Regisztráció Blogot indítok
Adatok
libike

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ Villamossal Budaörsre 2012.04.03 18:00:00
Most nem a jövőről, nem a tömegközlekedés fejlesztéséről fogok írni (pedig lenne miről), hanem a múltról: hogy Budaörsre 1977 júniusáig sárga villamos járt. Valahol ott volt a végállomása, ahol ma a kör alakú felüljáróról a TESCO parkolójába kanyarodik az ember: 41-es villamos Budaörsön, a…..
libike 2012.08.31 15:55:47
@zoroder: Én sosem láttam benne lakót, bár a 70-es évek elejéig vissza tudok emlékezni. Konkrétan a bontás idejére nem tudok visszaemlékezni, egyszer csak nem volt ott...
Viszont van néhány régi képem az állomásról. Hogyan tegyem fel? Ide nem lehet?
libike 2012.08.24 21:13:05
@zoroder: Szia! Valóban így volt! Fűrész bácsi a közvetlen szomszéd volt rettentő jó humorérzékkel, fia "Dudi" őrült focirajongó, most kb. 68-70 éves lehet. Jellegzetes baritonja és beszédstílusa volt.
A fiával az öreg nem jött ki különösen, de sztem nem volt olyan nagy a gáz közöttük. (Így kívülről)
Az épület lebontása egy időben történt a Tüzép megszűnésével, ez a rendszerváltás után volt nem sokkal. Az út műszaki átadása tényleg vicc volt, van is róla értesítőm, megkeresem, és megírom, mire hivatkoztak a hatóságok.
libike 2012.08.28 13:32:27
@zoroder: A Fűrész bácsi nem a bejárati őr volt. Ő volt az állomásfőnök! Az egyik, mert ketten voltak.
Az épület amelyik még áll, az nem a Tüzép, hanem a gáztelep épülete. Az öregem itt adta ki a palackos gázt. A Tüzép fiók az állomás épületének közepén volt. Az épületen három ajtó volt szemből, balra az öregék, középső a Tüzép, jobbra meg a Fűrészék. A Tüzép kicsi volt, egy előszoba meg egy kis iroda.
A bejárata mellet sokáig meg volt az eredeti vasból készült falikút, jó büdös víz folyt belőle, vöröses-sárgás színe volt, állítólag tele volt vassal.
A megállókról, amiket kialakítottak, nem tudok semmit.
Üdvözlettel: libike