Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ellentengernagy

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nevelő Judit Orr Máté képeihez Amikor Orr Máté képeivel találkozik a gyanútlan látogató, először várhatóan meghökken, majd mosolyra húzódik a szája a felismeréstől: milyen mulatságos lehet az a fiú, aki ennyire mesterien és bátran használja rendkívüli…..
Üveges Krisztina Hiánypótló cselekedetet hajtott végre a Magyarországi Evangélikus Egyház Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítványa: A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft-vel együttműködve 2012. decemberében a szentendrei Régi Művésztelepi Galériában Ámos…..
Ellentengernagy 2013.01.06 10:32:11
@Measurer: Sajnos, ezt a szöveget egyáltalán nem értem.
Süket vagyok az utolsó mondatra is, kivéve ha Ön Horthynak képzeli magát.
Ellentengernagy 2013.01.27 14:40:57
Üveges tekintettel olvastam ezt:

Tisztelt Főapát Úr!

A napokban látogatást tettem Pannonhalmán. Célom az újjáteremtett bazilika liturgikus terének megtekintése volt. Az eredmény minden várakozást felülmúl. Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg. A bazilika megtekintését követően kétfős csoportunkat az agilis és kedves idegenvezető a könyvtárba vezette, mely nem sokat változott azóta, hogy diákkoromban ott jártam. A hatalmas térben ott van, mint volt, SzentIstván, I. Ferenc szobra, a tihanyi és a pannonhalmi alapítólevél másolata. Kifele menet feltűnt egy mellszobor, mely korábban nem volt ott. A csoport másik tagja megjegyezte, hogy „úgy néz ki, mint Teleki”. Én azt válaszoltam, hogy „Teleki”. Az idegenvezető kérdésünkre azzal igazolta a szobor jelenlétét, hogy Teleki Pál miniszterelnöksége alatt épült fel a bencés gimnázium új épülete. Korábban azt is mondta, hogy az Apátság a második világháború vérzivataros időszakában több ezer menekültnek adott búvóhelyet. A szociálpszichológia kognitív disszonanciának nevezi, amikor két kognitív elem összeegyeztethetetlen egymással. Nem lehet szobra annak az Apátságban, aki annyit tett azért, hogy az Apátság üldözötteket legyen kénytelen bújtatni.

Arra kérem Főapát urat, hogy oldja fel a disszonanciát, távolíttassa el a szobrot az Apátságból.

Üdvözlettel

Csepeli György

szociálpszichológus
Ellentengernagy 2013.01.05 20:15:13
@Measurer: Micsoda nagyszerű dolog, hogy több MMA-s is jelen van.

Ezt komolyan gondolja?

A posztíró gondolatait is komolyan gondolja?

Látja valami alapját a gondolatainak?

Ön hol élt az elmúlt 67 évben?
Pézsma A kör négyszögesítése 2013.01.04 00:01:25
Azzal, hogy az Alkotmánybíróság a tartalmi vizsgálat során is alkotmányellenesnek találta a választási regisztráció tervezetét, a kormány újabb Rubiconhoz érkezett. Amennyiben ezt is átlépi, és egyszerűen beleírja az Alaptörvénybe a választási regisztrációt, azzal…..
Ellentengernagy 2013.01.04 14:45:52
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ha legalább fizetnének érte...
De csak az a rossz érzés van, hogy az ilyenfélék szövegeit olvassuk.
Ellentengernagy 2013.01.04 14:46:41
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Azt frusztrációnak írják....

( ne frusztrálódj emiatt )
OECD munkaerőpiaci tanulmány A magyar az egyik legtöbbet dolgozó nemzet, derül ki az OECD egy napokban közzétett tanulmányából. A 34 OECD tagállamból csak háromban dolgoznak többet, mint nálunk. A közzétett statisztika szerint azok a magyarok, akiknek van munkájuk,…..
Ellentengernagy 2013.01.03 11:55:59
@Polló László: Nem meglepő, hogy az 1990-94-es időszak nagy privatizációját kihagyja.

Nem meglepő, mert komoly politikai álságosság húzódik mögötte.
Ellentengernagy 2013.01.03 21:35:34
@Polló László:
'Összességében 1990–1994 között a privatizációs szervezetek 310 milliárd forintnyi állami vagyont privatizáltak, a bevétel 55%-a külföldi, 45%-a belföldi befektetőktől származott. A hazai bevételekből 44 milliárd forint volt a készpénz, 94 milliárd forint pedig a kedvezményes (E-hitel, kárpótlási jegy stb.) kivásárlási rész, vagyis összesen 68%. A privatizáció a négy esztendő alatt folyamatosan gyorsult. "

"A privatizáció eddigi története
során realizált bevételek mintegy 80 százalékát az 1994-től 1997 végéig
tartó időszakban realizálták."

(ebooks.gutenberg.us/Wordtheque/hu/AAACBR.TXT)

Nem árt, ha az emlékei helyett a tényeket helyezi előtérbe.

Nem véletlenül igyekszik mellőzni - s ehhez nem kell attribúció sem.
A Vincent blog érdekes fejleményre hívta fel a figyelmem. A Fidesz megpróbált törvénynek álcázott alkotmánymódosítást végrehajtani, amit az Alkotmánybíróság visszadobott. Ezt az egyik alkotmánybíró igen furcsa indoklással tette. Azt mondja, hogy válsághelyzetben nem…..
Ellentengernagy 2013.01.03 12:46:30