Regisztráció Blogot indítok
Adatok
batman8123

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet mondani, hogy a törvény rossz, de amíg érvényben van, be kell tartani. Nem igazán értem a tiltakozók problémáját. A tudósítások szerint az ozorai pszichedelikus bulin a publikum nyíltan, bódéban árusított és vásárolt illegális kábítószereket, a rendőrség pedig…..
batman8123 2012.08.12 11:07:36
@moophlander:
Igen. Különbséget kell tudni tenni egy goa fesztiválon füvet vásárló és azt a sátrában békésen elszívó hippi és a napi adagjának megszerzése érdekében bárkit kirabolni képes szétcsuszott herkás között.
batman8123 2012.08.12 11:33:04
@Rodolfo63:
A drog és a társadalom egymásra hatásának békességére lehetne ellenpélda. Svájcban nem tudom, milyen kartellek és hogyan osztják fel a piacot.
  Ez a modern Európa totális csődje, nem az ortodox gazdaságtan. Most még egy ilyen antitfasiszta bejegyzést kaptok, aztán holnap írok mást, mert azért nemcsak nácik vannak a világon, hanem pl. Marsra szállás, devizahitel, olimpia, rock and roll és örök élet,…..
batman8123 2012.08.11 11:01:06
@Black Hawk:
A hivatalos gyanú ma Cs.L. gyanúsított ellen nem az, hogy gettóparancsnok volt, nem is az, hogy zsidók elhurcolásában segédkezett. Jelenleg kínzással gyanúsítják tudtommal, egyéb el nem évülő háborús bűntett alapján, valószínűleg a lenti rendelet 11. paragrafus 5. bekezdése alapján.

Az egyéb, el nem évülő háborús bűntettekről a 81/1945. (II. 5.) ME rendelet 11. és 13. paragrafusa rendelkezik. Ennek értelmében:

"11. § Háborús bűnös az:

1. aki az 1939. évi háborúnak Magyarországra való kiterjedését, vagy Magyarországnak a háborúba mind fokozottabb mértékben történt belesodródását vezető állásban kifejtett tevékenységével vagy magatartásával elősegítette, vagy azt megakadályozni nem törekedett, bár erre vezető közhivatali állásánál, politikai, közgazdasági, közéleti szerepénél fogva módja lett volna,

2. aki, mint a kormány, országgyűlés tagja, vagy mint vezető állást betöltő közalkalmazott, kezdeményezője, vagy, bár a következményeket előre láthatta, részese volt olyan határozat hozatalának, amely a magyar népet az 1939. évben kitört világháborúba sodorta,

3. aki a fegyverszünet megkötését erőszakkal vagy befolyásának kihasználásával megakadályozni igyekezett,

4. aki vezető jellegű cselekményével a nyilas mozgalomnak segítséget nyujtott a hatalom megszerzésére irányuló lázadáshoz, a hatalom megtartásához vagy aki e hatalom megszerzése után kapott kinevezés alapján a nyilas kormányzatban, közigazgatásban vagy honvédelem keretében életét fenyegető kényszerű szükség nélkül vezető állást vállalt (vezető állás alatt miniszteri, államtitkári, főispáni, főpolgármesteri, hadseregparancsnoki, hadtestparancsnoki vagy hasonló fontosságú állást kell érteni).

5. aki a megszállott területek lakosságával vagy a hadifoglyokkal való bánás tekintetében a háborúra vonatkozó nemzetközi jogszabályokat súlyosan megsértette, vagy a visszacsatolt területek lakosságával a reábízott hatalommal visszaélve, kegyetlenkedett, vagy aki általában felhajtója, tettese vagy részese volt emberek törvénytelen kivégzésének vagy megkínzásának."

ÉS

"13. § Háborús bűnös az is:

1. aki nyomtatványban (bármilyen módon sokszorosított iratban), gyülekezet előtt elmondott beszédben vagy rádió útján a háború fokozottabb mértékben való folytatására izgatott,

2. aki valamilyen katonai jellegű alakulatnak személy vagy vagyontárgy ellen elkövetett erőszakos cselekményhez segítséget nyujtott,

3. aki nem vezető jellegű cselekményével a nyilas mozgalomnak segítséget nyujtott a hatalom megszerzéséhez vagy megtartásához, vagy aki e hatalom megszerzése után kapott kinevezés alapján a nyilas közigazgatásban vagy honvédelem keretében önként a 11. § 4. bekezdésében fel nem sorolt egyéb fontos állást vállalt,

4. aki magyar állampolgár létére a német hadsereg vagy biztonsági szolgálat (SS., Gestapo stb.) kötelékébe lépett,

5. aki valamilyen német alakulatnak a magyarság érdekeit sértő adatokat szolgáltatott vagy mint besúgó működött,

6. aki a háborús hírverés szolgálatában jelentős szellemi munkát végzett."
batman8123 2012.08.11 11:03:57
@IGe:
Én csak azt nem értem, miért nekem írod mindezt.
Nekem semmi közöm sem az egyesülethez. Belinkeltem 1 db ANGOL Wikipédiás szócikket, erre te jössz nekem, hogy a magyar Wikipédián milyen problémáid vannak.

Az angol szócikkhez hozzászólni, ha leszel szíves.
Eredetileg ott tartottunk, hogy Hitler és a rezsimje kereszténynek tekinthető-e és ha igen, milyen mértékig.
batman8123 2012.08.11 11:15:26
@IGe:
Ezek mind igen jó forrásanyagok és bizonyítékok, köszönöm. Elég egyértelmű, hogy a náci rezsim tudatosan épített a kereszténységre.

De úgy tudom, hogy a nácik közben először is lenézték és háttérbe is szorították az egyházat és a klérust, papok is szép számmal végezték a lágerekben, illetve hogy volt valamilyen félig hivatalos náci okkultizmus is. Talán Himmler szervezte? Erről nincs anyagod?
Az is tény, hogy Hitler komolyan hitt az asztrológiában, Hanussentől kezdve, pedig ez a kereszténység számára egyszerűen pogány babona.