Regisztráció Blogot indítok
Adatok
homo sovieticus

4 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csehország, Magyarország és Szlovákia GDP-je 1994-1998 között (milliárd euróban) A cseh GDP 1%-kal csökkent, a magyar 6%-kal nőtt, a szlovák pedig 12%-kal növekedett ebben a 4 évben: forrás: KSH   A magyar, a cseh és a szlovák államadósság 2010-2014 (GDP…..
Talán ideje lenne szembenézni azzal, hogy egy testvérgyilkos szadista fenevadat emlegetünk szentként. István király politikai teljesítménye vitathatatlan, hiszen felismerte, hogy ha a bármily farizeus egyházi hatalom oldalára áll, vagyis Kelet (Bizánc) helyet Nyugatot (Róma)…..
homo sovieticus 2012.08.20 23:58:30
@bizony mondom:
anakronizmus: Nyugat jövedelmezőbb, mint a Kelet. 1000 körül még Bizánc volt a fejlettebb Nyugat-Eu-nál minden tekintetben.

csúsztatás: középkori szokásrendet emlegetni az 1000 körüli Mo. kapcsán. Az első lépéseket tettük meg Ázsiából a Nyugat felé.
Az egyik ilyen gesztus éppen szentként tisztelt királyunké volt (nem tudom, hogy tényleg szent-e, mert az 1083-as avatás nem pápai, hanem magyar döntés volt): Vazul életét megkímélte a merényletkísérlet ellenére. Ha nem keresztényként, hanem nomád magyarként viselkedik, Vazul és fiai, plusz háza népe is kínhalált halt volna.

csúsztatás/tévedés: azt sugallja a szerző, hogy a szent=tökéletes ember. Pedig nem. Pl. egy rablógyilkosról azt olvashatjuk az evangéliumban, hogy Kr.u. 33-ban a mennybe került, tehát szent.
homo sovieticus 2012.08.21 00:11:38
@IGe: 7 törzs a 9. század második felében a mai Ukrajnában szövetséget kötött vlsz. a legerősebb, a Megyer/Magyar vezetésével. De ettől még nem működött az egész államként.
A magyar állam valóban I. István idején jött létre (írott törvények, területi alapú közigazgatás, pénzverés).
Nem minden nép él állami keretek között.
homo sovieticus 2012.08.21 00:14:51
@Martian: a jeruzsálemi zsidó templom is a sátán műve?
GDP 1994-1998 (milliárd dollárban) A vörös volna Csehország GDP-jét mutatja, a zöld Magyarországét, a lila Szlovákiáét. A 4 év alatt a cseh GDP 40%-kal, a magyar 13%-kal, a szlovák 49%-kal nőtt.     A magyar, a cseh és a szlovák államadósság 1994-1998 (GDP…..
Magyarországra kulturális, történelmi és földrajzi okok miatt leginkább Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Horvátország hasonlít. Lengyelország mérete miatt kevésbé függ a külső hatásoktól, Horvátország pedig az idegenforgalomra utaltsága miatt más fejlődési utat…..
Magyarországra kulturális, történelmi és földrajzi okok miatt leginkább Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Horvátország hasonlít. Lengyelország mérete miatt kevésbé függ a külső hatásoktól, Horvátország pedig az idegenforgalomra utaltsága miatt más fejlődési utat…..