Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ex-Ad Dio

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"... a kommunizmus nem a szocialista törvényesség győzelmét jelenti, hanem a szocializmus győzelmét a törvény felett."Pjotr Sztucska Amint hogy az orbánizmus is. Kartelleztünk, és akkor mi van, mondta Budai. A rendszer marad, mondta az izmus névadója, és ebből legalább értett…..
Ex-Ad Dio 2012.08.14 22:38:25
@kamerasmobil:

Persze hogy kiküldhetnek. Megtehetik. Jogukban, hatalmukban áll.

Énnekem meg marad az értetlenkedés. És - engedtessék meg - nem tudom ezt az egészet összegyeztetni a fenti magasröptű gondolatokkal.

Arra esetleg még megkísérelnék választ kapni, hogy hogy van az, hogy egy blogon ahol lehet trágár módon anyázni, durva antiszemita vagy magyargyűlölő kijelentéseket tenni, lehet durván személyeskedni (ebben még a blog gazdája is jó példát igyekszik mutatni), ott egyet nem lehet: más véleménnyel lenni?

Előre is: énkérekelnézést!
Ex-Ad Dio 2012.08.14 23:30:13
@komplikato:

Valószínűleg én csinálom rosszul, de nem azért vitázom hogy meggyőzzek másokat, hanem hogy megtudjam az adott dologról a lehető legtöbbet. Esetleg ráébredhessek a tévedésemre VAGY táguló látókör mellett megerősítsem az álláspontomat.

Csak bináris logikában nem lehet elfogadni a másik ELTÉRŐ véleményét, hiszen ott 1 van meg 0. Aki az 1-et 0-nak mondja, az téved.

Nos a valóvilág ritkán ilyen. Az ember a szituációkat érvek mentén közelíti meg. A bejárt út nagyban függ a kiindulóponttól, ami ugye eltérő (gazdasági, kultúrális, vallási, nemzetiségi, sexuális irányultságbeli stb). Ezen felül az érvek súlyozása is eltérő lehet. A mérleg sokszor nem egyértelműen billen erre vagy arra. Legtöbbször egy kis erőfeszítéssel meg lehet érteni a másik ember másképp gondolkozását, max hozzátéve, hogy Te másképp súlyozod az érveket, így más irányba billen az ügy mérlege. Ha ez nem lehetséges, akkor a "tolerancia" csak üres lózung. Nem jelent mást, mint hogy elfogadom a velem egyetértőket (esetleges szájszagukkal együtt).
Az elmúlt napokban rengeteg írás foglalkozott a témával, azonban a cikkek többsége megmaradt a kötelező jobb-bal érvelés mentén. Kormányközeli vélemények szerint szükség van az intézményre, hogy a választási csalások könnyebben megelőzhetőek legyenek, míg az ellenzékiek…..
Ex-Ad Dio 2012.08.14 22:46:10
@Könnyen elkaptuk, uram!:

A kötelező szavazás ultra nagy hülyeség lenne. Ha bevezetik, megyek én is tüntetni. De ne aggódj, nem fogják.

Mint ahogy arról sem kell nyilatkoznod hogy kire fogsz szavazni - megteszed amúgy - eddig is megtetted - a kopogtatócéduláddal.

A Kubatov listának megvan a szoci megfelelője, nem kell aggódnod. Senki nem örül neki, de ez elkerülhetetlen velejárója a demokrácia nevű képződménynek. És nem csak idehaza. Max annál profibbak minthogy erről beszéljenek.

"Idealista vagy."

Nem, ahhoz nagyon csóró vagyok.