Regisztráció Blogot indítok
Adatok
standupc

28 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legyen szó házi készítésű lekvárokról, befőttekről, vagy bolti szószokról, savanyúságokról, gyakran fordul elő, hogy a fedél olyan durván rászorul a befőttesüveg nyakára, hogy ember legyen a talpán, aki megbirkózik vele. Vannak azonban praktikák, amelyekkel a leggyengébbek…..
Emlékszel rá, hogy napokig tartott ezeket a dalokat kiveri a fejedből? Nem? Sebaj, itt egy kis emlékeztető!..
Nem tudok elvonatkoztatni az EB-től, és mivel a férfiaknak most maximum a bíróval van gondjuk, a szexualitásukkal semmi, (magyarul most nagy ívben tesznek a nőkre), ezért kihasználom az alkalmat és még mindig női témát hozok. Mi  történik a nőgyógyászati vizsgálaton? Mikor megy el a nő…..
„Ez a történet nem csak rólunk és korántsem csak a nőkről szól. A szül(et)és méltóságának és minőségének óvása össztársadalmi feladat, hisz a felnövekvő generáció életminőségére is döntő hatással lehet.” Szerző: Kinyik Anita Szül(et)éssebek A szülés eseményében sok benső és látszólag külső réteg…..
standupc 2016.05.18 20:26:37
"denekem - majdnem -jóvót!" Viszont nem a kórházon múlott.
Őszintén szólva én a problémamentes terhesség után úgy csattogtam be a kórházba, hogy különösebb elvárásaim nem voltak, csak az, hogy a gyerek egészségesen kerüljön a külvilágra. A hogyanja nem igazán érdekelt.
A vajúdás alatt nem igazán "háborgattak", de az külön jól esett, hogy fél óránként bedugta a fejét a doki vagy a szülésznő, hogy minden oké-e, majd biztosított róla, hogy hallótávolságban vannak, rikkantsak, ha kellenek.
Lelki támasznak meg ott volt a férjem, ő hallgatta a "óbazzegezkurvárafáj" típusú monológokat.
A kitolási fázisra befüttyentettük a szülésznőt meg a dokit - a szülésznő szabadkozott, hogy az orvos éppen pisil, és muszáj befejeznie, ezért csak kb. 40 mp-es késéssel érkezik.
Az égvilágon semmi kényszerítés nem volt. Javasoltak pózokat, hogy próbáljak térdelni, ha úgy nem jó, akkor egyéb testhelyzetek. Végül az orvos tanácsolta, hogy guggoljak le, úgy lesz a legegyszerűbb. Ketten fogtak, mert felállni már nem tudtam egyedül, aztán guggolgattam meg liluló fejjel nyomtam, de semmi.

Csak ennél a momentumnál mondta az orvos, hogy egy pillanatra dobjam már fel magam az ágyra, ott jobb a szög és a fény, hadd nézze meg mi nem stimmel, mert kint kéne már lennie a gyereknek. Kiderült, hogy elakadt a szülőcsatornában, ráadásul a koponyája akadt bele a medencecsontomba, tehát nyomhattam volna én. Igen, akkor gyorsan oxitocint kötöttek be (előtte sóoldat folyt belém, azt csak tippelem, hogy biztos, ami biztos alapon hidratáltak), vákuumsapka, meg másik orvos, aki felülről passzírozta. Ott már nem jókedvükben csinálták, ha tökölnek, oxigénhiányos lesz a baba, aztán bakhatjuk.
Ráadásként a méhlepény is beintett, hogy nem megy sehová, úgyhogy azzal is volt egy kör. Majd műtő, hogy minden bennmaradt szövetdarabot kikukázzanak belőlem.

Ha nincsenek komplikációk a finishben, akkor guggolva szülök (vagy ha térdelve kérem, akkor úgy, meg még fene tudja hány verzió lehetett volna), az orvos meg kényelmetlen pózba csavarodva kapja el a gyereket.

