Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cili, a hebrencs

42 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokáig kerestem a tökéletes brownie receptjét, de egyik se volt az, így megint kutyultam egy saját verziót. A brownie a muffin után a legegyszerűbb süti a világon, de pont annyira könnyű elrontani, mint amennyire egyszerű jól csinálni.Hozzávalók egy kisebb tepsihez (kb. 15x20 cm) 1 kisebb-közepes…..
Hosszú idő után először csináltam valamit, ami egyrészt új, másrészt nagyjából saját ötlet. Azaz múlt héten ettem egy osztrák étteremben ilyesmit, és próbáltam csinálni valami hasonlót. Azon mondjuk nem volt szósz, az teljesen a semmiből jött. Maga a tészta nem nagy cucc, a töltelék és a szósz az…..
The Cooking Cat Mustáros csirke 2016.01.26 18:03:54
Esküszöm nem direkt fotózok egyre rosszabb képeket, a probléma megoldása folyamatban. Most egy rémkönnyű és gyors szaftos csirkés receptet csináltam meg, régi kedvenc.   4 főre 60 dkg csirkemell1 ek. vaj1 dl száraz fehérbor 1 pohár tejföl kakukkfű (még jobb, ha friss)1 gerezd fokhagyma1 ek.…..
The Cooking Cat Mac and cheese 2016.01.23 13:47:04
Legutóbb a Gilmore lányok kapcsán bekattant az ötlet, hogy nekem mac and cheese-t kell ennem, legyen az bármi, ugyanis olyan igazit, amerikait még sosem ettem (meg másmilyet se mondjuk). Keresgéltem recepteket, végül szokásom szerint összeollóztam egy nekem szimpatikusat, ami egyébként szerintem a…..
The Cooking Cat Karfiolos lófasz 2015.10.12 16:39:37
Nem szép, de ízre zseniáliás.Hozzávalók egy személyre, mert mindjárt megeszem a maradékot :3 1 közepes karfiol1,5 dl tejszín0,5 dl tej2 ek. tetszőleges liszt2 evőkanál rendes családból származó vajrengeteg cheddarsajt3-5 dkg szeletelt mandulasó, bors, csipet…..
Ez az eddigi legjobb sajátsüti recept, annak ellenére, hogy ma reggel realizáltam, a tésztát illetően lehettem volna sokkal kreatívabb, ügyesebb, meg amúgy se nagy találmány, de izé, szóval kurvafinom, és ez a lényeg. Hozzávalók egy 26-28 centis piteformába Tészta 20 dkg…..
Vagy 10 éve az egyik kedvenc tésztám, a szósz megvan kevesebb idő alatt, mint amíg a tészta kifő, egyszerű, könnyű, elsőre kicsit érdekes ízvilágú, de nagyon bele lehet szeretni.  2 főre 1 citrom1 nagyobb csokor petrezselyem10 dkg dióbélolívaolajsó, borsparmezán…..
Nem szeretem a sütőtöklevest. Semmilyen formáját. A sütőtök oké, magában, de bármivel ízesítve fúj. Aztán Krakkóban, 2 napnyi kekszen élés után elém toltak egy tál curry-s sütőtöklevest, és azóta minden nap eszembe jut, olyan jó volt, ezért végre kipróbáltam.  Egy…..
  Ezt a banánkenyeret már harmadszor sütöm meg, az első túl folyós lett, a másodikat hamar vettem ki a formából, és szétesett, a harmadik még otthon pihen, és várja, hogy felszeljem. Picit mindig alakítottam a recepten, de ízre már az első is elég jó volt. Megint olyan recept,…..
The Cooking Cat A Pizza 2015.08.17 15:11:16
Mindenkinek van egy bevált pizzareceptje, ami otthon sütve sosem lesz olyan, mint a pizzériás, mert nem tud 350-400 fokot a _fatüzelésű_ sütőnk, de azért a lehető legjobb, és szeretjük, és bármennyit meg…..
Kedvenc olasz kajám láttán az olaszok valószínűleg eldobnák a parmezánsajtot és sikítva menekülnének a Vapiano-ba, de én így szeretem, és eddig más se panaszkodott... Alap 2 főre1 kis…..
  Ugye ti se szeretitek a főzősblogok elején a hosszadalmas blablát, és hogy 80 oldalt kell görgetni, mire elértek a receptig? Naszóval, szerintem csapjunk is bele. Cheddar sajtos csirke - 4 adag 60 dkg csirkemell20 dkg cheddar sajt 2…..
Azt, hogy mi az egészséges, a fantáziátokra bízom, tudom, ez mindenkinek mást jelent, de gondolom abban egyetértünk, hogy az egészséges az általában a megszokottól elrugaszkodott, nem a meki, nem a rántotthús, nem a sültkrumpli és a lángos, tehát valamilyen extra igény.  Egy…..
