene lenni.
A magyarok és a szlovákok egyformák genetikailag - persze hogy azok ezer éve testvérek vagyunk, még ha az utóbbi százötven év az olyan uszítók miatt, akik közé téged is sorollak, nem valami vidám. De attól még azok vagyunk, kérdezz csak meg egy részeg, fajgyűlölő csehet, teső :)
Van-e túlhajtott, megmosolyogtató dolog a Kurultájban - van hát, ott az a sok ősmagyarnak öltözött középkorú pesti értelmiségi, aki lejön hozzánk a pusztába birkaszarba lépni, de talán te még nem láttál fesztiválozó skandinávokat viking sisakban ....? Mindenhol lenne min röhögni, nyugi - de mi nem nevetni vagyunk Bugacon, hanem felfedezni a multat, az ősi sztyeppei kultúrát, aminek csak kell legyen alapja, ha a magyar nyelv, a magyar kultúra él és virágzik ÉS NEM SZLÁV, nem bizony sem pedig finn, hanem eurázsiai, pusztai eredetű ha tetszik neked, ha nem. Múltja nélkül mit érne a nemzet? Nekünk szlovákoknak is van múltunk, nagyon sokban veletek azonos, ha a magyart szégyeled, az újonnan felvállalt szlovákot is eldobod? És mi ettől becsüljünk????
Amúgy meg attól, hogy egy nép elődei ötezer (!) éve elvándoroltak Nyugat-Szibériáből miért is kellene mongoloid génekkel tömve lenni? Akkor ott nem mongoloidok, hanem europidok éltek. A keleti finnugor népekben levő mongoloid génállomány évezredekkel későbbi keveredés, a nagy népvándorlás eredménye - azé amely magával sodorta a kis magyar népet és török (hun, avar) származású vezetőket és törökös kultúrát adott neki. Valójában ki a fontosabb a távoli rokon, vagy az igaz barát? Miért ne érthetnék meg magukat a magyar múltat keresők a közép-ázsiai népekkel, különösen az amúgy is török és iráni kunok és jászok? Nincs ezen mit fitymálni.
Tudod mit, legyél inkább költő - mint Hviezdoslav..,. Tudtad, hogy Pavol O. Hviezdoslav, az annyi mint Országh Pál, a szlávok vezére - nem baj mert Petőfi meg szlovákból lett magyar. Mondhatnánk, hogy tökmindegy - két szédült bölcsész csak, de inkább élvezzük a halhatatlan verseiket, mert gyönyörűek.
Végül pedig, lazíts jó magyar, igyál egy kis kumiszt, egyél kenyérlángost - én szerintem mind a kettő nagyon finom - Ahoj:)