Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tigerwill

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók!A Szecsuánblog még mindig él, bár kétségtelenül erősen tetszhalott üzemmódban töltötte az elmúlt hónapokat. Ennek azonban most egy időre ismét vége, bár a teljes feltámadás egy kicsit még várat magára, úgy picivel több, mint öt évet. Valami azért lesz addig is, csak nem a megszokott…..
Tavaly nagy lendülettel döntöttem úgy, hogy kipróbálom Vietnámot, ha már ide nem akaródzik összejönni a vízum. Ez nem bizonyult a legbölcsebb ötletnek, de szerencsére már elmúlt.   Mint írtam, valamelyest javultak a bejutási lehetőségek, s a munkáltató még ki is fizette az ezzel járó költségeket…..
Már Kínában vagyok, egy kiadós alvás is volt. Egyelőre pár napig még mobilnetről, de aztán csapatom.   Egy Veve sokkal jobban elvan a természetes élőhelyén.....
A mai poszt szerzője, Eszter, párjával együtt nyáron indulna el Németországba. Tisztában van azzal, hogy az elején nem lesz egyszerű, ugyanakkor az elszántság (és a fiatalság) meg van bennük. Most tanácsot kér tőletek, merre és hogyan érdemes elindulni. „Évek óta…..
Tigerwill 2014.06.25 09:34:51
Ha provisiont nem is, de a lakaskivetelnel tessek belekalkulalni a kauciot, ami ha szerencsetek van ket havi kaltmiete, ha nincs szerencsetek akkor tobb. De ezt visszakapod a kikoltozeskor, de ennelkul, sajnos nem nagyon van lakashirdetes/lakasberles.

WG tenyleg jo, itt is elkernek kauciot, ugyhogy erre azert szamoljatk itt is. A WG megnezesekor vagy ha skypon folyik a szobaert az interju meg kell kerdezni, hogy bejelentkezhetsz-e. Nalam sokszor volt olyan, hogy azonnal vege lett a lakasnezesnek, mert sajnos mar a lakasban lakhato embermennyiseg bejelentkezett oda es különbözö okok miatt nem is akartak kijelentkezni. A hivatal egy lakasba valo bejelenteskor megnezi, hogy hanyan vannak oda bejelentve es ha mar a megengedett mennyiseg, akkor Te mar nem jelentkezhetsz be. Vinned kell a szerzödesed is, ugyhogy annelkul ne vegyetek ki semmit, de itt ez mindenhol szokas, nem hinnem, hogy erre külön kell figyelni.
Paroknak WG-be bekerulni nehezebb, de meg kell probalni. Nehez döntes, hogy egyutt, vagy kulon nekivagni, de szerintem egyutt, igy legalabb van tamasza az embernek, de ez a Ti dontesetek.

Az orosz az talan keresett nyelv, miert nem probalsz meg ezzel elhelyezkedni? Diplomad van belole, nem lobogtatnam a közepfoku nyelvvizsgat, mert az inkabb mar akkor felsöfok, nemde?
Egyebkent: Senkit nem erdekel a nyelvvizsga, csak hogy mennyire beszeled a nyelvet. Tölem a ket ev alatt senki nem kerte, pedig irodai munkas vagyok.
Az egyetem mas, oda kell a nyelvvizsga, de az a fajta, amit Nemetorszagban teszel le.

Miert nem kezditek a kinti rokokonoknal az elindulast?
Biztos, hogy jol kalkulaltatok az allasokkal kapcsolatban, marmint hogy eleg a bazis munka es egy teljes allas? Arra is gondoltatok, ha valami extra dolog tortenik, lesz-e ra keret, ne csak a zsömle legyen a listan, amit minden nap vesztek...
A korábban ígértekkel ellentétben már most nyilatkozom.Augusztus 27. körül, előreláthatóan Frankfurton és Hongkongon át útra kelek Wuhan, majd onnan Xianning felé. A kínai élet második évada a nyár végén indul...
A nyarat mindenképp itthon töltöm, most már lesz, ami lesz. Hogy később hogyan alakul, arról majd tájékoztatlak benneteket időben. Egyelőre két dolog jelentkezett hazaérvén. Az első hazánkra nézve pozitív. Bár nincs csúcskategóriás lakhelyem idehaza sem, bőven átlagosnak…..
Gyakran éri az a (néha vicces, néha komoly) szemrehányás a blogot, hogy túl sok az angliai, nagy-britanniai poszt. Ezen persze lehet vitatkozni (én legalábbis szeretnék), de egy most nyilvánosságra hozott hivatalos uniós kutatás talán magyarázatot ad rá. Az Európai Unió…..
Tigerwill 2013.06.12 12:06:58
@M. Péter:

A nemetek valoszinuleg eszrevettek, hogy nem vagy nemet, csak udvariasak voltak...Nemetek mondjak, a beszed dallama, hanglejtes, szovalasztas, kifejezesek, masok lesznek, mint egy ideszuletett nemete, akarmennyit is elt a kulfoldi No-ban.

