Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WhiteLion

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány új tanulmányának (a tanulmány, az összefoglaló prezentáció) célja, hogy megvizsgálja a parlamenti mandátumtöbbség megszerzésének lehetőségét egy győzelemre készülő demokratikus ellenzéki szereplő nézőpontjából az új,…..
WhiteLion 2012.08.16 14:49:08
@nemsirunk:
"a felületes szemlélőben az a kép alakulhat ki, hogy tömegtámogatottsága Orbánéknak van, miközben a szavazók döntő többsége jelenleg nem talál magának támogatható pártot."

szerintem így lenne helyes:

TÉNY egyelőre,hogy tömegtámogatottsága Orbánéknak van, miközben NINCS olyan másik párt -vagy akár pártszövetség-, amely tömegek támogatását tudhatná maga mögött
WhiteLion 2012.08.16 14:54:52
@ROZ:
és Bajnai, ha valóban alkalmas lenne, és szakértő stb., akkor már
1) vagy régen alapított volna pártot, és 3-4 év alatt a választásokig felépítette volna,
2) vagy odaállt volna valamelyik létező párt "élére" hívóembernak, és a választásokig elérhette volna a "tömegeket"

De Bajnai ugyanúgy taktikázik, kivárja hogy hol lennének esélyei, mint bármelyik más politikus.
Közben meg még mindig azt hangoztatja, hogy ő neem, csak független "tanácsadó" a "mindenkori kormányok" javító szándékú szentje.
Ugyanakkor b..szni és szűznek is maradni egyszerre nem megy. Pláne hogy ő más messze nem szűz, éppen eleget volt és tett azon az oldalon, ami szintén nem alternatívája a mostaninak.
Sokáig kellett várni rá, de megérte: nem kizárt, hogy már nyolc év múlva, a trianoni béke századik évfordulóján hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdését. Ezt Kőszegi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője jelentette be az Erdélyi Magyar Ifjak Borzonton…..
WhiteLion 2012.08.15 14:02:18
@protézisesh:
"csak annak legyen szavazati joga, aki ide fizet adót"

Akkor ezt nézzük pontosabban:
Aki magyar és itt is él Mo-n, de nem fizet adót, az ne szavazhasson?
Vannak ám pár millióan! Még a nyugdíjasoktól eltekintve is!
Vagy aki mondjuk a minimálbér után fizet, a másik felét meg feketén kapja? Annak csak fél szavazata legyen?
Hogy is van ez? Pláne hová vezetne ...
törökgáborelemez 469. Mínusz 2012.08.14 12:30:23
Mikor lesz már jobb, mikor jutunk ki ebből a lehetetlen helyzetből? – tette fel a kérdést Orbán Viktor 2011 elején elmondott szokásos évértékelő beszédében. A miniszterelnök akkor egy világos, könnyen érthető és bizony számon is kérhető tervet vázolt fel: „2010 az…..
WhiteLion 2012.08.15 09:22:40
@Khal Drogo:
"A jelentős számú új építésű lakóparkok felvirágzása az olcsó devizahitelezéshez kötődött, ahol minimálbérre is komolyabb hiteleket lehetett kapni. Ilyen környezet márpedig egyhamar nem lesz Magyarországon újra."

Remélhetőleg tényleg nem! Az ugyanis ide vezetett, ahol vagyunk.
Szerinted az normális volt, hogy visszafizetésre gyakorlatilag esélytelen jövedelmi viszonyok mellett is odaadták a hitelt?

Csak érezze magát úgy a nép, hogy végre elért valamit megvan a lakás a kocsi (néhányan még nyaralni is elmentek hitelből). Vissza kell majd valamiből fizetni? Nem baj, nem foglalkozunk vele, majd lesz valahogy... Ez az "elégedettség" okozta a szoclib csapat duplázását is, többek között.
Az emberek többsége azért most érzi, hogy sz@r a helyzet, mert most abból kell kijönnie, amit megkeres, hitelből költekezésnek vége.
Csak ezt az álmot nem kellett volna elkezdeni álmodni annak idején...
WhiteLion 2012.08.15 09:50:54
@Wеgam:
a "nyakra-főre támogatás", amire Te gondolsz 2001-2-ben, az pár %-nyi kamattámogatás volt, és akkor a bankok még elvárták a "rendes" jövedelmet (=kereseted 20%-a lehet max. a törlesztő), és max. a lakás értékének 50%-ára adtak hitelt. Abba nem bukott volna bele a fél lakosság.

A gond akkor kezdődött, amikor (úgy 2004-2005 körül) elkezdték a CHF, EUR és Yen hiteleket népszerűsíteni, fedezet és jövedelem nélkül. (lakás 80-90-akár 100%-a, és minimálbérre meg 1db befizetett postai csekkre is). És nem csak lakásra!
Michael Knight Mekk Elekek 2012.08.14 13:58:53
Történt pedig, hogy Matolcsy György IQ-vizsgálatra ment. A vizsgálatot követően kérdezte tőle a miniszterelnök, hogy mégis mi lett az eredmény. Mire Matolcsy: "Hál' istennek, negatív..."Nem is értem, miért jutott eszembe ez a vicc-átirat éppen ma, amikor napvilágot láttak a…..
WhiteLion 2012.08.14 17:39:10
@parttalan:
nem arra, természetesen, hanem az államira.
Pár száz milliárdnyi autópálya, és társai PPP-ben ami nem más mint hitel, csak máshogy hívják, és még drágább. Mind nem-termelő beruházás. Helyette pár "Mercedes-gyár" kellett volna, pl a bkv buszok gyártására.
Igaz az legalább az építőipart fellendítette, egy időre. Aztán ők most nézhetnek a semmibe.
WhiteLion 2012.08.14 18:16:40
@komplikato:
én termelő gyárakról beszéltem, nem olimpiáról, uh ezt mástól kérdezd inkább : )
WhiteLion 2012.08.14 18:17:23
@félázsiai 2llkedő:
csak az a baj, hogy autópályák után sem jöttek, akkor meg nem volt nagy haszna
(M6 mellett pl. még nem látni kilométerenként az idetelepedett gyárakat)

Az Ikarusz felvetés jogos, majd megkérdezem : ))