Az viszont megnyugtató volt, hogy amint kiderült, hogy gáz van, maximum fél percen belül egy komplett stáb rohant be az ajtón. A neonatológus is már ott ácsorgott mellettem, hogy amint kihúzzák a babát, rögtön át is adták vizsgálatra. A szobában, másfél méterre tőlem leltározták át, hogy minden rendben van-e vele.
A saját esetem alapján - bár nagyon kis valószínűségű komplikációk estek be, együtt még kisebb valószínűséggel - nem mernék otthon szülni. Itt másodpercek is számítottak és kifejezetten megnyugtató volt, hogy karnyújtásnyira vannak a szakemberek, eszközök, műtő.
Nem merek belegondolni, hogy ha mentőt kell hívni és jó esetben is 20-30 perc alatt kerülök kórházba, mi lett volna a dolog kimenetele. Így is elég idegesnek tűnt az orvos, pedig azonnal megkezdte a beavatkozást.
standupc 2016.05.18 23:15:10
Az orvosom hozzáállása még amiatt is tiszteletreméltó volt, hogy amikor másnap a szüleimmel összefutott, rettentően exkuzálta magát, hogy ilyen fájdalmat okozott nekem. Pedig a szüleim inkább hálálkodni akartak, hogy mindketten egészségesek vagyunk.

A fájdalomokozás rész a méhlepény manuális kitépkedése volt, érzéstelenítés nélkül. Ugyanis épp foglalt volt a műtő, őt meg szorította az idő, zárult a méhszáj. Én persze vonyítottam, mert igazi élvebelezés volt, még a falon is vérfröccsök, dokin is.

Másnap bejött meglátogatni, megvizsgálni, akkor volt mód beszélgetni is kicsit. Tőlem is elnézést kért és szentségelt, hogy 2 évvel korábban még engedték a szülőszobai bódítást, most már csak a műtőben szabad. Ha pedig nem áll neki azonnal, összezárul a méhszáj és jó eséllyel elvesztem a méhemet, így kénytelen volt ezt a módszert alkalmazni. Mondtam, hogy semmi gond, nem feltétleztem, hogy öncélú szadizmusból csinálta, gondolom ő se vette magára a kicsúszott káromkodásokat közben.
De pl. a hasba könyöklés előtt a másik orvos gyorsan, de egyértelműen elmondta, hogy ne haragudjak, nem bántani akar, de szükséges beavatkozás a baba érdekében. Neki is mondtam, hogy tisztában vagyok vele, úgyhogy hajrá, essenek neki, legyünk túl rajta.

Bár feszült nem voltam, mert nagyjából sejtettem minden beavatkozás miértjét, meg fáradt is voltam már kommunikálni, mégis nagyon próbált mindenki megnyugtatni, tájékoztatni, amennyire a helyzet engedte.

A farokcsontom is eltörött, a hüvelyfalam végigrepedt - viszont a kisebbik rossz elve alapján ez volt az ára, hogy egészségesen kijuttassák a babát. A hüvelyrepedést olyan patentul megvarrta az orvos a műtőben, hogy a hat hetes kontroll után az együttléttel semmi gond nem volt, nem fájt semmim. Pár hét után pedig minden sérülésem begyógyult. Az orvos arról meg tényleg nem tehetett, hogy lapátkeze van és azzal jópárszor kénytelen volt ökölbe szorítva áthaladni a szülőcsatornámon.

