Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Captain Picard

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 469. Mínusz 2012.08.14 12:30:23
Mikor lesz már jobb, mikor jutunk ki ebből a lehetetlen helyzetből? – tette fel a kérdést Orbán Viktor 2011 elején elmondott szokásos évértékelő beszédében. A miniszterelnök akkor egy világos, könnyen érthető és bizony számon is kérhető tervet vázolt fel: „2010 az…..
Captain Picard 2012.08.15 13:31:29
@Diocles: "Márpedig ha a mérnökök, informatikusok, stb. lelépnek majd a magasabb szja-kulcsok (+ 26% szociális adó, + világbajnok áfa, stb.) miatt, azt az egész gazdaság megérzi, fej nélkül nem működik a test sem."

Bár én már nagyon régen leléptem ha lehet így jellemezni a külföldre költözést, de változatlanul informatikusként dolgozom és nem nehéz bele képzelni magam a most frissen Magyarországról elköltöző informatikusok helyébe. Ilyen formában azt hiszem igazuk van az előttem neked válaszolóknak, miszerint az adó nem igazán releváns. Itt Angliában a jövedelem felső részének az adója 40% (úgy értem ami az informatikusokat érinti, hiszen nagyon kevés informatikus keres £150 ezer felett amire már 50% a kulcs). Tekintettel rá az átlag egy bizonyos szinten felül kb. £50 ezer per év, a 40% adó nem befolyásolja az elköltözéssel kapcsolatos döntést. Akármely oldalról nézzük, jobb £50 ezer után (illetve az £50 ezer felső kategóriába eső része után) 40% kulccsal adózni mint évi 4-5 millió Ft után kisebb kulccsal. Tegyük hozzá, nem tudom valóban 4-5 millió a magyar informatikus fizetés jelenleg, csak feltételezem.

Egyébbként nem hiszem csak a fizetés a szempont amikor valaki a vállára veszi a vándortarisznyát. Az informatikusok mindenhol meg vannak fizetve. Nekem visszagondolova és elnézve a jelenlegi otthoni eseményeket a kiszámíthatóság tűnik az elköltözés mellett szóló érvek legnyomósabbjának.

Persze az is érthető ha valaki kalandvágyból változatlanul otthon marad :-))