Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imádok apa lenni

19 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Épül a medence Összefoglalás 2015.01.18 09:24:34
Szeptemberben megtörtént a medence fedése. Fantasztikusan jól néz ki, legalábbis szerintem. Feleségem ötlete volt, hogy a kedvenc fáját ne vágjuk ki, hanem hagyjuk meg és építsük körül. Remélem az a fa sokáig fogja bírni. Egyébként meg nagyon jó kis árnyékot ad a később…..
Imádok apa lenni 2017.04.04 15:33:19
@Balázs0028: Kedves Balázs!
Köszönöm a dicséretet, örülök neki, ha bejegyzéseimmel okoztam Neked néhány vidám percet.
A lépcsők, ahogy itt az összefoglaló elején is írtam, teljesen elfogadhatók. Kicsi lányom most 4 éves, és két éves kora óta nyári melegben vidáman lubickol a medencében neki sem kellemetlen a lépcsők magassága.
Most sem csináltatnám más méretűre.
Üdvözlettel: Lajos
Imádok apa lenni 2017.04.04 15:54:20
@Balázs0028: Szia!
A hőszigetelést igen belülre tettük, és mindössze két centiméter vastag volt, és csak az oldalfalra került. A hálózáson és a ragasztáson kívül más nem volt rajta. Sehol nem nyomódott be azóta sem és a fólia hegesztésnél sem olvadt meg.
A személyes célom az volt vele, hogy a szigetelés funkcióján kívül, puhább, komfortosabb tapintású legyen a medence oldalfala. Ezt elértük, bár nem tudom pontosan, hogy a fólia vastagsága, vagy az alatta lévő szigetelés okozza. Mivel kemény ragasztó fedi a szigetelést, úgy gondolom, hogy valójában a fólia okozza.

A medencét nem láttuk el fűtéssel. A mi kivitelezőnk készített néhány hete az egyik szomszédomnak nagyon hasonló medencét, mint a miénk. Ott van két plusz kiegészítő: úszógép, ez egyfajta ellenáramoltató, és építettek be hőszivattyút. Április elsején már láttam a szomszédasszony fürdött a medencéjükben. A miénk hőfoka akkor 19 fokos volt (fűtés nélkül).

Nálunk a fürdési idény május elején fog indulni.

A hőszivattyú elve azonos a hűtőével csak fordított működik, a levegőből tud hőt kinyerni és ezt leadja a keringető rendszeren keresztül átfolyó vízen, így melegíti a keringetett vizet.

