Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Danubium

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest a szemünk láttára válik a világ legizgalmasabb fővárosává, néhány kreatív fiatal pedig úgy döntött: itt az ideje köszönetet mondani mindezért. A FLOW PR által a Budapest Essentials számára tervezett és megvalósított #köszibudapest kampány célja, hogy korrajzot…..
Ma emlékezünk a "mássággal" szembeni gyűlöletre és az LMBTQ emberek elleni diszkriminációra -- ma van a Nemzetközi Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Nap. Ez alkalomból tíz magyar nagykövetség intézett felhívást a magyarokhoz ezzel a mottóval: Your gender is your business. I only…..
Május 21-22. között Rigában tartják az Európai Unió és a Keleti Partnerség államai közötti csúcstalálkozót. Az elmúlt években az oroszokkal szembeni zéró összegű játékká silányult kezdeményezés elérte a célját, így új alapokra kell helyezni keleti politikánkat. Nem…..
 #491 A vajrajána buddhizmus Andy Warhol-ja egyértelműen Drukpa Kunley volt a 15. században. Az "5000 nő szentje" nevet azzal érdemelte ki, hogy a Lángoló Bölcsesség Mennyköveként aposztrofált falloszát megfelelő testnyílásba helyezve segített elérni a Nirvanát egzisztenciális…..
Danubium 2015.05.18 13:35:55
@szil_: Szövegértési problémáid megoldása sajnos nem a közösséget terheli.
A héten két olyan találkozó is lezajlott, amelyek eredményei alapjaiban fogják befolyásolni az európai biztonságpolitikát, valamint az éppen javában zajló fegyveres konfliktusokat: kedden John Kerry amerikai külügyminiszter találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel,…..
Danubium 2015.05.15 14:23:15
@maretz:

1.) Olvassam helyetted a híreket, vagy mi?
www.globalresearch.ca/colored-revolutions-a-new-form-of-regime-change-made-in-the-usa/27061

2.)Az külpolitikai érdekvédelem hirtelen imperializmus?
foreignpolicy.com/2015/02/09/how-not-to-save-ukraine-arming-kiev-is-a-bad-idea/

3.)Ez sajnos nem "egy hang" hanem a tényállás. Az egész népirtósdi egy kacsa volt.
www.newstatesman.com/node/136124

A "személyeskedésem" sajnos tényekre támaszkodik, trollocska. És itt nem én fröcsögök hülyeségeket...
Danubium 2015.05.15 14:26:54
@maretz: Megint az a zagyva mellébeszélés...

www.globalresearch.ca/no-evidence-of-genocide-or-ethnic-cleansing-in-kosovo/625
www.chomsky.info/articles/200005--.htm

Konteót kiabálva védeni egy konteót, elég kóros elmeállapotra vall.
Danubium 2015.05.15 14:32:03
@maretz: "Oroszországnak szerződéses kötelezettsége van Ukrajna területi egységének fenntartására. Amit megszegett."

Javaslom, járj utána, mit jelent a "memorandum" szó. Tipp: nem szerződést.

Mellesleg éppen a te kedvenc szuperhatalmad mutatta/mutatja meg a világnak, mennyire kell komolyan venni a nemzetközi jogot.
Az európai porondon az elmúlt három évtizedben számtalanszor hangzott el (pl. a német újraegyesítés vagy éppen az EU és a NATO bővítések alkalmával), hogy Európa végre kellően egységes és felkészült arra, hogy mind politikailag, mind gazdaságilag, mind katonailag képes legyen…..
Új állam alakult április 13-án a magyar határtól kábé 15 kilométerre! Liberland Szerbia és Horvátország között található, a Duna nyugati partján, Zmajevac azaz Vörösmart mellett. A 7 km2-es terület egy sajátosan sikerült határrendezés eredményeként eddig senkiföldje…..
Hosszú idő után ismét „Olvasók a DiploMaci ellen” cikkel jelentkezünk, amiben egy-egy szerzőnk markáns véleményének ad hangot bizonyos aktuális külpolitikai kérdésekben. Ezzel az egésszel a mai napig nem titkolt célunk, hogy részben szavazásra, részben klaviatúra ragadásra…..
Danubium 2015.04.24 13:57:45
@Velemenyem szerint....:

"A válasz: inkább nem. Főleg arrogáns ez a hozzáállás egy olyan országtól amelyik eredetileg börtönszigetként kezdte, és a bevándorlók adták a feltörekvés lehetőségét."

A beömlő képzetlen munkaerő adja a feltörekvés lehetőségét?

"Mondjuk azért érdemes lenne a kommentelőknek belegondolni, hogy mi lett volna ha az USA annak idején az 56os menekülteket simán visszatoloncolja, hogy intézze el Kádár vagy a szovjet oroszok. Mi lenne most Zsigmond Vilmos, Tony Curtis, Andy Vajna nélkül. "

Mondjuk azért érdemes lenne a kedves nyáleregető szeretethérósznak belegondolnia, hogy az USA életnívója pont a beömlő lumpentömeg megállítása után kezdett emelkedni.

"Mi lenne, ha mondjuk most Magyarországot nem a teljes mezőgazdasági GDPnek megfelelő hazautalt munkajövedelem-megtakarítás segítené hanem ugyanennyi embernek kellene munkanélküli segélyt fizetni. "

És akkor mi lenne, ha kiderülne, hogy pont a legjobban kereső és legképzettebb réteg vándorol ki, nem pedig a munkanélküliek?

Elszúrná ezt a giccses szenvelgést, az történne.
  Kedves olvasók! A tervezettnél később ugyan, de a közönség elé tárjuk podcastunk második adását. Témánk ezúttal a hibrid hadviselés, amely a kelet-ukrajnai konfliktus kapcsán jelent meg ismét a közbeszédben, mint a "felkapott" biztonságpolitikai kifejezések között az egyik legújabb. Jó…..
Danubium 2015.04.17 22:21:47
@NAR: Az megvan, hogy nemzetközi szerződésről eleve nem lehet, azaz jogilag semmis népszavazáson dönteni?

