Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dönciii

25 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természetesen mint mindenhez, a távol-keleti nyelvek tanulásához is szükséged van pár dologra, most ezekről írnék röviden. Persze, emberenként változó, ki mit igényel, de azt hiszem, ezekben a dolgokban mindenki megegyezik...
こんにちは。你好! 안녕하세요! Azaz üdvözlet a blogomon, aminek az ötlete egy váratlan éjszakán pattant ki a fejemből. Remélem, sikerül valamennyire megvalósítanom :) Az alapkoncepció egy kis nyelvtanulós-segédkezős oldal lenne, de ebből létezik megannyi az internet világában, így azzal próbálnám meg feldobni,…..
...mert belőled élek én DAY1 2016.12.04 18:04:23
hűha, jó régen írtam ide ^^pár napja kicsit átgondoltam az oldal koncepcióját, és mivel eredeti céljának nem tesz eleget (áá nem, nem rajtam múlt...), úgy döntöttem, kicsit másra használom.történik ugyanis, hogy jövőre megpályázok egy ösztöndíjat Japánba. kicsit meredeken hangzik, hát annak is…..
...mert belőled élek én Harangok 2015.06.07 17:56:31
úgy esett, hogy nemrégiben megnéztem a Death Note-ot és volt egy bizonyos rész, ami nagyon megmaradt bennem. nem csak L miatt, hanem az egész kivitelezése miatt. sokkolt és lenyűgözött. és voltak benne pillanatok, amik arra késztettek, hogy vessem papírra (billentyűzetre/monitorra,…..
...mert belőled élek én Dante /7 2015.05.30 15:06:36
már megint elég rég volt bejegyzés, de sajnos nem nagyon jut időm rá, hogy akármit is blogoljak (meg továbbra is fenntartom a tényt, hogy ez nem nekem való dolog). cserébe hozom Dante és Souka történetének a folytatását. ezúttal nyugisabb rész következik, miután Dante…..
...mert belőled élek én Dante /6 2015.04.21 22:22:17
Dante és Souka immár együtt folytatják útjukat. vissza fog emlékezni Dante, honnan is ismeri Soukat? mi történik kettejükkel? viszonylag hosszabb rész következik, amit már megannyiszor át akartam írni, mert elég... hogy is mondjam, egyszerű, de még nem jutottam el addig egyszer…..
dönciii 2015.05.02 12:19:31
@Turist: köszönöm ^^ olyan jó érzés tudni, hogy legalább egy ember biztosan olvassa, amiket firkálgatok :)
igen, alapból szántam bele egy kis fantasyt, még ha nem is sikerül olyan jól belefűznöm.
a 3 napot tudjuk be az írói szabadságnak :))
hát a történet maga megvan végig, csak azért rendesen kell rajta finomítgatni, még annál is jobban, mint ahogy kikerül ide. de igyekszem, már csak a kedvedért is, meg mert olvasol :)
...mert belőled élek én Dante /5 2015.04.04 21:28:50
viszonylag gyorsan sikerül folytatnom, nem is szaporítanám a szót - Souka ismét találkozik Dantéval. ezúttal milyen körülmények között? Három nap telt el azóta, de Souka sehol a városban nem bukkant Dante nyomára. Az viszont feltűnt neki, hogy a feketeruhások elszaporodtak és…..
dönciii 2015.04.06 15:30:59
@Turist:
köszönöm, hogy írtál :) igyekszem mindig úgy alakítani, de azért figyelembe veszem a hosszát is, nem szeretném hogy túl rövid vagy túl hosszú legyen az adott rész, de persze az elsődleges szempont, amit te is írtál. örülök, hogy olvasol ^^
...mert belőled élek én Dante /4 2015.03.24 22:02:13
megint nem történt semmi mostanában... vagyis de: a napokban lett pár újabb olvasó, aminek nagyon örülök. ennek örömére, előbányászom a porosodó és folytatásra váró történetet, ami az elmúlt hónapokban annyira feledésbe merült. folytatódjon hát a fiók mélyéről Souka…..
...mert belőled élek én Beloved 2015.02.23 21:18:26
ismételten elég rég tettem bármit is ezen a blogon, gondoltam, ideje hagynom valami nyomot magam után. ezért is következzen a következő szösszenet :) van egy bizonyos manga, Loveless, nekem személyes nagy kedvencem, szerintem még sosem olvastam olyat, ami ennyire durván rányomta volna…..
