Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sánta Kalóz

10 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajógyártó utca Megérkeztek… 2021.12.02 16:51:25
Jeeeee… végre megjött a futár, beállított két hatalmas dobozzal. Be se fér az ajtón, hol fogom én ezt a sok mindent elhelyezni… Lázas izgalommal álltam neki feltépni a dobozokat… Wowww… Az Occre már november elején beharangozta, hogy november végén nagy Black Friday akciók lesznek, de még nem…..
Sánta Kalóz 2021.12.02 19:48:07
Miután Sánta barátom (aki most már égett kezű is) látott a youtube-on egy videót egy Occre gyártmányú fahajó makett építéséről, azóta azzal nyaggat, hogy vegyünk egy Occre fahajót is. Áradozott, hogy milyen szuper az Occre összeszerelési útmutató, vannak fent remek gyári videók, amelyeken…..
Hajógyártó utca Peregrine 9. nap 2021.05.27 19:07:05
Ez a nap is eljött végre, hogy elkezdhessem a második réteg palánkozást. Azért is lesz különösen izgalmas, hiszen a második palánkréteghez többféle palánkot kell felhasználnom. Mind szélességben, mind vastagságban eltérőek. Elképzelésem sincs, hogy hogyan fogom szépre csiszolni. Lehet ezért kellett…..
Hajógyártó utca Peregrine 8. nap 2021.05.19 15:19:08
Újra Hajógyátó utca, újra irány a Bázis! Sajnos emlékeim nem homályosodtak el, így pontosan tudom, hogy ma a második palánkréteg következik. Szerencsére és nagy meglepetésemre mégsem emlékeztem túl jól, hiszen nem fejeztem még be az első palánkréteg tetejét. Hosszasan tanulmányoztam az útmutató…..
Sánta Kalóz 2021.05.27 07:52:13
A 7. lépés a gyári útmutató szerint így szól:„Vágja le a palánkléceket a fedélzet hosszáig. A hajófartól kezdve ragassza és szögelje fel a 22. számú mellvédeket. Vágja le őket az orrtőkénél. Ragassza és szögelje fel a 23-as farmellvédet a tatnál. Majd az összes alkatrészt csiszolással dolgozza…..
Az útmutató szerint a következő lépés a fartükör kilépőélének a glettelése és szögletesre csiszolása. Gondban voltam, hogy mit használjak a glettelésre, a Pattex Stabilit Express, ahogy teszteltem a levágott ABS darabokon, nagyon erősen köt, igen kemény, viszont borzasztóan nehéz is csiszolni, ami…..
Mint ahogy Sánta barátom beszámolt a korábbi bejegyzésében, az új szerzeményünk, a 3D nyomtató első, teszt üzeme nem ment zökkenőmentesen. Konkrétan kétszer is elveszett a római fővezérünk a 3D nyomtató gyantás táljában, csak a figura alap jött ki. Itt jegyezném meg, hogy ez a figura se nem római,…..
Sánta Kalóz 2021.05.18 09:43:02
Nem tudom, hogy ez miért külön lépés, szerintem ez még a 4.-es palánkozási munkálatokhoz tartozna, és én együtt is csináltam azokkal, de az összeállítási leírásban külön lépésként szerepel. „Vágjon le méretre és ragasszon be egy deszkacsíkot mindkét oldalon a gerinc mellé, mellyel zárja le a…..
Sánta Kalóz 2021.04.30 19:39:38
A hétvégi építés folyamatát megszakítottuk folyton Roald barátommal, hiszen befutott a 3D nyomtatónk is a Bázisra. A választásunk az Anycubic Photon-S nyomtatójára esett, ami egy műgyantás nyomtató. Annyira nem voltunk felkészültek az első nyomtatásra, így az útmutató tanulmányozása után beöltöztünk…..
Hajógyártó utca Peregrine 7. nap 2021.05.11 07:59:12
A mai építés pontosan úgy telt ahogyan azt elképzeltem mikor Roald barátom belerángatott a hajóépítésbe. Vagy én rángattam bele Őt. Ez most mindegy, hisz kár azon vitatkozni, hogy ki ölt meg kit, a lényeg, hogy teljes kikapcsolódással és feltöltéssel telt az újabb nap a Bázison. Sokat nem haladtam,…..
Hajógyártó utca Peregrine 6. nap 2021.05.04 15:15:17
Eljött a várva-várt nap, hogy újra nekiveselkedhessek a Peregrine-nek. Gondoltam boldogan, amíg rá nem jöttem, hogy ma bizony a kis ablakok közötti palánkozás jön. Amit gyakorlatilag csak az alsó és felső palánkhoz, illetve a kis ablakokhoz kell ragasztanom. Valahogy, mert még mindig nem tudom…..
A következő hajóépítő napra úgy határoztam, hogy előre hajlítom a palánkokat, egyik délután be is áztattam majd két tucatnyit 4-5 órára, majd Sánta barátom palánkhajlítójával szépen ívesre hajlítottam őket. Mire eljött a hajóépítés napja ott sorakoztak szépen ívesen, megszáradva arra várva, hogy…..
Hajógyártó utca Peregrine 5. nap 2021.04.26 21:19:27
Végre eljött újra a nap, hogy ellátogathatok a Hajógyártó utcába! Nagyon vártam már, hogy folytathassam a hajómat és jókat röhöghessek magamon, no és Roald barátomon. Nem csalódtam. A móka ma sem maradt el! Úgy kezdődött, hogy megláttam a palánkozásomat és akkor rögtön eszembe jutott, hogy hoppá,…..
Hajógyártó utca Peregrine 4. nap 2021.04.18 20:15:33
Végre újra irány a Hajógyártó utca! Nagyon vártam már ezt a napot több okból is. Először is újra építhetünk, másodszor is Roald barátom ma palánkozni fog ami már előre mosolyt csal az arcomra hiszen nagyon fél tőle, harmadszorra végre csiszolhatok a fájó könyökömmel. Azzal kellett kezdenem, hogy…..
Hajógyártó utca Peregrine 3. nap 2021.04.12 16:59:58
Eljött egy újabb hétvége, nézzük mivel tudjuk felbosszantani magunkat. Mivel felkészült vagyok, ezért megkértem Roald barátom, hogy tegye be fürdeni a léceimet mire megérkezem, hiszen ma eljött a palánkozás ideje. A múlt heti palánkhajlító próbán gyakorlatilag azonnal eltörtem egy lécet így nem…..
Hajógyártó utca Peregrine 2. nap 2021.04.06 20:14:40
Végre eljött a második nap is! Sikeres szerszámrendelésen vagyok túl és megérkezett a palánkhajlító is...
Nos, nekikezdtünk. Azonnal feltűnt, hogy Roald barátom Gjøa hajója mennyivel jobb minőségű. Eleve van hozzá útmutató. Az enyémhez nincs. Na jó van, de ilyen plakátokra rakott lépések, ami azért jó mert nagy, plusz nem fér el sehol. A Peregrine darabjai sorjásak míg a Gjøa szépen lézerrel kivágott.…..
Végeredmény Idén immár nyolcadik alkalommal indult el a Goldenblog verseny kilenc kategóriában. A versenyen augusztus 20-tól szeptember 6-ig szavazhattak az olvasók. Minden évben növekszik a versenyzők száma, 2012-ben több, mint 140 blogot neveztek be a Gasztroblogok…..
Sánta Kalóz 2012.09.18 08:40:55