Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mindel

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hozzászólásokban többen szokták előszeretettel (vérmérséklettől és intelligenciától függően eltérő stílusban...) a blog szemére vetni, hogy reklámot csap a külföldre költözésnek. Miközben sok olyan poszt születik és született (az előző helyünkön is), amely nem csak…..
Mindel 2012.09.09 13:57:34
Véleményem szerint (és ez csak az én szemszögem, tehát se nem helyes, se nem ördögien rossz!!!) a cikk azért jó, mert legalább felhívja arra a figyelmünk (aki még nem tudná), hogy a média manipulál és ha már itt tartunk, szemrebbenés nélkül hazudik is.
A példa, amit felhozott (diplomás mérnök) pedig sajnos nagyon ritka. És igen, a példa azért helyes (szerintem), mert itthon a mérnököket valóban nagyon keresik, ők valóban könnyebben találnak munkát, mint mondjuk én. De ez most legyen, kérem, mellékes.

Ami engem különösen zavar, és szeretném, ha valaki erre választ adna nekem; hogy mégis miért kell nekünk egymás életébe beleszólnunk?
Akinek van külföldön élő vagy külföldre menni szándékozó ismerőse, azt máris letorkollja: "Te hülye vagy? Mégis minek mész "néger rabszolgának" külföldre? Itthon is van munka annak, aki mindenáron dolgozni akar (max. nem a saját szakmájában)."
Aki pedig külföldre akar menni, de ismer olyat, aki semmiképp nem hajlandó elhagyni az országot, az meg azt mondja: "Normális vagy? Erre az országra pazarlod el az eszed aprópénzért?!"
Én is ez utóbbiak közé tartoztam, míg végül beláttam: ha neki itt jó élni, akkor tiszteletben kell tartanom a döntését, és tán meg kellene adnom neki az esélyt arra, hogy ha akarja(!!!), akkor bebizonyíthassa nekem, hogy neki miért jó itt élni, vagy nekem miért érné meg.
Külföldre akarok menni dolgozni (az okokat nem sorolnám), de nemcsak azért, hogy euroban kapjam a fizetésem, és mert mindenáron "néger" akarok lenni. Hanem azért, mert Uram bocsá' fiatal ember vagyok, és tanulni akarok. Olyasmit akarok tanulni, amiről tudom, hogy itthon nem tudom elsajátítani.
Engedtessék meg, hogy én döntsem el, mit akarok kezdeni az életemmel!
Engedtessék meg, hogy eldönthessem: a megtanultak után haza akarok-e jönni! De úgy akarok haza jönni, és itthon élni, hogy tudom (nemcsak feltételezem!), hogy külföldön mi megy, és a saját képességeim és tudásom alapján mire vagyok kinn képes. Amíg nem teszem magam próbára, addig csak találgathatok. És ez nekem nem elég, mert nekem bizonyosság kell.