Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kilroy*

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Epipo Epipo a földünk 2006.12.01 13:57:43
Ez egy nosztalgia blog a szendrői nyaralásokról. Szendrő Leveleki Bánk Eszter néni folyatása és egy csomó jelenleg is működő nyaralás előzménye volt, elsősorban Sipos Pál szervezésével, talán 1980 és 88 között.Elsősorban abban bízok, hogy idekeverednek egykori…..
Természetesen a moderátorok egy része továbbra is bunkó vagy legalábbis hülye. De sajnos már meguntam kivagdosni a még ki nem törölt részeket. Mivel mindíg fejétől bűzlik a hal, itt is ilyesmit kell keresni. (Lánci András) Mihelyst a hülye moderátorokat kibasznák rendeződne a…..
Online társkeresés során, főleg az ismerkedő, e-mailezgető fázisban sokszor fordul elő, hogy teljesen félrecsúszik a kommunikáció. Mit tudsz tenni ilyenkor? Erről szól a mai cikk. Az online konfliktuskezelés sokak számára csábító lehet. Egyrészt kényelmesebb, hiszen elkerülik…..
Kilroy* 2013.01.17 00:06:48
Jogosnak találom a hozzászólásokat. A nonverbális kommunikáció is fontos, persze, de azért egy _online_ társkereső oldalon (pláne egy blogbejegyzésben) ennyire lehúzni az online/emailes kommunikációt, az azért minimum furcsa. Ha szigorú akarok lenni, akkor meg igen erős önellentmondás...

Szerintem jóakarattal, kis odafigyeléssel tudhat két ember kommunikálni egymással online is könnyen. Persze ha téma is adódik, nyilván :-)
És ha nem is értik meg egymást elsőre tökéletesen, talán nem egyből a konfliktusnál tartanak (ami nálam azért erősebb fokozat), kisebb félreértést meg ennyivel könnyebben is meg lehet beszélni.
Persze ha némi folyamatos társalgást feltételez a cikkíró, mert ha már az első emailnál megszakad a beszélgetés, ott aztán nincs sok értelme megoldható konfliktusról, de talán még nézeteltérésről se beszélni...

Azt, hogy "az írás megmarad", nem hiszem, hogy előre ennyire túl kell parázni (már elnézést a szóhasználatért). Az emailek amúgy is megmaradnak, nyilván a cikkszerző mailboxában is és a levelezőpartnereiében is. Ilyen alapon akkor majdnem mindenkinek, akinek van mailboxa, paráznia kéne, mit írt le :-)

A másik fél esetleges értelmezésétől se biztos, hogy ennyire be kéne tojni már jó előre (elnézést a kifejezésért).

Indulatból írni persze nem szerencsés, de nem értem ezt se, hogy miért kerül említésre így alapból. Vélhetően nem rögtön indulatból kezd írni bármelyik fél... ha később esetleg idáig fajul a beszélgetés, az persze gáz, de odáig el is kell jutni... és ha képtelen két ember megelőzni ezt, akkor no comment....

Az szerintem alapból nem igaz, legalábbis nagyon nehezen hihető, hogy az esetek többségében félrecsúszik a kommunikáció, bármily könnyű is félreérteni egymást. Az a benyomásom, hogy nagyon rossz tapasztalatai lehetnek a cikkírónak...

Írásban valóban markánsabban kijönnek a dolgok, ez igaz. De azért ettől se kell félni szerintem. Az is kétséges, hogy csak mert írásban kommunikál valaki, akkor már meg kell rettenni, hogy hű de milyen komolyan megmondta most... elvileg kellemes beszélgetésről van szó, szerintem :-) Szóval sok kell ahhoz, hogy elfajuljon valami. És itt megint no comment, ha odáig jut két ember...

Végülis DrewID megközelítése pontos: itt a kezdetekről beszélünk, az első emailezgetésről. Ehhez képest a cikkíró rögtön konfliktuskezelésről, elfajulásról beszél, pláne vitáról... nagyon furcsa.
Összességében az az érzésem, hogy a cikkíró valamiért nagyon idegenkedik az online kommunikációtól (rossz tapasztalatok), ezért közel sem elfogulatlan. Nagyon gyanús, hogy nem olvasta át többször a cikket, nem gondolta át.
Ma délután 12:00 kezdettel új rendszerkomponenst élesítünk a Fórumokon. Ez az első lépése annak a sorozatnak, mely a korszerűbb rendszerháttér megteremtése felé mutat. A komponensek beállításait csak az éles rendszeren tudjuk véglegesíteni, így az elkövetkező napokban…..
Kilroy* 2009.06.15 18:19:50