Még egy pozitív dolog, ami eszembe jutott: mire betoltak a műtőbe, én már vigyorogtam, mint a tejbetök, hogy végre altatnak. Az előkészítés közben egy műtős asszisztensnek tűnő hölgynél rákérdeztem, hogy van-e kéznél helyi érzéstelenítő injekció. Kissé csodálkozva mondta, hogy igen, van, miért. Eldaráltam, hogy mennyire megszívtam a szülést és valószínűleg nem kicsit fog fájni az alvázam a műtét után. Így, ha van rá mód, a műtét végén, amíg még alszom, legyenek olyan drágák és toljanak be oda egy érzéstelenítőt, hadd nyerjek 2-3 óra fájdalommentességet. Válasz: "Természetesen, ez a legkevesebb, be fogjuk adni!" És tényleg, órákig azt se éreztem, hogy van alvázam és az őrzőben nagyon jót aludtam még a műtét után.
Te is nehezen szánod rá magad, hogy végre neki állj a sütő kisikálásának? A ráégett foltoktól bizony nem könnyű megszabadulni, de szerencsére erre is van egy zseniális trükk! Mire van hozzá szükséged? víz szódabikarbóna ecet Hogyan csináld? Keverd össze a…..
Odalépett Pankához és a következőket mondta szó szerint: Ez most nagyon fog fájni, te kis hülye. Na itt borult el az agyam. Olvasónk kislányát vitte vérvételre, ahol ahelyett, hogy a félős kislányt megnyugtatták volna, elkezdett minősíthetetlenül viselkedni vele a műveletet…..
standupc 2012.11.06 06:14:37
Felnőtt tűfóbiás jelen. Gyerekkoromban beteges voltam, heti szinten injekció. Szülők nem paráztattak, de a fájdalom önmagában elég volt. A gyerekorvos is jó fej volt, nyalóka, fecskendő, mindenféle ajándék kilátásba helyezve, ha nem rúgom le a fejét.
4-5 éves lehettem, amikor anyám azt találta ki kínjában, hogy először neki adjanak valami placebót, lássam, hogy túl lehet élni.
Doki beélesítette az injekciót, én meg gúvadt szemmel magyaráztam neki, hogy "El ne téveszd, nehogy nekem add be!!" Majd alkudoztam a sajátomon is, hogy inkább azt is anyám kapja...
6 évesen meg ráadtak egy oltást egy megfázásra, két órával később már a kórházban voltam életveszélyes állapotban. Ennek örömére benntartottak, napi vérvétel. Ott volt vénában tűt forgatós nővér. Másnap én magam jelöltem be filccel a vénám helyét, mert annyit szúrtak, hogy pontosan tudtam, hova kellene.
Ugyanott másnap széken ülve vettek vért, rutinosan eltekertem a fejemet, ne is lássam. Egy férfiápoló mögöttem állva fogta a vállam, nehogy felugorjak. Éreztem, hogy kihúzták a tűt, megkönnyebbülten fel akartam állni, mire az ápoló visszanyomott: "nem jött semmi, a másikból veszünk". Filmszakadás, elájultam.

Felnőttként is megmaradt a para, falfehérre sápadok és képes vagyok elájulni vérvétel közben. Mondjuk most már úgy megyek be, hogy bocsi, de nagyon be vagyok szarva, fekve csináljuk és fennáll a szökés veszélye. Eddig mindenhol rendesek voltak és odafigyelve, óvatosan "igyekezni fogok, hogy fájjon" módszerrel vettek vért.

Másik gyerekkori para a fogorvos. A gyerekfogász egy hentes volt, nem használt érzéstelenítőt (pedig létezett már, kilencvenes évek elejéről beszélünk), ordibált, idegbeteg volt.
Felnőttként kihúzandó bölcsességfognál becsuktam a számat és ráztam a fejemet, hogy azt a fogót az én számba ugyan nem... Gyerekfogászt megszégyenítő türelemmel duruzsolt az orvos, majd két-három kérdéssel úgy elterelte a figyelmemet, hogy mire észbe kaptam, kint is volt a fogam. No meg rákattantam az érzéstelenítő lehetőségére, eleve háromszoros adagot kérek. Egész nap nem érzem a fél fejemet egy tömés után, de legalább nyugodt vagyok, hogy nem fogok semmit sem érezni.

Ha lesz gyerekem, injekcióra, vérvételre biztosan az apja fogja vinni. Ha én vinném, versenyt paráznánk a tű látványától :(
Fantasztikus összhang van a butikos posztolók között anélkül, hogy ennek tudatában lennének. Amíg Mimi a H&M pulcsikon bukott ki, addig, mint kiderült, ezzel egy időben Rufufu a C&A-ban kereste kétségbeesetten a választ arra, miért is gyűlöli a bolt a felnőtt nőket.…..
Csatlakozom mai posztunk írójához, én is tisztelem a mentősöket, betegszállítókat és igyekszem segíteni őket. Viszont minden foglalkozásról el lehet mondani, hogy a többségében normális emberek közé időnként bekerülhet egy-egy hülye is. Máté írása alapján sajnos nincs ez…..
Nívó Nívó makrogazdasági index 2012.02.18 01:25:00
Az elmúlt hetekben többször előfordult itt a blogon, hogy a gazdaság helyzetéről szóló vitákban a felek kiragadott infókkal, linkekkel győzködték egymást. Így természetesen a vita parttalanná válik, hiszen minden időpillanatban lehet találni jó és rossz adatokat,…..
Az alábbi levél beküldőjét a névrokona el akarja tiltani a saját neve használatától, illetve megkülönböztető jelet szeretne belerakatni. Mikor kötelezhető erre valaki? Kedves Zugügyvéd! Tanácsot szeretnék kérni a blog nagy tudású olvasóitól.Először is kérem,…..
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
standupc 2011.10.12 14:02:32
Nemrég derült ki, hogy kell most már egy autó (eddig nem volt szükség rá). Férj szervizeléssel és hasonlókkal foglalkozik 15 éve, úgyhogy szakember kéznél, műszaki dolgokban övé az utolsó szó. Én beszélek külföldiül, van pár év értékesítési tapasztalatom, ketten összedobjuk, amink van.
Első körben hasznaltauto-n nézegettünk (nekem volt egy kedvenc márkám, egyszerűen azt jó vezetni), km állás szinte sehol.

