Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kabai

26 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
p { margin-bottom: 0.21cm; }Az Integrál Szalonban kitört a vakáció.       Szeptembertől újra izgalmas témákkal, előadásokkal és beszélgetésekkel várunk minden kedves érdeklődőt. A szeptemberi Integrál Szalon időpontjáról, témáiról a INTA hírlevél,…..
p { margin-bottom: 0.21cm; }Érdemes velünk tartanod a májusi Integrál Szalonban, ahol Németh Gergő tart előadást az advaita védantáról, valamint Rákóczi Balázs és Danka Miklós beszélget az ösztönös kommunikáció és a tükörneuronok kapcsolatáról.   Az este első…..
p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; }A márciusi Integrál Szalon bemutatja: ayurveda és jóga.   A februári Szalonban megismerkedhettünk az Integrál Tai Chi elméletével és gyakorlatával, valamint betekintést nyertünk a keresztény misztika gyakorlatába,…..
 Integrál Tai Chi és Odaadás Imája keresztény misztikus meditáció az Integrál Szalonban!- Mélyülj el benne!   Januárban Laár Andrást köszönthettük körünkben, kinek érdekes, izgalmas, és egyben humoros előadásából megtudtuk, hogy mi várható 2011-ben. Az erről…..
Tavaly decemberben úgy búcsúztunk, hogy idén is sok érdekességgel várunk Benneteket az Integrál Szalonban. Az ígéretünket megtartva különleges programmal indítjuk be a 2011-es évet.   A januári Szalon exkluzív vendége lesz Laár András, magyar humorista, költő,…..
  Novemberben ismét szép számban gyűltünk össze, ezért a későn érkezők már nehezen találtak helyet. „Sok jó ember kis helyen is elfér” alapon valójában örülünk, hogy pezseg az élet a Szalonban. Az első előadó, Bognár Tas tudatkutató, auraszakértő…..
 Az októberi Szalonban két előadást hallgattunk meg, két különböző témában. Gellén Karcsi a taoizmus világába vezetett be bennünket, Bőr Róbert pedig intelligens társkereső és közösségi rendszer tervét mutatta be, majd hívta meg a résztvevőket arra, hogy…..
Eltelt a nyár, és az iskolakezdéssel az Integrál Szalon is megnyitja kapuit. Az Integrál Szalon elindításával az volt a célunk, hogy ez legyen az a hely, ahol aktuális, integrálos témákról tartunk előadásokat, majd megvitatjuk, beszélgetünk az elhangzottakról. A Szalon az…..
A júniusi szalon izgalmas témának ad helyet, ugyanis a meghívott három előadó az emberi kapcsolatokat, azon belül is a párkapcsolatokat veszi górcső alá, az enneagram, az integrál szemléletű párkapcsolati modell és a KapcsolatdinamikaiÖkonómia szemszögéből, az alábbiak…..
A következő szalon időpontja: 2010. május 25. kedd este 6 óra. A szalonnak két vendége lesz. Salek Zoltán a diád kommunikációról tart bemutatót, amely során a megértés életminőségünket alapvetően meghatározó fontosságáról és a kommunikációnak egy kevéssé ismert…..
 A márciusi integrál szalon egész estét betöltő témája az ökológia volt.A HOME című film vetítésével kezdtünk, amely megalapozta az érzelmi hangulatot az aztkövető előadásokra. A film nagyon szép, magasból forgatott képsorokkal hívja fel a figyelmet a problémákra,…..
Kedves Szalonista!Ismét megtartjuk Integrál Szalon összejövetelünket.Mikor lesz?2010. április 20.-án kedden, este hat órakor. A program várhatóan 9 óráig tart.Hol?Shantee House, amely egy hangulatos, lazulós, könnyed hely. A  klub egy nagy teremmel, külön helyiségekkel és…..
Végy néhány embert, akikben az a közös, hogy lelkesednek Ken Wilber munkáiért és hívei az integrálszemléletnek! Rendszeresen találkoznak és  különböző  érdekes programokat  szerveznek, amelyek tovább segítik személyes fejlődésüket, elmélyítik tudásukat és…..
kabai 2009.11.05 12:33:07
kabai 2010.02.16 16:09:06
@Patty29: Kedves Bea! Csak angolul van...így is jó?
