Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drp

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az élet minden területe, a filmek is hemzsegnek a jobbnál jobb és a Világért egyre többet tevő informatikusoktól. Ebben a posztban megnézünk 10 meghatározó IT-st, akik attól függetlenül, hogy a jó, vagy a rossz oldalon állnak, nagyon jól értenek a számítógép…..
Több mint 300 kilométeres alagút- és barlangrendszer fekszik a francia főváros alatt, a katakombákban pedig 6 millió ember földi maradványai. Legendásan hosszú és bonyolult (mintegy 300 kilométeres) alagút-, barlang-, és katakombarendszer található Párizs alatt, melynek egy…..
Drp 2012.08.07 16:47:17
Szóval... 4 vagy 6 az nem mindegy általában, de jelen esetben teljesen... - amúgy előrebocsátom: lehet hogy 10millió; ugyanis:
1.) az információk - mivel sajnos ott még nem jártam, bár egészen közel igen - történészektől és a hivatalos kutatócsapattól származnak.

A katakombák valóban nagyon hosszú alagútrendszer(ek)ből épülnek fel, melyek nagyrésze még nincs is feltérképezve, bár igazából eltévedni azért nehéz, mert sok (nem hivatalos) ki-bejárat van felfelé vagy oldalra(!) /mivel egy része tulajdonképpen a felszínen van, bár mindenhol fedett.

A számokról: a kutatók 4-6millióra BECSÜLIK az emberek számát, DE egyrészt senki nem számolta még meg, másrészt nem is lehet, mivel a koponyák és a test többi része még véletlenül sem egyben vannak, hanem ahogy a fényképeken is látszik, fel vannak halmozva...
Másrészt főleg koponyákból és lábszárakból (illetve karcsontokból) állnak az "építmények".
Harmadrészt: a legtöbb csont még rendesen felpakolva sincsen, hanem hatalmas termekben a csontokból épített "gátak" (falak) mögé vannak dobálva, hordva, így ott még közelítő becslést sem lehet készíteni...
Olvastam már 4, 6 és 10milliót is... Mindegyik elképesztő szám...

Az alagútrendszer többi része részben le van zárva, részben őrzött is... - büntetésről még nem hallottam.

Biztos vagyok benne, hogy sokan lemennek a különböző lejáratokon keresztül, ahogy Budapesten is sokan használják a Vár alatti barlangokat és meggyőződésem, hogy a többi barlangot is.

Uff...