Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lrichard_ac

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik legjópofább tömegközlekedési eszköz, amin valaha utaztam, a Lausanne-i kettes metró volt. Ez eredetileg egy sikló volt, aztán kettő lett belőle (pontosabban másfél: a forgalmasabb szakaszon a meglevő vágány mellé építettek még egyet, amin a másiktól függetlenül…..
Vagyunk páran, akik időnként felhőket fényképeznek. Mert szépek, jól esik rájuk nézni. vagy mert a velük való foglalkozás kirángat a mindennapok földhözragadt unalmából. De sajnos eme égi tünemények nem csak akkor vannak jelen, amikor rájuk vagyunk kíváncsiak.Német…..
Belsőség Ari Vatanen? Az ki? 2009.01.05 17:48:00
- Figyelj, figyelj, baró videót láttam a Tube-on az előbb, valami csóka csapatott valami turbóssal egy poros úton fel egy hegyre. Ismered?Nem volt nehéz kitalálni, mire gondolt drága lelkes, ifjú barátom.- Gondolom a Climb Dance-re gondoltál Ari Vatanennel.- Igen, igen, az volt az, de…..
lrichard_ac 2009.01.06 22:39:42
  Születésnapokra lopjuk az alumínium mérföldköveket, átlagban 20 perc alatt halunk meg a leállósávban, és ha defektet kap, az autópályán bárki kaphat terelést. Vélemények az azonos című cikkünkről...
A luxus sokba kerül, de olcsón is kipróbálhatjuk.Update: az első RailJet a sztrájk miatt kb. negyedórás késéssel, de elindult a Keletiből. Ma koradélután olyan színvonalas vonat indul a Keltiből Bécsbe és Münchenbe, amilyen nagyon rég nem közlekedett magyar síneken rendszeres…..
HamPLÓ Koraőszi anzix Bécsből 2008.11.09 23:21:00
Most vettem észre, hogy már majd' két hónapja nem csináltam villamosos weboldalt. Mondjuk ez nagyrészt nem döntés kérdése volt, de úgy érzem, hogy ez valóban hosszú idő. Nem venném a szívemre, ha egyeseknek elvonási tünetei lennének :) úgyhogy itt van egy rövid…..
  Ilyen komfortban még sose ringatta utasai fenekét a Golf. És ennyire még sose aludt el Golf-sofőr a volán mögött. Frankó autó, eszeveszett extrák, dögunalom. Vélemények az azonos című cikkünkről...
A General Motors tegnap, szeptember 16-án ünnepelte századik születésnapját - mint azt hírrovatukban meg is írtuk. A világ jelenleg legnagyobb autógyártója (nagy a verseny a Toyotával, néha a japán konszern kicsit megelőzi) világméretű videokonferenciával ünnepelte saját…..
A Porsche csaknem egy évtizede riogat bennünket azzal (meg pláne a Bentleyt, Maybachot, Mercedest, BMW-t, Audit), hogy lesz valami orrmotoros négyajtósa Panamera néven. Kábé egymilliárd skicc, rajz, számítógépes grafika, lesipuskás fotó látott már napvilágot az autóról, igaz,…..
Belsőség Egyszerűen nagyszerű 2008.08.12 14:07:00
Valami furcsa véletlen folytán eddig kizárólag olyan helyeken töltöttem a nyáridőt, ahol a közelben gokartpálya is akadt. Ennek persze barátnőm annyira nem örült, de újabban mintha beletörődött volna a ténybe: a móka és benzingőz oltárán ilyenkor is áldozni kell.Általában…..
Belsőség Kádárista rezervátum? 2008.07.14 13:51:00
Mindent és mindenkit tizenkettes csavarokkal és szupererős Loctite-tal a betonpadlóhoz rögzítettek. Az egész intézmény egy mozdíthatatlan, átalakulásra, pénztermelésre képtelen monolit. Vélemények az azonos című publicisztikáról...
lrichard_ac 2008.07.14 19:36:29
> nem annyira általánosak a precíz, állagmegóvó eszmék

Hát... ki kell b*szni az ilyet, ez itt már nem a cucilizmus, aki kevés a melóhoz az mennjen máshová. És az a teremör szólása az öreglányhoz: az öreg az elsö, aki repül!