Tudniillik az a a szavazás nem ügydöntő volt. De a célját látom elérte...
Bár a magyar-amerikai kitiltási botrány hullámai mára majdhogynem teljesen elültek a közéleti diskurzusban, régiónk egy másik vezető államában csak most kezdődik valami hasonló. Milos Zeman cseh elnök és az ottani amerikai nagykövet közötti szócsörte azonban sokkal kisebb…..
Az idén januári párizsi terrortámadások után újra kiemelt fókuszba került az európai bevándorlás és a kontinensen élő muszlimok kérdésköre – nem mintha előtte nem lehetett volna elég diskurzust látni és hallani a témában. Nincs a helyzet másképpen Olaszországban sem,…..
Csak 13 éves volt halálakor, de közössége kivetette magából, és még halála után is félt tőle. Az észak-olaszországi feltáráson talált, 13 éves korában elhunyt lány arccal lefelé feküdt sírjában, ez bizonyítja, hogy szűkebb környezete halálában is veszélyesnek…..
Danubium 2015.01.18 21:33:46
A Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett merénylet két, régóta velünk élő szólamot erősített fel: az egyik az általános muszlim- és most már bevándorló-ellenesség hangja, a másik pedig a cenzúra és az öncenzúra iránti igény. Bármelyiknek engedünk is a kettő közül, a terroristák elérik a…..
Az idei év külpolitikai hangulatát mind az uniós, mind a hazai porondon leginkább a bizonytalanság határozta meg. Ahogy az EU-nak sem sikerült megoldást találnia saját belső válságára, úgy vallott sorozatosan kudarcot a megújult magyar diplomácia is. És akkor ehhez adjuk hozzá a…..
  Farkas Flórián meg akarta védeni Orbán Viktort, mégpedig John McCain nevezetes kijelentéseivel szemben. Az a baj, hogy a fideszes politikus durván összekeverte a fogalmakat. Farkas ezt írta:„A miniszterelnök többször is nulla toleranciát hirdetett a szélsőséges, fajgyűlölő…..
Az elmúlt hetekben a Fidesz sorozatosan lövi az öngóljait, és a politikus közönség ellenzéki része blogjaiban, újságcikkeiben, elemzéseiben és kommentjeiben egyre többször és egyre elevenebben jelenik meg a kép arról, hogy Orbánnak mennie kell, és menni, vagy talán menekülni…..
Ezúttal John McCain térdepeltette meg alaposan kis hazánkat azzal, hogy a magyar miniszterelnököt egyszerűen leneofasisztázta. Bármennyire is szeretnénk máshogy látni, ezzel bizony az egész országot jellemezte, hiszen egy neofasiszta miniszterelnököt csak egy neofasiszta ország tud…..
Már csak azért nem merem leírni, hogy ez a hét volt a magyar külügy fekete hete, mert félek, hogy ezt a jelzőt már ellőttem valamikor az elmúlt két hónapban, valamint mert ki tudja, mit hoz a jövő hét. És akkor most túldramatizálás nélkül: a mögöttünk álló pár napban…..
Danubium 2014.12.05 18:40:23
Enrique Peña Nieto mexikói elnök mandátuma lassan félidejéhez ér, így eljött a részleges értékelés ideje. A súlyos örökség –korrupció és a szervezett bűnözés, mely elnöki ciklusokon átível – terhe mellett kell Nieto elnöknek maradandót alkotnia. Kérdés, hogy…..
Danubium 2014.12.04 13:39:56
ProgBlog Vasárnap, erőből 2014.12.02 01:47:44
„Megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia, a ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” Pál apostol a thessalonikabeliekhez…..
Elgurult a gyógyszer tegnap éjszaka némelyeknél. Vagy újjáéledt a Pártélet rovat. Megpróbáljuk röviden elmondani, mi a probléma ezzel az állásponttal. Mármint Bencsik Andráséval, aki szerint „Amerika nem a barátunk és még csak nem is a szövetségesünk”, aki a háborúban…..
Danubium 2014.11.18 12:39:00
@tintamin: Te nem tudom, melyik országban laktál eddig, de itt a "jobboldaliság" mindig is neokommunizmust jelentett.

"Sosem volt még nagyobb igény egy kulturált, őszinte, demokratikus, önálló gondolkodásra,..."

Ilyen meg a világon sehol nincs. A nagyonszabad Egyesült Államok szellemi "elitje" is kitűnően szemlélteti ezt.
A ballib közéleti értelmiség ötödik éve nem tudja eldönteni, hogy álljon-e neki egy új paradigmát megfundálni, vagy továbbra is megmaradjon a kivárásánál és az intenzív reménykedésnél, hogy előbb-utóbb elmúlik az orbáni világ (és ők majd felkapaszkodnak az aktuálisan…..
Danubium 2014.11.14 22:05:02
@egysmás: A társadalom egy rendszer, nem salátástál, aminek kell legyen közös nyelve.

Te összekevered a diverzitást a sokoldalúsággal.
Danubium 2014.11.14 22:08:19
@Deepblue Noir: Realista ember nem húz egyenlőségjelet olyanok közé, ami funkcionálisan nem egyenlőek.

Igazából senki nem hisz a pluralizmusban. Főleg a pluralisták nem.
Danubium 2014.11.14 22:19:24
@Moin Moin: Te nem bajor vagy, hanem bajod van.

A Nemes Vadember ethosza a beltenyésztett eurokretének agyoneszményített képe a "színesekről", de mindegy.