Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilágyi Virág

21 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre megint látványos elemek következnek a munkálatokban. Elkezdte ugyanis munkáját a burkoló. Sajnos nem tudta egyből a burkolással kezdeni, hiszen az aljzatbeton nem volt teljesen sík. Mikor a fiúk keverték a betont, pont nagy havazás volt, így a sóder hóval keveredett. A hó…..
Elnézést kérek, amiért ennyire megvárakoztattalak titeket. Rengeteget dolgoztunk az elmúlt hetekben, munka után pedig mindig csinosítgattuk a házikót. Időközben megkaptuk a használatbavételi engedélyt is. Nem is untatlak titeket, mutatom is, hogy mi lett az eredmény: A…..
Nagyon nagyon izgatott voltam már a napokban, hiszen csütörtökön este végeztek minden szakmunkával!!!! Ez azt jelenti, hogy szinte készen van a házikó!!! Apróságok még hiányoznak, pl. nincsenek még a beltéri ajtóink lefestve, de már hétvégén kezdődhetett is a nagy…..
Jogosan türelmetlenkedtetek az újabb bejegyzést illetőn. Legszívesebben a teljes burkolást mutogatnám már, mert nagyon szépre sikerült, de még én sem láttam egyben az egészet, mert ahogy készen lett, le lett ragasztva, hogy a gipszkartonozásnál és a festésnél ne sértsék fel a…..
Sikerült megtudnom, hogy mi is kell a használatbavételi engedélyhez. Ez azért fontos, mert a bank a hitelösszeg x %-át visszatartja a használatbavételi engedély megszerzéséig, sőt, az állami támogatáshoz sem jutunk addig hozzá. A kettő együtt pedig pár millió forint, ami igen…..
Az ünnepek alatt sem álltunk tétlenül. Férjem és apósom apukám segítségével a két ünnep között megcsinálták az egész ház vízvezeték rendszerét és a kiállásokat. A képen a hideg és meleg víz vezetéke, valamint a cirkulációs vezeték látható. A cirkulációs…..
Szilágyi Virág 2013.02.14 11:24:48
@Cs*: Szia Csaba!
Az összes cső ötrétegű vezeték és mindegyik lépésálló védő csőben van, külön hőszigetelve nincsenek.
Üdv.
Virág
Aki építkezésbe kezd, valószínűleg 100szor végiggondolja, hogy mivel is fog majd járni ez a nagy macera. Bár drága férjem nap-mint nap építkezéssel foglalkozik, a bürokratikus részével eddig még ő sem találkozott. Javaslom mindenkinek, hogy akkor vágjon bele, ha feneketlen és…..
Egy kicsit később érkeztek a nyílászárók, mint ahogy azt vártuk, így tovább csúsztak a munkálatok. Sajnos a hideg fagyos idő miatt a villanyszerelési és vizes munkálatokat nem tudták csinálni, mert bent a házban is mínuszok voltak. Hétfőn végre valahára megérkeztek az…..
Bár december elején beköszöntött a tél, a hó és fagy, de a kőműves fiúk rendíthetetlenül dolgoztak azon, hogy minél hamarabb otthont tudjanak nekünk varázsolni. Az előző bejegyzéseben láthattátok, hogy készülnek a válaszfalak és a tető. Mostanra a falak nem hogy…..
Szerencsére nem tudok olyan tempóban új bejegyzéseket generálni, mint amilyen iramban változik a helyzet. Múlt héten mire feltöltöttem a képeket a bejegyzéshez, már le is fóliázták a tetőt. Ez azt jelenti, hogy már egy hete akár szakadhatna is az eső, belülről már nem…..
Kedves Olvasók, Barátok, Érdeklődők. Három hete láthattátok, hogy elkezdtek emelkedni a falak. A koszorú körben és keresztben is ki lett öntve betonnal, aminek bő egy hetet állnia kellett, hogy megfelelően megkössön, hiszen nem kis tetőszerkezet kerül rá. Sajnos a november…..
Nagyon nagy szerencsénk van az időjárással, hiszen az elmúlt héten csak egy nap esett az eső. Sajnos így aznap nem tudtak dolgozni a fiúk, és a hét végére pont lehetne rendelni a betont, de munkaszüneti napon nem jönnek a betonosok, így arra szerdáig várni kell. Elkészültek…..
Ismét eltelt egy újabb hét, és mi sok sok téglával gazdagabbak lettünk. Az alap pihent egész hétvégén, sőt még a hét elején is, és csütörtökön elkezdték a aljzatszigetelést bitumenes kátránypapírral. Péntek-szombaton pedig elkezdődött a falazás. A külső falakhoz 38-as…..
Az alap kiásása után sok dolgos férfikéz tüsténkedett azon, hogy minél hamarabb ki lehessen önteni betonnal a szép kis "labirintusunkat". Ahhoz, hogy ez jöhessen, kézzel még a gép után dolgoztak a fiúk, hogy minden vájat akkora legyen, amekkorának lennie kell. Mikor már megfelelő…..
Pontosan egy hete emelkedett jogerőre az engedélyünk, de azóta rengeteg dologgal haladtunk. Nem értjük, hogy miért, de az alapot " névjegyzékben szereplő geodéta" - nak kell kitűznie, így felhívtuk a földmérő, hogy jöjjön ki és tűzze ki nekünk. Kedves volt, és azonnal ki is…..
Az utolsó bejegyzés írásánál azt gondoltam, hogy minden sima ügy lesz, a szomszédaink aláírják, hogy lemondanak a fellebbezési jogukról és pár nap múlva jogerőre emelkedik a határozat. Hát tévedtem... Kiderült, hogy a néni, aki meghalt, csak haszonélvező volt, de mivel 1998…..
Sziasztok! Utoljára két hete jelentkeztem. Sajnos nem azért, mert rengeteg dolog volt, és szállítani kellett az építőanyagokat, hanem azért mert érdemben nem túl sok minden történt. Elkészültek a kéményseprő papírok, ezeket bevittem az építéshatósághoz. Azokkal majdnem…..
Még csak a tervek beadásánál tartunk, de már számtalan papírral bővült az építkezős paksamétám. Vegyük szépen sorra miket és hányszor (!) kellett beszerezni. 1. Telek vásárlás - adásvételi szerződés - tulajdoni lap, térképmásolat (9.000 Ft) - aláírt szerződéssel…..
2012.08.13.-én végre valahára a kezembe fogtam a végleges tervdokumentációt és leadtam a terveket az építéshatósághoz. Sajnos mindenki szabadságon van, így még megközelítőleg sem tudták megmondani, hogy mikorra várható az építési engedély. Addig a hitel ügyintézését sem…..
Kedves Barátaink, Olvasók, Építkezni vágyók! Sokan félnek belevágni még egy felújításba is, nemhogy egy építkezésbe. Szerencsére mi merünk, és remélem nyerünk is! :) Nagyon izgalmas és egyben nehéz fába vágtuk a fejszét, ezért döntöttem a blog írás mellett, hogy…..