Este jutott eszembe, gyorsan neki is estem, és gondoltam, megosztom :) A tűz körül ültek, hallgatták a lángok közé dobott fadarabok ropogását, a lobogást, az őket körülvevő fák morajlását, amint minderre válaszoltak. Nekik persze nem tetszett, hiszen az ő fajtájuk bánta…..
...mert belőled élek én Facebook 2014.12.03 15:40:34
Van ám egy facebook oldalam, amit épp próbálok felfuttatni, ha érdekel, akkor lájk :) (igen, ez önreklámozás, muhaha) https://www.facebook.com/d0nciii  ..
Felborult álmok, szétszakadt vágyakHolnap az ajtón túl már nem várnakAz ablakon az utcára tekintekDe mást se látok,csak a végetKihalt itt már minden régenAkár az én lelkem, az én szívemSzürkék a házak, de vörösek a falakMár rég elmentek, kik értem haltakA szobában gyilkos…..
régebbi idők emlékére Emlékszel még, hogy annak idején mennyit zaklattalak azzal, hogy beszéljünk? És kaptam az ígéreteket, hogy egyszer majd beszélünk. Nos, felnőttem. Ezt nem is tudnám jobban bizonyítani mással, mint hogy már nem is akarom ezt a beszélgetést. Nem akarom,…..
...mert belőled élek én Álom 2014.11.05 23:03:39
sajnos megint azt vettem észre, hogy nem foglalkozok a blogommal. ezen most gyorsan segítek egy rövidke kis bejegyzés képében. mondjuk mentségemre szóljon, hogy nem vagyok túl jóban az internet kapcsolatommal, illetve egy hónap múlva nyelvvizsgázom és minden időmet tanulással vagyok…..
néha ilyen is elhagyja a kezemet/gondolataimat. alapvetően nem szeretem a horrort, vagyis inkább nem az én műfajom, de a Silent Hillnek ez a része valahogy annyira hangulatosra sikerült, hogy végül is megszületett a következő... történet?   Egy számodra idegen helyen találod…..
...mert belőled élek én Akarod? 2014.10.18 17:20:17
Tudom, hogy ha valamit nagyon el akarsz érni, azért megteszel bármit. Vagy mindent. Ugye ilyenkor mennyire nincs különbség a kettő között? És hajtasz előre fele, hogy sikerüljön. És közben végig azt érzed, igen, meg tudom csinálni. Tudom, hogy ilyenkor - és talán az egész…..
bevallom, már lelkiismeret-furdalásom van jó ideje, hogy hozzá se nyúltam ehhez a bloghoz, szóval most végre frissítek egyet rajta. ahogy elnézem, több, mint fél éve nem foglalkoztam vele. igaz, közben volt olyan időszak, amikor nem is értem volna rá, de az már szerencsére elmúlt…..
Néhány kifejezés, ami egészen mást jelent Neked és mást a gyorsétteremben dolgozóknak. Sose gondoltad volna, hogy mást jelent a testszag, az ebédidő, a pattanás vagy éppen a friss étel ... NEKED!  Állni Mit jelent Neked: A tested tömegét a talpadra helyezni és függőlegesen…..
dönciii 2014.08.06 21:37:55
@RosszQtya: hogy én mennyire átérzem a szavaidat és véletlenül sem azért, mert 2 hete ezzel szopok, haza tudtam menni időben mindig :)))
egyébként a gyorsétterem (szerintem mindegy melyikről van szó, nekem az arany M-mel van tapasztalatom, nem kevés) öl, butít és nyomorba dönt, mert azon kívül, hogy rabszolga munkát végeztetnek és közlik velünk, hogy bizonyos poszt alatt konkrétan nem számítunk embernek (igen, ezt nekem egyszer így megmondták :D), nincs beleszólásunk semmibe, a szociálisan túlérzékeny embereket kikészíti, az erősebbeket meg csak jobban ösztökéli arra, hogy megutáljon a világon mindenkit.
de amúgy:
végigállok 12 órát, nincs ezzel bajom - majd biztosan 10-20 év múlva lesz, hiszen fiatal vagyok, bírom
drive thru - tirpák türelmetlen idióták, akik úgy gondolják, hogy ha ráfekszenek a dudára, akkor gyorsabbak leszünk, mert az a varázsszó. de a legjobb dolog az ablak, amit bármelyik parasztra nyugodt szívvel csukok rá, ne az én lelki világomat tegyék tönkre inkább
szabadság? az mi? mint diák, nekem az nem jó, ráadásul olyan helyzetben vagyok, hogy könyörögnöm kell +1 szabadnapért (a hétvége fogalmát meg már rég nem ismerem)
ebédidő - szerencsére hónapok óta nem dolgozom ilyenkor, de a vacsoraidő is hasonlóan fantasztikus, főleg hétvégén, amikor a már buliba indulók is jönnek (főleg a helyi janik, akik 15-16 évesen nagynak gondolják magukat..)