Mivel az állandó helyünk tulajdonosa egy hónapos amerikai útra ment, ideiglenes helyszínt kellett keresni a februári Szalonnak. A Sziddhárta Kistermét foglaltuk el, amely teljesen megtelt, kb. 25-en voltunk. Szalon ismét az én előadásommal kezdődött, félórás előadás keretében…..
Kedves Szalonista!Ismét megtartjuk Integrál Szalon összejövetelünket.Mikor lesz?2010. március 23.-án kedden, este hat órakor. A program várhatóan 9 óráig tart.Hol?Shantee House, amely egy hangulatos, lazulós, könnyed hely. A  klub egy nagy teremmel, külön helyiségekkel és…..
A januári szalon helyszíne ezúttal a Shanteehouse volt, amely egy hangulatosan berendezett klubhelyiség nem messze a Kosztolányi Dezső tértől. A klub több helyiségből áll: konyhából illetve két kisebb szobából, így több lehetőség volt a beszélgetésre illetve teázásra. A…..
 Kedves Szalonista!Ismét megtartjuk Integrál Szalon összejövetelünket.Mikor lesz? 2010. február 18.-én csütörtökön, este hat órakor. A program várhatóan 9 óráig tart.Hol?Sziddhárta Központ, Andrássy út 98, Kisterem. Térkép itt.Belépő kb. 500 Ft, amelyből a…..
Beszámoló a decemberi Integrál SzalonrólA novemberi  első Szalon összejövetel óta sikerült megvalósítani azt, amit akkor közösen elhatároztunk: havonta egyszer összejövünk, és különböző témákban rövid előadásokat hallgatunk meg egymástól. A decemberi összejövetelt…..
Kedves Szalonista!Ismét megtartjuk Integrál Szalon összejövetelünket.Mikor lesz?2010. január 19.-én kedden, este hat órakor. A program várhatóan 9 óráig tart.Hol?Shantee House, amely egy hangulatos, lazulós, könnyed hely. A klub egy nagy teremmel, külön helyiségekkel és konyhával…..
 A színek által jelölt világképek leírásával (lásd a 12. 06-án kelt bejegyzést) kapcsolatban felmerült a kérdés, hogy hogyan rendelhetők ezek össze A Működő Szellem rövid történetében szereplő 9+1 tudati szinttel, illetve a Graves-féle spiráldinamika szintjeivel. Ennek…..
 Véglegessé vált a szerdai szalon programja, amely a következő:   Étel ital melletti kötetlen beszélgetés  Témák:    alapok lerakása, kapcsolódás más szalonokhoz, "mit képviselünk a világ felé" meghatározása, ismerkedés (kiindulási anyagként…..
kabai 2009.12.15 21:36:32
@Wilberus:
"No one is smart enough to be 100% wrong." az eredeti Ken Wilber idézet. Szerintem jó így.
Az alábbi szöveg a 2008-ban megjelent (magyar kiadás még nincs, de remélem lesz!) Integral Life Practice című könyv Wilber által írt részéből, a Világszemléletek fejlődésvonala (Spectrum of Worldviews) fejezetből való (92-97. oldal). A múltkori szalonon a színspektrum felső…..
November 18-án tartottuk meg a Szalon nyitó ülését, amelyen  két témáról beszélgettünk. Kezdésként, egy rövid bemutatóval fűszerezve, különböző ötletek, elképzelések merültek fel a Szalon jövőbeli programjaival kapcsolatban. Az Integrál Szalonok száma a világon kb.…..
2009. november 18.-ai előadás kivonata A Mátrix trilógia megkapta a "minden idők legnagyobb hatású filmjének" a címét. Két ok miatt:A film készítői (Wachowski fivérek) szándékosan sohasem beszéltek arról, mit a film értelmezése, amit nagyon jól tettek. Rengeteg…..