Jó, akkor mobile.de-n keressünk, kicsit beszél német, de jól beszél angol, megoldjuk. Fennakadt három szimpatikus autó, mind törött, viszont gyorsan kiszámolta a férj, hogy mennyit kell rákölteni, így kalkuláltunk.

Végül az egyik eladóval sikerült elég gyorsan kapcsolatba lépni. Előzőleg egy német nemzetiségű ismerőssel hivattam fel, hogy ő ki tudja szúrni az akcentusból és a szóhasználatból, hogy mennyire német a német. Felhívta, mondta, hogy keresztkérdéseken átment, totál német és saját üzleti tapasztalata alapján "megérzés", hogy megbízható magánszemély.

Második körben felhívtam én is, egész jól beszél angolul, csak az alkatrészeket kellett körbeírni, mert egyikünk se tudta a pontos megnevezését angolul. Kérdeztem, hogy pontosan mi az autó előélete, illetve hogy történt a sérülés. Mondta, hogy egy idős hölgytől vette az anyukája (mint tényleges tulajdonos, csak a srác intézte az eladást), első tulaj hétvégi kocsinak használta, anyukája munkába járni. A kocsi pedig úgy sérült meg, hogy ő baromkodott vele és beleszállt a szántóföldbe - nem büszke rá, de ez történt. A sérülésekre nem mer garanciát vállalni, nem ért hozzá, kipróbálgatta mi működik, mit lát, azt elmondja, de majd inkább hozzáértő nézze meg. Azt is elmondta, hogy szerinte a kipufogónál valami sérülhetett - bár nem látott semmit, de kipufogónak kinéző darabokat is összeszedtek a szántóföldről. Mindenesetre minden darabkát bedobtak egy dobozba, hátha valaki felismeri, hogy mi micsoda. A lökhárítót kidobták, de az látszik is, hogy hiányzik, illetve a jobb első futómű gajra ment, ugyanis jobb első oldalával érkezett le a kocsi. A jobb oldali ajtó furán záródik (csálén), nem tudja pontosan mi az ok, de szintén a baleset óta ilyen.

Oké, legyen kedves és küldjön még fotót, ahány szögből csak tud. A srác még a motor alá is bedugta a képet, vagy 100 fotót átküldött, hogy nem tudja mit nézünk, kukázzuk, ami nem kell.

Mivel 51e km volt a 10 éves kocsiban, kicsit gyanakodtunk, hogy tekergetős lehet, de egye kutya, férj kimegy trailerrel, megnézi, kockáztassunk. Beült mellé egy szerelő is, több szem többet lát.

Kintről hív férj, hogy ilyet ő még nem látott, minden koszolódós alkatrész teljesen tiszta, motor patyolat - lemosni vagy cserélgetni nem tudták, mert a becsapódástól felszóródott sár ott van rajta, ha lemossák, az is lemegy ez tényleg ilyen. Szerelő szintén csodájára járt, mondta, hogy most azonnal fizessék ki és vigyék, mielőtt elhappolják. Minden papír rendben, szervízkönyv vezetve, első tulaj egy idős nő, második egy picit fiatalabb nő, ő adja el, de mindketten 50 felett.

Hazahozták, itthon még biztos, ami biztos, három másik, független szerelő is átnézte. Előre nem mondtunk semmit, mondják meg, hogy állapot alapján mennyit futhatott, mit gondolnak róla, mennyit érhet.

Mindhárman azt mondták, hogy szerintük ebben max 40e van, a törést leszámítva olyan, mintha egy hete vitték volna ki a szalonból, minden tökéletes.
A törés javítása (küszöb, bölcső, A oszlop, sárvédő, futómű érintett oldala, lökhárító) baráti áron kb 100-130e lesz, bontóból szerzett alkatrészekkel. Javítás után 7-800e Ft. Ezt levonva, kb 5-600e a jelenlegi értéke. S mi mennyiért vettük?
210-220e, euro árfolyamtól függően (korábbról maradt euro most jól jött).