Emellett ugye kell pénz, állami múzeumi szinten relatíve sok. Szvsz azért meggondolt marketinggel lehetne pénzt szerezni, számítógépes csill-vill cuccokat szerválni is egyszerü, dolgoztassunk pattanásos tizen- huszonéveseket! A legdrágábbak az egészben vsz a plexiüveg állványok. Teremörnek is jók a hallgatók, megfelelö helyröl bezsupálva még idegen nyelvet is tudnak.
A BKV múzeum és a Közl. Múzeum összevonása új épülettel Szentendrén nem merül fel ? A városligeti épület bizonyára túl szük, és mindkettö összevonása talán segítene minkettö látogatottságán. Gyerekeknek odarakni/ujjáépíteni egy játékpéldányt, iskolásoknak egy mozgót félbevágottan, a többi tárgyat kicicomázni.
Pénz szerintem szvsz lenne, Brüsszel fizethetne egy részt (vö. "Kultúrális Örökség Megörzésének Folyamatban Tartása Fennforgásának Uniós Alapja"), autós cégek 1-2-3 százezer euró, a Stadler adományoz egy forgóvázat, Siemens/Alcatel egy kis, müködö elektronikus bizbert, plusz egy pár eurót, stb. lesz akkor modern is, nem csak régi. Tessék csak könyörögni a cégeknél, hogy ne dobják olvasztóba a prototípusokat, hanem adományozzák. Ugyanez érvényes autó-, BKV-, Volán-, Malév-mühelyre.
És sokkal több reklám kell ! London, Párizs, Madrid, Sinsheim, München, stb., innen mindenki fújja a "nagy" múzeumokat. De Bp ?!
lrichard_ac 2008.07.14 19:37:43
Hazafelé tartottam a Solo - első magyar hibridautó - bemutatójáról az ezres Monsterrel az M1-M7 bevezetőn. Éppen az elektromos autóról elmélkedtem, amikor menet közben leállt a Ducati. Szépen kisoroltam a leálló sávba, és már gurulás közben megállapítottam: itt  bizony…..
Egyik veteránklubos barátomtól kaptam ma egy videót. Valamikor a hetvenes évek közepén készülhetett, az M7-esnek már mindkét irányban van betonja, viszont vasárnap még egyirányúsítják rajta Budapest felé a közlekedést. A második percnél (2:00) érdemes kicsit megállítani…..
Belsőség Garzon, négy keréken 2008.05.25 11:46:00
Élvezeti cikknek semmilyen, helyváltoztató eszköznek viszont majdhogynem tökéletes. Mintha egy kényelmes garzonban üldögéltem volna. Tapogattam is a tarkóm sűrűn, hurkásodik-e már a nyakam, de nem. Úgy látszik, nem hat rám, vagy csak simán kibírtam és nem lett belőlem…..
Látom már, ebből sorozat lesz. A múltkor megtaláltam az autós újságíró ideális munkaeszközét, most pedig ismét egy kifejezetten nekik szánt fogyasztási cikket. Ez itt a fürdőszobai piperepolcom. Semmi extra, azok a cuccok, amiket az ember azért használ, hogy mások közelébe…..
Imádom Budapestet. Ez egy állapot, a jelekből ítélve konstans. Persze van vele gondom bőven, ez a blog is tele van vele kapcsolatos morgolódásokkal. Mégis, alig pár olyan hellyel találkoztam eddigi életem során, ahol esetleg el tudom képzelni, hogy éljek. Van tisztább város, van…..
Belsőség KRESZ-hét, első nap 2008.04.21 11:00:00
Hát elindult a Sláger Rádió, pontosabban a Bumeráng közlekedési akciója, melynek lényege, hogy ezen a héten minden reggel hattól tízig tartsuk be a KRESZ-t. Aki nem akarja, hogy hülyének nézzék, ha 50-nel kocog egy négysávos városi úton a belsőben, matricával is jelezheti: ő…..
Egyike vagyok azon beteg egyedeknek, akik az első betűtől az utolsóig elolvassák a Mercedes-Benz hivatalos magazinját. Igaz, nem az általános, marketing-ízűt újautósat, hanem a Classicot, ami öreg autókról szól. Egy volt kollégám a mai napig eljuttatja hozzám az ő…..