3 ev alatt, csak akkor tudod a rokon ertelmu szavak garmadajat felsorakoztatni, kulonbseget tenni a koznyelv es az elegans fogalmazas kozott, REGIOK szerint megtanulni a beszedstilust, egyeb altalanos/ specifikus finomsagokat ugy megtanulni, mint egy szuletett nemet, ha NYELVZSENI vagy. Ha az vagy, gratula Neked!
Magyarországról nézve a sors furcsa fintora, hogy ezekben a napokban a három részre (ellenzékiek, kormánypártiak és a döbbenten figyelők tömege) szakadt Törökország uralja a külföldi híreket (az árvíz mellett, persze). Országfelelősünk, Petra a helyszínről küldött…..
Tigerwill 2013.06.05 08:34:52
@bpetya75: Igaz, de Törökorszagban 71 millioan laknak, itthon kb 9 millionyian. Aranyaiban maskepp jon le, ha itthon balhezik 10 ezer ember, mintha Töröklandben.

Szerintem is lesz itt meg "csudavilag", habar en remelem, h valahogy megoldodik Magyarorszagon a helyzet, de ezzel az erovel hihetnek a Telapoban is...:-D
Tigerwill 2013.06.05 10:50:44
@Kovermadar:

"Akkor tessék harcolni! Harcoljanak az otthon maradt magyarok a kint élőkért! :)
Én boldogan venném, ha kapnék menekültstátuszt, azzal egy életre be lenne betonozva a megélhetésem itt... :)
Naaa, lécciléccilécci!!! :D "

En biza like-olom ezt a gondolatot.
Igazi egzotikus élményben lesz ma részünk, hiszen Malajziára mehetünk, ott is egy paradicsomi szigetre. Hogy miként kerül egy magyar család Penangra és milyen is ott az élet, valamint hogy miként kerül mókus a szárítógépbe – nos, mindez kiderül Sisi írásából. (A képekért…..
A mai poszt Spanyolországba visz bennünket, de amellett, hogy kiderül, mikor és mit esznek és isznak a spanyolok, ismételten bizonyságát kapjuk annak, mennyire nem elég csak a nyelvet tudni, hanem a kultúrát is ismerni kell. Egy biztos: ArtBrigittától olvastam a határátkelés egyik…..
Tigerwill 2013.05.28 20:42:59
@montroyal: Hat igen, ez IS elegge jelen van. Ezzel egy kellemes kicsit szeles, am napsuteses vasarnapi napon szembesultem Frankfurt belvarosaban es a velem szemben es mellettem elhalado parok 90 %-a (nem, nem tulzok) nemet ferfi (igy elso latasra eleg jol szitualt kinezetu, de persze lehet hogy horkol es budos a laba...:-D ) es azsiai feleseg, aki meg - tudom nem illik hallgatozni, de fuleltem...a kivancsisag- nemetul sem tudott rendesen vagy sehogy valaszolni, az anyospajti meg turelmesen magyarazott a nemet szokasokrol...erdekes tendencia ez is, az biztos.

De igazad van, en is ezt vallom, kellenek a kozos ertekek (bocs, fellengzosen hangzik, de igaz), teljesen mindegy melyik orszagbol is jonnek a felek... :-S
Tigerwill 2013.05.28 19:08:05
@London2009: @London2009: Ez amit irsz kicsit elszomoritott : "Egyreszt a hapsik nem hulyek es a kelet europai norol ez az elso sztereotipia ami beugrik."...