Regadó 100e, benyaköltség, trailer 100 körül, javításnál számoljunk 130e-rel, beszerzési ár legyen 220e. Ez 550e. Az autó tényleg szinte újnak tűnik, hiába tíz éves. Klímás, automata váltós, ezek mind hibátlanok, a férjem eresztette le a gázt a klímából véletlenül, amikor megtekintésnél turkált benne, 12 óra vezetés után, kissé bambán.

Jelenleg úgy tűnik, hogy 550e-ből (átírást nem számolom, az mindenképp költség) lett egy gyönyörű, meglepően újszerű, 51e km-es kocsi. Ajándékba adtak hozzá négy téli gumit felnire szerelve és egy zsír új elsősegélydobozt. Anyuka megreggeliztette őket, kaptak kávét az útra termoszban (ajándék termosz...) és néhány szendvicset.

Férjem pedig vérszemet kapott, mert bár előzőleg "ez a márka nekem nem tetszik, de ha neked igen, akkor legyen, úgyis te kocsid lesz". Azóta bújja a mobile.de-t, de ilyen sérüléssel (mármint aminek kb ennyi a javítása), ilyen km-rel és évjárattal közel-távol nem talált kocsit.

Ebbe nagyon szerencsésen belefutottunk, szerintem még egy ilyen nem lesz néhány évig.
  Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
Még májusban írtunk a budapesti Il Basilico olasz étteremről, összességében negatívat: a salátát, a profiterolt és a fura számlát kifogásoltuk. Mint kiderült, ezzel nem vagyunk egyedül - és ami az egészben a legjobb, az étterem sem hagyta annyiban. A vendégeket gyépéseknek, az…..
Nem szeretném bő lére ereszteni a mostani médiát felvillanyozó South Park botrányt. Ennek kapcsán ismét felszínre kerültek az iszlámmal/arabokkal kapcsolatos ellentétek. Ezzel kapcsolatban helyettem hadd beszéljen az a komikus, aki képes egy nézőtérre ültetni a zsidókat, az…..
A sorozat tele van olyan jelenetekkel, melyeknek semmi köze az egész részhez (az epic, Peter vs Chciken a másik nagy kedvencem), de talán ez közölük a legdurvább, és a leghosszabb. ..
standupc 2009.12.24 13:24:58
@Nephin: Hárman :)
Munkahelyi (T)error Szívás 2008.12.20 09:00:00
A munkahelyeken történő dohányzás szankcionálása nem új keletű probléma. Ezt a véleményt kql írta és a headhunter.blog.hu oldalról "loptuk"! Köszönet érte! Mellesleg végre tényleg vége a hétnek. HURRÁ!  Jó pihenést Mindenkinek!!! A munkahelyemen már…..
Modorosblog A modoros nők 2008.12.03 15:12:00
Jégcsákány! :-) A napokban Józsi több üzenetet kapott Tibitől, nagyjából ilyeneket: "Mikor várhatók szösszenetek Tőled, aranytollú cimborám?" // // Urambátyám manírnak egy öreg harcostól még Józsi komátok sem tud ellenállni, ezért két nyelvészeti terepmunka között…..
Ismét néhány rövidebb beküldés egy posztban:A shotgun már máskor is okozott gondot - ebben a példában, amit standupc talált, a fordító meg sem próbált nekifutni:Sajnos nem emlékszem pontosan melyik műsorban volt az alábbi gyöngyszem. Rendőrségi üldözéseket mutattak, közben a…..
Az értelmetlen, fájdalmas szócsavarásra építő reklámokat Geszti Péter szülőföldjén senkinek sem kell bemutatni. Itt a blogon is foglalkoztunk már jó néhánnyal, például a Vilmos Bee Cool kampányával, a Gorenje Hűt5 ajánlatával vagy a CIB magáért beszélő 9 százalékával.…..
Félrefordítások Márta szőlője 2008.10.30 21:00:00
Olivér egy igazán remek darabot talált:Épp az imént ment a Vián a Gilmore Girls / Szívek Szállodája sokadik ismétlése (1. évad  14. rész).A fordítónak sikerült a Martha's Vineyard helységnevet egy az egyben lefordítania: a főszereplő csajszi Lorelai szülei így…..