A tésztája átmenet a csokoládépuding és a piskóta között. A tortarétegek között lágy mogyoróvajas krém és sós karamellás, pörkölt amerikai mogyoró bújik meg. Kívül bitang csokoládékrémmel borítottam.    Snickers torta (12 szelet) a tésztához:  130 g holland…..
Red Bull Pilvaker. A szavak forradalma.  Rég volt ennyire kiélesedett politikai helyzet az országban, közelednek a választások, zúg a nép, mindenki elégedetlen. A legtöbben úgy érezzük, szép lassan elveszik a nehezen kiharcolt szabadságunkat, jogainkat. Persze, a magyar nép mindig…..
#Magasélet Nyihaha 2014.02.17 12:39:18
Egy álom kísért, lovagolok a pusztán a 657 termes aranycsillámmal bevont kastélyomban, talpam alatt hernyóselyem mezők száguldanak, mellettem 100 fős lounge zenekar húzza, akik szintén lovon száguldanak, de letekerem a hangerőt, mert érezni akarom a nyugalmat, és szagolni a lóból…..
#Magasélet Valentino 2014.02.17 11:03:18
Vendégposzt Csordás Ádám tollából (billentyűzetéből) Itt ülök a gép előtt, különben hogyan gépelném ezt a posztot. Nem akartam cikket írni a pénteki napomról, de miután jöttek a kialvatlan rajongói DM-ek, így hogy nyugodtabban aludjatok, gondoltam megírom. (A bejegyzés…..
Nagyon régen volt már zsákmányos poszt, ezért most bemutatom a legfrissebb szerzeményeimet. Imádok a Müller drogériákban vásárolni, mert igen nagy a választék, persze mindig elcsábulok... Így általában más is veszek, mint amiért mentem. Most megmutatom a legutóbbi vásárlásom.…..
#Magasélet BLOGSALE WARDROBE SALE 2014.02.06 10:05:58
MINDEN DARABOT CSAK POSTÁN ADOK FEL!!!! HA ÉRDEKEL VALAMI, ÍRJ E-MAILT A DORKA@KEVESPENZERTLEVETKOZOM.COM-RA! CSAK ELŐREUTALÁSSAL!!!!!!! A POSTAKÖLTSÉGET TE ÁLLOD, MER ÉN NEM AZ BIZTOS! 1. Boyfriend jeans, Armani Jeans márkájú, nullkilométeres, 125.000 HUF 2. 50 db Loreal…..
1. Ebéd közben még mindig emésztem az ebédet, a rajongókat, a virágcsokrokat, és mindent, amit még megpróbáltatok lenyomni a torkomon. Életem egy nagy eseményét fogom megosztani veletek, tegnap, életemben először találkoztam a rajongóimmal. Eddig nem is tudtam a létezésükről,…..
Cili, a hebrencs 2014.02.04 13:26:02
#Magasélet Tartalmas vasárnap 2014.02.02 18:50:15
A mai napom egyáltalán nem olyan volt, mint ahogy mindig is képzeltem, ha felnőtt nő, barátnő, ember leszek. Sosem gondoltam például, hogy dolgozni fogok, hiszen egy olyan gazdag hülyét sem találok, aki feleségül venne és eltartana. Szerencsére ma vasárnap volt, illetve van, így…..
Ha a konyhádat felszerelted ez előzőekben leírtakkal, akkor az alapélelmiszereken a sor. Olivaolaj. Első és legfontosabb, csak extra szűzet vásárolj. A polcok alján található sansa feliratút véletlenül se tedd a kosaradba. Ez a maradék gyümölcsből vegyi úton kinyert lötty…..
1. Pontról pontra. Januárban munkahelyet váltottam, háromszor voltam külföldön, júliusban szereztem egy macskaállatot, októberben egy influenzát, decemberben karácsonyi ajándékokat. Most mindannyian boldogabbak vagytok legalább 10%-kal, hogy ezt tudjátok. 2. Tanulságot…..
Egy múlt vasárnap tartott bloggervásár leírásában az alábbi mondatot találtam: "Továbbá a szervezők ezzel a megmozdulással szeretnék felhíni a figyelmet a bloggerek jelentőségére és szerepére!" Mert mi is a bloggerek jelentősége és szerepe? Felhívni a figyelmet a fontos…..
Cilinder 6 nap zabálás Rómában 2013.10.14 11:06:36
Látványosságokat nem nagyon néztem, viszont ettem sokat, szóval erről érdemesebb írni.  Szuper szállásadómnak köszönhetően csak olyan helyeken jártam, ahol turisták nem, vagy alig, tehát igazi olasz kajákat tolhattam 6 napon át. 1. nap: Rómában sehol nem lehet enni…..