Kerdes: Ezt tenyleg ennyire komolyan veendo sztereotipia? Vagy ez csak a bankarok koruli mizeria, h ovatosak a kelet-europai nokkel?
Az allampolgarsagot meg sajat jogon is meg lehet szerezni, ha eleg ideig vagy az orszagban es megfelelsz az osszes kriteriumnak...Kelet-Europa is mar az EU-ban van...
Mai utunk Németországba, Augsburgba vezet, és kiderül, miért indul útnak egy mérnök és egy közalkalmazott, feladva mindent. Zsuzsáéknak szerencséjük is volt, hiszen egy baráti család az elején segítette őket, és viszonylag hamar találtak munkát is, bár a nehézségek csak…..
Tigerwill 2013.05.18 12:12:52
@olvaso_sg: En csak annyit tudok tanacsolni, hogy a lakas kerdesben/keresesben kerj segitseget a cegtol, ha lehet. Kis varos, nekem tul pici lenne, de szep, szoval be fog jonni, DE lehetetlen lakast talalni, foleg kulfoldrol vagy nem helyben. A berek jok arrafele.
Tigerwill 2013.05.18 12:24:08
@DieNanny: A tortenet mai, mivel azt irja, ez ev aprilisban nem hosszabitottak meg a szerzodest. 6 eve az az egyuttelesuk idotartama.
Tigerwill 2013.05.18 12:28:26
@DieNanny: Barkivel elofordul, ra se rants... :-D
Időről időre tapasztalom, hogy az elutasított álláskereső azt gondolja, azzal vigasztalja magát, hogy a végül választott jelölt nála gyengébb. Ilyen esetben bűnbak a HR-es, hiszen ő olyan tökéletes jelölt volt, miért is nem őt választotta? Az sem jó, ha az álláskereső…..
A mai történet arra példa, hogy néha egy telefon is elég, hogy napok alatt megforduljon az ember élete. Gyulával ez történt – a hívás csütörtökön jött, vasárnap már landolt a gépe Németországban. „Informatikusként dolgoztam Magyarországon egy multinacionális cégnél,…..
Tigerwill 2012.11.10 09:13:38
@Babette_: Wohngemeinschaft, ha az ember nem tud onnalloan egy lakast berelni (nem csak anyagi okai lehetnek), akkor becsatlakozik masokhoz, igy tobben dobjak ossze a lakbert.

Neha nem vicces dolog...
Tigerwill 2012.11.10 12:20:51
@Brother Love: A hazberles No-ban...nem a temam, de nem olcso, mert nehez lakast/hazat talani, igy eleg sokat kerhetnek erte...egy ember nem tudja azt megfizetni, hacsaknem IT ...vicceltem...:-D

Ha kulteruleten berelsz, akkor tobbet kell kiadni a kozlekedesre, mert ugye nagyobb korzetre ervenyes berletet kell venni, az itt 98 eur, erre mondjuk, ha nem kolcsonadott munkavallalo vagy, akkor beszall a ceg es tamogat benne, eltero mertekben.
A mozit ma deritem ki, de konyveket amiket neztem, 10-20 eur per darab(sima mai agyonreklamozott regenyek), de mindig van akcio es ki lehet fogni, a fitness berlet meg 40 es 70 eur kozott van havi szinten. Az egyik helyen pl 45 eur egyszeri adminisztracios dijat kell fizetni es meg EZEN FELUL meg kell venni egy kezdo csomagot 75-tol 150 eur-ert es utana meg az elso havi berlet ara...Kicsit sokkolt, mikor elmeselte az egyebkent kedves es mosolygos recepcios. De az egeszseg megorzese otthon sem volt olcso...
Kisebb csend után ismét jelentkezett egyik legrégibb szerzőnk, Hothead, egyenesen Ausztráliából. Azt gondolom, mai írása kifejezetten nyugtatólag hat majd, és méltó lesz egy nyugodt és kellemes hétvégi naphoz. Ráadásul az is kiderül belőle, le kell-e szállni a bringáról, ha…..
Tigerwill 2012.11.03 17:00:01
@dzseebee: Es ha ez meg mind nem lenne eleg, mindent sikeresen tulelnel, akkor a Bevandorlasi Hivatal gondoskodik egyeb izgalmakrol! :-DDD
Mivel hűvösödik az idő, vasárnap nekivágtam a városnak, hogy beszerezzek valamit, ami melegen tartja a lakást. A légkondi ugyan fűt, de azért nem tűnt ördögtől valónak, hogy kapjon némi rásegítést. De nem is itt indul a dolog...A lassan szabványossá rögzülő új pihenési…..