Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BizRecorder

88 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét kimozdulok a komfortzónámból, mert egy olyan dolog történt, ami miatt lesült a pofámról a bőr. A TV2 csoport úgy döntött, hogy indít egy új sportcsatornát Spíler 2 néven, amire felvásárolgatták világesemények közvetítési jogait. Nos ez eddig szép és jó. A probléma nem itt kezdődik... Andy…..
Múlt héten villámgyorsan szétterjedt annak a híre, hogy a Facebook állítólag saját zenei streamingszolgáltatást indít hónapokon belül. Ezt az értesülést a Zuckerberg-birodalom sietett cáfolni azzal, hogy ez nem szerepel a terveik között. Az viszont biztos, hogy valamire…..
Talán egyetlen cég sem tett annyit a zenei streamingszolgáltatások globális elterjedéséért, mint a francia Deezer. Az a cég, amely éppen meredek új irányt vesz piaci koncepciójának átalakításával. Alig több mint egy éve elmélkedtünk arról, hogy az akkor éppen 5 millió…..
A Sony a pár hete a CES-en, Las Vegasban bemutatott új, high-end Walkman-be már nem integrálta saját streamingszolgáltatását, ami jelzett valamit - méghozzá azt, hogy a japán cég inkább társul a Spotify-jal, és így indítja útjára a PlayStation Music-ot. A Sony azon…..
Az elmúlt két évhez hasonlóan 2014 kapcsán is áttekintjük a digitális zeneipar legfontosabb eseményeit. A tavalyi évről azt írtuk, hogy az előző, „2012-es évhez hasonlóan, szintén izgalmas, eseménydús év volt, ám azok a bizonyos fontos nyitott kérdések messze nem dőltek…..
A YouTube zenei szolgáltatással kapcsolatos terveiről több mint egy évvel ezelőtt írtunk először. Akkor úgy tűnt, hogy a világ első számú videómegosztója viharos sebességgel jelenhet meg a zenei streamingszolgáltatások piacán is. Nem így történt, de megérte a…..
Az idei a SoundCloud történetének legmozgalmasabb éve: kezdődött azzal, hogy a Twitter majdnem megvásárolta a különleges, előadókra fókuszáló streamingszolgáltatást, amely aztán az év második felében egy teljesen új megközelítésű, mobilalkalmazással jelent meg. Most…..
Gattyán György nevét a legtöbben mint a világ legnagyobb forgalmat generáló felnőtt-tartalom szolgáltatása, a Livejasmin webkamerás szexchat oldal létrehozója ismerik. A hosszabb ideje Los Angelesben élő üzletember emellett betört a divat (Il Bacio di Stile) és a jóslás…..
Új zenei megoldást jelentett be a Twitter: az Audio Card funkció lehetővé teszi zenei tartalmakat beágyazását és lejátszását a népszerű közösségi felületen. Indulásképpen mintegy 50 meghatározó dj-vel, zenei magazinnal állapodtak meg, ők innentől fogva már Twitter…..
Ugyan az Apple nem így tervezte, a Beats Music mégis a figyelem középpontjába került, amikor a TechCrunch azt állította, hogy a streamingszolgáltatás bezárására készülhetnek. A blog arra alapozta ezt a feltevést, hogy a Beats vezetői lényegében az együttműködés kezdetétől…..
A pontos indulási dátuma ugyan még mindig nem ismert, de már egyre többet lehet tudni a YouTube bevezetés előtt álló fizetős zenei szolgáltatásáról. Így a neve is nyilvánosságra került: YouTube Music Key,  A YouTube az egyik legnépszerűbb zenei szolgáltatás, a…..
A Business Insider által megszellőztetett információk alapján a Soundcloud - a Spotify-hoz hasonlóan - részesedést ajánlana a cégből a nagy nemzetközi kiadóknak (Universal, Sony, Warner Music), összesen 15-20% körüli mértékben. Ez, illetve a jövőbeni bevételekből való…..
A Google megvásárolta a Songza néven személyre szabott lejátszási listákat kínáló ingyenes online rádiószolgáltatást. De miért kell az IT-óriásnak egy ilyen kishal? A Google számára a digitális zene évek óta egyszerre jelent örömöt és rengeteg problémát. A sok más…..
