Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiburc

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az „isteni” részecskével, a Higgs-bozonnal kapcsolatos eddigi számítások borús jövőt festenek a világegyetem számára – fejtette ki Joseph Lykken amerikai elméleti fizikus, a nagyenergiájú részecskefizikára szakosodott Fermilab kutatója. Véleménye szerint könnyen meglehet,…..
durumdara Tenyészfaj? 2010.11.20 16:35:00
  Carlos Castaneda - A végtelen aktív oldala   SÁRÁRNYÉKOK   Csendben ülni don Juannal az egyik legélvezetesebb élmény volt, amit ismertem. Párnázott székeken üldögéltünk a háza mögött Közép-Mexikó hegyei közt. Késő délutánra járt. Kellemes szellő…..
Tiburc 2012.09.16 12:45:14
Több mint kétmillió néző kapcsolódott be a pénteki, magyar-svéd labdarúgó Európa-bajnoki selejtező m1-es televíziós közvetítésébe – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A közlemény szerint a mérkőzés első félidejét a…..
Tiburc 2012.08.09 22:32:59
Most is lesz Svéd-Magyar kézilabda mérkőzés az olimpián. Bizonyára jó nézettsége lesz. Amennyire volt módom megfigyelni a skandináv csapatok játékát - rendkívüli gyorsaságról és alig előkészített lövésekről, villámgyors mozzanatokról tanúskodik (legtöbbször góllal koronázva). Az izlandiakhoz hasonlatos játékról van szó. Nem akarom rontani a magyar esélyeket épp ezért szólok. Nem szerencsés egy olyan reklámszöveg, hogy az izlandiak után, könnyen nyerhetünk a svédek ellen is. Hát könnyen semmiképpen sem! Mintha valami szerénytelenséget akarnánk generálni (gerjeszteni). A lelkesítésnek is harmóniában kell lenni a valósággal. Ha meg-vizsgáljuk az izlandiak elleni küzdelem sarkalatos pontjait nyugodtan beismerhetjük, hogy nagyon szerencsés esemény-sor mellett messze erőn felül küzdöttek legjobb fiaink. Túlzott optimizmus azt hinni, hogy innen most sokkal könnyebb lesz - különösen akkor, megnézzük a svéd - dán mérkőzés összefoglalóját. Látva a magyarok játékát (ha jó passzban vannak) - értem technikájukat: hogyan zilálják szét az ellenfél védelmét sok passzal, jó mozgásokkal aztán valakinek el kell vállalnia egy alkalmas pillanatban. És így a legtöbbször védhetetlen. Szép - mondhatom. De ezek az északi népek technikája ehhez képest félelmetes. Mert ők minden előkészítés nélkül erősebb, gyorsabb lövéseket produkálnak. Ezeket lassítva is nehéz jól nyomon-követni hogyan történik... Még ezen kívül is tudnék érvekkel szolgálni, de nem akarok e szakterülettől távoli témát - közvetett például - behozni. Jobb a realitások talaján küzdeni, mint ilyen könnyű röptű elvárásoknak megfelelni.