Remélem segítettem a válaszommal.
Sok sikert kívánok a medencétekhez!
Üdv. Lajos
Bő két hete elhatároztam, hogy 30 napon keresztül minden nap írok egy-egy blogbejegyzést. A mai a 16. egyfolytában. Ezen a héten sokat foglalkoztam sporttal – sznúkert néztem a tévében. China Open, Pekingben. Tegnap egy elég érdekes mérkőzés zajlott, az egyik elődöntő. A hazai…..
Hihetetlen, de a harmadik hét péntekén teljesen elkészültek a medencével. Teljesen megtöltöttük, és minden működött. A víz azért még kicsit hideg volt, de 30 fokos nappali hőségben gyorsan melegedett. Már csak két nagy dolog van hátra: a tereprendezés, térkövezés,…..
Reggel kivágták az alsó lefolyó helyét és rögzítették a lefolyót. Elhelyezték a lámpát és a szkimmert is Laci főnök addig elment a szegélykövekért. Délután azokat is felragasztották. A A víz 9 órán keresztül folyt a medencébe és így nézett ki este. A térkő nem…..
Ma is időben jöttek. Szépen haladtak a nyár egyik legmelegebb napján. A medencébe sütött a nap, kaptak egy óriási napernyőt, de még így is elég kemény volt, mivel a fóliák hegesztése hővel jár. Délután 14 óra 15 perckor történelmi esemény történt: Elkezdtük tölteni a…..
Időben jöttek hárman, és mint a villám haladtak. Nem hiába a főnök jelenléte csodákat művel, főleg ha ő is dolgozik. A mi Lacink meg tényleg dolgos ember. (Egyébként is szimpatikus, Ő is két kislány boldog apukája, mint én). Gyorsan befejezték a tegnap félbehagyott aljzat…..
Nehezen indult a fiúknak a hétfő, csak ketten jöttek és kemény másfél órát dolgoztak. A medence kétharmadát sikerült csak padloponozni. Délután nem értek vissza. Az én munkám is anyagbeszerzéssel indult, 90 km-ről tudtam hozni nagyon klassz vörösfenyő…..
Kicsit késősen, nyögve nyelősen, de délutáni kezdéssel elkezdődött a koszorú betonozása, és... ... az akna fedelének zsaluzása és süllyesztett betonozása. Aztán végül amilyen nehezen indult, olyan sokáig tartott, de este fél nyolcra befejezték a betonozási…..
Időben megjött az első nap látott kis markolós csapat. Robi (most már az Ő nevét is tudom) és Gyula (aki műteni tudna a markolóval). Délre kész volt a gépi földrendezés. A medence belseje is haladt. Lépcsőt simították. Holnap betonozás következik, készül a koszorú...
Szerda szerelvényezés napja. Megvésték a betont a szkimmernek (vízfölöző) a lámpáknak és a befuvókáknak. Purhabbal tömörítették, majd a beillesztés után bejavították. A csöveket pedig elvezették az aknába. Pepecselő munka, de legalább ez is halad. így néz ki most a…..
Ma néhány betonkeverés volt, így elkészült az akna, valamint pepecselős, kevésbé látványos munka volt a pad kialakítása. Elkészült a medence bejárata melletti két pad lesimítása is. A lépcsővel csak van egy kis malőr. Mivel a medence szélére lesz 10 cm vastag koszorú…..
Hétfő reggel. Mivel szombaton dolgoztak a fiúk, és csak vasárnap pihentek nem számítottam túl korai kezdésre ( azt tudni kell, hogy 2 órát utaznak mire ideérnek otthonukból). Viszonylag időben megérkeztek. A szokásos négy fő. Dávid elkezdte az akna falazatának beállítását,…..
A rossz sejtésem beigazolódott! Most van fél 10 és még sem anyag, sem ember nem érkezett meg. Akkor egy kicsit a brigádról. Laci a főnök. 10 éve építenek medencéket. Készítenek polipropilén medencéket is, de legjobban az épített beton medencét szeretik csinálni medence…..
Mai malőr! Hát ezek nem jönnek ma? 12 után néhány perccel bevágódtak. Dávid sehol (Te jó ég ki fog ma dolgozni?), helyette hozták Fecót a szomszédjukat. Szintén Roma csávó. Első mérges mondatom, mikor megláttam Őket. "Mi a f....sz van gyerekek, már azt hittem nem…..
Épül a medence 4. nap - Oldalfal 2013.07.12 09:14:40
8 óra, sehol senki.  Nem jönnek? Akkor ma léptek meg a pénzünkkel, viszont a szerszámok és a betonkeverő itt marad! De még falazóanyag sincs, hogy én nekiálljak.   Mai malőr 1 - Logisztikai hiba Fél kilenc után befutottak. Kiderült, hogy a Tüzépen kezdtek, viszont…..
Ma a szállító jött 8 előtt 5 perccel, a brigád pedig pontban 8-kor! Végre egy csapat aki nem késik! Na akkor cigicsikk ügy megbeszélve, kaptak még egy hamutartót LÁTVÁNYOSAN! Jöhet az alapozás folytatása. Az alsó lefolyó, vagy fenékürítő is elhelyezve. A nap ma nagyon…..
Épül a medence 2. nap - Alapozás 2013.07.09 13:40:22
Reggel 8-ra vártuk a sódert, cementet, acél hálót. 5 perccel a megbeszélt előtt befutott a brigád és nyomában a szállító jármű! Jó lenne, ha a teherkocsi nem törné össze a térkövet, ezért az utcán billentette le a sóder. A fiúk meg lelkesen, elkezdték betalicskázni a…..
Kicsi a markoló, de erős! Elkezdték a fiúk géppel a munkát. De miért is menne minden simán, az első órában elromlott a múlt héten vásárolt használt markoló. Viszont szuperek voltak a srácok, mert a tömítést sikerült megjavítani és 2 óra állás után tudták folytatni a…..
Holnap jönnek markolóval kiszedni a medence helyét. Na akkor mentsük ami menthető, a gyepszőnyeg egy részét. Két óra izzasztó munka után, nagy 6 éves lányom ügyes segítségével. Felszedtünk vagy 8 négyzetmétert. Elég is volt 30 fokban, és még medencénk sincs, hogy…..
Több éves álmodozás után megszületett a döntés! Építsünk medencét! 4-5 árajánlat kérés (legtöbb ár horror volt, hol élnek ezek), rengeteg netes böngészés után megtaláltuk a mi kivitelezőnket, egyenlőre csak remélni tudom, hogy jól döntöttünk. Tervünk a…..