Úgy tűnik, véget ért a Magyar Telekom hosszú éveken át tartó, a digitális zenei szolgáltatásokkal kapcsolatos útkeresése: a legnagyobb hazai telekommunikációs vállalat megállapodott a világ legnagyobb streamingcégével. A deal eredményeként a Telekom új, Music díjcsomagjai…..
A YouTube új, fizetős zenei streamingszolgáltatása beindításán dolgozik, ennek keretében újratárgyalja a lemezkiadókkal kötött szerződéseket. A videomegosztó által diktált feltételeket a független kiadók egyelőre nem hajlandók elfogadni, válaszul a YouTube kijelentette, hogy…..
Hivatalos, látványos bejelentés ugyan nem történt, de a jelek szerint a héten elindult az Amazon Prime Music, a világ egyik legnagyobb e-kereskedelmi cégének zenei streamingszolgáltatása, amely több téren is eltér a konkurenciától. Sőt, nem is igazán szállt be a streamingpiaci…..
A MAHASZ nemrégiben közzétette a 2013-as hangfelvétel-értékesítésekre vonatkozó piaci statisztikáit, melyek alapján a szövetség úgy értékeli, a tavalyi év "áttörést jelenthet" a hazai piacon. Valóban így lenne? Megnéztük, miről árulkodnak a számok. Az előző évekhez…..
Nyolc évvel az indulása után a svéd streamingszolgáltató igazi mérföldkőhöz érkezett: 10 millió prémium, azaz fizető felhasználóval rendelkezik. A Spotify legutóbb tavaly tavasszal, az SXSW fesztiválon közölt publikus adatokat felhasználóinak számáról. Azóta a svéd…..
A zenei szolgáltatásai között - a streaming előretörése és minden, az egyedi letöltés csökkenésével kapcsolatos faktor ellenére - egyelőre az iTunes magasan piacvezetőnek mondható. Európában viszont a skandináv piacokon, illetve Angliában felettébb erős Spotify záros…..
A nemzetközi hanglemezipari szövetség (IFPI) minden év tavaszán kiadja az előző év digitális zeneipari fejleményeit elemző kiadványát, a Digital Music Reportot. Abszolút nem meglepő módon a 2013-ra vonatkozó jelentés fókuszában a streamingszolgáltatások és az általuk több…..
A Deezer a napokban két új rádiós funkcióval bővítette szolgáltatásait, illetve bevezette az ingyenes, korlátok nélküli hozzáférést a zenei kínálatához. A most bevezetett Flow a deezeresek playlistjei, korábban hallgatott zenéi alapján állít össze folyamatos, rádió…..
Mára a Napster nagyon messzire jutott onnan, ahonnan indult, minden értelemben. A jelenleg 16 európai országban elérhető ikonikus, de mostanra jelentőségét vesztett zenei szolgáltatás körüli legújabb fejlemény, hogy egy új, felhőalapú zenei platformba integrálva is elérhető…..
A Google bő egy éve rebesgeti, hogy a Google Play All Access mellé a YouTube-bal is saját zenei szolgáltatás indítását tervezi. A YouTube Music Pass startját legutóbb a Beats Music-éval egy időre tették, de végül elmaradt. Most úgy tűnik, a nyáron elindulhat a fizetős…..
Recorder Bezár a Twitter Music 2014.03.24 12:49:00
Múlt péntek (március 21.) óta már nem elérhető az App Store-ból a Twitter Music, április 18-án pedig végleg megszűnik a közösségi oldal zenemegismerő szolgáltatása, amely pontosan egy évet élt. RIP #Music. A Twitter Music a tavalyi év egyik leginkább várt zeneipari…..
A meglehetősen viccesen hangzó MiIk Music néven indított mobilos zeneszolgáltatást a Samsung. A 200+ csatornás mobilrádiót a Galaxy okostelefont használók ingyen hallgathatják. A zene mint tartalomtípus az egyik kulcstényező az okostelefonok vásárlásakor, és emiatt a…..