happy meal - "Kérek egy happy mealt... MILYEN JÁTÉK VAN HOZZÁ, A GYEREKNEK MUSZÁJ?!" kill it with fire...
az átlagos vevővel nincs bajom, vannak törzsvendégeim, akikről tudom, mit esznek, hogy esznek, velük jó érzés foglalkozni, mert nem taplók és néha nekem is jól esik, ha normális kommunikációba elegyedhetek valakivel
testszag - nos, a múltkor elromlott a légkondink, persze odakint 35 fok volt, bent 44 (mértük), ragadós póló, + harisnya, mivel lyukas a nadrágom... csak 3x zuhanyoztam le műszakban és még mindig büdös voltam, szóval aki ilyen tényezők mellett is illatozik, az előtt megemelem a kalapom (nincs ilyen ember, elárulom)
menütábla - igen, ott virít az ára, de azért kérdezd meg, mennyibe kerül. és igen, ha nincsen kiírva SEHOVA, akkor valószínűleg nem kapható.
a pénztáros olyan ember, aki szerintem naponta 30x annyi baromságot visel el, mint egy átlag ember... ja, és külön szeretem, amikor a horribilis árakért engem tesznek felelőssé :D
de ezeket lehetne még sorolni ennél sokkal hosszabban, de az nem vág ide. ezt is csak azért írtam ide, mert kényszert éreztem rá.
...mert belőled élek én Dante /3 2014.05.28 09:21:58
uhh, most látom csak, hogy egy hónapja nem folytattam... mondom én, hogy a bloggolás nem nekem való... ^^ a történet folytatódik, csak közben eltelt pár év, és Souka már szinte felnőtt. Valahol a közelben lövések dördültek. Souka felkapta fejét, pedig már majdnem…..
...mert belőled élek én Dante /2 2014.04.28 07:17:53
hoztam is a folytatását a két gyerek történetének! Dante és Souka összebarátkoztak, most ezekbe a boldog pillanatokba leshettek bele. Souka életében először valaki mással töltheti a szabadidejét.   Attól a naptól kezdve mindent együtt csináltak. A dadusok és a társaik…..
...mert belőled élek én Dante 2014.04.16 07:48:50
jó ideje már, hogy apró történetekbe kezdek bele. vagyis, apró... mihez képest. nem csak pár oldalas firkálmányok, hanem hosszabb dolgok. sajnos befejezni már nem nagyon szoktam őket, kivéve ezt az egyet. ezt valahogy sikerült és most folytatásokban szeretném itt közzétenni.  ez…..
...mert belőled élek én Egyedül 2014.03.17 12:24:52
talán emlékszem még ennek a történetnek az okára, hogy megszületett, talán nem. azt hiszem, nem is érdekes, inkább csak az érzés számít, amit át szeretnék vele adni, hiszen az annyira aktuális.   Az a nap is csak olyannak indult, mint hosszú hónapok óta a többi. Fel se…..
először is üdvözlet bárkinek, aki idetéved a blogomra. ez már a nagyon sokadik, mert mindig rá kell jönnöm, hogy blogolni nem nekem való, de ez most más lesz. ezt szeretném csinálni. hogy miért? mert szeretek írni. jó pár éve már írogatok magamnak meg az asztalom fiókjának…..
dönciii 2014.02.20 22:20:30
@Mizuame: köszönöm, viszont ha jól értelmezem, ez az oldal HP-ról szól, a fanficet pedig meghagyom másoknak :)
talán mondanom se kell, hiszen mindenkinek van az életében egy olyan pont, amikor rájön valamire: egészen eddig elhitte, hogy amire olyan régóta vágyott, az valóra válik. hogy lehet másképp. hogy teljesül. pont, mint egy mesében, amikor valóra válnak a kívánságok. mint egy…..
...mert belőled élek én Auguste 2014.01.22 09:20:43
úgy egy évvel ezelőtt egy reggel felébredtem. de ahelyett, hogy kimásztam volna az ágyamból, a mellettem heverő tabletemért nyúltam. még kissé álmosan, de gondolkodás nélkül pötyögtem le. ez lett a végeredménye :)   Auguste   A bohóc még egy utolsó esést…..