Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gikka25

4 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
próba Where can I get some? 2009.04.01 11:51:16
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don't look even slightly believable. If you are going to use a passage of Lorem Ipsum, you need to be sure there isn't anything…..
próba Where does it come from? 2009.04.01 11:50:00
Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur,…..
próba Why do we use it? 2009.03.30 22:05:00
It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable…..
próba What is Lorem Ipsum? 2009.03.30 22:00:00
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the…..
Igazából rohadtul képmutató dolog azért pellengérre állítani egy hivatalt, mert lopnak ott. Mindenhol lopnak, az Indexben is, kajajegyet, fülhallgatót, ilyesmit, de itt legalább újságírók egymástól, nem pedig egy állami szolgáltató monopólium alkalmazottai a kuncsaftoktól.…..
gikka25 2008.06.10 14:00:03
Nekem a Nat.Geograptic újságjaim tűntek el rendszeresen míg a posta kézbesítette. Mikor harmadszor reklamáltam és megkérdeztem, hogy ez így lesz-e most már minig (kiadó mindig küldte soron kívül és szó nélkül és még bocsánatot is kért a posta miatt), azt mondták, hogy harmadik reklamáció után hivatalos kivizsgálást indítanak, hol tűnik el a lap. Aztán pár hónapig rendben volt, majd újra eltűnt két szám. Harmadszorra már nem kellett reklamálnom, mert áttértek valami már kézbesítő cégre a posta helyett. Azóta semmi gond, mindig ott vár a postaládámban hónap elején. Ahogy a Figyelő is, amihez szintén nem ér postás kéz.

Valaki felvettete feljebb azt is, hogy DHL-es küldést választott Németországból és hogyan lehet, hogy itt mégis a posta hozta ki. Nem egyszer vásároltam már az ebay.de oldalon és nemrég Mo-ra kértem a csomagot. DHL-es szállítással. Eltelik pár nap és nem jön, erre írok a feladónak. Ő elindította, megad egy feladási kódot. Hívom DHL-t, ahol a kódról megállapítják, hogy a csomagom olyan, hogy a célországig DHL viszi és ott átadják a helyi postai csomagszállítónak, mert mint DHL is csak sima postai csomag. Itt kb. le is mondtam a laptop akkuról, de végül, ha lassan is, megérkezett két hét alatt és a posta csomagszállítója ki is hozta. Akkor azért utána jártunk, hogy hogy is van ez a DHL-le, mert a későbbiekben nem akarunk így járni. Aztán erre jutottuk: "The DHL brand covers Deutsche Post World Net's national and international parcel and express operations as well as its logistics." (DHL weboldaláról) Némi telefonálás után kiderítettük, hogy a németeknél a sima postát is jelentheti a DHL megjelölés. Vagyis, ha Mo.-ra hozzák és No.-ban sima postai DHL volt a feladás, mint a mi esetünkben, akkor az országba lépés után a Magyar Posta ráteszi a kezét és a csomag nem kap olyan nyomonkövetési számot, amit online is le lehet akár kérni a DHL oldalán. Ha valaki így jár: feladási számmal DHL-t felhívni, azok adnak egy számot a német postához. Azok pedig a feladási szám alapján megmondják, hogy a Magyar Posta milyen számon (tök más) vette át. Ezzel a számmal lehet érdeklődni a posta ügyfélszolgálati számán. Ők így már látják, hol jár a csomag országon belül. Onnan pedig már csak pár hét és kihozzák... :D
Én biztos nem csinálok ilyet többet. Marad a bevált módszer: megy a csomag olcsó postázással a No.-ban dolgozó keresztszülőnek fizetéstől számított 2-3 nap alatt, aztán ő hazahozza nekem :D
A múltkori véleménynyilvánítós post tapasztalatai alapján - ígéretemhez híven - megpróbálom összefoglalni, miként kell kitölteni az Iwiw adatlapot, hogy ne vonjanak le rólad nem valós következtetéseket mások, a beírt szövegek alapján. Most lehet mondani, hogy „kit…..